titud
5 p
Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Kako bi se obnašal jest kot delničar države, ki bi mi zplačala delnico od davka na profit domačih firm (tuje firme s svojimi d.o.o. pri nas itak ne plačujejo davka na profit, ker spretno prikažaje take stroške, da se profiti pretopijo v matične države, kjer spet poniknjejo kam na kajmanske otoke)? Kupu bi si vozovnico na bali al pa si kupu kakšno luksuzno zadevo, od katere bi morda dobila moja matična država DDV, dobiček pa bi se spet pretoču v kakšno korpooracijo in s tem v tujino. Skratka, jest seb kot delničarju države slovenije nč ne zaupam, da bom z izplačanim profitom prek delnice karkoli pripomogu k ustvarjanju profita državi, ki mi te delnice izplačuje. Tud drugim čist neč ne zaupam in v parih letih bi vsak posamezen državljan slo zagonu vse devidende ne da bi z njimi karkoli prispeval k ustvrjanju tega profita domačih firm, iz katerga se zdaj financira sociala, izobraževnje, zdravstvo, kultura... In ko bi se te neprofitne veje podjetja država sesule skupaj z domačimi firmami, ki bi mi edine lahko izplačevale dividende, jest ne bi imel od kje plačevat za svojo socialo, zdravstvo, izobraževanje, kulturo... Tko se nam je enkrat sistem po samoupravljanju kot obliki neposredne soodeležbe delavcev pri dobičku firm že skor sesul in jest okrog tega ne bi več eksperimentiral.
Če se politikom odvzame legitmnost s profiti pokrivat izgube, pol je to odgovornost zanje treba nujno preložit na državljanje. Država ima dobiček, ki bi ga lahko talala, lahko le, če se znebi zgubrjev kot so politika, šolstvo, vojska, policija, zdravstvo, sodstvo, sociala, kultura... Ker pa te zgubarje rabmo, bi jih jih moral iz divdend vsak državljan izplačat prej, predenen bi uspel zagont svojo dividendo na bermudih. Kot rečeno, jest v tako visoko zavest državljanov slo ne verjamem oz. bi do take zavesti morda začel počas prihajat v okviru banana republike, v kateri bi nam kakšna korporacija financirala lokalno poltično elito, vojsko pa policijo, da bi folk na južni strani alp kolkr tolk disciplinirano delal za njene profite.
|