Samson
Guest
|
Miro: Cerkev v javni šoli nima kaj iskati. Če želi cerkev poučevati verouk, naj to počne v svojih prostorih in na svoje stroške. ............... Samson: Poglej, Miro, kako površno bereš. Saj nisem rekel, da naj gre Cerkev v javne šole, četudi jim to ne bi škodovalo. Rekel sem le, da bi bilo potrebno v šole uvesti "predmet, ki bi obravnaval, kaj dejansko RKC je, kaj uči, v čem je bistvo njenega nauka, in kaj vse človeštvo s tem pridobi, oziroma izgubi, če Cerkve ne bi bilo. Če bi se tega v šoli učili, mislim, da bi se večina od nastopajočih mnogokdaj raje ugriznila v jezik, kot pa širila toliko zmot in ponaredkov o instituciji RKC in o njenem plemenitem učenju." In ko sem to pisal, sem imel v mislih predvsem tebe in tebi podobne (pa ne mislim s tem, da ste kaj slabši, da ne bo pomote! ali celo zgražanja!) ki vas ni v Sloveniji niti en promile. Verstva daljnjega vzhoda so sicer tudi zanimiva, toda šola mora biti aktualna, pa jih zato ne gre tlačiti v naše šole. To bi gotovo bil nesmisel. RKC pa - saj kje smo pa sploh dobili svojo kulturo, svojo samobitnost, svoj jezik, svojo zares visoko omiko, če ne v sožitju in s pomočjo RKC. Zberi se, Miro, lepo prosim!
Nikjer nisem uporabil ne izraz uvesti Cerkev v šole, ne besede verouk v šolah. To si ti kar lepo ponaredil in obesil meni, česar sploh nisem govoril. Verjetno posledica nezadostnega poznavanja RKC in njenega učenja.
Kot vidiš, ne postavljam v šole Cerkve, ampak predlagam le predmet, ki bi tudi tebi pomagal, da bi se o Cerkvi končno lahko pogovarjal, ne da bi pri tem vedno znova kazal, da je v resnici sploh ne poznaš.
Lep pozdrav in vesel večer ti želim, kakor tudi vsem ostalim!
Samson
|