Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 6180 times)
Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Prebudite velikana v sebi
02.11.2004 at 15:17:37

Anthony Robbins je avtor, za katerega se mi pred enim mesecem še sanjalo ni, da obstaja... sedaj pa sem prvič prebral njegovo knjigo in sem navdušen, hvaležen in prepričan da gre za izjemno knjigo

Tisto kar sem malo zasledil pri NLP (neuro lingvistic programming) ter zamanj iskal v vseh priročnikih kot so EQ, IQ ali celo duhovni Q in celo v veliko knjigah in tehnikah pri duhovnosti ... so le sistemi... ki pa jih nisem znal integrirat  - uporabiti, izkoristiti... vsaj ne s tako hitrostjo kot je to možno pri naših možganih, ki prekašajo še vedno vse računalnike...

Sedaj pa vam ponujam branje, ki vam bo osvetlila določene težave s katerim se ukvarjate...
nosi pa pomembno sporočilo da se lahko spremenite... navada ni več železna srajca (vsaj pri meni)  temveč stvar izbire, stvar odločitve
Pomaga vam izbrati vaše cilje v žilvljenju, vrednote in pravila za vrednote, besednjak uspeha in še kar nekaj tehnik kako obogatiti življenje

želim vam  fantastičen teden poln radosti, užitkov in sreče
Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Re: Prebudite velikana v sebi
Reply #1 - 05.11.2004 at 17:15:04

zadnji stavek v predgovoru
...če bi to knjigo prebralo dovolj ljudi in iskreno prejelo njene nauke, bi bili jaz in mnogo mojih sodelavcev ob službo.
dr. frederick L. Covan  (glavni psiholog bolnišnice Bellevue v NY)
Back to top

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #2 - 06.11.2004 at 22:47:01

Magla wrote on 02.11.2004 at 15:17:37:
Anthony Robbins je avtor, za katerega se mi pred enim mesecem še sanjalo ni, da obstaja... sedaj pa sem prvič prebral njegovo knjigo in sem navdušen, hvaležen in prepričan da gre za izjemno knjigo

Daj še kaj napiši iz te knjige. Itak, da jo bom šla kdaj brati. A zdaj mal mojo radovednost poteši. Roll Eyes
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #3 - 08.11.2004 at 22:04:20

kazalo  Roll Eyes

1. Sanje o usodi
2. odločitve: pot do moči
3. Sila, ki oblikuje vaše življenje
4. Prepričanja: moč, ki ustvarja ali uničuje
5. Ali lahko sprememba nastopi v trenutku?
6.Kako spremeniti svoje navade; znanost nevroasociativnega treniranja
7. Kako dobiti tisto, česar si resnično želite
8. Vprašanja so odogovori

9. Besednjak uspeha
10. Uničite ovire, porušite zid in stecite uspehu naproti: moč prispodob
11.Deset čustev moči
12. Kako ustvariti čudovito prihodnjost
13. destdnevni miselni izziv
14. vaš teemeljni sistem vrednotenja
15. življenjske vrednote: vaš osebni kompas
16. Pravila: tudi zaradi njih ste lahko nesrečni
17.Osebne izkušnje: sestavni del življenja
18. Identiteta: kluč do osebnostnega razvoja
19. - 26. ta poglavja pa so sklop tretjega dela knjige  v sedmih dneh do boljšega življenja

Prebudite velika v sebi je klic k dejanjem, ki vas izzove, da se spomnite, kdo v resnici ste, ter da v svojem življenju pustite pečat . - Martin Sheen

Tony je izjemno verodostojen avtor. Njegova knjiga PVS je polna znanstveno preverjenih tehnik in načel. Vsaka stran ponuja obilo dobro raziskanih napotkov, kako osredotočiti svoje misli in čustva, da bi dosegli svoje cilje. Napotke lahko preverimo tudi v praksi. robbins zna izjemno dobro pripovedovati in je strokovnjak na področju osebnega uspeha. - Scott DeGarmo, urednik in založnik revije Success

res se strinjam s Scotom - !00% -  pa dodal bi da prehod iz teorije v prakso  že dolgo ne tako hitro in easy...  tisti k smo mel dost revno vzgojo (samouki na veliko področjih lajfa... lahko pridobijo največ....)

strani se prelivajo druga v drugo, napisane so v zelo ustvarjalnem jeziku in bralcu prebuja zavest.
že samo deveto poglavje, "besednjak popolnega uspeha", je tako bogato, da se tega ne da izmeriti z denarjem. - F.J.Gould - predsednik podjetja Investment Research

torej knjiga z  glavo in repom... ima veliko zgodbic, ki so me nasmejale - prou močno... in zgodbice ki so mi prinesle souze v oči. - Sej vem da pač nekomu ki je profesionalni prepričevalec to ni teško pa vseeno...

Znanje v tej knjigi je predpogoj za uspeh... in ta uspešni so prišli do tega znanja preko lajfa...   ostali k pa v preteklosti nismo izkoriščali izvirnosti in ustvarjalnosti pa se lahko tudi tega naučimo...

Recimo v 8.poglavju - Vprašanja so odgovori sem se dobesedno naslednji dan prepričal v praksi da delujejo... kako? - V službi sem se kot ponavadi počutil ne najbolje... in z enim vprašanjem sem spremenil dan, počutje in celo dobil vzpodbudno besedo od nadrejenega.... z enim vprašanjem...
...KAKO bi lahko SEDAJ v delu UŽIVAL...? - Teorija gre tko da na to kar mislimo - na kar smo osredotočeni - na to se možgani skoncetrirajo in iščejo odgovor... torej na UŽITEK ...  Shocked

tko k razmišljam komu je nebi priporočal...  so to vsi ki so mlajši od 7 let... Grin

Back to top

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #4 - 08.11.2004 at 22:22:31

sedaj jo berem v drugo... in zdi se mi kot da jo nisem bral že dolgo...

vse stvari so nekako že znane... vsaj men k sm iskal po netu vse od NeuroLinguisticPrograming  (NLP-ja),  kar se je dalo dobit for free...

sam sem si dal prvi cilj da to knjigo osvojim... ker je zame to korak do sreče, radosti... in istočasno korak do discipline, volje in razumevanja odnosov...

tko da še vedno sem navdušen predvsem na spremembah, ki jih opazujem na sebi - brez dlake na jeziku - na bolje - celo odlično

avtor se je lotil 5-ih glavnih področij v življenju...
čustva
telo
razmerja
denar
čas

in veliko sem pridobil s tem ko sem ozavestil (to še vedno počenjam) moje vrednote... mojih 10 najpomembnejših vrednot in  pravila po katerih sem se prou neverjetno omejeval.... in tega nisem zasledil v nobeni psihološki knjigi... kot tudi ne v nobeni kvazi psihološki knjigi... kot tudi ne v nobeni duhovni knjigi

dobesedno se mi je čez noč povečal pretok čija ... tko da spat nisem mogu...  sedaj spim normalno zato pa sanjam izredno lucidne sanje o vseh mogočih vrst hiš... le te se rušijo, zažigajo in spreminjajo....

Če kdo ve kaj pomenijo sanje o hišah - pol ve da sanjam o svojem podstrešju oz. o neozaveščeni podzavesti...

madona se je nabralo ene pajčevine v podzavesti  Tongue
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #5 - 09.11.2004 at 19:24:41

Magla wrote on 08.11.2004 at 22:22:31:

in veliko sem pridobil s tem ko sem ozavestil (to še vedno počenjam) moje vrednote... mojih 10 najpomembnejših vrednot in  pravila po katerih sem se prou neverjetno omejeval.... in tega nisem zasledil v nobeni psihološki knjigi... kot tudi ne v nobeni kvazi psihološki knjigi... kot tudi ne v nobeni duhovni knjigi

dobesedno se mi je čez noč povečal pretok čija ... tko da spat nisem mogu...  sedaj spim normalno zato pa sanjam izredno lucidne sanje o vseh mogočih vrst hiš... le te se rušijo, zažigajo in spreminjajo....

Če kdo ve kaj pomenijo sanje o hišah - pol ve da sanjam o svojem podstrešju oz. o neozaveščeni podzavesti...

madona se je nabralo ene pajčevine v podzavesti  Tongue

Uou.  Smiley Super je to slišati, da tako dobro furaš spremembe. Prav z veseljem bi spet sanjala hišo. Grin
Za NLP sem slišala že večkrat, pa se nisem poglobila vanj.

Povem po pravici, da imam tako polno glavo vemogočih poti, da se že kar bojim spet kaj novega prebrati... Grin

Danes sem v Tečaju čudežev prebrala poglavje, ki govori o ozdravitvi. Čisto preprosto ozdravimo, ko spoznamo, da "tega" ne potrebujem več.
Torej, seveda, ozdravljenje ne pride, dokler ozdravljenje pomeni za človeka preveliko nevarnost - nevarnost do te mere, da bi utegnilo ogroziti njegovo življenje.
Drugače povedano - probleme / simptome si ustvarimo, da se ne soočamo z ozdravljenjem, ki je zelo boleče. Ker simptomi so obramba pred najbolj grozno zadevo, navadno gre za nek konflikt.
Abusrd, a ne? Ampak tako je, to verjamem.

Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #6 - 09.11.2004 at 20:50:34

kle v  knjigi je dost napisanga glede prepričanj... in pravi ne verjemite strokovnjakom... ne verjemite doktorjem...

..." raziskave na področju nove vede - psihonevroimunologije (povezava uma in telesa) dokazujejo to, kar se je mnogim dozdevalo že stoletja: naša prepričanja o bolezni  in zdravljenju  so bistvena, morda celo BOLJ kot samo zdravljenje.  celo ene raziskave omenja od dr.Beecher-ja iz Harvarda - izboljšanje pogosto pripisujemo zdravilu, čeprav je le-to posledica bolnikovega prepričanja.  Naredil je celo poizkus v katerem je sodelovalo 100 študentov medicine. 2 novi zdravili so preizkušali in sicer  v rdeči kapsuli naj bi zdravilo poživilo, v modri pa naj bi pripravek pomiri. To so študentje vedeli...  v poizkusu pa so vsebino kapsul zamenjali brez vednosti študentov.

vseeno se je pri polovici študentov pojavilo vedenje, skladno z njihovimi pričakovanji - in to je biloravno nasprotno od reakcijm ki naj bi jih zdravilo povzročilo! Študentom niso dali placeba, dobili so prava zdravila. Toda njihova prepričanja so bila močnejša od učinka zdravila na njihovo telo.
in sledi misel od Norman Cousins-a:
"zdravila niso vedno nujna, prepričanje v ozdravljenje pa je."

tko zagovarjam tega robbinsa zarad enga razloga... če ti nlp ponuja sestavine kako in zakaj... potem ti robbins ponuja že pripravljen obrok... malco, kosilo, večerjo... tko da ni enega sistema... vbistvu tist kar mi je manjkal pri nlp-ju je ravno ta preprostost... ker je vse servirano...

al pa če drugače povem - čez en mesec bom znal pomagat vsakemu da se znebi strahu ali pa navade - celo odvisnosti najprej na ta domačih in frendih... pol bi lahko tut zaračunaval... sam ker to itak ni moj smisel raje povem da to lahko danes z znanjem ki obstaja naredi vsak zase
za tiste ki se jim pa ne da in raje plačajo strokovnjaka da naredi to namesto njih - pa se že pospešeno pripravljam, tko da kr odprite denarnice  Wink

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7 - 11.11.2004 at 08:13:53

Magla wrote on 08.11.2004 at 22:04:20:
18. Identiteta: kluč do osebnostnega razvoja

Magla, kakšno vlogo ima  identiteta pri osebnostnem razvoju po robbinsu?
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #8 - 11.11.2004 at 08:29:15

novembra se začne ...

www.glottanova.si

lp
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #9 - 11.11.2004 at 19:41:22

titud wrote on 11.11.2004 at 08:13:53:
Magla, kakšno vlogo ima  identiteta pri osebnostnem razvoju po robbinsu?

mislim, torej sem - rene descartes

omenja kako so v severni Koreji ameriškega častnika brez mučenja pripravili do tega da je izdal svojo državo.
to so naredili tako da so ga priravili do tega da je sam spremenil identiteto po 2 ali treh tednih pripora

govori čez celo knjigo o prepričanjih in o temeljnih prepričanjih.
najmočnejša prepričanja pa so kot filter, ki nadzira doslednost naših življenskih odločitev - to so prepričanja o lastni identiteti.
Identiteta - so prepričanja, s katerimi definiramo svojo induvidualnost, ki nas dela edinstvene - dobre, slabe ali neopredeljene - in nas loči od drugih.
in to prepričanje določa meje našega življenja.

sposobnosti so trajne vendar je od naše identitete odvisno, koliko jih bomo izkoriščali.
sposobnost je odvisna v največji meri prav od identitete človeka.

ponazori z nazornim primerom...

podnaslovi v tem poglavju pa so - če te kak posebej zanima prosim - ker tvoje vprašanje mi je ta trenutek preobsežno (sem zelo iskana oseba na šihtu...)

kako je oblikovana identiteta
kriza identitete
in kdo ste vi?
razvoj identitete
moč ponovnega odkrivanja sebe
prihodnost vaše identitete
  .... Če bi izkoristili vse svoje sposobnosti, bi bili nad rezultati osupli...(Thomas A. Edison)
Back to top

IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #10 - 11.11.2004 at 20:23:53

Mae wrote on 11.11.2004 at 08:29:15:
novembra se začne ...

www.glottanova.si

lp

se začne nlp al prou kj v zvezi z mojim trenerjem tonijem ???  Roll Eyes

sm bl pr ta firbčnih...
finančno nesposobn se udeležit seminarja letos - razn če bi me kdo najel.
Tko če primerjam s faskom me nlp bolj zanima... sam vseen če primerjam  je kle samo en predmet tok kokr na faksih letnik
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #11 - 12.11.2004 at 16:14:03

Magla wrote on 11.11.2004 at 20:23:53:
se začne nlp al prou kj v zvezi z mojim trenerjem tonijem ???  Roll Eyes

ne vem, če je kej v zvezi s tvojim trenerjem tonijem. sem dobila ta prospektič v pošto, pa sem dala link, če bi koga zanimal ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Magla
adm

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

SLO
Reply #12 - 12.11.2004 at 18:04:47

nlp - no limit price  8)
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1