Nemesis
Guest
|
Ljubčki moji,
Pa da se ne bi več predolgo vrteli okrog vrele kaše: Gledam tole vaše društvo in dlje ga gledam, bolj postajajo stvari zanimive. Reboot naprimer, oziroma bolj tisto, kar se dogaja vzporedno in zraven, hvala Karmen, ki me je na to (v tem threadu, da je ne bo spet kdo obsojal kot izdajalko in s foruma metal) opozorila.
Vaš cilj je menda ozaveščanje in pozitivno mišljenje. Na to temo imate en srednje uspešen projekt (ki se mu reče Svet Pogovorov, da ne bo pomote, pa tudi za tega ne vem čisto dobro pravzaprav, čigav je, lahko da je gapetov osebni projekt, tko da boljš da še to vprašam: Čigav projekt je svet pogovorov, dragi moji?), pri katerem mi ni niti najmanj jasno kaj z njim počnete, kaj šele, kaj bi z njim želeli narediti.
Potem imate v teku en precej neuspešen projekt, pozitivke, ki je na tem a bo zaživu ali bo crknu, ki mu ne posvečate več kaj dosti pozornosti (eni neki pišejo, malokdo pa to bere, ali komentira, kar pomeni, da bo zanimanje zamrlo).
Pa dobrodelnost, ki bi ga kdo moral po riti, da bi zadihal in spustil kakšen glas.
Pozornost pa gre stvarem, kot so e-trgovina, ki po mojem ne more postati, kakor je zastavljena, komercialno zanimiva (pokrit stroške), pa še en knjižni klub, ki najbrž ne bo prodal 1000 knjig na leto vse skupaj. (To je seveda samo moje mnenje).
Pa potem še nekaj gradov v oblakih, ki jih nameravate, kot so eko kmetije, vasi, mesta. Dober test, kako to nameravanje zares deluje.
Saj vam ne želim ubijat navdušenja, sploh ne. Ampak v primeru, da bi se vam želel priključit ali pa še kaj sponzorirat, potem pa bi hotel naslednje: 1. da so cilji, projekti, financiranje društva javni, preledni, jasni najmanj _vsem_ članom in sponzorjem društva, vključno z stanjem projektov 2. da je scena odprta, torej lahko postane sodelavec kdor hoče in izpolnjuje vnaprej določene pogoje, da možnost sodelovanja izgubi pod vnaprej določenimi pogoji, za katere se ve kako se jih doseže (glasovanja odpadejo), enako velja za celotno organizacijo (kjer pa glasovanja seveda ostajajo) 3. da se novim projektom sredstva dodeljujejo po njihovi koristnosti in možnosti izvedbe, drugim pa ne 4. da društvo ne postane predvsem način zagotavljanja (osnovne ali dopolnilne) eksistence nekaterih in se ne spremeni v še eno organizacijo v kateri se navadno več kot 90% sredstev porabi za lastno delovanje. 5. hopsanje s projekta na projekt je kratkoročno donosna reč, ampak prej ali slej na tak ali drugačen način zmanjka tovrstnih virov
Poleg teh osnovnih higienskih reči, pa je po mojem treba tempo izvajanja A.-jevih vizij, prilagodit sposobnosti izvedbe. Tako da se okrepite in poiščete dodatne člane, ki lahko kaj bistvenega doprinesejo k vašim ciljem ali pa počakate z izvajanjem, ali pa tudi z opustitvijo mrtvih projektov, če je potrebna pozornost drugje in se ta zatika (pa ne prevečkrat, da se ne zgodi točka 5.)
Aja zanimivo se mi zdi še to, da imate v društvu "delovna mesta", "ki jih je treba popolnit" in da člane sprejemate glede na neke vrste potrebe po delavcih, pa še marsikatero cvetko bi lahko našel, če bi se slučajno spravil bolj pazljivo iskat. Pa sem gledal še vaš statut, pa tam piše vse kaj drugega.
Tako, da me zelo zanima, kakšna so vaša stališča do teh reči, ki sem jih tukaj zapisal. Lahko odprete tudi nov thread.
vaša Nemesis, ki je bila zgleda nekaj časa na klimatskem zdravljenju v Švici
|