Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 15
(Read 42056 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Re: ČLOVEKOVE PRAVICE
Reply #15 - 09.12.2003 at 11:13:09

t wrote on 09.12.2003 at 11:04:59:
Najbolj slaboumno pa se mi zdi (v bistvu mi gre na bruhanje), ko o pravicah in svetostih življenja govore tisti, ki so so se že po defoltu odrekli ustvarjanju novega življenja in skrbi zanj, to so ljudje, ki življenje tako sovražijo, da so izvajanju in podarjanju novega življenja odrekli do konca življenja. Njim se zdi otrok samo naravna kazen za življenjski greh. Oni mi resnično ne morejo govoriti o svetosti življenja!

pa saj to menda ni namenjeno komu od nas al kako ???
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #16 - 09.12.2003 at 11:16:44

vida wrote on 09.12.2003 at 11:13:09:
pa saj to menda ni namenjeno komu od nas al kako ???

namenjeno je vsem

(drugače tega ne bi napisal)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #17 - 09.12.2003 at 11:17:23

Quote:
VIDA: no, ti si zgleda eden "onih", sem te mela ves čas na sumu  

Katerih "onih" ?  8)

Quote:
VIDA:
Resničnost kot prava resnica pokazana, kaj pa je to.

Ja, za vsak referendum so akcije proti/za. In tist ki bolj resnično pokaže svoj argument bo zmagu, ne glede na to ali je rezultat potem pravilen.

Quote:
VIDA: Katere so tiste gospodične ... obsojamo

Naj napišem upokojenke, gospe? Ha, vidim moral bi napisat ženske...

ja lahko ti je jasno, da se s splavom ne strinjam.

Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #18 - 09.12.2003 at 11:26:05

Quote:
Če se lotim tukaj konkretnega primera, naletimo tu na pravico ženske, da sama upravlja s svojim telesom in pravico zarodka (pravno gledano zarodek sploh še ni človek - ni še vpisan), da živi.

Pa sej to pravico imajo. Vsak se sam odloči za splav ali ne.

Quote:
Če pogledam še naprej, se z izrecnim zagovarjanjem pravice zarodka, da živi (to je, samo ene pravice; le malokdo neposredno zagovarja pravico zarodka, da bi živel človeka vredno življenje - karkoli že to pomeni), krši osnovna človekova pravica do slobodnega ravnanja s samim sabo.

Mah, pravo in želja drugim izboljšat life, je velikokrat dosegala nasprotne učinke, sploh v širjenju Evropejcev po ostalih celinah. Vedno ob tem, kako mi dobro hočemo Afričanom, Avstralcem, Američanom, pozabljamo, da smo prišli tja, predvsem za to da jih čim bolj izkoristimo v vseh možnih ozirih (kot človeško silo, naravna bogastva, živalski-rastlinski svet). Dones pa za to uravnavanje in izenačevanje pravic skrbijo Unicef in podobne dobrodelne organizacije, ne pa bogatuni, ki so direktno krivi za krize na teh območjih.--- uh neki sem out of topic, le zakaj?
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #19 - 09.12.2003 at 11:26:10

Quote:

Katerih "onih" ?  8)

na stran 1 poglej:

/Namesto barantan bi blo mogoče boljš rečt relativizira. Državljastvo je taka pravica, ki se ne da z ničimer zrelativizirat.  Enako kot se ne  da zrelativizirat življenja. Nč  od tega ti nobena država ne more vzet ne da bi se s tem zažrla v temelje, zarad katerih je vzpostavljena. Tista država, ki teh dveh stvari nima za svetih, ne jebe same sebe in zato ji tud jest ne priznam nobene legitimnosti.  

Tist,  ki ne mislijo tko, so oni, tist ki mislijo tko, smo pa mi. /

A zdaj veste  ???

Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #20 - 09.12.2003 at 11:27:55

Ne.

Prosim bodi bolj direktna, katerih onih?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #21 - 09.12.2003 at 11:41:11

vida wrote on 09.12.2003 at 10:07:10:
Pod tole titud se pa takoj podpišem.
Pod skupino "mi" namreč, da ne bo pomote  Wink
Me pa zanima, kolk podpisov bi zbral.

Po moje ne dost, ker bi vsak najdu tisoč in en razlog, da bi se te zadeve zrelativizirale. Zajeban je določit  kriterije, po katerih se lahko država vmešava  v tvoj lajf pa zarisat ene meje z absolutno veljavnostjo.  To sem skušov v ta drugmu delu posta orisat, po moje pa bi moral  veljat edino absoltno pravilo,  da  država odgovornosti za tisto, kar sama povzroči, ne sme  prevalit na državljana.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #22 - 09.12.2003 at 11:49:50

Je  debata vmes zlavfala, nism uspel opazit...

Dejmo se  prosm omejit na tisto, kakšno vlogo imam jest kot državljan pri človevokevih pravicah mojega sodržavljana oz.  kol globok lahko on preko države posega v moje človekove pravice.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #23 - 09.12.2003 at 11:50:52

Quote:
Ne.

Prosim bodi bolj direktna, katerih onih?

Govoril smo o življenju samem (o svetosti življenja).
In o odnosu države do posameznika (državljana), ki živi v njej (državljanstvo)...
In o tem da država ki ne zmore met pravega odnosa do teh temeljnih vprašanj človeškega bivanja ne bi smela met legitimnosti za obstoj  ...

No vidiš, če se s tem besedilom strinjaš si "mi", če pa drugače misliš kot je napisano pa si "oni".
Tko je to.

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #24 - 09.12.2003 at 12:03:36

vida wrote on 09.12.2003 at 11:10:17:
verjem da če bi ženska v enem ljubečem okolju odraščala, na take stvari še pomislila ne bi.

Tole je hipotetično, z realnostjo pa nima lih neke veze, ne?
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #25 - 09.12.2003 at 12:16:08

Devi wrote on 09.12.2003 at 12:03:36:
Tole je hipotetično, z realnostjo pa nima lih neke veze, ne?

Odvisno od tega kok si realnost tako kot je sprejel al pa si jo pripravljen kaj spreminjat.
In s tem posredno tud sebe  Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #26 - 09.12.2003 at 12:26:34

t wrote on 09.12.2003 at 11:04:59:
Glede kakršnihkoli pravic še vedno velja staro latinsko reklo:

kolikor moči - toliko pravic

Najbolj slaboumno pa se mi zdi (v bistvu mi gre na bruhanje), ko o pravicah in svetostih življenja govore tisti, ki so so se že po defoltu odrekli ustvarjanju novega življenja in skrbi zanj, to so ljudje, ki življenje tako sovražijo, da so izvajanju in podarjanju novega življenja odrekli do konca življenja. Njim se zdi otrok samo naravna kazen za življenjski greh. Oni mi resnično ne morejo govoriti o svetosti življenja!

Če  praviš kolikor moči - toliko pravic, pol moraš bit v tem do konca dosleden in moraš kleru  priznat, da če pridobi svojo večinsko moč, to politično moč lahko uveljavi v ustavi in zakonih, tud takih,  ki se tičejo ženskega telesa. Problem pa je v tem, da se uporabljena  moč zmerom obrne proti  tsitmu, ki jo uporablja. Kler tle namenoma  pozablja, da je sam soudeležnen pri kreiranju  take odtujene kulture/civilizacije, ki je potrebo po splavu sploh  ustvarla oz.  da je žensko na tak način postavla v položaj, ko se ji splav pokaže kot edin  način reševanja svoje in otrokove prihodnosti. S prepovedjo splava kler takega  njenga položaja ne odpravlja, ampak jo spravlja v še težjega, ker bo ženska nardila splav ilegalno in pri  tem reskira svoj lajf al pa nardila  iz svoje stiske nekumumu biznis, za kar je pol kler direktno  odgovoren in se mu ta zloraba politične moči mora slej ko prej vrnt v eni od oblik izgube duhovne in posvetne moči. Zakon kolikor moči - toliko pravic  je prav pri cerkvi krepko na delu in ne morem verjet, kako tega njegovga  povratnega učinka ljudje ne sprevidjo.  
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #27 - 09.12.2003 at 12:33:28

vida wrote on 09.12.2003 at 11:50:52:
Govoril smo o življenju samem (o svetosti življenja).

Življenje samo, kot nekaj samega na sebi ne obstaja, temveč je življenje vedno življenje nekega posameznega bitja. Svetost življenja pa je prav tako svetost življenja nekega bitja.

In svetost življenja nekoga, ki streže po svetosti življenja mojega, zame ni dovolj sveta, da bi se odrekel svetosti svojega.

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #28 - 09.12.2003 at 12:44:18

titud wrote on 09.12.2003 at 12:26:34:
Če  praviš kolikor moči - toliko pravic, pol moraš bit v tem do konca dosleden in moraš kleru  priznat, da če pridobi svojo večinsko moč, to politično moč lahko uveljavi v ustavi in zakonih, tud takih,  ki se tičejo ženskega telesa.

Zgornje je samo preprosta univerzalna ugotovitev - seveda lahko neka večina uveljavi svojo moč nad manjšino (in tudi jo). Pri tem reklu pa je še en dodaten trik: svoje pravice lahko uveljavljaš samo z močjo (lahko z močjo kot močjo, z močjo "demokratične" večine, močjo kapitala, močjo govora . . .) - če v dani situaciji nimaš nobene moči si tudi brez vsakih pravic, ki naj bi ti univerzalno pripadale (ko te recimo zagrabi policaj nimaš nobene pravice do samoobrambe, če imaš dovolj moči pa si jo lahko vzameš sam).

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #29 - 09.12.2003 at 12:45:01

VIDA:
Eh, men se to zdi teoretično debatiranje, kar v končni fazi tudi je.

Legitimnost te države ti in mi vsi skupaj potrjujemo iz dneva v dan.

Če si tok proti legitimnosti in ne-obstoju Slovenije kot take, moraš osebno izkaznico, vpzniško dovoljenje vrečt u smeti. Če jo ne priznavaš, ne plačaj od zdej naprej nobenga davka več...

Al, to delamo pod prisilo? Sprejemamo državne legitimacije namreč.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 15