e.
4
There is no spoon.
Primorska
"...Bom, ce ces..."
Ne jst, ampak če TI češ. Ne name obešat stvari, ki so tvoja odgovornost, prosim.
"...Reiki mojstri in razsvetljeni duhovni ucitelji so si tolk narazen, da noben normalen clovek ne more zamenjat enega z drugim..."
Zanimiva izjava. Alora, kaj si potem jokala o neki diskreditaciji reiki mojstrov?
<prostor za odgovor>
"...Ampak ko govoris o reiki mojstrih, se jaz spomnim na Mirota, na svojega mojstra, oba in v njih ne vidim nic slabega. Noben od njih ni ljudi zavajal, manipuliral z njimi ali jih izkoriscal...."
Ja, to je tvoja subjektivna izkušnja. Me veseli, da nisi imela/nimaš negativnih izkušenj. Nekateri (in teh je vleiko, sodeč po pozitivnem feedbacku na to temo) pa nimajo takih izkušenj in so se kar precej opekli z "duhovnimi reiki učitelji"...
"...Verjamem, da taki mojstri so, sigurno pa ni taka vecina mojstrov, ampak eno tako siroko opozorilo je slisat kot da vsak mojster komaj caka, da bo koga malo za nos vlekel ..."
No, tko ti slišiš, očitno. buh pamagi
Marsikdo pa je hvaležen, da se to javno ter jasno in glasno pove... Takim je tisti text tudi namenjen.
"...Obrnit ljudi k dobremu pa jih opozorit, je drugo, kot porinit jih direktno na sredo najslebse godlje, kjer se je treba samo pazit, kdo ti hoce skodit. Reiki je cudovita stvar in okrog tega ni treba samih skrbi in dvomov nanizat...."
Glede tega ni nobenih dvomov, ne. Nikjer v smojih textih nisem rekel da je reiki slaba ali negativna stvar. Reiki sam je čisti plus, naše šlamparije ki jih lepimo zravn njega so problem, pomoje...
"...itak samo moja percepcija, saj ves..."
Absolutno. Ti imaš svobodno voljo, prav tako kot vsi ostali. In ta svobodna volja ja pač razlog, da se razlikujemo. Absolutne resnice se v besedah ne da izrazit...
To je meni popolnoma jasno in s tem pristopom sem tudi napisal vse te texte, ki burijo duhove tistim, ki težko sprejmejo drugače misleče... jebi ga
"...ji to drugace naredila..."
Super. Pa napiši, a.
"...v tem je med nama razlika, se vseeno pa ti hvala, da mi pustis mnenje izrazit ..."
?!??!? Se hecaš? Res misliš, da lahko vplivam na tvoje izražanje mnenj? Ničesar ti nisem pustil, ničesar preprečil. Delaš, kar te je volja - brez ali z mano/drugimi... Upam vsaj, no...
"...še to, glej, jaz drugace govorim o reikiju, ker je reiki moja pot. Ti primerjas poti eno z drugo in vsaka je drugacna, ne da pa se rect, da je ena boljsa od druge,
Ne boljša. To si spet ti rekla, Devi. (hmm. zakaj tolk polagaš besede v usta?!)
Jst sem reku, da je bolj učinkovita (kriya), ne pa da je boljša! In še povdaru sm, da je to moja subjektivna ocena. So, what's the problem? Težko sprejmeš, da je za nekoga reiki manj učinkovit kot zate?
"...za nkoga je vsaka prava in ta za kogar je, jo bo drugace gledal in mu bo vec pomenila. Ne bo je primerjal in rad jo bo imel tako kot je..."
No, to je lepo.
Vendar sem sam drugačnega mnenja (ni boljše, več vredno ali karkoli drugega - le drugačno je, prosim). Izvajati LE ENO tehniko (katerokoli) je, iz mojega vidika, isto kot brati knjige le enega samega avtorja. Koliko taki ljudje zamujajo!
Tudi sam sem naivno verjel zgodbicam o moči reikija! Ma sem bil še zelenec na področju energijskih tehnik in sem pač slepo kupil tisto, kar mi je bilo prodano.
Nekaj časa sem živel v omejenem in iluzornem prepričanju, da počnem nevem kaj in da ful ful ful duhovno napredujem - v bistvu sem pa le nasedal energijskim učinkom stimuliranega energijskega telesa. To, samo po sebi, nima opraviti z duhovnim napredkom ama ništa.
Ma to vem šele sedaj. Začel sem namreč izvajati druge tehnike in šele sedaj lahko bolj objektivno ocenim pravo učinkovitost reikija (spet, ne vrednost reikija, ampak njegovo učinkovitost, prosim!!!)
Neki podobnega se je dogajalo tudi pri učenju reikija. Dokler sem samega sebe omejeval na našo ljubo deželico in na velike mojstre, ki delujejo tle, sem se pač vrtel v teh določenih vodah. Ko pa sem pogledal čez meje, v Ameriko, Kanado, Avstrijo, Nemčijo, Mehiko itd....itd...itd..., sem pa ves presenečen ugotovil, da obstajajo še drugačni pogledi na reiki. Bolj odprti, flexebilni in, iz mojega vidika" tudi precej bolj objektivni.
Zelo težko je realno oceniti neko stvar brez odprtosti na druge stvari.
Morda so druge stvari učinkovitejše! Kdo ve? Zato na tečajih vedno povdarjam še pa še, da naj ljudje ne verjamejo mojim besedam in besedam drugih, ampak naj živijo odprto in naj preizkusijo tudi druge pristope/učenja/mojstre/učitelje.
Po drugistrani pa vem, da je najlažje tiščat se v okviru ene same samcate tehnike (kriya yoge, recimo).
Naj tle bolj povdarim: to so le moje izkušnje, mnenja.
hvala za prijaznost, devi
|