Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 18
(Read 71412 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: Morilci živali
Reply #75 - 15.11.2004 at 13:20:21

ma saj jst uno mesojedo psiho čist štekam, se še sama spomnim, da so mi šli na živce takrat uni, ki so že bli vege pa so mi na psiho pihali whatever.... in jasno se je moja psiha itak krivo počutla, ker se je že takrat zavedala problematike vzgoje in zakola živali kot tudi ropanja morske hrane.... dovolj slabo, že brez tega, da bi mi mogl še vegeji nabijat whatever... in tako je moje telo postalo alergično na svinjino in govedino in takrat sem prešaltala na kure in purane... in hvala bogu, mi je kmalu surovo meso tako zelo, da sem ga enostavno nehala jest, razen rib pa to, zelo redko sicer.... in meso z žara mi še vedno diši, a je to greh? pa ga mesa prav nič ne pogrešam... uno dimljeno mi tud diši.... pa se da kupit fajn dimljen sir...čeprav klele v bistvu ne vidim, da poteka debata v stilu vsi mesojedci nehite jest meso...mislim, da sama tega tud nism vsiljevala drugim okol sebe, so pa sistematično vsi začel več zelenjave jesti (zgleda da že to pomaga, da se nekdo v okolici odveže od mesa) in so bl padli not v zdravo prehrano...  sam, naj mi pa noben prosim ne govori o tem, da je treba meso  ZA PREŽIVETJE JESTI, kot tudi vzgajati in prevažati na tak način...OK? sam zato, da svojo slabo vest potolaži...al zakaj že....

tko kot uno o večini...lepo prosim.... večina ljudi tud svoje partnerje vara...pa men tega res ni treba...OK? Wink

in tud kolkor kol se zdi vse skupi že off topik...pa je res off? kok je to vse povezano skupi, se spet vidi... Wink

aja, pa ne trdim, da so mulci zato mučli žval, ker so meso jedli, da me ne bo kdo narobe razumel..... za njih vzroke smo mi lahko še tok pametni, pa en bomo zvedli, dokler ne vprašamo mulca pa sčekiramo njegovo zgodbo, valda v povezavi s starši
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #76 - 15.11.2004 at 13:59:50

http://www.mladina.si/dnevnik/54587/

no še o enih ljubiteljih živali

da morjo l. 2004 take zakone sploh sprejemat, se je resno za vprašat WTF? is going on Shocked Roll Eyes
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

japka
5

Reply #77 - 15.11.2004 at 14:02:21

svašta
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #78 - 15.11.2004 at 14:46:49

Bo treba še naslov teme razširiti na "Morilci in posiljevalci  živali"  Cheesy  

Kaj je po vašem mnenju večji prekršek, s konjem seksati ali konja ubiti?

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #79 - 15.11.2004 at 15:32:20

Bardo_Thodol wrote on 15.11.2004 at 14:46:49:

Odvisno, kdo z njim seksa  Wink

(sicer imajo pa musliči to lepo porigtano - ne smeš seksat z živaljo istega spola; kar najbrž ne velja za ženske)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #80 - 15.11.2004 at 21:11:02

Bardo_Thodol wrote on 15.11.2004 at 14:46:49:

Valjda da konja ubiti.

Ker s konjem seksati ni prekršek. Ker če ima kdo potrebo s konjem seksat je bolan in kot tak potreben pomoči.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #81 - 15.11.2004 at 22:38:31

Quote:
Ker s konjem seksati ni prekršek. Ker če ima kdo potrebo s konjem seksat je bolan in kot tak potreben pomoči.

Kakor kje.
Kdaj se neko dejanje smatra za prekršek, je odvisno od  veliko dejavnikov, vsekakor pa o tem ni splošnega soglasja.

Ponekod po svetu se smatra seks z živalmi za resen prekršek ali celo zločin, ki se kaznuje tudi z dosmrtnim zaporom ali smrtjo, medtem ko so v nekaterih družbah do seksa (z domačimi) živalmi bolj tolerantni, čeprav tega početja ne priporočajo z divjimi živalmi, naprimer z levi ali s tigri.   8)

Intimnost z živalmi je pogosta tema tudi v mitologijah in pravljicah.

Ali je res vsaka ženska, ki ima intimne stike s konjem ali ki o tem le sanjari, tudi res bolana, pa ne bi mogli kar na pamet trditi.
(Po statistikah se za seks s konji bolj zagrevajo ženske, medtem ko imajo moški raje drobnico - ovce in koze)

Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #82 - 16.11.2004 at 00:11:56

Bardo_Thodol wrote on 15.11.2004 at 22:38:31:
Kakor kje.
Kdaj se neko dejanje smatra za prekršek, je odvisno od  veliko dejavnikov, vsekakor pa o tem ni splošnega soglasja.

Ponekod po svetu se smatra seks z živalmi za resen prekršek ali celo zločin, ki se kaznuje tudi z dosmrtnim zaporom ali smrtjo, medtem ko so v nekaterih družbah do seksa (z domačimi) živalmi bolj tolerantni, čeprav tega početja ne priporočajo z divjimi živalmi, naprimer z levi ali s tigri.   8)

Intimnost z živalmi je pogosta tema tudi v mitologijah in pravljicah.

Ali je res vsaka ženska, ki ima intimne stike s konjem ali ki o tem le sanjari, tudi res bolana, pa ne bi mogli kar na pamet trditi.
(Po statistikah se za seks s konji bolj zagrevajo ženske, medtem ko imajo moški raje drobnico - ovce in koze)

Ok, bom rekel takole. Meni se zdijo ljudje, ki spolno občujejo z živalmi bolni. Bo v redu tako, če povem, da je to moje mišljenje?

Pa reciva, da govorimo o naši družbi. Pri nas ne priporočajo seksa z živalmi.

Bi pa jaz vsem tistim, ki si pa želijo seksa z živalmi priporočal leve in tigre.  Shocked Grin
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #83 - 16.11.2004 at 00:38:11

Kot sem že zapisal, če bi jaz moral sam ubijati zaradi mesa, ga ne bi nikoli poskusil. In pri tem sem prejle malo razmišljal o temle.

Kaj bi človek jedel, če ne bi nikoli ubijal živali? Kot vemo, so živali veliko bolj reproduktivne kot človek? In človek je od nekdaj njihov največji sovražnik. In če bi se živali razvijale brez sovražnika človeka, bi jih bilo toliko, da bi človek zastonj pšenico in druge kulture sejal, ker bi živali vse pojedle. Človek je pač najbolj razvit primat na planetu. In če si ne bi krčil svoj življenski prostor, se danes ne bi pogovarjali o ubijanju živali, ker bi verjetno človek že prej izumrl.
Že podatek, koliko je podgan na svetu in te se menda razmnožujejo najbolj, nam lahko da za misliti. Pa so take ljubke živalce, ki nikomur nič nočejo. Le tam po kanalizacijah se preganjajo. Če jih človek ne bi iztrebljal, bi nas že zdavnaj pojedle.

Človek je bil nekoč naklonjen volku. V volku je videl nekaj nadnaravnega in ga je častil po božje. Ko se je človek začel ukvarjati z živinorejo, je volk postal njegov sovražnik. Nič več ga ni častil.
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #84 - 16.11.2004 at 02:32:23

Ojoj, kam smo vse zašli Roll Eyes glede soje ne bi več zgubljal besed, samo še toliko: t. priznam, da nisem nikoli poskusil skuhati goveje juhe iz soje iz dveh istih razlogov kot tudi nisem poskusil skuhati ribe iz soje Wink drugi razlog je, da se mi ne kolca niti po goveji juhi niti po ribi

Iga, trapasta se mi je zdela ugotovitev, da je človek mesojedi primat - ker jaz to nisem...potemtakem nisem človek? Smiley Roll Eyes človek je tist kar hoče bit, črevo ima pa, glede na dolžino - vegetarijansko. prijetno gnitje mesa v črevesju želim še naprej Tongue

hm a mislte, da konju paše seksat s homosapienko?  ??? če mu (mislm, da mu) potem nč hudga - pač pa huronsko smešnega za moje pojme  Grin kokoškam pa verjetn ne paše Smiley

titud wrote on 15.11.2004 at 09:35:55:
Hočem povedat, da je otrok, ki še ni socializiral svojih nagonov, ni noben kriminilalec, če uživa v trpinčenju. Uživanje v trpinčenju  je v bistvu izraz njegove etično sicer negativno usmerjene kreativnosti, ki prevlada nad njegovo sposobnostjo empatije, ki je prav tako etična kategegorija. Družba tako ne more računat na otrokovo prirojeno emapatijo in etično pozitivno krerativnost, kot tako jo je treba šele privzgojit oz. vzpostavit.  

pod to se pa podpišem!

ixtlan wrote on 15.11.2004 at 00:19:09:
sicer se moram pa pohvalit, da razen kakšne mravlje in komarja, v zadnjih 11 letih nisem ubil nobene živali 8)

t wrote on 15.11.2004 at 09:47:17:
A ni to precej podobno, kot da bi tisti mulci dejali, da razen ene goske v svojem življenju niso ubili še nobene živali?

veš t, sem pričakoval tak ali podoben komentar!
nikakor nisem pričakoval empatije v moj zadovoljni občutek...to bi me res presenetilo...ampak aveš kva, guess what, jst sm še zmerj hepi, ti pa iščeš neke razloge in opravičila

...Iga ga je hitro našel: če ne bomo jedli živali, bodo zavladale planetu Grin Grin
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #85 - 16.11.2004 at 09:03:29

ixtlan wrote on 16.11.2004 at 02:32:23:
hm a mislte, da konju paše seksat s homosapienko?  ??? če mu (mislm, da mu) potem nč hudga - pač pa huronsko smešnega za moje pojme

Ma zagotovo mu bolj paše seks, kot pa jahanje  Grin

(boljše homosapienka na kurcu kot sedlo ma hrbtu)

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #86 - 16.11.2004 at 09:11:35

t wrote on 16.11.2004 at 09:03:29:
Ma zagotovo mu bolj paše seks, kot pa jahanje  Grin

(boljše homosapienka na kurcu kot sedlo ma hrbtu)

uživajte!

Kako znaš ti človeku jutro popestriti. Roll Eyes  Menda imava različna merila dobrega okusa ali kako.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #87 - 16.11.2004 at 09:22:03

Lilith wrote on 16.11.2004 at 09:11:35:
Kako znaš ti človeku jutro popestriti. Roll Eyes  Menda imava različna merila dobrega okusa ali kako.

a ti še ne veš, kaj je oralni seks?

(To, da orješ njivo pa te konj ali vol (dandanes pa lahko tudi traktor) jebe.)  8)

uživaj!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #88 - 16.11.2004 at 09:26:35

Quote:
In če bi se živali razvijale brez sovražnika človeka, bi jih bilo toliko, da bi človek zastonj pšenico in druge kulture sejal, ker bi živali vse pojedle.
Že podatek, koliko je podgan na svetu in te se menda razmnožujejo najbolj, nam lahko da za misliti. Če jih človek ne bi iztrebljal, bi nas že zdavnaj pojedle.

Men se zdi, da tole ne drži. Ko se živali preveč razmnožijo se pojavijo bolezni, al pa pozimi umrejo od podhranjenosti. Podgane naredijo množični samomor menda (se neumno sliši, kje sem že ti slišala???) V naravnih okoljih ni prenaseljenosti, take stvari si samo ljudje privoščimo,  naguzimo po 1000 ljudi v blok, po se pa čudimo, da se vsem po vrsti meša Roll Eyes
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #89 - 16.11.2004 at 09:50:18

Quote:

Kaj bi človek jedel, če ne bi nikoli ubijal živali? Kot vemo, so živali veliko bolj reproduktivne kot človek? In človek je od nekdaj njihov največji sovražnik. In če bi se živali razvijale brez sovražnika človeka, bi jih bilo toliko, da bi človek zastonj pšenico in druge kulture sejal, ker bi živali vse pojedle. Človek je pač najbolj razvit primat na planetu. In če si ne bi krčil svoj življenski prostor, se danes ne bi pogovarjali o ubijanju živali, ker bi verjetno človek že prej izumrl.
Že podatek, koliko je podgan na svetu in te se menda razmnožujejo najbolj, nam lahko da za misliti. Pa so take ljubke živalce, ki nikomur nič nočejo. Le tam po kanalizacijah se preganjajo. Če jih človek ne bi iztrebljal, bi nas že zdavnaj pojedle.

Človek je bil nekoč naklonjen volku. V volku je videl nekaj nadnaravnega in ga je častil po božje. Ko se je človek začel ukvarjati z živinorejo, je volk postal njegov sovražnik. Nič več ga ni častil.  

Iga  Smiley... človek je kaj kmalu pripomogel k reprodukciji živali, pa saj si sam na koncu napisal -- kako volk postane sovražnik ... ko se je človek začel ukvarjati z živinorejo.

In v bistvu kakor razumem, si potegnil ven nek argument: ubijanje živali zaradi samoobrambe. No, sam če pustimo preteklost, pa se vprašamo kaj se dogaja sedaj, vidimo, da se goji živali za ubijanje. To je pa ena druga perspektiva. Wink

Načenjaš pa tudi vprašanje ekologije in ravnovesja v naravi. Ja in človek je res zelo pripomogel k rušenju tega ravnovesja. In še. Na mojo žalost. Cry

Da ne govorim o iztrebljanju živalskih vrst samo zaradi krzna....ipd.

P.S. o podganah pa prosim nič slabega -- sem jaz podgana po kitajskem ...

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 18