Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 17383 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Knjiga pritožb nad Kali
02.02.2005 at 20:33:14

da ne boste gapeta morili, k ma dost drugega dela, Grin

no, prosim, kdo sta tista 2? Shocked Shocked  Shocked

wau, kapo dol vama dvema,

klele se pa še čuti v meni malo tistega strahca:

da pa mene ne marajo VSI

HVALA!!! Smiley118118  
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Re: Knjiga pritožb nad Kali
Reply #1 - 02.02.2005 at 21:03:16

A lahko mal razložiš? Kera dva? Zakaj se gre?
(firbčna sem,pa kaj... Wink)
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2 - 02.02.2005 at 21:08:32

...

skratka, hvala za pomoč, pri pucanju mojega sranja

tale strahec...huh, še zdej je mal prisoten v meni...čuti se to v telesu čist izi....

Problem: hočem, morm, zahtevam...da me mate vsi radi

se najprej srček zatrese...in fuuuuuuul zavibrira... uh, lih tolk, da vem, da je to moj problem, ne, da sem si spet kako sranje zarad empatije navlekla nase.... in ko sem se začela s tem soočat...hop skoči srce v hlače.... lol pa mal dol do kolen...pa mal še vibrira skozi telo...

in se tud sama vprašam, km...kako se lotit tega strahca? s palco? ah ...

bom si vzela čas...in oreng pomeditirala kako naj spuustim ta strahec iz sebe.... tja kamor spada, tam kjer se na zunaj nič ne vidi, notri pa itak nič ni....

OK, pomagajte mi hitro odkriti še kakšne strahove! pliiiiiiz

Grin
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3 - 02.02.2005 at 21:09:49

picola wrote on 02.02.2005 at 21:03:16:
A lahko mal razložiš? Kera dva? Zakaj se gre?
(firbčna sem,pa kaj... Wink)

unedva k me ne maaaaaaaaaarataaaaaaaaa  Grin Wink...

ne vem kdo sta.... oz. za enega vem, k mi je sam povedal zanč.... sam vseen Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #4 - 02.02.2005 at 21:11:37

ko ego prizadane ego, se vprašam, a je bilo sploh kdaj med nama kaj več kot ego?
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #5 - 02.02.2005 at 21:22:09

Ok...glede na to,da si odprla cel topic pa da si vanj napisala že tri poste...te bom jemala resno... Smiley
Naj ti povem samo to,da se ukvarjam z isto stvarjo kot ti(takrat,ko naleti na to),še posebej v kolektivu.Pa mislim,da se v praksi s tem ubada velik ljudi(če ne zavestno pa podzavestno),sam velik jih noče tega priznat,ker so preveč ponosni in nočejo,da jim upade ugled(kao jst se pa ne ubadam s takimi banalnimi zadevami).
Čega konkretno te je tukej strah? Kaj se bo zgodilo,če me ta in ta oseba ne mara? In še velik vprašanj bi se dalo tukej postavit,sam nimam zdej cajta...
Vem pa samo to,da bi moral človek na koncu priti do odgovora:pa kaj,če me ne marajo.To,ali me nekdo mara ali ne ne določa moje osebne vrednosti.Pika.Konc debate.Sam kaj,ko je do tega treba pridet.
Undecided
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #6 - 02.02.2005 at 21:32:06

ni treba vsega tok resno jemat, čeprav se ne hecam...
spet ta paradox; dvojine;

eh...

grem meditirat

picola, pa hvala ti

Smiley

PS maske pa še naprej padajo in padajo in padajo... i just have to let go...and believe...that we can all fly

Tongue

evo sem že mal bl down, in smo vsi egiči happy, lol  sam skrit se več kam nima...
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #7 - 02.02.2005 at 21:50:09

Zdaj ne vem, za katera 2 to točno misliš, ampak me je ta tema asociairala na nekaj:

Moram reči, da je Gape eden izmed redkih ljudi, ki znajo z močjo povsem korektno razpolagati, kar mu gre vsaka čast (sicer tudi na RKC forumu, kjer bi sicer pričakoval zelo konzervativno držo moderatorjev, so začuda dokaj strpni, razen morda redkih posameznikov). Namreč večina ljudi, mednje bi se morda lahko uvrstil tudi sam (včasih igram nagajivega Kljukeca, vendar ne da bi mi na misel padlo, da bi kogarkoli banal). Nekaterim pa lahko ta moč hitro "stopi v glavo", da postanejo "opiti" - isto kot da bi se nekdo nonstop vozil z enim fičotom, potem pa bi naenkrat dobil v roke ferari in bi zbezljal, brez da bi upošteval prometne znake. Skratka večina jih gre čez svoja pooblastila, da "igrajo Boga", pri čemer bi kot moderatorji morali biti še toliko bolj pozornejši do svojih gostov in umeti uvid v to, kar počnejo - da ne rečem, da je zato to še toliko bolj žalostno, če nekdo nekoga bana (kicka), ker se več ali manj vsi med sabo poznamo....  Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #8 - 02.02.2005 at 21:52:43

gape ni nč povedal kdo, sam začudeno se sprašuje kaj je men, da sta se že 2 čezmene pritožila!!!

uh Exo, Hvala, da si me spomnil!!!

sem prekršila zarad tega topika pravila tega foruma, tako da sem izključena od adminov

please, forgive me father, I have sinned

OK? sva to razjasnila?

6066
Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #9 - 02.02.2005 at 21:59:53

Petra. wrote on 02.02.2005 at 21:52:43:
gape ni nč povedal kdo, sam začudeno se sprašuje kaj je men, da sta se že 2 čezmene pritožila!!!

uh Exo, Hvala, da si me spomnil!!!

sem prekršila zarad tega topika pravila tega foruma, tako da sem izključena od adminov

please, forgive me father, I have sinned

OK? sva to razjasnila?

6066

Kali, od kod pa tebi ideja, da bi imel karkoli proti tebi. Ta tema  me je pač spomnila, da si včasih tudi ti rada kikala, vsaj jaz se spomnim, da si me kaki 4x, ko sem bil na chatu, morda od tega kvečjemu 1x upravičeno, ko sem imel res slab dan, pa sem mogoče svojo čez dan nakopičeno agresijo kanaliziral na prisotne na chatu, kar razumem, da so sledile sankcije... Ampak ostalo kikanje, ko si se očitno zabavala na moj račun, ker si zraven limala smeškote, pa imam malo manj razumevanja... Ampak ti absolutno nič ne zamerim.  Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #10 - 03.02.2005 at 00:03:14

pandorina skrinjica je odprta

moj ego razkrinkan

in nikoli več ne bo tako kot je nekdaj bilo

to so dejstva

kdo kako kej kam...pa vsak zase ve

Rada vas mam...

un strahec; itak, da je moj exo, to ni samoslepilo;

ampak, kar čutim....

samo čutim...

in sem

(sem dojela, da je un strahec, ne samo strah, da me enkdo (jst) en (ne) mara; un strahec je strah iz preteklosti, od otroštva naprej, ko sem bila tolikokrat  kaznovana, ker nisem bila pridna...in sem hotla pol bit pridna, pa mi ni ratevalo ne vem lih kako, pa sem na trenutke letela, pa padala...ma pa sem se še naprej kaznovala, sama v sebi, pa drugi so me tud; pa sem padala...in vsakič, ko sem bila jst jst, takrat me ponavadi res niso razumeli in marali; tko da se tud sama ful dolgo nisem marala...pa nekak una nihanja non stop, padaš, se dvigneš, padaš, se dvigneš....  in zdej, ko dejansko sem vedno bolj jst, se je ta strahec pojavil v tej obliki; in ker sama odgovarjam za svoje misli, besede in dejanja mi ni težko leteti...niti se en silim, niti kaj posebej hočem...enostavno sem... in egič, senca, strahec...le kdo me bolj pozna od njega? in kako me bremzat? in ko človek čuti veliko stvari.... in čuti spremembo....kljub možnostim, da me ne razume nihče (kaj novega in my life maby?) in edino sama se lahko sesujem nazaj v prah (seveda je lažje, če te okolica podpira, a je čisto dovolj, da sama verjamem vase)   pač jebi ga, sem kar sem, čutim kar čutim... in dokler pač ne bo dejansko več preklopov; do takrat samo sem...  to kar sem z vsem bitjem, srcem, dušo in svojo dolgo tanko pošastno senco...

in dejansko čutim, da nisem sama... kolektivna zavest se jača... prometnih znakov polno naokoli, sam ozret se je treba...in vsi tisti, ki me sprašujete skos, pa kaj..kako... ej, res ne vem, nimam odgovora za nikogar, lahko samo sem, če pa kdo od vseh vas, ki sem pišete in berete v vseh mojih ne vem kok tisoč egocleansing postih kaj dobrega zase najdete, potem je žur še mal večji... dejanskos em spet ugotovila, da rada žuram in mi je lahko ful žur, a pol ko se začne na empatične tipakle natikat vsa žalost in šta ja znam, pol mi res ni več žur...ker vidim, da ni vsem hkrati žur...ampak to ej spet moj problem...

samot je več sort, ena je una, k si ves v bedi in nočeš nobenga videt, ena je una, k dejansko nobenih prjatlov nimaš in sis am, ena je pa una, ko se za to odločiš... in morš bit sam, da se ohraniš...

in napisane besede so najbolj zanimivo ogledalo, ker vedno vsak vidi samo tisto in toliko kar hoče.... tud v izgovorjenih...
a ko se čuti...takrat se preprosto čuti...

nč...om namah shivaya Smiley

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #11 - 03.02.2005 at 00:14:01

Hvala Baba; Quote:
DAN ODPRTIH SRC

- Pandorina skrinjica -

Ko odpremo pandorino skrinjico, se iz nje vsujejo številne nepričakovane težave. S pokrovom pandorine skrinjice bi lahko primerjali običajno in skoraj že univerzalno človeško lastnost. Prav o tej lastnosti Baba venomer govori, saj človek lahko zaradi nje zapravi priložnost svobodnega in smiselnega življenja.

Omenjena človeška lastnost je močno razširjeno nagnjenje do odkrivanja pomanjkljivosti v  drugih ljudeh. Ti ljudje imajo prav za res opažene pomanjkljivosti, vendar je naše ogorčenje zaradi njihovih napak skoraj nedoumljivo v svojem nagonu, da bi le to izrazili z besedami, če ne z dejanji. Površno gledano, je iskanje pomanjkljivosti samo po sebi škodljivo dejanje. Zastruplja medsebojne odnose, tepta samozavest žrtve in prinaša niz okoliščin, ki nikakor ne doprinesejo k naši sreči. Vendar so to šele začetne težave, ki jih prinaša odprta pandorina skrinjica.

Baba poudarja, da nas, kadar podležemo skušnjavi in odkrivamo, govorimo in razmišljamo o pomanjkljivostih drugih ljudi, doletita dve neprijetnosti:

a)        grobi tok opravljanja prekine subtilni tok samoizpraševanja

b)       človekovo pozornost usmerja navzven, k tujim pomanjkljivostim, zato človek s takšno miselno naravnanostjo ni sposoben prepoznati lastne božanskosti.

Iskanje tujih pomanjkljivosti, ne glede na provokacijo ali občutek zadovoljstva, ki ga začasno občutimo zaradi upravičenosti ugotovitev, je prevelika cena, da bi izgubili iskreno, posvečeno in nenehno samoizpraševanje. Baba pravi, da pomeni močan udarec za osvoboditev, samospoznanje in spoznanje Boga, če zamenjamo predanost samoizpraševanja za sumljivo zadovoljstvo pri odkrivanju tujih pomanjkljivosti.

Začnimo se učiti opazovati lastne napake in naj se drugi ljudje na enak način učijo skozi svoje napake. Nihče nima koristi od iskanja tujih pomanjkljivosti. Kot duhovni aspiranti, če to želimo ostati, moramo najti način življenja v družbi, ki ni zasnovan na iskanju napak pri drugih ljudeh.

Drugi vitalni življenjski izvor, ki je prekinjen v primeru, da iščemo napake pri drugih ljudeh, je samozavestna trditev, ki pravi, da je človekova resnična identiteta božanska. Modreci starodavnih časov, so svoje učence učili, da je človek takšen, kakršne so njegove misli; da zavest prebiva tam kjer so človekove misli. Avatar naše dobe, naš ljubljeni Baba, nam je to resnico predal z močnejšimi besedami. Govori nam, naj nikoli ne verjamemo da smo človeška bitja, ki se morajo povzdigniti do božanskosti, saj smo v resnici Bog, ki igra začasne vloge kot človeško bitje, na koncu pa se ponovno zlijemo z Bogom, z našim izvorom, z našo resničnostjo.

Baba pravi, da se moramo obnašati božansko na vzvišen in ne na zloben, ozkosrčen način. Opozarja nas , da se dokler sledimo navadi iskanja tujih napak, ne vedemo v skladu s svojo božansko naravo. Zato iskanje pomanjkljivosti v drugih ljudeh nosi posledico, ki onemogoča našemu zavedanju bivanje na nivoju božanskega.

Iz navedenih razlogov nas Baba uči, da bi morali to skrajno nevarno navado pustiti zaprto v pandorini skrinjici.

Baba svojim sledilcem pravi: »To, za kar želim, da se odločite danes je sledeče: ne iščite pomanjkljivosti v drugih. Ne opravljajte nikogar. Ne bodite zavistni ali zlobni. Vedno bodite mehki v obnašanju in govoru. Svoje besede izpolnite s predanostjo in ponižnostjo.«

(odlomek iz knjige Moj Baba in jaz,

dr. John Hislop)

Kdor je dovolj ponižen, da spozna in prizna svojo napako, bo pomagal sebi in ostalim. Prepričanje v lastno popolnost je hud greh. Velika napaka je govoriti drugim ljudem, kako naj se obnašajo, predstavljati si da se obnašate popolno in misliti, da ste idealni. Ne zato, ker s tem žalite druge ljudi, ampak zato, ker na ta način hudo žalite sami sebe.

Vse misli prihajajo iz srca in oblikujejo dejanja. Torej je srce vir vseh misli, besed in dejanj. Kakšna je torej diagnoza našega srca? Srce mora biti polno sočutja… Človeško srce je po naravi sočutno in mehko…

Predstavljajmo si, da nekdo stori nekaj, kar bo hudo prizadelo Svamijevo srce. Kaj je najboljše zdravilo za bolečino? Odpuščanje. Odpuščanje je zdravilo, ki bo Svamijevo srce osvobodilo vse bolečine.
-              Sathya Sai Baba
                                                                   (odlomek iz knjige Pogovori z Bhagavanom)

Back to top

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #12 - 03.02.2005 at 08:06:51

Petra. wrote on 02.02.2005 at 21:08:32:
Problem: hočem, morm, zahtevam...da me mate vsi radi
Grin

ne se kesirat  Grin, mam jaz isti problem - pa ziher še kdo drug  Wink - tiste ki me pa ne marajo pa raje ne grem štet  Grin

če kaj pomaga - jaz te maram  Grin Kiss
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

japka
5

Reply #13 - 03.02.2005 at 09:07:05

Kali ...

Wink  Grin
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

m
5
p

Reply #14 - 03.02.2005 at 09:10:37

exodus wrote on 02.02.2005 at 21:50:09:
Zdaj ne vem, za katera 2 to točno misliš, ampak me je ta tema asociairala na nekaj:

Moram reči, da je Gape eden izmed redkih ljudi, ki znajo z močjo povsem korektno razpolagati, kar mu gre vsaka čast (sicer tudi na RKC forumu, kjer bi sicer pričakoval zelo konzervativno držo moderatorjev, so začuda dokaj strpni, razen morda redkih posameznikov). Namreč večina ljudi, mednje bi se morda lahko uvrstil tudi sam (včasih igram nagajivega Kljukeca, vendar ne da bi mi na misel padlo, da bi kogarkoli banal). Nekaterim pa lahko ta moč hitro "stopi v glavo", da postanejo "opiti" - isto kot da bi se nekdo nonstop vozil z enim fičotom, potem pa bi naenkrat dobil v roke ferari in bi zbezljal, brez da bi upošteval prometne znake. Skratka večina jih gre čez svoja pooblastila, da "igrajo Boga", pri čemer bi kot moderatorji morali biti še toliko bolj pozornejši do svojih gostov in umeti uvid v to, kar počnejo - da ne rečem, da je zato to še toliko bolj žalostno, če nekdo nekoga bana (kicka), ker se več ali manj vsi med sabo poznamo....  Wink

in kdo to govori :hm
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Pages: 1 2 3 4