Samson wrote on 13.11.2002 at 23:47:02:Samo majčkena pripomba v dobronamerno pomoč. Mene je motilo le to, ker si nekdo privošči nekakšne psihološke finte kot je bil Samson s piko pa Sarnson, ki ga na hitro zlahka zamenjamo s Samson, če pa gre z istega računalnika za več različnih imen, je pa problem pogosto čisto drugi. Namreč ta, da isti računalnik za te namene uporablja več ljudi. Na tem forumu sem preko tega računalnika prijavljen samo jaz kot Samson. Na nekem drugem forumu pa sem tudi prijavljen jaz, pa sin, pa žena, torej vsi na istem računalniku in to pod različnimi imeni. Tudi me ne moti, če kdo kdaj kaj pove pod različnim imenom. Moti me le zavajanje z imeni, psihološke finte, kot je bil zelo očiten primer pri meni.
Takšno je moje mnenje, ne vem pa, kako na to gledajo poleg mene in gape-a še drugi.
lp Samson
Samson!
Problem ni v tem, da bi različni ljudje uporabljali isti računalnik za pogovore na forumu, temveč v tem, da so nekateri uporabniki se javljali kot različne osebe, njihovi liki ali celo gosti. Tako da potem pri tem prihaja do problema avtentičnosti posameznika. Ali je to še isti on? Ali je tak človek konsistenten ali gre že za razcepljeno oz. kako drugače odcepljeno osebo.
Je pa res primerno in prijazno od tebe, da sprašuješ po tej temi. In nas zanima tvoje mnenje.
Quote:Zanimivo Samson, da si se ravno ti ob tem delu teksta ustavil. Razlog zakaj tako ti napišem v mailu.
Andres
Zakaj pa ne bi napisal še tukaj Andres?
Karmen