Valentinaa wrote on 06.06.2005 at 10:38:56:Torej se v bistvu ne strinjamo samo glede ene stvari. Ti misliš, da naj bi metelkova nastala z javnim razpisom, ... itd, jaz pa mislim, da na ta način ne more nastati, nastane pa lahko kaj drugega, kar pa se jaz bojim ima po defoltu v sebi vgrajeno preveč pridnosti in birokratskosti, da bi lahko izražalo prvinsko ustvarjalnost, ki jo kot normirana družba kot žegnano vodo potrebujemo v svoji sredini.
ustvarjalnosti per se, ali ustvarjalnosti, ki doprinese k splošni blaginji ???
očitno tiste lope na hitro zbite in modropofarbane nisi videla ... medtem ko moramo navadni državljani za vsak pesjak opraviti cel kup papiorologije ...
da pa je tista modropobarvana lopa umetnost (
preden še kaj napišeš jo pojdi pogledat, tako lopo ima vsak kmet za svoje kure - vendar pa ni na modro pobarvana)
... se strinjam, da z razpisom v enaki obliki zadeva ne bi nastala ... vendar pa ali res misliš, da boljše rešitve, kot je trenutno stanje ne bi moglo biti? ..... s takim razmišljanjem se že v naprej postavljaš v položaj, ko razsojaš, da je trenutna ureditev najboljša, ne da bi
dopustila, da še kdo da kakšno idejo (to je pa še en raum und zeitgeist)
kaj čmo pomanjkanje pluralizma se začne v glavah posameznikov, klinc je samo, da je moja usoda odvisna od stanja duha družbe v kateri živim ...
... ta duh je pa smrdljiv in zatohel