Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 868 times)
Kr_eden
Ex Member

Zanimivo
01.03.2004 at 09:47:36

Mene pa nekaj zanima.

Če teoretično pogledamo, padec človeka namreč iz dveh različnih višin, vzemimo blok, visok.

Če padeš iz prvega nadstropja na beton izgleda to nekako takole : tup aaaaaaa.

Če pa padeš iz desetega nadstropja pa izgleda nekako takole : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  tup.

Zakaj tako ???
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Re: Zanimivo
Reply #1 - 01.03.2004 at 12:00:39

Quote:
Mene pa nekaj zanima.

Če teoretično pogledamo, padec človeka namreč iz dveh različnih višin, vzemimo blok, visok.

Če padeš iz prvega nadstropja na beton izgleda to nekako takole : tup aaaaaaa.

Če pa padeš iz desetega nadstropja pa izgleda nekako takole : aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  tup.

Zakaj tako ???

Skoči pa probaj. Mogoče pa ti teorija pade?
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #2 - 01.03.2004 at 12:13:49

lola wrote on 01.03.2004 at 12:00:39:
Skoči pa probaj. Mogoče pa ti teorija pade?

Lola  Shocked Shocked Shocked

Ne, ne, to bi jaz raje besedno ugotovil, iz prvega še ne rečem, sem že skakal, pa je bilo tako, tup, aaaaaaa iz desetega, ne, hvala  Grin Grin Grin Grin

Enkrat sem pobegnil na drevo, pred enim fejst decom, me je hotu pozdravit, tak, bolj trdo prijatelsko, pa glej hudičeka, ta dec je tudi splezal na drevo, le kdo bi si mislil, jap, druga mi ni preostalo kot skočit, pa sem, direktno na beton, pa je bilo pri meni takole nekako, tup au, jebemti, au, au, sem si gležen zvil, tisti au je bil večkrat ponovljen.
Dec pa je imel še kar namero me pozdravit, je pa tudi skočil za menoj, pri njemu je bilo pa takole nekako, tuuup, ajs, pička, mamu ti, as, as, as.
Tisto, mamu ti, je bilo bolj grobo izrečeno, skozi zobe, pa z veliko prijateljsko vnemo, pa še j.... je bilo na koncu.

No, pa sem mu vseeno pobegnil.

Samo tisto : tup : aaaaaaa
Al pa : aaaaaaaaaaaa tup.

To me zanima, zakaj razlika v izražanju  Grin
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #3 - 01.03.2004 at 12:35:56

Quote:
Samo tisto : tup : aaaaaaa
Al pa : aaaaaaaaaaaa tup.

To me zanima, zakaj razlika v izražanju  Grin

A ni to bolj stvar tega, koliko časa imaš na razpolago? Napr. če padeš iz višine, potem med padanjem imaš čas ugotovit, da padaš in pričneš glasno izražati svoj strah. Potem pa tup in nič več, ker si v komi ali pa te več ni.

Če pa padeš iz prvega nadstropja, si na tleh, še preden ugotoviš, kaj se dogaja. Torej tup, potem pa glasno izražanje bolečine zaradi poškodb.

Al kak?
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #4 - 01.03.2004 at 12:51:39

Lilith wrote on 01.03.2004 at 12:35:56:
A ni to bolj stvar tega, koliko časa imaš na razpolago? Napr. če padeš iz višine, potem med padanjem imaš čas ugotovit, da padaš in pričneš glasno izražati svoj strah. Potem pa tup in nič več, ker si v komi ali pa te več ni.

Če pa padeš iz prvega nadstropja, si na tleh, še preden ugotoviš, kaj se dogaja. Torej tup, potem pa glasno izražanje bolečine zaradi poškodb.

Al kak?

E, to je to  Grin

Psihološko reagiranje človeka  Grin
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1