V dosjeju, ki ste ga predstavili sodstvu, je tudi vaša knjiga La favola di Cristo (Pravljica o Kristusu) s podnaslovom Knjiga tožba, neizpodbiten dokaz o Jezusovem neobstoju. Kje ste našli neizpodbitne dokaze?Našli so jih že številni zgodovinarji in eksegeti pred mano. Preučil sem ogromno knjig od kronik Jožefa Flavija do Plutarhovih, Senekovih, Tacitovih, Svetonijevih zapisov in številnih drugih. Sam na primer ne znam aramejščine ali grščine, in če bi moral prevajati antične zapise in iskati tovrstne zgodovinske dokaze, bi najbrž potreboval pet stoletij. V bistvu sem preučil študije drugih avtorjev, primerjal nekatere koncepte, iskal sorodnosti v teh in onih prevodih … in iz vsega tega naredil lepo pico! Do istega rezultata bi lahko prišli že veliko pred mano, če bi se raziskovalci in preučevalci Svetega pisma ne specializirali za posamezna vprašanja, predvsem pa, če bi ne bili tako prepirljivi in bi vse svoje energije ne vlagali v kritiziranje kolegov ...
Kristus je res prišel na svet, ni pa nikoli "postal" človek, temveč je le prevzel človeški videz in ostal duhovno bitje.
Popolnost je končna postaja vsakega človeka, ki želi dozoreti. Cerkev pa postavlja popolnost na start, na začetno postajo. Jaz te krstim, pravi cerkev, sedaj si popoln človek. Če želiš tak tudi ostati, moraš spoštovati moje zakone. Človeka prisili, da ostane tak, kot se je rodil, da slepo sprejema njene dogme in spoštuje njena pravila: človek - kristjan - umre prav tako bedast, kot se je rodil, saj mu cerkev prepreči vsako izkustvo in razvoj.
v svoji knjigi sem navedel kar nekaj primerov, iz katerih je očitno, da je bil bog krut, nasilen, nelogičen, neodločen, protisloven, ambiciozen. Da je silil svoje privržence v maščevanje, da je bil zagovornik suženjstva in ženske manjvrednosti …
Res ne vem, kaj vidite v tem bogu, ki je le konstrukcija judovskega naroda: primitivnega, ignorantskega, frustriranega nomadskega naroda.
Če bi Jude obtožil po krivem, če bi si izmišljal neumnosti o njih, bi lahko bil rasist. Če povem resnico, ne podžigam mržnje.
Inteligentna in izobražena skupina ljudi bi prav gotovo ustvarila drugačnega boga … Naj iz strahu, da me ne bi obtožili rasizma ali ne vem česa, ne povem te resnice?
A vrniva se k pravljici o Kristusu. Nekateri temeljni elementi Svetega pisma naj bi bili samo kopija sumerskih in drugih legend.Saj je vendar dokazano. Adam in Eva sta na primer junaka
sumerske pravljice, ki je nastala že leta 2500 pr. n. š. Dokument, ki priča o tej zgodbi, hrani londonski British Museum. Podobno je z zgodbo o Noetovi barki.
... So vsi zaslepljeni, nevedni?Za to je kriv dolg psihološki proces, ki ga bom poskusil razložiti s prispodobo: otroški možgani so mehki kot vosek. Katerikoli odtis, ki ga pustiš v tem vosku, traja vse življenje; morda se bo z leti nekoliko zmanjšal ali spremenil podobo, ostal pa bo.
Se vam ne zdi naravno, da se skuša človek nagonsko oprijeti nečesa, kar bi mu lahko dajalo uteho? Da išče pomoč in sočutje?Prav ste povedali: nagonsko. Nagon pa moramo nadzirati z razumom in ne obratno. Nagonsko bi lahko delali marsikaj, ampak ljudje imamo razum zato, da razmislimo in presodimo.
Če bi sledili samo nagonu, bi se uničili.Novice se naglo širijo, ljudje začenjajo razmišljati, si izmenjujejo mnenja, pošiljajo svoje ugotovitve kamorkoli. Vidite, internet je pravi Antikrist, ne pa jaz ...
http://www.mladina.si/tednik/200609/clanek/nar-intervju--poljanka_dolhar Kristus je res prišel na svet, ni pa nikoli "postal" človek, temveč je le prevzel človeški videz in ostal duhovno bitje.