še en revež, ki so mu oprali možgane
jaz sem ZA obdavčitev študentskega dela, vendar ne po liniji najmanjšega odpora in nabitja dohodnine ... jaz bi če bi bila še študent zahtevala, da DELODAJALEC plača prispevke za ZPIZ, meni kot študentu pa naj se prizna delovna doba
Čisto nekaj krutih življenjskih resnic
- dejavnost študenstskih servisov je v zadnjih 12 letih najhitreje rastoča gospodarska panoga v SLO ( in je na letni ravni rastla 2x hiterje kot število študentov!!!)
- direktorji študenstskih servisov imajo po 5 oziroma 8 milijonov plače neto/mesec (delajo za njih pa študentje)
- koncesnine se ne investirajo v študentsko infrastrukturo (štipendije, študentske domove, opremljenost fakultet, posodabljanje programov študija...)
- študentsko delo je postalo zaradi nikakršnega nadzora sredstvo za zniževanje stroškov delodajalcev - jim pač ni bilo treba zaposliti normalnega delovca, če lahko študent oziroma kdo s tujo napotnico isto delo opravi za polovično tarifo
- delo preko študentskega servisa se NE šteje v korist pod rubriko " delovne izkušnje"
- ja ja ja študentki, vi se kar borite za pravice ŠOU funkcionarjev in lastnikov ter direktorjev študentskih servisov ... svojih pravic itak ne poznate (in še naprej plačujte 10% tarifo za naivnost Študentskim servisom)