Gru Gru wrote on 16.08.2002 at 13:55:58:Grega, vse lepo in prav.
Vendar zakaj mora bit zato, da učiš to kar si povedal, da obstaja v življenju tudi kaj drugega kot pehanje za boljši avto... prisotna RKC ideologija, kaj pa je napačnega osnovah drugih ideologij, budizma, zena, islama, protestantizma, verovanjih črncev, indijancev, eskimov, aboriginov....
Nehite ga srat. Enkrat že spreglejte in se zavedajte. Ni Bog vzrok za dobro in slabo, vzrok je človek.
In če mene vprašaš, je dovolj da se uvede predmet ala Človekoljubje, brez priveskov in strašil v obliki pekla, nebes, in še in še nepredstavljivih pojmov.
Čist dost je iskreno pomagat sočloveku, brez da bereš biblijo ali druge svete spise.
Samo človek ima problem, noben od bogov ga nima.
Gotovo, samo človek ima problem, Bog ga nima. Drugih bogov pa tako in tako ni, pa če bi jih mnogi na tem forumu še tako radi imeli. Predlagam, da se tisti, ki Boga potrebujete. oklenete tega, ki je, in se ne spuščate v nepotrebne fantazije. To je le dobrohotno priporočilo, da se ne bo kdo počutil siljenega v nekaj, v kar noče iti.
Vsekakor je res, da ima za takšen pouk zares usposobljene kadre danes v svetu samo Teološka fakulteta. In v našem kulturnem prostoru, ki je v celoti nastal iz krščanskih korenin, pa če nekateri to še tako vztrajno zanikujejo, pride pač v poštev samo teolog. Kajti edino ta šola daje v svojem programu dovolj temeljito spoznavanje ostalih verstev in tudi marksizma, kar očitno nekateri ne veste. Vse te nemoralnosti, in celo neuravnovešenosti, ki jih tako obilno lepite na teologe in duhovnike, pa so zunaj slehernega dobrega okusa. Nemoralno je posploševati določene izjeme, ki se sicer tudi v Cerkvi gotovo dogajajo. Mar je nasrpotnikom Cerkve pa kar vse dovoljeno, da pri njih ne vidimo nobenih deviacij? Mar so tako zelo brezmadežni? S tem mislim tudi tiste, ki pišete v tem forumu. Poglejte se v ogledalo in spregovorite s svojo resnično notranjostjo, če vas tega ni strah. Miro bo spet govoril, da govorim nekje zviška, on bi k temu prilepil napačno razumljeni "ad personam", ko da je v tem pristopu že samo po sebi kaj napačnega. Mogoče bi kdo celo pretreseno ugotovil, da nastanek teme o pedrih in lezbijkah, kjer me je Miro tako občuteno ožigosal popolnoma po krivici za njihovega nasprotnika, ni bil v resnici načrtna zloraba igre besed, zato da bi napadel osebno mene! Pa ne reci Miro, da je šlo tukaj "ad rem", če hočem izpasti kunšten. Še drugi so te spregledali. Mimogrede naj ti povem, da imam med svojimi prijatelji tudi pedre, s katerimi se odlično razumem. To zadnje niti ni potrebno reči, saj so moji prijatelji.
Torej, dobro bi bilo, če bi bilo delovanje Cerkve kot prečiščevalne inštitucije našega naroda, tudi v šolah. Mislim, da bi moral biti naš skupen interes, da Cerkev in njen nauk zares spoznamo, in bi torej morali biti vsi za verouk v šolah. Mislim, da bi v našem kulturnem prostoru moral biti kot obvezen predmet, saj imamo dovolj teologov, ki bi ga lahko kvalitetno poučevali na vseh stopnjah. Ne vem, zakaj je bilo pred leti tako samo po sebi umevno, ko se je poučeval praktično na vseh programih tudi predmet Temelji marksizma. Tudi jaz sem opravil ustrezen visokošolski izpit iz tega predmeta. Pa mi ni prav nič škodoval: spoznal sem še bolj natančno, kakšna strašna nesreča je bil in je še za ves svet marksizem.
Danes pa glede prisotnosti Cerkve v javnem življenju in v šolah takšno nerazumno nasprotovanje! Škoda, zares velika škoda.
Topel pozdrv vsem,
Samson