Te ne mislim prepričevat, ker si se že odločil in s tem zaprl komunikacijske kanale.
Me spominjaš na enega otročiča, ki se je iz same trme, ko so mu povedali da Dedka Mraza ni, po tleh vrgel in tulil, da Dedek Mraz pač OBSTAJA
Če Dedek Mraz zaradi tega kaj bolj obstaja...
Če se ne motim, se je pred pravno politično debato o izbrisanih odvijala debata o človekovih pravicah in sem se oglasila, ker pravica do življenja resnično obstaja in je pravno priznana pravica. "pravica do državljanstva" pa je politični konstrukt pravnih analfabetov like you and titud in sem hotela presekati gordijski vozel, ker je pač primerjava med tem dvojim nevzdržna.
Potem pa se je nekaj "pravnikov" tu gori oglasilo in mi začelo razlagati, da pravica do državljanstva obstaja, pa da je predpostavljena, pa da je to isto kot dom, potem pa konvencije, pa deklaracije...
Najprej moraš razumeti, da mednarodno pravo ni nad nacionalnim pravom in ni neka avtoriteta, čeprav pri nas nekateri to izkoriščajo.
Nekoč so klicali za razsodnika Boga, danes pa Evropo ali mednarodno skupnost..skratka neko kvazi višjo avtoriteto.
Aja Siol bo zelo vesel, ker bi na moj konto odlično zaslužil. O pravu človekovih pravic bi ti lahko napisala en dolg roman in to bi bilo veliko impulzev.
Naslov knjige pa dobiš v ponedeljek, ker moram doma knjigo poiskati in prepisati naslov in avtortja, da ne boš imel problemov pri iskanju. Aja pa en šnell kurz (knjigo) iz osnov prava ti bom tudi priporočila, da boš ta prvo knjigo bolje razumel.
Quote:
Se vedno se mi zdi, da to ni cisto osebna odlocitev. In bom ostal pri tem prepricanju, ce tega ne bos uspela te trditve kako utemeljit in me tako prepricat.
Jest pa bom vesel, ce ne bos svojih politicnih prepricanj oblikovala kot strokovno-pravna. Kaj si bodo o tem mislili Siol, Pilcom, Softnet, netsi, avstrijski telekom in pa VIX se mi pa za razliko od tebe niti najmanj ne sanja.
Bom pa vesel tudi vsakega tvojega predloga, kje in kako si lahko kaj zanimivega preberem na to temo.
bp