Quote:Upam, da zdej ves kaj mislim, ko se ne strinjam, da je ze vsaka zarota ali slabo dejanje zavestno ali ne crna magija. Mislm, hocem reci, da tako simpl pa spet ni vse skupaj. Tako poenostavljeno so v Evropi razmisljali v dobi najhujsih pregonov carovnic.
Men se zdi, da tako razmišljanje ni zginlo s tem, ko smo v ribnici pred 300 leti skurli gospo češarkovo, kao zadnjo za čarovnico (btw, ravno je izšla knjiga o tem, če koga zanima). Evropa pa usa še danes iščeta individualne nosilce zla po balkanu, čeprav majo kao taglavnega že v holandiji. Da o poskusih kurjenja unega poosebljenga bin-ladna z vso s svojo mrežo po afganskih gorah sploh ne govorim. Se zato zdi psihološko dost sprejemljiva mentaliteta unih bin-koštnikov, da majo svojo zarotniško anti-zarotniško sekto. Se pa strinjam, da hudo poenostavljena, tud jest sem že v enmu topiku pisal, da če na zaroto odgovoriš z zaroto, boš nujno potegnu ta kratko na vseh nivojih:
Quote:Ampak mene ravno to zarotništvo skrbi, logika z zaroto proti zaroti. Ker tle tud majhni, magari vmrežo povezani nimajo skor nobne šanse. So globalni centri zarote odgovorli nanjo z enako mrežno redistribucijo moči pa nadzora. Jih ni več mogoče zrušit z zaletavnjem v stavbe pa z blokiranjem satelitov in mestnih četrti. Se je zarotniška paranoja prenesla soseda na soseda, s prjatla na prjatla. Ni možno zaupat nikomur, zato smo po mojem prišli do točke, ko je treba zaupat vsakomur. Je treba it ven s čisto vestjo in odkritimi nameni, da nočeš nič drugega kot živet po svoje, brez strahov in paranoj. Da nimaš nič za bregom in da se te zarad tega nima kdo kaj bat. So po moje odprtost pa iskrenost pa svoboda ravno tko nalezljivi pojmi kot so zarotništvo, skrivanje in paranoja.
Samo virus iskrenosti je treba iz karantene spustit.
Ampak me bega, da so zgodovini že bli taki, ki so verjeli, da če se znebijo virusa zarotništva v seb, bodo iztrebili tud zarotništvo pri drugih. Niso daleč prišli, so jih pometal zverem pa skurli, na koncu pa na njihovi ideologiji nove imeprije gradil. Vse nekako moramo začejat od nule al pa celo iz minusa.
Quote:To pomeni tudi, da slaba dejanja na Fizicne planu in nevednost o Astralnem planu nicesar ne opravicuje, ali zmanjsuje odgovornosti. Nikoli nisem hotel kaj takega trditi.
Odgovornosti na fizičnem ali astralnem planu? A npr. kristusove izjave 'oče, odpusti jim , saj ne vedo, kaj delajo' in ' blagor ubogim na duhu, kajti njih bo nebeško kraljestvo' ne odvezujejo odgovornosti vsaj na astralnem planu?
Pa še tole o odgovornosti, ki se veže na črno magijo. Zahodna etika predpostavlja odgovornost posameznika pred njegovo svobodo. Sami smo si skoz zgodovino izborili osebno svobodo, nobena avtoriteta nam jo ni podarila ali dodelila, zato smo zanjo tud osebno odgovorni. Zato naj ne bi bli od nikogar drugega proti svoji volji vplivani in naj ne bi proti njihovi volji vplivali na druge. Niti z dobrimi nameni niti slabimi, saj je ni avtoritete nad nami, ki bi opredelila razliko. Izvajanje črne ali bele magije nad nekom, ki se tega ne zaveda, je zato neligitimno početje in v hujših primerih kaznivo dejanje. Magija se po mojem začne, ko osebna odgovornost za svobodo konča, saj mag posledic svoje dejavnosti ni zmožen v celoti nadzorovat in zato zanje prevzet odgovorbnosti . Le v obdobjih in kluturah, ko se človek človeka lasti legitimno, je izvajanje magije lahko legitimno. Al pa naj mi kdo pove pa zgotovi, pod kakšnimi pogoji ma mogoče magija tud danes, kljub temu, da je v bistvu neligitimna, kakšno pozitivno kulturno-civiliazacijo vlogo?