EvaZh
Ex Member
|
No, svoj časek semse tele citate piflala (je blo avtosugestivno). In ker sem zdej končno zastopla, v da je dilema, sem že hotla reč: Če so se vi tile motili:... Potlej sem šla po knjigico in začela brat, in se je percepcija seveda že močno spremenila, tko da se še bolj splača prepisat: Modrost Življenja : 200 duhovnih načel / John Marks Templeton """
Če si gospodar svojega uma, si gospodar svojega sveta. Bill Provost Starodavni veliki učitelji so opisovali pomembnost človeškega uma in obvladovanja lastnih misli. Buda je rekel: "Um je vse; postaneš to, kar misliš." Ramakrišna, priljubljeni indijski mistik, je isto misel izrazil malo drugače: Človeka veže um in um ga osvobaja... Kdor odločno prepričan trdi: 'Nisem vezan, prost sem,' se osvobodi." William James je zapisal: Največje odkritje moje generacije je, da človek lahko povzdigne svoje življenje s povzdigovanjem načina mišljenja."Charles Fillmore, ameriški soustanovitelj Unity School of Christianit, pa je v knjigi The Revealing Word opisal naš um takole: "Um je sedež zaznave stvari, ki jih vidimo, slišimo in čutimo. Skozi um spoznavamo lepoto zemlje in neba, glasbe, umetnosti, skratka vsega. Tihi čolniček misli šviga skozi celice in živce ter iz neštetih niti uma tke harmonično celoto, ki jo imenujemo življenje." "Če si gospodar svojega uma, si gospodar svojega sveta." Če želimo razumeti pomen te izjave, je pomembno, da si ogledamo tisto, kar so nekateri verski učitelji in duhovni filozofi poimenovali 'neskončni um' in 'pravilo delovanja uma'. Nekateri trdijo, da obstaja samo en um, ki ga včasih imenujejo 'duh', 'božji um', itd. Ta um je življenje, inteligenca, moč, ustvarjalnost v celotnem vesolju. Poleg tega trdijo, da pravilo delovanja uma obsega zelo pomembno manifestacijo, kjer smo hkrati posamezniki in vendar del celote. Naša volja je svobodna, nismo lutke na vrvici in uveljavljamo lahko svojo voljo. Od tod izvirajo naša dejanja, izgovorjene besede, misli in celo občutki. ZA naš vsakdan je zelo pomembno, kako razmišljamo o Bogu, o sebi, o svoji družini, sosedih, znancih, sodelavcih, skratka o vsem! Kakor je rekel Joseph Addison: Močnemu umu je najtežje biti sam svoj gospodar!" Nekateri ljudje težko sprejemajo pozitiven odnos do življenja, ker se jim zdi nerealen. Takšni nejeverneži le težko verjamejo, da optimisi dosežejo skoraj vse, kar si zaželijo. Pozitivno naravnanemu človeku se možnosti uspeha povečajo, če stremi k dejavnemu razreševanju težav, namesto da bi se prepuščal malodušju, ki ga ovira pri odločanju. Zig Zigler, strokovnjak na področju pospeševanja prodaje, pravi: V prostoru, ki vas obdaja, ni ne dobrih in ne slabih poslov. Posli so dobri ali slabi samo v prostoru med vašima uhljema!" Najpomembnejšo sestavino uspešnega prodajanja opisuje kot zmožnost razumevanja in zadovoljevanja potreb sočloveka, o čemer pravi takole: "Človek lahko dibi v življenju prav vse, če le pomaga zadostnemu številu ljudi, da dobijo tisto, česra si želijo."Zmožnost, da prisluhnemo drugim in da razumemo njihove potrebe, je v veliki meri odvisna od naravnanosti k sprejemanju. Ralph Waldo Emerson je poudaril pomembnost duhovnega videnja kakor tudi moči uma v našem življenju z naslednjimi besedami: Veliki možje so tisti, ki sprevidijo, da je duhovno močnejše od vsake materialne sile, da je misel tista, ki vlada svetu." ... Naše misli so več kot zanesljivo predmeti. Spočete v umu potujejo skozi čas in prostor kot valovi po gladini ribnika in vplivajo na vse, česar se dotaknejo. Misli so zidaki naše izkušnje. Svet, ki ga vidimo, smo si udtvarili iz lastnih misli, kajti: "Um je graditelj." """ ampak: Svet, ki ga vidimo = iluzija.?. Hja... ???
|