Gru Gru wrote on 22.08.2002 at 11:20:38:Samson, se lepo strinjam s teboj v mnogih dejstvih. Vendar sem že davno prerastu okvire in omejenost RKC-ja, pa ne gledam na Jezusa kot nekaj negativnega. RKC kot pojav v sodobnem TV-ju pa je resnično meni odbijajoč. Če gledam Rode-ta in njegovo vzvišeno nastopaštvo, žal tega ne sprejmem. In starega gospoda Papeža (vso spoštovanje mu), res ni treba na stara leta tok matrat in mučit. To je zame čista zgrešena pot. Vrhovni poglavar cerkve, ki komajda še prebere kar mu napišejo, je to potrebno? Lahko da je? In misel mi daje odgovore?
No, mislim, da se Samson zelo trudi in zelo jasno pove.
Mislim, da je res pravo bogastvo tale pojavnost na tem forumu. Predvsem zato, ker brez dlake na jeziku pove tudi to, kar nam v družbi lažejo in s čimer nas slepijo.
Glej Edi, veseli me, da te berem tukaj na forumu, da slišim tudi kakšno besedo od tebe. Tudi ti si konec koncev moj brat - tako kot druge, in tudi mene, je ustvaril naš skupni Oče.
Glede gospoda Rodeta in svetega očeta. Bom direkten. Če boš kdaj bral knjige o psihoterapiji ali šel na kakšno psihoterapijo, ti bodo hitro postavili diagnozo. Gre za čustven problem. Kar ti težko sprejmeš pri drugih, je v bistvu odsev tvojega notranjega problema. Torej sam se gabiš biti vzvišen, pomemben, pa še strah te je bolezni in smrti. Razmisil o tem. Vsekakor - premisli o tem. Pa upam, da ne bodo priletele kakšne kritike. Lahko pa se mi seveda zahvališ za moder nasvet.
Drugače pa ponavljam besede svetega očeta. Je tudi Jezus, ko so ga križali, stopil dol s križa? Pač, bolezen ki jo ima deluje samo na tresenje rok. Naredi oa vsak dan še vedno toliko, kot vsak izmed nas komaj v enem tednu. Sam se ga velikrat spomnim v molitvi. Pa k temu povabim tudi tebe in ostale.
Gru Gru wrote on 22.08.2002 at 11:20:38:In ne trdi ničesar, ker če bi se rodil kot sin nekega budista, bi trdil nasprotno. Kateri bog je pravi in kateri ne. To ni pomembno.
Pomemben je človek, ljubezen, sočutje.
Le to je hotu Jezus povedat nič več.
Glej, Edi. Žal mi je da so te tako prevarali. Res je. Je pa problem tudi v tebi, saj bi lahko sam prišel do tega. Si že kdaj slišal da je Dalajlama dejal, da je on edini bog,
ali da je njegova vera edina prava. In si že kdaj slišal, da bi Cerkev nehala trditi da je Jezus edini rešenik?
A sedaj vidiš? Ljudje delajo probleme tam, kjer jih ni.
No, razen če odmislimo kakšne "kvazi bogove".
Edi, jaz sem prepričan. Kdo bo iskreno iskal,
trkal, prosil, se mu bo razodelo. Tudi to o Bogu,
o Odrešeniku, o Resnici in resnici.
No, Edi, vsekakor hvala za tole srečanje, pa brez zamere!
Pozdrav, Sek!