tole se nadaljuje od klele (da se server ne sesede, al sm se zmotu?):
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...---glej Oldi, pa je le prišel čas, za poglobitev, za detajlno razumevanje sem si vzel čas in pregledal vse odgovore na tole intuicijo, te bom kar citiral, moji odgovori pa so začeti z --- (tremi črticamo), citiranje pa z znakom > (večje):
> Tale tvoja razlaga je ena sama mistika.
--- seveda je mistična, ker kot si sam dobro ugotovil, stojimo na različnih bregovih. Dejstvo pa je, da obstaja most preko katerega komuniciramo in si podajamo mnenja. Zato je zate mistična, ker pač sprejemaš kot si sam priznal, edinole razložljivo, znanstveno dokazljivo plat življenja.
>Ko zagledamo mlado pripadnico iz islamskega okolja, se tem trem osebkom intuitivno narišejo zelo različne "stvari...
>O tem, kako odreagiraš na mlado muslimanko ne odloča znanje, temveč tisti nerazumski del možganov, ki sem mu dejal DUŠA. Tistim tipom iz DUŠE (ko jim vrezujejo križe) prihaja ponos in ne kako sočutje. Podobno se jim dogaja, ko jo zagledajo; nekomu je všeč in bi rad sexal z njo, drugi se bo zaljubil, tretji bo pomislil "luštna bejba", četrti "tale je pa mal preveč zapečena", peti "prekleta sodrga balkanska", šesti bo pa v njej videl "podlago" za vrezovanje križev.
>Tisto o Angelih omenjaš kot dejstvo, o katerem niti ne dvomiš, zame so pa to pravljice. Duše v tvojem pomenu ne priznavam in je nisem še nikoli začutil.
Očitno sva na dveh svetlobna leta oddaljenih bregovih. Žalostno je, da kup stvari, ki so povsem stvarne in dokazljive, pripisuješ (oz. pripisujete) nekim Angelom, duši in podobnim apstrakcijam, zato je vsak dialog o vsem tem nemogoč.
>Ne vem, če ima vse skupaj smisel. Bistvo vsake diskusije je sprejemljivost za mnenja in izkušnje drugega, za kar pa je potrebna sorodnost mišljenj ali vsaj maximalna odprtost za poglede drugih.
--- zanimiva ugotovitev, ki se prede skozi mnoge tvoje odgovore je sveta prepričanost v tvoj prav, in ne dopuščaš TI SAM kakršnegakoli sprejemljivega vzgiba, celo rekel bi da na trenutke nastopaš arogantno, zaničjivo, skratka, po tvojem intuitivno negativno. Pa vendar, kot sem že velikokrat povedal, iskreno pa cenim, da si tak kot si in to je največ vredno, to največ šteje. Zato si na dobri poti. Ravno sam navajaš "Bistvo vsake diskusije je sprejemljivost za mnenja in izkušnje drugega...", potem pa hitro uporabiš trše besede, da živimo v pravljicah, se pogovarjamo o karmah, neumnostih, traparijah, šarlatanstvu.
>Ko meni kaj pride iz možganov brez da bi o tem razmišljal, najprej pomislim: "Plod česa pa je to?". Če najdem znanstveno razlago ali vsaj verjetno teorijo, je zame to pač nekaj razložljivega in nimam potrebe po mistifikaciji. Do sedaj se mi še ni zgodilo, da bi za razlago potreboval "vašo dušo", reinkarnacijo, Boga ....
Kar se tiče Ljubezni je meni marsikaj jasnega. Zakaj do nje prihaja, kaj jo vspodbudi, kaj se fiziološkega ob tem dogaja v možganih, kako jo vspodbuditi ali zavreti.
---kar se ljubezni tiče, tvoj odgovor jasno odseva, da niti pojma nimaš kaj je ljubezen. Ljubezen sama pride in sama gre. Dokler pa se oklepaš znanstvenih razlag pri ljubezni, pa ti lahko sam in povem, da je ne boš našel, ker je vse to nedokazljivo in slepeče. Ti je znanost kar hudo sprala možgane. Jest osebno ljubezni nisem mogel nikoli sam vzpodbuditi niti zavreti. Pride in gre, kot sovraštvo. Točno pa vema, o kateri ljubezni govorima. O ljubezni med moškim in žensko, ker sklepam, da ljubezni Jezusa, Bude in podobnih razsvetljenih oseb trenutno niti ne moreš razumeti.
>Moram rečt, da te skoraj nič ne štekam.
Kako naj bi znanost temeljila na vzorcih, če pa z instrumenti merijo dogajanje in najdejo logično razlago, ki ne dopušča drugačne razlage. To niso vzorci ampak dejstvo.
---hecno, da na podlagi, mnogih vzorcev pridemo do dejstev, na podlagi vzorčenja.
>Ali ni po celem svetu kup dokazov, da so ljudje sposobni VEDETI več, kot si je sploh možno izmisliti, pa čeprav gre za čiste traparije.
gape moram priznati, da praktično nič od tega ne štekam, tole: ###Če v nekaj verjameš (imaš takšno prepričanje), potem je samo to tudi res - a le zate. #### je pa itak traparija. Res je pač le tisto, za kar obstajajo objektivni dokazi.
---nihče še ni dokazal da Boga ni, in da Bog je, to je edini dokaz!!!