MIKE wrote on 10.04.2002 at 14:01:09:Hočem te vprašati, v kakem smislu kanalizirana?
Ne poznam čisto dobro pojma - kanalizirati!
oprosti, nisem vedela
oseba pade v trans in nato piše ali govori ali riše itd... če ni v transu, ne zna risati, pisati ali govoriti tistega, kar dela v transu. V transu se poveže z duhovnimi bitji, ali, še bolje, oni se povežejo z njim.
tak primer je v južni Ameriki: človek kakih danes petdesetih let ustvarja slike Van Gohga in takrat živečih slikarjev. Pred mnogimi leti sem ga gledala na televiziji: dali so mu papir na tla, stisnili barvo nanj in on je začel z golimi nogami. Gibom komaj slediš, v parih minutah je slika gotova - prepoznavna po slikarju, ki je moškega uporabil za kanal. Lahko je ustvarjal dve sliki naenkrat , z vsako roko drugo, na koncu se je celo podpisal tako kot slikarji. Slikal je z zaprtimi očmi, s telesom je rahlo nihal (zibal) sem in tja. Opisuje ga tudi Shirley MacLean v knjigi Iskanja ali pa Potovanje vase, ne vem več. Osebno ga je obiskala in doživela njegovo slikanje. Kot zanimivost: slikar, ki je slikal skozi medija, ji je predal preko njega tudi sporočilo. Ko se je peljala k mediju, je premišljevala o tem, kako bi se znebila nekaj kg. Rekel ji je, da se ji z odvečnimi kg ni treba ukvarjati. Nekaj življenj nazaj mu je, slikarju, ona služila kot model v Parizu. Označil jo je kot žensko, ki je uživala v ljubezni. Pa vpraša Shirley, če je bila prostitutka, on pa nazaj užaljeno, da ne, da je imela rada življenje. Shirley se je tudi spominjala, kako se je počutila v Parizu domače, ko je snemala film Sladka Irma, in šele sedaj ji je bilo jasno, zakaj.
Med drugo svetovno vojno je v Ameriki živel Edgar Cayce (upam, da sem prav napisala, ker pišem po spominu). Bil je neverjetno uspešen zdravilec, vedeževalec - a niti ene stvari se ni spomnil, ko je padel ven iz transa in o zdravljenju ni vedel nič, ker ni bil izobražen. Ker so proti njegovi volji delali poskuse z njim, ko je bil v transu, je kasneje med seansami vedno bila prisotna tudi njegova žena.
Izredno veliko knjig je napisanih s pomočjo kanaliziranja (mogoče bi se reklo s pomočjo Sv. duha, po navdihu? npr. Evangeliji Jakoba Lorberja, veš, kako obsežno delo - narekovano - je?)
Veliko kanaliziranj je bilo posnetih na magnetofonski trak in nato so bili narejeni zapiski, pa kasneje pretipkani itd..
še bi se dalo o tem...