Quote:Pozdravljeni!
Slučajno sem, medtem ko sem iskala razne podatke o sektah, naletela tudi na vas. Sem psiholog in s problemom sekt se ukvarjam že lep čas. Sprašujem se, ali manipulacija z emocijami ljudi, kateri imajo težave z vključevanjem v družbo, s samozavestjo, s popačeno sliko realnosti in podobno, zares prinaša kakršnokoli pomoč ali pa vam prinaša le ogromne količine denarja ter nepopisno srečo, ko delate iz dostojnih ljudi žrtve globokega in skrbno premišljenega zločina nad mentalnim zdravjem. Povem vam, da nemalokrat ti ljudje iščejo pomoč pri nas. Zelo pogosto pa končajo celo v psihiatričnih ustanovah, saj niso zmožni več živeti brez "nujnega" očiščenja.
prof.dr. Jelena Vasić
Spoštovana prof.dr. Jelena Vasić
Malo čudno sem mi zdi pisat reply v vikalni obliki še bolj nenavadno doktorju. A greva od začetka če vam je prav.
Nekoč je nekdo rekel, da se mu forum zdi kot sektaštvo. Kmalu po tistem je spremenil svoje mnenje in odkrito priznal, da to ni tisto kar je mislil sprva. Sektaštvo torej.
In seveda. Še preden utegnem pozabiti, vas kar sam vprašam. Kje ste vi dobili podatek, da je forum SP (Svet pogovorov) sektaški forum?
Zatem navajate (če sem vas prav razumel) da manipuliramo z emocijami ljudi, kateri imajo težave z vključevanjem v družbo, s samozavestjo, s popačeno sliko realnosti in podobno. Vi bržkone govorite o duševno prizadetih, duševno izrabljenih, tistih, ki so na robu, nikakor pa ne za krog ljudi ki je pripravljen govoriti o vključevanju v NATO in zakaj NE, ter v isti sapi o erekciji, oziroma trebušnem (medeničnem) plesu za ženske.
In to slednje najdete tudi na forumu.
Glede dobičkonostnosti vam utegnem povedati, da skoraj vsi delamo svoje redno delo, vsak za svoj žep. Med nami so tudi brezposelni, ki nimajo vira prihodka, torej je s tem v zvezi forum neke vrste neprofitna podoorganizacija Društva Sonce, ki cekinov nima, razen tistega drobiža, ki se je nabral od članarine in ostlaih projektov. Da ne bo bo pomote. Projekti se ne delajo na obiranju članov.
Kdor pač ni stabilen naj si išče pomoč, so pa žal med nami tudi nestabilni ljudje. In vedite gospa doktor, uredniki strani, Gape.org, Petya, nenavadno.com in svetduhovnosti.org bržkone dobimo več pošte od nestabilnih ljudi kot pa je takšnih tu med nami. Torej. Še en razlog več, da četudi bi hoteli manipulirati z množico se tega ne gremo, ker pač nismo sektaško usmerjeni.
Lahko se pa v kakem lokalu dobimo, na vse večne čase, kajneda? Lahko se dobimo tudi takrat, ko naš gasterbajter in naša gasterbajterka prideta v Slovenijo. Mislim, da je to navadno druženje ob brezalkoholni pijači, pogovori pa tečejo vse o Namibiji, Petrinih tangicah, ter tja do do slovenske vlade, ali koliko blata ki zdravi ekcem premore Islandija. Nič kaj sektaško se mi to ne zdi.
Morda pa bi ravno vlada, ki vam tudi daje "vaš vsakdanji kruh," rajši da bi se nekdo imenovan sektaš, zapil do amena, saj tako bi imeli celo pred njim mir. Hotel bi vedno več, državna blagajna bi bila vedno večja, socialni problemi pa bi v končni fazi priši tudi k vam doktorjem. In kolikor poznam to sektaško skupino se ne zapija, če pa kdo pride k vam mora imeti dober razlog, ki tudi ni pogojen s prisotnostjo na forumu. Vsaj mi ne vemo, da bi tako bilo. Če vemo slabo, vam bomo za povratno informacijo iskreno hvaležni.
Resnično bi bilo dobro dobiti še kak vaš post, saj verjamemo da naključja ni, v to pa ste mogoče prepričani tudi vi. Prišli ste sem, da bi nam natrosili nekoliko več refreshmenta iz medicinske stroke, le teh, takšnih strokovnjakov pa na SP manjka.
Nam je vlada rajši onega Johnnija iz Sove poslala, ki nas je potem celo v Pizzerija Piramida marca čakal, (??) na dohtarje so pa pozabili. Res sem vas vesel gospa Jelena Vasić.
Andres