Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 
(Read 47455 times)
Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
Re: Orgazem
Reply #105 - 21.11.2003 at 14:51:20

Quote:
Njegove izjave imajo vedno dvojno vlogo, prvic so dobra zastonjska reklama za njegove knjige in v manjsi meri terapevtsko dejavnost, hkrati pa so tako provokativne, da pripravijo marsikoga, da razmisli o receh, o katerih ne razmislja (in morda na tihem trpi).

Hvalabogu, da je še kakšen, ki zastopi, kaj se gre Rugelj!

Vsi ostali pa reagirate kot dresirane miške...
Back to top

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...

IP Logged

X5
Guest

Reply #106 - 21.11.2003 at 14:55:08

jakec Smiley

ljudje smo bitja izkušenj, pravljice o nedolžnosti, grešnosti , romantiki imajo sicer določen vpliv, to kraljica vzgoje je izkušnja
In če tip sexat zna potem ženska doživi tudi užitek v sexu in kar paše paše BIG TIME in zato k vragu s principi. Če pa ženska doživi slabo izkušnjo potem dobi potrditev vsega tistega kar so bile prej le zgodbice in rezultat je ženska, ki noče sexat...tako da ni problem predsodkov ampak slabih izkušenj

Smiley sinjeoka ljubica, ti pa malo bolj u izi s tipi
čeprav mi je tvoj način provokacije zanimiv;
Le zakaj tem fantom tule ne zastaviš vprašanja kar direkt:
ALI ZNATE IZ DEVICE NAREDITI ŽENSKO; KI SE JI TRGA POD VAMI (ali kurbo za tiste, ki to bolje  tako razumete)

Jakob_Ostrjan wrote on 21.11.2003 at 14:22:18:
Ni bila mišljena kot krilatica! Mišljeno je bilo, da je brez predsodkov!

Ženska si mora orgazem želeti s celim telesom! Če si ga želi samo z mednožjem, jo bo samo malo porukalo, če si ga želi samo z možgani, bo spet samo neki na pol! Če pa orgazmira celo njeno bitje, se ji pa odpira kozmos! Takrat ponavadi tudi pade v nezavest...

In če praviš, da določene vrste seksa niso zate, tega ne praviš ti kot univerzalno in kompleksno bitje, pač pa tako trdi tvoj ego!

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #107 - 21.11.2003 at 14:58:42

Quote:
napisala si tole :
"Stvari so take kot so. Edin zdi se mi, da stvari s sprejemanjem lažje spoznavaš, poglabljaš in če hočeš tud kontroliraš, kot pa z upiranjem in odporom do njih."
moje vprasanje je bilo tole :
"torej je tvoj cilj vse stvari najprej spoznati, jih poglobiti in na koncu po svoji volji kontrolirati?
pa res upas, da ti bo kej tazga "nekoc" uspelo, ce pa je "trenutno" stanje taksno, da stvari ne poznas in da so trenutno one tiste, ki te kontrolirajo in da niti ne ves zakaj je to tako?
prosim ce mi odgovoris najprej na to in potem spreminjas temo pogovora."

To kar sem napisala se mi zdi smiselno in logično in če bom kdaj začela globoko razmišljat o orgazmu, bom ziher to na tak način začela. Do zdaj pa za tem ne čutim potrebe, orgazmi me ne obremenjujejo, mi ne delajo problemov, me ne razočarajo, me ne delajo odvisne in v njih ne vidim nič takega, zarad česar bi o njih mogla razmišljat.
Quote:
ta hvaleznost gre komu ali cemu?
življenju, sebi in mojemu partnerju v tem vrstnem redu.

Quote:
zato mi pa prosim povej kaj si se ti osebno naucila od izkusnje orgazma in zakaj ta vedno mine, ceprav si ti tega ne zelis? in kaj zdej v zvezi s to dilemo, ki nas vznemirja nardit?
Orgazem je zdravilna reč, ki telesu pomaga do miru, umu do tišine, duši pa do ljubezni.

To, da orgazem ne bi minil, pa je mogoče tvoja želja, ne moja.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #108 - 21.11.2003 at 15:07:06

Devi wrote on 21.11.2003 at 14:58:42:
To kar sem napisala se mi zdi smiselno in logično in če bom kdaj začela globoko razmišljat o orgazmu, bom ziher to na tak način začela. Do zdaj pa za tem ne čutim potrebe, orgazmi me ne obremenjujejo, mi ne delajo problemov, me ne razočarajo, me ne delajo odvisne in v njih ne vidim nič takega, zarad česar bi o njih mogla razmišljat.

aha, ok.

Quote:
življenju, sebi in mojemu partnerju v tem vrstnem redu.

aha, ok.

Quote:
Orgazem je zdravilna reč, ki telesu pomaga do miru, umu do tišine, duši pa do ljubezni.

uf, sploh ne vem kaj naj recem na to. najbrz mas se premalo "zivljenjskih" izkusenj al pa sem jaz preponosen.

Quote:
To, da orgazem ne bi minil, pa je mogoče tvoja želja, ne moja.

aha, ok.

jz pac te stvari dozivljam mal drgac kot ti, in se v skladu s tem tud drgac obnasam. kam pa bo mene ali pa tebe taksno ali drugacno obnasanje v koncni fazi pripeljalo pa bo objektivno pokazal cas.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #109 - 21.11.2003 at 19:48:11

Ženske z 200 orgazmi na dan

Na ducate žensk na svetu trpi zaradi medicinskega stanja, ki povzroči več sto orgazmov na dan. Strokovnjaki so stanje identificirali kot »sindrom nenehnega spolnega vzburjenja«.

Deset žrtev tovrstne obolelosti so identificirali na bostonskem univerzitetnem inštitutu za spolno medicino. Nek strokovnjak iz New Jerseya pa trdi, da je v času svoje študije naletel še na 40 dodatnih primerov sindroma nenehnega spolnega vzburjenja drugod po svetu.

Medtem ko bi morda kdo pomislil, da je takšna ženska sanjska ženska vsakega moškega, pa pomislite, kako bi se počutili vi, če bi bili prav vsako minuto dneva na robu orgazma.

http://novice.svarog.org/index.php?Novica=1016

Orgazem, ki se nikol ne neha...  Wink Grin
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

en_bk
5

Reply #110 - 21.11.2003 at 19:50:35

Devi wrote on 21.11.2003 at 19:48:11:
Ženske z 200 orgazmi na dan

Na ducate žensk na svetu trpi zaradi medicinskega stanja, ki povzroči več sto orgazmov na dan. Strokovnjaki so stanje identificirali kot »sindrom nenehnega spolnega vzburjenja«.

Deset žrtev tovrstne obolelosti so identificirali na bostonskem univerzitetnem inštitutu za spolno medicino. Nek strokovnjak iz New Jerseya pa trdi, da je v času svoje študije naletel še na 40 dodatnih primerov sindroma nenehnega spolnega vzburjenja drugod po svetu.

Medtem ko bi morda kdo pomislil, da je takšna ženska sanjska ženska vsakega moškega, pa pomislite, kako bi se počutili vi, če bi bili prav vsako minuto dneva na robu orgazma.

http://novice.svarog.org/index.php?Novica=1016

Orgazem, ki se nikol ne neha...  Wink Grin

naaaajs
Wink
Back to top

IP Logged

titanic
2
**

love just love

Reply #111 - 21.11.2003 at 22:06:47

Kiss Orgazem je zdravilna reč, ki telesu pomaga do miru, umu do tišine, duši pa do ljubezni.
S tem se super strinjam. Kemija dela svoje, energije pa tudi, saj so nujno potrebne za mir, ljubezen in harmonijo. Pravi orgazem, kjer energije delajo kot je treba se lahko čuti še naslednji dan, dva... in ni treba, da je fizični sex vsak dan ali celo 5x na dan.

Back to top

Živi in pusti živeti.

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #112 - 24.11.2003 at 11:36:49

še vedno me matra kaj je to smrt ega. Gape pravi, da je nekaj neprijetnega. Ostrijan pa pravi, da je to orgazem. (mar to pomeni, da je orgazem nekaj neprijetnega) ??? ??? ???

X5  Grin  Grin  Grin IN POTEM VSE TIHO JE BILO

Tole razglabljanje o presodkih, predvsem verskih, moralnih... Načeloma tudi naše otroke učimo o škodljivosti, nemoralnosti drog pa vseeno posegajo po njih... zakaj se ne pojavi "predsodek" v tem segmentu, v seksualnosti pa? Moje mnenje je, da tukaj izkušnja odigra res veliko vlogo, pri potrjevanju življenjskih naukov staršev, šole, Cerkve, TV....
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #113 - 24.11.2003 at 11:49:14

Rugelj sam v svoji knjigi Pot samouresničitve pove, da je alkoholiki v njegovem terapevtskem programu predstavlajo zgolj 40% delež.

gledati v kontekstu...

In kaj reči zapitemu, faliranemu, zavoženemu človeku? Vsekakor ne vem v čem je point, da je njegova partnerka tista, ki ga je prisilila v alkoholizem. Mar se ti ne zdi to prenašanje odgovornosti za svoja dejanja na druge?
Jaz še zmeraj mislim, da je vsak odgovoren za svoja dejanja. Alkoholik, je nekoč imel svobodno voljo odločitve naliti in spiti ali nenaliti in nespiti. Močno dvomim, da ga je kdorkoli silil piti. Še več, mislim da svobodna volja obstaja kljub alkoholni odvisnosti, vendar pa je v tem primeru šibkejša. Toda obstaja!! V nasprotnem primeru se noben človek ne bi mogel rešiti iz krempljev alkoholizma.

V že prej omenjeni knjigi sem celo zasledila Rugljevo razmišljanje v stilu...žene alkoholikov sex uporabljajo za izsiljevanje...oz s kujanjem in sexualno abstinenco silijo svoje može v alkoholno omamo

Meni se zdi stvar samospoštovanja, da se ne dam dol z nekom, ki je skoraj mrtvo naklan....BLJAK.

Quote:
Ker zgleda ne ves: Rugelj se ukvarja z zdravljenjem alkoholizma in drugih odvisnosti in hudih problemov.

V tem kontekstu je treba vsaj po mojem mnenju gledat tudi na njegove izjave.

Kaj bi pa ti svetovala nekomu (navadno moskemu), ki je totalno zapit, zgubljen in je sam zavozil ze prav vse, cesar se je lotil? Kaksno vlogo naj zavzame v partnerskem odnosu, da bo nasel neko gotovost vase in samozavest, izhodisce, na katerem bo lahko potem gradil tudi kasneje? Pri tem prosim upostevaj, da je zadnje, kar tak clovek rabi se nasprotovanju tej svoji novi vlogi s strani sirsega okolja. No da te vidimo.

Njegove izjave imajo vedno dvojno vlogo, prvic so dobra zastonjska reklama za njegove knjige in v manjsi meri terapevtsko dejavnost, hkrati pa so tako provokativne, da pripravijo marsikoga, da razmisli o receh, o katerih ne razmislja (in morda na tihem trpi). IMO.

bp

Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #114 - 24.11.2003 at 15:53:15

sinjeoka wrote on 24.11.2003 at 11:49:14:
Meni se zdi stvar samospoštovanja, da se ne dam dol z nekom, ki je skoraj mrtvo naklan....BLJAK.

Samo s tistim ne, ki je SKORAJ mrtvo naklan?   Grin

Sicer pa, Sinjeoka, hipotetično:
takoj ko boš ugotovila, da je tvoj dragi alkoholik,
ali ga boš pred ultimat postavila (in za ultimatom 100% stala)
oz. ga boš kar prec nogirala, če se bo rajš za flašo držal kot zate?
Če nič od tega, potem ti jest prec nalepko, da si tipična alkoholikova žena, prilepim.

Wink
ARS

PS: Ruglja si pa res enmal pošrek brala, bi tut jest rekla.
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #115 - 24.11.2003 at 17:56:44

Ars, moje vprašanje je bilo hipotetično.
Težko rečem, kaj bi storila ali kaj bom storila morda nekoč.
Lahko ti pa povem, da sem že pustila tipa, ki je preveč pil, pa je bil še zelo daleč od tega da bi bil alkoholik; in mu za ta razlog tudi povedala. Ko sem ga srečala po nekaj letih, je to svojo navado popolnoma opustil. Prav tako je zamenjal družbo in začel drugače živeti.
Rekel je sicer, da mu je moj odhod dal misliti, toda jaz si ne bi laskala, da je to edino moja zasluga.

alkoholikova žena.mogoče nekoč...danes pa sigurno ŠE ??? ne..zato se pa trudim razumeti

Da berem Rugla pošrek...mogoče ga pa narobe razumem...zato pa sprašujem...ker se trudim razumeti...

vendar pa me lakonični odgovori v smislu "taprava alkoholikova žena" ne morejo prepričati

ARS wrote on 24.11.2003 at 15:53:15:
Samo s tistim ne, ki je SKORAJ mrtvo naklan?   Grin

Sicer pa, Sinjeoka, hipotetično:
takoj ko boš ugotovila, da je tvoj dragi alkoholik,
ali ga boš pred ultimat postavila (in za ultimatom 100% stala)
oz. ga boš kar prec nogirala, če se bo rajš za flašo držal kot zate?
Če nič od tega, potem ti jest prec nalepko, da si tipična alkoholikova žena, prilepim.

Wink
ARS

PS: Ruglja si pa res enmal pošrek brala, bi tut jest rekla.

Back to top

IP Logged

titanic
2
**

love just love

Reply #116 - 24.11.2003 at 18:10:58

Sinjeoka:
še vedno me matra kaj je to smrt ega. Cry Gape pravi, da je nekaj neprijetnega. Ostrijan pa pravi, da je to orgazem.

Jaz si predstavljam, da je smrt ega, ko doživiš orgazem,  Cheesysaj ne moreš biti vzvišen in nadut, če doživiš pravi orgazem. Takrat se človeku predaš in ego nima tu kaj delati.  Shocked
Kot neprijetno pa smrt ega razumem, ja seveda, kot bolečino - ko se znižaš, do take stopnje, da nisi ti najvišji in da daš mošnost še koga priznati, da zmore več kot ti (neke vrste kapitulacija pred samim seboj) Undecided
Back to top

Živi in pusti živeti.

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #117 - 24.11.2003 at 19:39:53

titanic wrote on 24.11.2003 at 18:10:58:
Sinjeoka:
še vedno me matra kaj je to smrt ega. Cry Gape pravi, da je nekaj neprijetnega. Ostrijan pa pravi, da je to orgazem.

Jaz si predstavljam, da je smrt ega, ko doživiš orgazem,  Cheesysaj ne moreš biti vzvišen in nadut, če doživiš pravi orgazem. Takrat se človeku predaš in ego nima tu kaj delati.  Shocked
Kot neprijetno pa smrt ega razumem, ja seveda, kot bolečino - ko se znižaš, do take stopnje, da nisi ti najvišji in da daš mošnost še koga priznati, da zmore več kot ti (neke vrste kapitulacija pred samim seboj) Undecided

Smrt je lahko poživljajoča, očiščujoča, če pomeni smrt starega ega in vstajenje od mrtvih novega/prenovljenega ega - ponovno rojstvo. Smrt nosi samo negativno konotacijo!
Back to top

IP Logged

Dalaj
1
*

JazzFunk

Reply #118 - 25.11.2003 at 00:26:57

Smiley

Ello people,

ste pa napletl in tud zapletl, tko da radirko, pa še enkrat od začetka.

Sinjeoka, zapela si k marela v smreke.

Tko kot razmišljaš so že fanti ugotovil je zelo nepraktično in zamudno. Mentalno ne prideš pač nikamr. Velik maš tle u forumu nasvetov in punce vejo očitno več zate dobrga, predvsem zato, ker si punca.

Moje mnenje okoli vsega: (je bilo že povedano, ampak z drugimi besedami), gre pa tkole.

Smo kot radijski oddajniki. Bitja energij. Ko se med dvem začne uspostavljati naboj, ni to samo tiste pol ure pred sexom itd. To, kar ti očitno iščeš in pogrešaš, je pač tista tvoja druga - nasprotna polovica, od katere pričakuješ in tudi očitno nekako nameravaš to kar ti manjka. Izpolnitev bo prišla sigurno. Le da je za fante definitivno drugače kt za punce. Mars/Venus! Še na Oprah govorijo o tem.

OK

Dva se s tem nabojem torej privlačita in "nabijata" skupaj in ob enakovrednem zlitju energije (lahko skozi spolni odnos ali ne) še jačata naboj. Ko se zgodi orgazem, pri fuzbalu gol, se lahko to energijo usmeri navzgor (namen) razsvetlenje ali, kot punce že vedo, da v orgazmu ni ega, po gapetovo, smrt ega - transcendentalno flowtanje po domače. Budisti to dosegajo z meditacijo, rejverji pa so to včasih z ekstazijem, sam ne s strihninskim;-)

V glavnem:  To je skupna nabrana energija para, ki je v svoji osnovi kreativna, zdravilna, (obratno rušilna, posesivna). Predvsem gre za pozitivno in enakopravno stapljanje in razdeljevanje in nadgrajevanje dveh energetskih mas. Čista fizika.

Če še nimaš svojega moškega, kateremu si predana in ga ljubiš, ter tako skupaj podirata barikade osebnega, se v prakticiranju lahko vedno obrneš na pomoč prijateljev/ic. Kar ne pomeni, da moraš z njimi seksat. Že s pogovorom, se lahko dejansko več naučiš kot ob enem slabem sexu z nalitim modelom, kakorkoli simpatičen in zapeljiv bi lahko tisti hip bil. Bolje v živo, kot prek tehle postingov, ker je ta svet še vedno čustven in mentale, kar pomeni, da je dejansko preveč znanja v glavi lahko ful škodljivo, če se ga ne izvaja v praksi. Torej akcija velja. Reč raj frendici, da te dobr zmasira, pa se prepust in začuti odgovore v real lajfu!!!

Zaenkrat je to vse kar bi povedal, ker nisem čisto prepričan, da dejansko nameravaš napredovati na to temo ali pač želiš samo pozornost. Ker se mi je cel forum dopadel, mi je bilo pa toliko zanimivo, da sem napisal to v obče dobro, kot še ostali člani. Napr:Jakob in X5 sta zelo dobro opisala in vskakor ženski del foruma.

Gape:kurbe so gut ... pa nism še nikol nobene fuku ... Spravu si me v smeh, plus še tolk enih detajlov, da ruls. Obilo užitkov še naprej. Brez čustev, pa itak ne bo šlo.

Gues who's guest in tha Gape's house?

Dalaj

and sometimes you can my website browse!
Back to top

There's something going on.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #119 - 25.11.2003 at 09:55:29

sinjeoka wrote on 24.11.2003 at 11:49:14:
In kaj reči zapitemu, faliranemu, zavoženemu človeku? Vsekakor ne vem v čem je point, da je njegova partnerka tista, ki ga je prisilila v alkoholizem. Mar se ti ne zdi to prenašanje odgovornosti za svoja dejanja na druge?
Jaz še zmeraj mislim, da je vsak odgovoren za svoja dejanja. Alkoholik, je nekoč imel svobodno voljo odločitve naliti in spiti ali nenaliti in nespiti. Močno dvomim, da ga je kdorkoli silil piti. Še več, mislim da svobodna volja obstaja kljub alkoholni odvisnosti, vendar pa je v tem primeru šibkejša. Toda obstaja!! V nasprotnem primeru se noben človek ne bi mogel rešiti iz krempljev alkoholizma.

V že prej omenjeni knjigi sem celo zasledila Rugljevo razmišljanje v stilu...žene alkoholikov sex uporabljajo za izsiljevanje...oz s kujanjem in sexualno abstinenco silijo svoje može v alkoholno omamo

Sinjeoka,

Rugljeva pot ni edina pot, njegove razlage so zame dostikrat preveliko poenostavljanje. Ampak za nekatere (ze ob vstopu strogi pogoji) deluje. Obstajajo tudi druge poti. Recimo Dalajeva. Pa se kaksna.

Razpravljati o tem, ali je seksualna hladnost ali pitje pravzrok je podobno kreganju o izvoru kure in jajca.
Vazno je, da se zacarani krog preseka in vzpostavi odnos, ki napolnjuje, namesto da bi izcrpaval. Ce se ga se lahko. Ce ne, pa ne.

Jest mislim, da je razprava o Ruglju tukaj dokaj izcrpana in je ne bi nadaljeval, razen ce nimas ti se cesa pomembnega povedat na to temo.

lp bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10