Quote:zakaj ti je to tezko razumet?
razisci sebe. a si ti oseba, al si ti tud samo nek zakon, princip? zavest pomeni vsebovanje zeljenja, misljenja, cutenja. a ti zaznas te stvari pr seb? ljubezni ne mors opisat, ne mors je niti narest niti mislit o njej, lahko jo samo cutis. ce govoris o ljubezni (za katero je potrebno "cutenje") kako mas lahko ljubezenski odnos z nekom ki cutenja nima. zakon je fiksen. ni ziv, je mrtev, nima svobodne volje odlocanja.
ok, a nisem Jaz " pure consciousness " ?
Ugotovili smo, da sem Jaz čista zavest, ki obstaja "beyond mind and body"
Torej jaz v bistvu nisem oseba (ki ima body and mind) ampak zavest, ki se realizira v četrti dimenziji.
Potem je lahko tud Bog kvečjemu to in ne oseba.
Maš pa prav glede čutenja, brez tega ni ljubezni. Ne razumem pa zdaj kdo sem jaz...nekdo ki čuti in razmišlja ali nekdo, ki prav to ni ?
No če govorimo o tem Kdo smo? ne morem mimo vprašanja evolucije. Ali ta teorija aryan prepdostavlja evolucijo (da se je človek
razvil iz enoceličarja)?Glede na težnjo po večnosti bi jo skoraj moral zanikati, ker pri večnosti ni razvoja, ni časa, samo Je. Torej bi tudi človek moral biti večen, obstajati bi moral večno. Evolucija gre tukaj popolnoma v drugo smer, ker pravi, da gre za razvoj, in vsak razvoj ima svoj začetek, ki pa nima ničesar skupnega z večnostjo. Kdo smo torej Mi ? Človek, ki že od nekdaj obstaja ? Ali človek, ki se je skozi čas razvil iz enoceličarja ? Mi je zelo žal, da nisem več v srednji šoli, kjer bi učitelju biologije lahko postavil vprašanje "če obstaja evolucija, zakaj obstajajo (ali so najdeni ostanki) samo vrst, medvrst pa ni ? Če je šlo za razvoj bi morala biti neka vmesna stopnja med npr. dvoživko in naslednjo stopnjo na t.i. derevesu življenja. Tega ni. Obstajajo samo vrste. Poleg tega je še veliko,veliko lukenj v teoriji evolucije. In če evolucije ni, potem se mi v glavi pojavi precej drugačen pogled na to Kdo smo mi. Res me zanima, kateri pogled je pravi in predpostavljam, da Vedski spisi evolucije ne priznavajo. Kdo torej smo ? 8)
LP