Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 11
(Read 48938 times)
SeK
Guest

Re: Cerkev v šoli?
Reply #105 - 28.08.2002 at 00:02:50

Gru Gru wrote on 22.08.2002 at 11:20:38:
Samson, se lepo strinjam s teboj v mnogih dejstvih. Vendar sem že davno prerastu okvire in omejenost RKC-ja, pa ne gledam na Jezusa kot nekaj negativnega. RKC kot pojav v sodobnem TV-ju pa je resnično meni odbijajoč. Če gledam Rode-ta in njegovo vzvišeno nastopaštvo, žal tega ne sprejmem. In starega gospoda Papeža (vso spoštovanje mu), res ni treba na stara leta tok matrat in mučit. To je zame čista zgrešena pot. Vrhovni poglavar cerkve, ki komajda še prebere kar mu napišejo, je to potrebno? Lahko da je? In misel mi daje odgovore?

No, mislim, da se Samson zelo trudi in zelo jasno pove.
Mislim, da je res pravo bogastvo tale pojavnost na tem forumu. Predvsem zato, ker brez dlake na jeziku pove tudi to, kar nam v družbi lažejo in s čimer nas slepijo.

Glej Edi, veseli me, da te berem tukaj na forumu, da slišim tudi kakšno besedo od tebe. Tudi ti si konec koncev moj brat - tako kot druge, in tudi mene, je ustvaril naš skupni Oče.

Glede gospoda Rodeta in svetega očeta. Bom direkten. Če boš kdaj bral knjige o psihoterapiji ali šel na kakšno psihoterapijo, ti bodo hitro postavili diagnozo. Gre za čustven problem. Kar ti težko sprejmeš pri drugih, je v bistvu odsev tvojega notranjega problema. Torej sam se gabiš biti vzvišen, pomemben, pa še strah te je bolezni in smrti. Razmisil o tem. Vsekakor - premisli o tem. Pa upam, da ne bodo priletele kakšne kritike. Lahko pa se mi seveda zahvališ za moder nasvet.

Drugače pa ponavljam besede svetega očeta. Je tudi Jezus, ko so ga križali, stopil dol s križa? Pač, bolezen ki jo ima deluje samo na tresenje rok. Naredi oa vsak dan še vedno toliko, kot vsak izmed nas komaj v enem tednu. Sam se ga velikrat spomnim v molitvi. Pa k temu povabim tudi tebe in ostale.

Gru Gru wrote on 22.08.2002 at 11:20:38:
In ne trdi ničesar, ker če bi se rodil kot sin nekega budista, bi trdil nasprotno. Kateri bog je pravi in kateri ne. To ni pomembno.

Pomemben je človek, ljubezen, sočutje.

Le to je hotu Jezus povedat nič več.

Glej, Edi. Žal mi je da so te tako prevarali. Res je. Je pa problem tudi v tebi, saj bi lahko sam prišel do tega. Si že kdaj slišal da je Dalajlama dejal, da je on edini bog,
ali da je njegova vera edina prava. In si že kdaj slišal, da bi Cerkev nehala trditi da je Jezus edini rešenik?

A sedaj vidiš? Ljudje delajo probleme tam, kjer jih ni.
No, razen če odmislimo kakšne "kvazi bogove".
Edi, jaz sem prepričan. Kdo bo iskreno iskal,
trkal, prosil, se mu bo razodelo. Tudi to o Bogu,
o Odrešeniku, o Resnici in resnici.

No, Edi, vsekakor hvala za tole srečanje, pa brez zamere!

Pozdrav, Sek!

Back to top

IP Logged

sirena
3

živi in pusti živeti!

Koper
Reply #106 - 28.08.2002 at 08:20:56

Moja hči je hodila k verouku (sama se je odločila in jaz ji nisem prepovedala!), se je večkrat dogajalo, da je duhovnik otipaval punčke in to prou sladko in orng!
Pa še en primer: od prijateljice sin je obiskoval verouk in duhovnik je pri maši nagovoril vernike, da bodo zbirali denar za izdelavo mozaika, ki bo koštal 2 uki z glave. Rekel je tudi, da bodo vsi, ki bodo prispevali 10.000 sit dobili potrdilo za znižanje dohodnine, nakar je ena mamca rekla, da ne more dati toliko, da lahko da manj, duhovnik je pa prav cinično odvrnil, da je tak DROBIŽ zanemarljiv!!! Ko mi je prijateljica pripovedovala ta dogodek, so mi šli kar lasje pokonci! Naj proba ta cenjeni duhovnik delat v fabriko, pa naj proba zaslužit ta DROBIŽ!!! In zraven tega naj proba imet familijo z dvema šoloobveznima otrokoma, pa me zanima kako bo cenil in ocenil 5.000 sit!!!
Pa še nekaj...veliko vernikov ponižno vsako nedeljo hodi v cerkev, da se "očisti" tekočih grehov iz celega tedna, s ponedeljkom pa zopet veselo grešijo, saj vedo, da se bodo naslednjo nedeljo zopet očistili grehov... Ke morala!!!
Če imaš vero, ta pravo VERO v srcu, da si pošten, iskren in ljubeč do vseh živih bitij, ni potrebna nobena cerkev ali kak drug tempelj in ne potrebuješ nobenega klečeplazenja in OČIŠČEVANJA!!!
Kar se pa tiče mojega žargona smo zopet pri lažni morali...hehe
Pa veliko čistosti še naprej dragi Samson ti želim in pozdrav od prostakinje...hehe...bom šla v nedeljo k maši na čiščenje mojga umazanega jezičkaaa...pa po hostjo in blagoslov za mojo črno dušo...
Back to top
« Last Edit: 28.08.2002 at 10:08:15 by sirena »  

IP Logged

Andres
5

Reply #107 - 29.08.2002 at 00:39:44

Quote:
Glej Edi, veseli me, da te berem tukaj na forumu, da slišim tudi kakšno besedo od tebe. Tudi ti si konec koncev moj brat - tako kot druge, in tudi mene, je ustvaril naš skupni Oče.

Sek!
V trenutku si me potegnil 16 let v preteklost, ko sem bil v Alziriji, kjer so mi nekateri muslimani prali mozek kako da jim daje Alah vodo in koruzo.  
Nas skupni oce.  Mi nimamo skupnega oceta, tolk da smo si na jasnem. V trenutku ko bomo spoznali, da smo si lahko zelo blizu, le poiskati se moramo, tudi skupnega oceta ne bomo rabili. To so interpretirane besede cerkve, interpretirane besede teh in onih mas.
In ko si bomo dovolj blizu si bo Andres poiskal izbranko nakar se bo vmesala spet cerkev, da kaksen pa sem, saj kontracepcija in zascite te ali one vrste pa ni po pravih merilih.
Recimo, da jo bo Andres poslusal, to naso cerkev. "Horuk bejba, dajva  kar na polno."  Grin Grin No in spet se vmesa cerkev s svojim krstnim mosnjickom in nato skozi zivljenje s celo zbirko sakramentov, ukazov odredov, napotkov kaj je prav in kaj ne. Toda ker skupnega oceta ni, vsak od nas ima svojega, oziroma smo interpretirani nasi ocetje kar mi sami,  bom jaz poslusal sam sebe. Durex skatla mi bo posla, vec pa ko jih bom kupil vec bom placal davka in kaj morem vec se bo zlilo v cerkveno blagajno.

Andres
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #108 - 29.08.2002 at 20:40:01

Oldio wrote on 27.08.2002 at 08:59:13:
Kar se pa tiče diskriminacije nas pa vi posiljujete s prepovedjo evtanazije, radi bi pa še prepovedali splav. Mi vam nič nočemo - molite in množite se po mili volji

Če pomeni preprečevanje umorov diskriminacijo, jo bom v tem pogledu vedno zagovarjal. Oldi, mogoče misliš, da je splav in evtanazija nekaj, o čemer bi kar tako lahko odločal človek, torej ti in jaz, neki parlament mogoče, da bova bolj resna. Toda zagotavljam Ti, da se v tem krepko motiš. Eno in drugo je umor. In preprečevanju umorov običajno ne rečemo diskriminacija. Če pa še kar misliš, da imaš prav, pa ti predlagam, da se zelo poglobiš sam vase, razmisliš, kako nič ne bi mislil, če bi splavili tebe, in razmisliš, kako se boš počutil, ko bodo mogoče okoli tebe ugotovili, da ti morajo "pomagati umreti", kar bi naj bil olepševalni izraz za umor imenova evtanazija, ti bi pa še strašansko rad živel. Ali pa bi to življenje potreboval kljub hudim težavam, da bi mogoče postal bolj človeški, da bi se, kako bi rekel, bolj prečistil za neznano prihodnost. Ali mogoče misliš, da potem nič ni?... Pa misliš, toda jaz bi bil bolj previden pri tako neznanskem riziku!
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #109 - 29.08.2002 at 20:47:12

Quote:
Samson, nima smisla zamegljevati dejstev.

Se strinjam. Toda fino bi bilo, če bi se tega tudi držal. Jaz še kar vztrajam, da se je potrebno učiti vedno znova, preverjati tudi določene interpretacije zgodovinskih dejstev, ne pa zaštekati na eni, ki mogoče meni trenutno najbolj ugaja, ali pa je za moj namen najbolj prikladna. Prav gotovo si lahko bral podobne interpretacije. Ko rečem, da bi se morali učiti, mislim resno, mislim stalno ponovno preverjanje tako svojega lastnega gledanja kot tudi gledanja svojega oponenta. Ko sem vse to storil po branju tega tvojega posta, še bolj trdno stojim za svojimi prvotnimi izjavami. Takšna je pač zgodovina, zakaj bi jo pačili?

Pozdrav vsem!
Back to top

Prijateljski pozdrav!&&&&KRISTUS NAS VSE LJUBI! &&Nikoli ne pozabi tega!&&&&Samson

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #110 - 29.08.2002 at 21:11:13

gape wrote on 27.08.2002 at 21:49:48:
naj ti bo samson

sirena, ta je pa res malo premočna:

Zelo lepo, kolega gape, "malo premočna"... Kje si neki izvrtal tako primeren izraz? No, resnici na ljubo pa le moram priznati, da imaš kot administrator tudi nekakšno pomirjevalno vlogo, pa jo moraš opravljati po svoje. Nekateri se raje odločijo kar za stroge ukore, ostra opozorila, čeprav niti  ni jasno, za kaj v bistvu gre. No tukaj, je popolnom jasno, za kaj gre, kaj ne? Gre za ogabno natocevanje in osiranje, za načrtno diskvalifikacijo, kar ni kaj posebno novega na spletu ne samo tu, tudi kje drugje. Zato mislim, da skoraj niti tega ni bilo potrebno pisati, če takšnega ravnanja že ne moreš naravnost obsoditi kot človek, ne kot sodnik. Saj kot administrator nisi sodnik, ampak si predvsem moderator. Tako vsaj jaz pojmujem to zadevo.

gape wrote on 27.08.2002 at 21:49:48:
naj ti bo samson
bi pa samo to dodal:
kjer je dim je tudi ogenj ... ponavadi ... bil
dokazi so pa tudi pač dokazi

govorijo eno, delajo pa drugo...
naj jim bog odpusti njihove grehe

To meni zveni bolj kot tiho spodbujanje k nadaljnjemu lovu na sodobne čarovnice - to se pravi predstavnike Cerkve. Prav gotovo pa izraža nekakšno strinjanje s postom, ki ga obravnavava. Ali pa sem te napačno razumel? Doslej teh težav nisem imel.

No, bi rekel, kjer je dim, je tudi ogenj. Če je res dim, če si dima nismo izmislili!!! V gasilskih vrstah je znanih mnogo lažnih alarmov. Na tem forumu pa je veliko dima, vsaj jaz ga razločno čutim v močno ščemečih nosnicah, in to mi godi; kajti razodeva mi, da resnično gori, in jaz kot gasilec hitim na pomoč. Zato računajte name!

Kar pa zadeva tistih zadnjih dveh vrstic bi pa rekel, da pogosto veljata za mnoge ljudi ne glede na to, ali so člani Cerkve ali so samo člani tega foruma. Naj nam vsem Bog odpusti naše grehe, tudi meni in tebi, gape. Želim ti to, kajti odpuščanje grehov je velika dragocenost, ki jo je Kristus izročil s prav posebnim mandatom duhovnikom svoje Cerkve. To seveda ni edini način, kako Bog odpušča naše grehe, je pa gotovo najbolj zanesljiv. Vsaj zame.

Lep pozdrav, pa brez zamere!

Samson
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #111 - 29.08.2002 at 21:24:50

sirena wrote on 28.08.2002 at 08:20:56:
Kar se pa tiče mojega žargona smo zopet pri lažni morali...hehe

No, meni se to ne zdi smešno. Sem se pa zamislil nad tvojim popisovanjem pred tem citatom. Nesmiselno je vse navajati, naj si vsak pogleda sam. Če bi bilo vse to res, bi bilo zares grozno. Če bi bilo res. Toda nemogoče je izluščiti samo nedolžne polresnice in pretiravanja od izjav, ki nekako ne sodijo v kontekst stvari, ki jih osebno zelo dobro poznam. Tudi takšno pripovedovanje dobro poznam, v nešteto izvodih, osebno, od ljudi, ki nikoli ne stopijo v cerkev, ali pa kdaj tudi stopijo. Ti obravnavajo primere, ki jih jaz osebno dobro poznam. In v teh primerih gre kar po vrsti za nakladanje, podtikanja, tudi načrtne laži, redkokdaj najdem tudi kaj resnice. Da, res je tudi ogenj, če je dim, če si dima ni nekdo samo izmislil, kot sem že nekje napisal. Vsemu temu preprosto ne verjamem. In to ni smešno, vsaj meni ne.

sirena wrote on 28.08.2002 at 08:20:56:
Pa veliko čistosti še naprej dragi Samson ti želim in pozdrav od prostakinje...hehe...bom šla v nedeljo k maši na čiščenje mojga umazanega jezičkaaa...pa po hostjo in blagoslov za mojo črno dušo...

Vso srečo ti želim. In hvala, seveda za dobre želje. Želim, da bi srečala Kristusa, kajti to bi nate delovalo zares blagodejno. Če ga srečaš, se mu ne ogni, kajti prinesel ti bo srečo, sirena.

Pa brez zamere. Jaz ti ne zamerim. In molil bom zate. Pa ne misli, da samo z jezikom, z dušo bom molil. In če boš res šla v cerkev, še ti moli zame, molitev te bo ozdravila od sleherne bolečine.

Topel pozdrav ti pošilja

Samson
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #112 - 29.08.2002 at 21:36:38

Andres wrote on 29.08.2002 at 00:39:44:
Nas skupni oce.  Mi nimamo skupnega oceta, tolk da smo si na jasnem. V trenutku ko bomo spoznali, da smo si lahko zelo blizu, le poiskati se moramo, tudi skupnega oceta ne bomo rabili.

Prijatelj Andres, in vendar ga imamo, namreč skupnega očeta. To je eno od osnovnih sporočil Sv. Pisma stare in nove zaveze, da je Bog oče vseh ljudi. To niso zgolj prazne besede. In pomenijo natanko to, kar je potrdil tudi Jezus v svojih govorih, pa tudi, ko nas je učil pravilno moliti: "Oče naš, ki si v nebesih...." Vseeno je, ali nekdo to prizna ali ne, on je naš Oče. Tega ne moremo izbirati, to ostane, pa če še tolikokrat zanikamo.

Pa te ne nameravam spreobračati. Čeprav želim slehernemu človeku, da bi ga srečala Kristusova luč in da bi jo sprejel. To želim, vendar se ne počutim dovolj pripravljenega, da bi to kar vsakemu naravnost govoril. Raje se strinjam s tvojim naglašanjem, kako pomembno je zbližati se med seboj, da spoznamo, kako smo si v resnici blizu. Pa vendar, tudi takrat bomo očeta potrebovali, čeprav se mnogi tega ne bomo zavedali.

Lahko noč in mirno spanje želim vsem, kako ne bi tebi Andres!

Samson
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #113 - 29.08.2002 at 22:56:08

Hja Samson. Kar zadeva religioznosti, vere in cerkve bova midva zmeraj na polovici ostala.  
Poudarjas Sveto pismo.  Naj bo stokrat sveto ampak originalno ni. Je milijonkrat prevedeno in v njem je vsaj miljon napak, ki so se ponesreci ali nalasc izgubile skozi stoletja cerkvene  vladavine.  

Tudi jaz ti zelim lahko noc.  

Andres
Back to top

IP Logged

Samson
5

RKC je zakon!!!

Reply #114 - 30.08.2002 at 02:01:46

Ne morem spati, pa sem kar tako malo pogledal po internetu. In glej ga, moj prijatelj Andres! Hvala za pozornost!

Andres: Kar zadeva religioznosti, vere in cerkve bova midva zmeraj na polovici ostala.

Samson: Mogoče ja, mogoče ne, saj življenje teče in vsi mi zorimo. Prepustiva to torej življenju, ki je pred nami. Kar pa zadeva pristnost Sv. Pisma, pa menda ne boš tako poenostavljal stvari. To je najbolj preštudirana literatura na svetu. In trditev, da je Bog oče vseh ljudi, se v Sv. pismu pojavi tako pogosto posredno in neposredno omenjena, da o tem preprosto ne gre dvomiti, da tam dejansko tako piše. Drugo je, seveda, vprašanje, ali nekdo verjame v božanski izvor razodetij, ki jih nosijo knjige Sv. pisma, ali mogoče ne...

Kar pa zadeva enakosti sporočila izvirnika ali prevoda, pa mislim, da je smešno govoriti o popačinosti bistvenih zadev, ki bi lahko nastale zaradi samega prevajanja. Povprečno dober prevod je prav tako ustrezen vir za preučevanje kot sam izvirnik. Navsezadnje sem pogosto bral ista dela in v izvirniku in v prevodu. Tudi Sv. pismo. Pa tudi prevajal sem že precej, pa vem, kako se to dela. Torej nikar ne prihajaj z avtentičnostjo trditev zaradi prevodov, Andres, to verjetno nisi dovolj premislil.

Zdaj pa zares lahko noč in prijetno spanje vam želim!

Samson
Back to top

IP Logged

sirena
3

živi in pusti živeti!

Koper
Reply #115 - 30.08.2002 at 09:49:36

WinkDragi Samson, tudi jaz ti prav nič ne zamerim! Majke mi! Saj nismo otročki v vrtcu... Vsak ima pač svoje razloge za razmišljanje... Vse to, kar sem napisala v prejšnji poštici, je RES. In ti tega ne moreš, ne, NOČEŠ verjeti. Pa nič. Nič hudega. ..pričakuješ pa, da moramo ostali vse verjeti tebi...
In še enkrat poudarjam in ne odstopam od svojega mišljenja, da ni potrebno hoditi v cerkev, DA VERUJEŠ in deluješ pošteno in toplo... VERO NOSIMO V SRCU!!! In jaz jo nosim v srcu in ne samo to, ampak jo sprovajam v delih skozi življenje in molim svoje molitve doma, v službi, avtomobilu, kjerkoli in kadarkoli...

Pa lepo se imej še naprej. Pa velik sončka v srčku in učkah.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #116 - 30.08.2002 at 10:42:16

Samson wrote on 29.08.2002 at 21:24:50:
Da, res je tudi ogenj, če je dim, če si dima ni nekdo samo izmislil, kot sem že nekje napisal. Vsemu temu preprosto ne verjamem. In to ni smešno, vsaj meni ne.

jest nekako ne morem verjet da so si vse mladine in kompanija vse izmislile ... lahko da ... za pedofilske incidente v ameriki pa mislim da se je prov papež opraviču in s tem dejansko priznal  da se to dogaja in da ogenj ni izmišljen, da si ga nekako ni izmislila kontinuiteta, da je samo na plano spustila, dim namreč, so se mogl dotični že kr malce dušit v njemu tolk ga je moglo bit.

pa še to, sveto pismo, nihče ne pravi da tam tko ne piše, ampak v budističnih svetih spisih piše malo drugače, v hinduističnih ravno tako malo drugače, koran je spet mal drugačen ... bistvo ... pa je povsod enako ... kvisko pitanje ... kaj je to bistvo ???
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #117 - 30.08.2002 at 10:56:38

Quote:
kaj je to bistvo  

Resnica.  

Izkušnja čiste zavesti, vse ostalo so le tolmačenja.

Smiley

Back to top

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #118 - 30.08.2002 at 14:21:28

Robi wrote on 30.08.2002 at 10:56:38:
Resnica.  

Izkušnja čiste zavesti, vse ostalo so le tolmačenja.

Smiley

Kaj pa je izkušnja čiste zavesti?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #119 - 30.08.2002 at 16:22:06

Quote:
Kaj pa je izkušnja čiste zavesti?

Edi, tule pa bom kar tvoje besede uporabil.  Smiley

Quote:
napedenaš 100 in 100 pojmov (varno okolje, razumevanje, tenkočutnost, skromnost...) jest ti pa stalno govorim o eni besedi, ki jo rabiš LJUBEZEN

To je bistvo - LJUBEZEN

To je izkušnja čiste zavesti.

Nastali smo iz ljubezni in vrnili se bomo tja.
Ego je nastal in ego bo izginil, ostala bo le čista zavest, brez časa, brez prostora....

Zavest je ena, svetovov je več....

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 11