Arwen wrote on 16.12.2005 at 08:40:25: Znašla sem se v začaranem krogu - strah me čedalje bolj duši. Pred čim? pred vsem - življenjem, prihodnostjo, ... - pred vsem; bila sem v situaciji, ko se mi je vse skupaj zazdelo b.z., ko sem resno razmišljala o smislu življenja in čemu, na vsem svetu, sem sploh na tem planetu, v tej koži ipd... Skozi življenje sem se prebijala večinoma sama in kar naenkrat sem se naveličala vsega. Ko sem prišla do točke, kaj sedaj, sem se odločila za pomoč, nasvete, branje knjig, za to, da se spremenim. Pred pol leta sem spoznala še sedanjega prijatelja, imam občutek, da vse OK, misli so lepše ... a STRAH ostaja. Zakaj? Kaj dogaja z mano? Kaj je narobe z mano? Strah - težko opišem kaj točno se dogaja v meni - nek tesnoben občutek, strah pred zapustitvijo, bolečino, pred neznanim (ta je sploh najbolj prisoten)... Karkšen koli nasvet je več kot dobrodošel.
Hvala!
Pozdrav vsem in lep sončen dan želim.
Tudi teb lep pozdrav.
Vsi mozni problemi, tudi strah, izhajajo iz premajhnega poznavanja samega sebe.
Npr. ce jaz ponoc sanjam, da me napada tiger se bojim. Ko pa se zbudim in vidm, da so ble to le sanje, se pomirim, ker vzroka za strah ni vec. Na podobn nacin, smo mi zdle v pozabi samega sebe, zdi se nam, da smo se rodil, da bomo bolece umrl, da bomo zapusceni (sami), da necesa se ne vemo pa bi mogl in raznorazne druge skrbi. Ko se "zbudis" opazis, da so bile to le "sanje" in takrat tud vzroka za skrbi in strah ni vec.
Tist, ki je "buden" lahko zbudi druge, ki spijo. Tist, ki sam spi, ne more zbudit drugih.
Iz neomejenega socutja do nas "specih", se je v tem svetu pojavil sam Bog, Izvor vsega obstoja, znanja in zadovoljstva, da bi nas "prebudil". S svojim zgledom nam je pokazu kako zivi "budni", da bi nas inspiriral, da se tud mi "prebudimo". Ce te zanima se kej vec o zivljenju in nauku Šri Krišna Čaitanja Mahaprabhu-ja in njegovem procesu samospoznanja me lahko tukaj ponovno kontaktiras.