Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 13624 times)
japka
5

Opozorilo!
27.01.2005 at 15:32:23

REPUBLIKA SLOVENIJA      
MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE      
URAD ZA DROGE      
Tržaška 21, 1000 Ljubljana      
Tel.: (01) 478 8700      
Fax: (01) 478 8715      

Datum: 27. 1. 2005

SPOROČILO ZA JAVNOST

Obveščamo vas, da je Urad za droge in kriminal pri Združenih narodih Ministrstvo za zdravje RS seznanil z možnostjo, da se bo v prihodnje  tudi v naši državi  močno povečalo število smrtnih primerov  zaradi prevelikih odmerkov heroina. Kot vzrok navaja  nove razmere v Afganistanu, odkoder prihaja na svetovni ilegalni  trg  več kot  tri četrtine heroina. Poročilo, ki ga je pred časom pripravil ta urad in je bilo 25. novembra lani v prevodu objavljeno  tudi na  spletni strani  www.uradzadroge.gov.si navaja, da se je nedovoljena proizvodnja opija v letu 2004 v  Afganistanu povečala na 4.200 ton. Ker se lansko povečanje proizvodnje opija pojavlja po dveh letih dobrih letin pridelkov, Urad za droge in kriminal/ZN tokrat opozarja, da bo v letošnjem letu svetovna ponudba heroina presegala povpraševanje.

"Izkušnje iz preteklosti nas opozarjajo, da so povečanja (ali zmanjšanja) ponudbe heroina pogosteje sprožila posledične dvige (ali padce) čistosti heroina, ki se prodaja na ulici, kot pa na primer nihanja v ceni", opozarja Urad za droge in kriminal. Pri tem navaja primer iz leta 2001, ko se je zmanjšala pridelava in ponudba opija v Afganistanu in so se temu primerno znižale tudi stopnje čistosti heroina v zahodni Evropi, ponekod tudi do 50 odstotkov. V nasprotju s tem pa je povečana ponudba heroina vedno imela za posledico večjo čistost te prepovedane droge. Tako se je pred kratkim v eni od večjih evropskih držav čistost heroina v ulični preprodaji  že povečala za več kot 60 odstotkov.

"Ker heroinski odvisniki niso vajeni vbrizgavanja odmerkov s tako visoko vsebnostjo droge, bo to verjetno tudi v vaši državi spremljalo precejšnje povečanje števila smrti, povezanih s prevelikimi odmerki. Zato vas prosimo, da v državi v prihodnjem obdobju povečate preventivne ukrepe na tem področju in z možnostjo povečanega tveganja  seznanite tudi  zdravstvene ustanove in  zdravnike. To nujno in tragično zadevo bomo obravnavali tudi na  sestanku Komisije za droge, ki bo od 7. do 14. marca  na Dunaju," je še zapisano v sporočilu.

Zaradi previsokih odmerkov afganistanskega heroina po podatkih Urada za droge in kriminal /ZN vsako leto umre več kot deset tisoč uporabnikov drog, število vseh smrtnih primerov, povezanih z drogami, pa je vsako leto ocenjeno na sto tisoč.

Milka Pance
Back to top
« Last Edit: 27.01.2005 at 19:32:40 by japka »  

5 krat na dan

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Re: HEROIN
Reply #1 - 27.01.2005 at 17:22:43

Ja, valjda, še navodila za uporabo jim dajmo...

...ali pa še boljše, kaj če bi še par podobnih pogruntavščin uvedli - kot je napr. metadonska terapija- tam tudi dobiš navodila za uporabo, pa še droga je zastonj. In to doživljensko- yeah, cool Roll Eyes
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

japka
5

Reply #2 - 27.01.2005 at 17:39:10

To je - OPOZORILO.
od tebe bi pričakoval da to štekaš

Opozorilo ki bo mogoče rešilo katero življenje..

Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3 - 27.01.2005 at 18:15:51

za ta heroin sem brala še preden je prišel k nam, in zanč, ko je una mama našla mrtvega sina in prijatelja njegovega, sem takoj vedela, da je to to...

ni samo heroin, tudi kokain, in problem nastane, se pravi smrt, pri vbrizgavanju, dokler ga snifajo ni panike...

sva se pa s fantom pogovarjala, da žal đankijem, vsaj večini, to prav nič ne pomaga, ker itak oni, ki se ga butajo se ga bojo še naprej, itak je rizik skos v igri... 1x zarad prečistega, drugič preumazanega heroina...

lilith, imho, kle pa res ni treba bit tak...

folk, open your heart, to je to... obsojanje tega početja ne pomaga nikomur...povzoča edin, da so najbolj glasni in pametni spet uni, ki nimajo pojma o pojmu

BTW, jst govorim o onem heroinu in koki, ki ima nek dodatek, ena zdravila za srce, al kaj že... zdej, al sta lih oba na sceni istočasno, al pa naša vlada spet nima pojma na kaj opozarja...

tipično; kako reševat en problem, če nimaš pojma o pojmu? treba pustit, da pomagajo uni z mal več ljubezni in znanja
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #4 - 27.01.2005 at 19:20:56

Quote:
To je - OPOZORILO.

Mah, saj štekam....
Gre le za to, da ravno v tem obdobju veliko razmišljam o t.i. družbenih problemih....in me recimo zelo jezi, ko se keš ali pa energija bolj usmerja v tiste, ki sami rinejo v nesrečo (in metadonska terapija, ki sem jo omenila, je gotovo velika neumnost, ki požre ogromno davkoplačevalskega denarja)), kot pa v tiste, ki so slučajne žrtve (napr. ljudje, ki jih partnerji okužijo z aidsom & stuff)
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #5 - 27.01.2005 at 20:25:15

Quote:
To je - OPOZORILO.

Opozorilo ki bo mogoče rešilo katero življenje..

Mislim, da tisti, kateri je na igli, ne bo razmišljal kaj preveč o teh "health security" stvareh, da bi znalo to biti smrtno nevarno, saj se itak ubija počasi, pa to zavestno, ko jemlje strup (drogo), da bi ga premočan odmerek znal ubiti, ampak mu bo morebiti to še povečaslo zadovoljstvo, ker ga bo bolj zadelo - ali pa mu zna priti na misel, da bi močno koncentrirano drogo rečil  in jo naprej dilal....
Back to top

IP Logged

japka
5

Re: Opozorilo!
Reply #6 - 28.01.2005 at 10:06:06

misliš Exodus, misliš

Noben junkie ne bi rad da je ta šut njegov zadnji šut, verjami. Razen redkih redkih izjem. Zelo redkih.  Lahko je življenje še tako bedno in smrdeče, še vedno je življenje,  - tvoje življenje, in nekje tam je tudi iskrica upanja, in človek,  človek rad živi.

Back to top

5 krat na dan

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #7 - 28.01.2005 at 10:37:14

Petra. wrote on 27.01.2005 at 18:15:51:
lilith, imho, kle pa res ni treba bit tak...

folk, open your heart, to je to... obsojanje tega početja ne pomaga nikomur...povzoča edin, da so najbolj glasni in pametni spet uni, ki nimajo pojma o pojmu

A slišite nas kaj vam pravimo, vi ki ste čustveno mrtvi  Roll Eyes  ???  Shocked
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #8 - 28.01.2005 at 11:01:04

Quote:
misliš Exodus, misliš

Noben junkie ne bi rad da je ta šut njegov zadnji šut, verjami. Razen redkih redkih izjem. Zelo redkih.  Lahko je življenje še tako bedno in smrdeče, še vedno je življenje,  - tvoje življenje, in nekje tam je tudi iskrica upanja, in človek,  človek rad živi.

Meni se zastavlja vprašanje, a junky res živi, ni to nek zombie, ki bi za en "šut" prodal še lastno mater, se prostituiral, kradel - je to res živ človek, ali pa je že zdavnaj umrl v sebi, ker temu životarjenju je res težko reči življenje?
???

Vsekakor mi je žal vsakega takega človeka, ki zaide na tako izkrivljeno pot, verjetno mnogim ni bilo postlano z rožicami in so morali marsikaj pretrpeti, ampak vedno obstaja pot iz teme...
Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #9 - 28.01.2005 at 11:09:59

Res živi, tisti ki so mrtvi, so na pokopališču.

jeap, upanje umre zadnje..
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #10 - 28.01.2005 at 11:14:19

vida wrote on 28.01.2005 at 10:37:14:
A slišite nas kaj vam pravimo, vi ki ste čustveno mrtvi  Roll Eyes  ???  Shocked

a si kdaj poznala kakega narkomana?
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #11 - 28.01.2005 at 12:23:38

Petra. wrote on 28.01.2005 at 11:14:19:
a si kdaj poznala kakega narkomana?

Nisem.
A to kaj spremeni  ???
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #12 - 28.01.2005 at 14:09:44

vida wrote on 28.01.2005 at 12:23:38:
Nisem.
A to kaj spremeni  ???

v bistvu ne, razen, če te NARKOMANI MOTIJO? Wink
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #13 - 28.01.2005 at 14:53:47

Petra. wrote on 28.01.2005 at 14:09:44:
v bistvu ne, razen, če te NARKOMANI MOTIJO? Wink

Vide ne motijo narkomani, koliko sem jo jaz razumel -motijo jo verjetno nekoliko pritajeno odobravanje narkomanizma s tvoje strani in nesposobnost čustvenega vžiljanja v kožo takega človeka, če vaju preberemo med vrsticami z db-jem.

Mene ne motijo narkomani, ampak se mi smilijo, niti ne trdim, da so za karkoli sami krivi - pač so zašli na krivo pot, to se lahko zgodi vsakemu izmed nas. Ampak če jih bomo mi samo gledali, nič pa storili, pasivno podpiramo njihov samouničevalni proces, in pomeni, da nam je malo mar zanje, ljudem s periferije ("marginalce").  Tongue
Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #14 - 28.01.2005 at 15:05:09

Grin

- mi lahko razložiš?
Quote:
"pritajeno odobravanje narkomanizma s tvoje strani in nesposobnost čustvenega življanja v kožo takega človeka, če vaju preberemo med vrsticami z db-jem. "

Kje si našel
"Pritajeno odobravanje narkomanizma" in "nesposobnost čustvenega življanja v kožo takega človeka" pri Kali in db-ju?
Tell me..

Lp
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Pages: 1 2 3