Jst
Guest
|
Hallo,
Titud wrote: ...meni pač kaže na to, da se astralnega sveta ne zaveda kot svojega notranjega.
Da pa si je Magija olajsala delo, je vse sile personificirala. Pri svojem opisu jim je dala osebnost. Saj ce govorimo o zivem bitju lahko, sploh ce pri tem v izobilju uporabljamo simboliko, pridemo do povsem drugacnih zakljuckov kot obratno. Zato si sploh starih verskih tekstov nikoli ne smemo predstavljati dobesedno. Pri tem pa je uporabljala tudi zakon analogije.
Ta simbolicna personifikacija psihicnih sil je po moje glavni razlog za tvoje zgornje misljenje. Danes si racionalni um ziva bitja, npr. samoroga, ki zivi v gozdu, res tezko predstavlja kot psihicno silo tudi znotraj cloveka.
Titud wrote: ...priznat pa moraš, da je mag že svojo opravo in obredjem namenoma hotel povečat svojo sugestibilnost ... Imas popolnoma prav, vendar ne z namenom, da bi ljudi sokirala v smislu Davida Cooperfielda, temvec z namenom, da ljudi "pripravi" oz. "odpre". Moras vedeti, da simboli niso neki bau bau. V kriz je npr. vtisnjeno celotno znanje krscanstva. Kako sem ze razlozil, ko sem govoril o bogovih. In ta kriz deluje podobno kot npr. poldragi kamen. Je kanal "energije" iz npr. Astralnega v Fizicni plan. Le programirati ga moras.
Tukaj so ga npr. protestanti, s tem ko so njihove cerkve povsem gole, naredili hudo napako. RKC se tega s svojimi bogatimi obredi in ceremonijami zaveda v izobilju.
In ko si danes neki nadebudni duhovnezi tetovirajo vse zivo po telesu, od krizov, do nekih demonov itd., itd... Ne vem, ampak jest tega ne bi pocel kar tako lahkomiselno. Nikoli ne ves...
Titud wrote: ...se mi pa zdi, da je ta filozofija bolj del obredja, ki povečuje susgestivno moč...
Kar se tice filozofije moram reci, da mora vedno slediti neki praksi in ne obratno. Filozofija kot taka je v bistvu navodilo za neko prakso. Vcasih si najprej postal mojster prakse in ko si svojo prakso popisal je nastala izvrstna filozofska knjiga.
Danes lahko beres v Delu, kako je neki svetovno znani filozof v svoji knjigi povsem negiral zakljucke iz predhodne knjige. Mojstru praktiku se to tezko zgodi...
Titud said: A ne bi blo boljš priznat, da je tud seugestija vsaj del teh energij, če ne pri večini današnjih 'magov' že tud vsa? Jest mislim, da sugestija ni energija, temvec postopek. Ce neka duhovnost temelji zgolj na sugestiji je to bolj revna duhovnost. Jest poznam Magijo zelo dobro, pa moram reci, da nimas prav.
Naj ti povem, da je danes nekemu praktikantu Magije strogo prepovedano demonstrirati svoje magijske moci ljudem. Lahko mi verjames, da se tega tudi strogo drzijo.
Naj ponovim, da je to duhovna disciplina kot krscanstvo, pa budizem, zen budizem, hinduizem itd., itd. Le njeni postopki obozevanja "Boga" so drugacni. To je vsa razlika. Namen je popolnoma enak. To bom ocitno moral ponoviti se dostikrat.
Robi: Dualnost lahko presežemo takrat, ko se zavedamo, da je mislec (kreator), misel (kreacija) sama
Tocno to. V tebi se najprej vzbudi misel. Misel vzbudi custvo. Custvo je gonilna sila dejanja.
Banalen primer: Ce dobis idejo, da je tvoj sosed kreten, tej misli sledi custvo sovrastva do soseda. In ker ga ti sovrazis mu bos, ko bo na morju, namenoma zazgal hiso.
Kreator odraza svojo kreacijo oz. Kreacija odraza kreatorja. Z drugimi besedami: tvoja psiha je kot pozgana hisa, oz. ti si kot pozgana hisa.
To je npr. majcken primer kako v Magiji deluje zakon analogije in simbolike.
Ko beremo, da je npr. Kirka spremenila tiste grke v svinje, si tega ne smemo predstavljati dobesedno.
Da grem dalje... Popolnoma ista sila odraza tvoje mentalno stanje, custveno stanje in sosedovo pozgano hiso/oz. fizicno stanje. Le njena manifestacija v razlicnih planih je drugacna, pa s tem tudi njen opis oz. simbolika.
Vendar, to silo lahko popolnoma dojames le, ko zdruzis vse tri plane skupaj in ne, ko proucujes vsakega posebej.
Tukaj je Magija dalec pred ostalimi religijami. To ji daje tudi tisto silno moc vplivanja na Fizicni plan, ki je v drugih duhovnih vescinah odsoten, ker se tega razumevanja izlivanja Zivljenja v Fizicni plan pac ne zavedajo v celoti.
Lp
|