Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 3965 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Zavzemam se za mir in pravičnost!
02.06.2003 at 10:48:39

Zavzemam se za mir in pravičnost!
(zbiranje podpisov)

Zavzemam se za demokracijo in avtonomijo. Mislim, da niti ZDA niti katera koli druga dežela ne bi smele ignorirati ljudske volje ter kršiti in slabiti mednarodno pravo tako, da poskušajo izsiliti ali podkupiti glasove v Varnostnem svetu.

Zavzemam se za internacionalizem. Nasprotujem vsaki naciji, ki vse bolj razširja svoje vojaške baze po svetu ter ustvarja oborožitev, ki ji v svetu ni primerjave.

Zavzemam se za enakost. Mislim, da niti ZDA niti katera koli druga dežela ne bi smele težiti k imperiju. Mislim, da ZDA ne bi smele nadzirati nafte na Srednjem vzhodu za svoje korporacije in kot sredstvo za pridobivanje politične kontrole nad drugimi deželami.

Zavzemam se za svobodo. Nasprotujem brutalnim režimom v Iraku in drugod, hkrati pa nasprotujem novi doktrini "preventivne vojne", ki jamči permanenten in nevaren konflikt ter je razlog, da se na ZDA zdaj v velikem delu sveta gleda, kot na poglavitno grožnjo miru. Zavzemam se za demokratično zunanjo politiko, ki podpira ljudsko opozicijo imperializmu, diktaturi in političnemu fundamentalizmu vseh oblik.

Zavzemam se za solidarnost. Zavzemam se za vse in sem z vsemi, ki so revni in izključeni. Kljub množičnim dezinformacijam milijoni nasprotujejo nepravični, ilegalni in nemoralni vojni. Želim jim dodati svoj glas. Prizadevam se z moralnimi vodji, svetovnim delavstvom in veliko večino prebivalstva dežel po celem svetu.

Zavzemam se za različnost. Zavzemam se za konec rasizma proti imigrantom in ljudjem barv. Zavzemam se za konec zatiranja doma in v tujini.

Zavzemam se za mir. Sem proti vojni in pogojem, mentalitetam ter ustanovam, ki gojijo in krepijo vojno ter nepravičnost.

Zavzemam se za trajnostni razvoj. Sem proti uničevanju gozdov, zemlje, vode, okoljskih virov, in za biološko raznolikost na katerem temelji vse življenje.

Zavzemam se za pravičnost. Sem proti ekonomskim, političnim in kulturnim ustanovam, ki spodbujajo mentaliteto podganje tekmovalnosti, velikanske neenakosti v gospodarstvu in moči, dominacijo korporacij, ki pelje v grobo izkoriščanje in suženjstvo, rasizem ter spolne in seksualne hierarhije.

Zavzemam se za politiko, ki preusmerja denar za vojno in vojaško porabo v zdravstvo, izobraževanje, stanovanja in zaposlitve.

Zavzemam se za svet, čigar politične, ekonomske in socialne ustanove spodbujajo solidarnost, promovirajo enakost, večajo participacijo, slavijo različnost in opogumljajo polno demokracijo.

Zavzemam se za mir in demokracijo, še več: zaobljubljam se delovanju za mir in pravičnost.

url za podpis:
http://www.zmag.org/wspj/index.cfm
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Ex Member

Re: Zavzemam se za mir in pravičnost!
Reply #1 - 02.06.2003 at 11:42:54

gape wrote on 02.06.2003 at 10:48:39:
[Zavzemam se za mir in demokracijo, še več: zaobljubljam se delovanju za mir in pravičnost.

vsak se lahko zavzema za neki "lepga", pa vsak se lahko zaobljublja za marsikej itd., sam redki so pa tisti ki so pripravljeni sprejet zrtvovanje in trud da se kej tazga lahko tud prakticno doseze (ne da se samo sanja o tem). prvi korak na tej poti je kontroliranje svojih cutil in uma.
Back to top

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #2 - 02.06.2003 at 13:09:31

Do sedaj se je kontroliranje čutil in uma predvsem uporabljalo za dosego ciljev, nasprotnih od zgoraj navedenih.

Na zahodu, vzhodu, severu in jugu. Povsod.

Kontroliranje čutil in uma je prisotno tudi na tem forumu v obliki strahu ne soočiti se z resnico o vojni in stanju v svetu.

Kajti resnica je tako strašna, da ni "primerna" za objavo niti na tem forumu (po mnenju tistih, ki o primernosti odločajo), kot se je to že izkazalo.

Ko je noj v nevarnosti, vtakne glavo v pesek, da je ne vidi. Tudi to je kontroliranje čutil in uma.

Tisti, ki so vojno videli od blizu, pravijo, da se ne bi nikoli več ponovila, če bi te prizore videli vsi.

Imeti pogum soočiti se z resnico. To je to.

Izjavo sem seveda podpisal.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #3 - 02.06.2003 at 14:02:34

Quote:
Do sedaj se je kontroliranje čutil in uma predvsem uporabljalo za dosego ciljev, nasprotnih od zgoraj navedenih.

kaj pa je pol po tvoje prineslo dosego zgoraj navedenih ciljev?
Back to top

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #4 - 02.06.2003 at 15:52:27

Kot da bo kater politik sploh resno vzel te peticije... Miro je kar zadel stvar. Sicer pa sem oddal podpis. Smiley
Back to top

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #5 - 02.06.2003 at 16:46:49

Quote:
Ko je noj v nevarnosti, vtakne glavo v pesek, da je ne vidi. Tudi to je kontroliranje čutil in uma.

Hehe, moderen človek drži glavo v pesku kar ves čas, da mu slučajno ne bi bilo treba prevzeti malo odgovornosti za to, kar se po svetu dogaja..
Seveda mu oblasti pri tem z veseljem pomagajo in mu na vratu stojijo z milijoni ton kiča-peska, da slučajno ne bi česa spregledal...

Peticije nas res ne bodo rešile, so le še eno mašilo za nas, da si mislimo da smo kaj pripomogli ...
Vsa čast kolegom v Evianu, ki so za trenutek vzeli glavo in peska in mečejo kamne v prazne kapitalistične glave..  Wink

Sem pa jaz tud podpisal, tak da imam oprane roke vsaj za nekaj časa, ne?  Cheesy
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #6 - 02.06.2003 at 16:51:22

tomi wrote on 02.06.2003 at 16:46:49:
Peticije nas res ne bodo rešile, so le še eno mašilo za nas, da si mislimo da smo kaj pripomogli ...

Wau... WAU! Ljudje so spregledali (vsaj eni)! Čisto enakovredne so tudi vse mirovniške protestacije, za ketere politikom tudi dol visi. Upam, da bodo zdaj še tisti, ki so me nekoč spraševali zakaj tako mislim, sedaj spregledali še oni. Vse to se gre za boljše lastno počutje, nič več. Ego pač. Smiley
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #7 - 02.06.2003 at 17:01:19

Zaskrbljenost politikov je obratno sorazmerna z mirnostjo "mirovniških protestov" ...

Preveč miru pomeni javno poslušnost. Premalo miru pa hitro ožigosajo za "terorizem". Kje je pol sploh meja koristne ozaveščenosti??

Edino revolucije pospešujejo razvoj zavesti ...

Stahopetci pa lahko samo smrdimo doma in se uklanjamo raznim zahtevam svetovnih oblastnikov...  Cry
Si sploh kdo upa ZARES reči NE? Jasno in glasno?
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #8 - 02.06.2003 at 17:01:20

in seveda vsi vi ki ste spregledali poznate boljšo tehniko (razen metanja kamnov in sprehodov po mestu) ...

drgač pa
orakelj je povedu
the only way to get there is together

in če nas ena peticija združi 80.000+ ... svaka ji čast.

vsak jo je seveda podpisu, da si opere roke za en časa, eni pa v taka združevanja tud verjamemo in je nismo podpisal samo zaradi čistejših rok.
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #9 - 02.06.2003 at 17:09:39

gape wrote on 02.06.2003 at 17:01:20:
orakelj je povedu

Oracle je ženska, torej bi bil pravilen prevod Oraklja oz. Orakelja (povzeto po SSKJ).

Quote:
vsak jo je seveda podpisu, da si opere roke za en časa, eni pa v taka združevanja tud verjamemo in je nismo podpisal samo zaradi čistejših rok.

Podpisal sem jo zato, ker imam čas in se vsi bunite, da to nekaj je. Škodovati ne more, torej zakaj ne bi podpisal, če imam tudi sam takšna načela, kot so spisana v tej peticiji?
Da sem si opral roke? Hahahah. Ta je pa dobra. Če bi se šlo zgolj za to, raje ne grem podpisat. Sem že dosti takih stvari zavestno ignoriral, ker resnično ne vidim potrebe po tem "pranju" pa tudi dosti koristi ne od samega podpisa. A očitno je ta namen ravno tvoj, gape, in ga sedaj posledično projeciraš na nas. Smiley
Back to top

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #10 - 02.06.2003 at 17:19:14

Če meč ne pomaga, kaj bo pero?

Gape, kako še vedno verjameš v te peticij, ko jih je bilo že nešteto? Prav nobena ni imela efekta ...

Še največ je nardilo metanje kamenja in ostalega, to pritegne medijsko pozornost, ta pa nove proteste..

Sicer sem še vedno zakopan v pesek, ampak bi po mojem bila najboljša tehnika z zemljo zravnat ameriške(idr.) vladne ustanove..
En globaliziran coup d'état bi bilo lepo ... Če bi se našel pravi Človek.
Če nič drugega pol vsaj vodikove ne bi letele, ko bo enkrat padlo trž.gospodarstvo...

Ok, malo lepih sanj ne škodi.. Jebat ga, sem pač idealist..  Embarrassed  
Wink

Himy: orakelj = preročišče, prerok ... Smiley
Back to top

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #11 - 02.06.2003 at 17:28:02

tomi wrote on 02.06.2003 at 17:19:14:
Himy: orakelj = preročišče, prerok ... Smiley

Kaj si hotel povedati? To sem že videl v SSKJ. Opaziš lahko tudi, da beseda varira glede na spol. Gape je imel v mislih Oracle (žensko) iz Matrice. Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #12 - 02.06.2003 at 17:32:07

Quote:
Yours is signature number 86898.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #13 - 02.06.2003 at 22:16:38

V čem je zdaj problem? Nekdo, ki se zavzema za določeno stvar, ali je proti čemu, napiše peticijo. Če se z njim strinjaš, podpišeš. Če se ne, jo ignoriraš. Ker se strinjam s to peticijo, sem jo podpisal. In zakaj bi si s tem brisal roke?

Kako lahko ljudje drugače oddamo svoj glas nestrinjanja z nečim? A čmo na silo? Ne! Potem bi bili podobni tistim, s katerimi se ne strinjamo.

Ena peticija, pa druga, tretja, četrta......morda bo nevem katera po vrsti dosegla svoj namen. Tudi hiše ne zgradiš z enim ceglom. Jih zlagaš, zlagaš......in enkrat jih zložiš dovolj.

Več peticij, več podpisov, več ljudi ozaveščenih, prej bo mir na svetu. Če ne bo prej zemlje razneslo.

LP Harry Smiley
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1