Terrania
5

Dih brez namena. Sapa v bogu. Veter.
Maribor
VALENTIN Iztok Mlakar
Ne zamjirte guospa, res mi je žal, en vas prosim, da mi oprostiste, sn z eno vas drugo zamenjav vas. Jemaste prou, nikdar vidla me niste, nikdar v življenju me niste poznala. Zna bet, da preveč sem spil kak kvartin, človk se zmuoti, kej čmo so že ljeta pasala. Ne zamerte guospa, danes je svjet Valentin. Kaku bi se lohkor poznala nas dva, en kako lohkor v kop kej bi mjela. Vi ste od usih spoštovana gospa, meni pej samo glaž klapu djela. Veš no ni rjes, da kak bot se prplazi, pod nuoč vam sosedouv, tamlajši v spomin, tkuo potihu, en naskriuš, da noben ne opazi. Ne zamerte guospa, danes je svjet Valentin.
Ni rjez, da pojstla trava je bla, en škura pej veje drevejsa. Ni rjez, da pod bkom, tam dol pr potoku, sva buogu ukradla nebjesa Ni rjes, da do jutra u kop sva ležala. Ni rjes, da ta rama vam bla je kušin. Ne ni rjes, le na njej tisto noč ste zaspala. Ma ne zamerte guospa, danes je svjet Valentin.
Ne zamirte guospa,res mi je žal, en vas prosim, da mi oprostiste, sz eno vas drugo zamenjav vas, jemaste prou, nikdar vidla me niste. Pijan sem en bluodm, guospa prou ste rekla, nikdar u kop nas ni spravu deštin. En ni rjes, da če čez lice ena solza je tekla. Ma sej nesem neč vidu gospa, vjeste, danes je svjet Valentin.
|