Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10
(Read 50382 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Preprosto ENERGIJA LJUBEZNI
Reply #60 - 21.11.2006 at 19:45:12

Bom se potrudil potlej ... Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #61 - 22.11.2006 at 22:04:18

The Bible :  Mojzes 1 : " Zato zapusti mož očeta svojega in mater svojo in držal se bo žene svoje , in bodeta v eno meso " ,  Exclaim in potem v pismih še podobno : " Zato bo moški zapustil očeta in mater ter se bo držal svoje žene, in ta dva bosta postala eno telo .  Exclaim"  No, v Novem razodetju pa je malo lepše napisano podobno, in sicer o Škofu Martinu, potem, ko dobi bejbo . O tem pa prihodnjič  Lips Sealed... Lp, Boštjan  Wink .
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #62 - 22.11.2006 at 22:12:11

zadetki za 'eno meso':

1. 1 Mz 2,24
 Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta eno meso.  

2. Mt 19,5
 in rekel: Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso.  

3. Mt 19,6
 Tako nista več dva, ampak eno meso. Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje.«  

4. Mr 10,8
 in bosta oba eno meso. Tako nista več dva, ampak eno meso.  

5. 1 Kor 6,16
 Mar ne veste, da tisti, ki se druži z vlačugo, postane z njo eno telo? Saj je rečeno: Dva bosta eno meso.  

6. Ef 5,31
 Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso.  

pa se 'eno telo':

1. Rim 12,5
 tako smo tudi mi, čeprav nas je več, eno telo v Kristusu, posamezni pa smo si deli med seboj.  

2. 1 Kor 6,16
 Mar ne veste, da tisti, ki se druži z vlačugo, postane z njo eno telo? Saj je rečeno: Dva bosta eno meso.  

3. 1 Kor 10,17
 Ker je en kruh, smo mi, ki nas je veliko, eno telo, ker smo vsi deležni enega kruha.  

4. 1 Kor 12,12
 Kakor je namreč telo eno in ima veliko delov, vsi telesni deli pa so eno telo, čeprav jih je veliko, tako je tudi Kristus.  

5. 1 Kor 12,13
 V enem Duhu smo bili namreč mi vsi krščeni v eno telo, naj bomo Judje ali Grki, sužnji ali svobodni, in vsi smo pili enega Duha.  

6. 1 Kor 12,20
 Tako pa je veliko delov, telo pa je eno.  

7. Ef 4,4
 eno telo in en Duh, kakor ste tudi bili poklicani v enem upanju svojega poklica.  

mogoce je treba eno meso in eno telo podobno razumet..
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #63 - 22.11.2006 at 22:12:57

kaj pise o skufu in njegovi bejbi  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #64 - 22.11.2006 at 23:11:44

-Ko ljubiš nekoga z vsem srcem, z vso zavestjo, s celim telesom s celotnim bitjem, ko popolnoma pozabiš nase zaradi ljubezni, postaneš drug in tebe ni več, primerjave ni več.

-Po isti logiki (moji) mi tudi ni čist točno, da tebe ni več. Drug pa šele zares postane drug.

Narobe berete sveto pismo. Tu ni mišljena ljubezen kot čustvo, ampak ljubezen kot stanje in v njem ni nobene umske logike. Izvor besede čustvo, emocija  lat. emovere, motnja.
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #65 - 23.11.2006 at 01:02:43

glede latinscine...

emotion

acer (2) -cris -cre [sharp , cutting, keen]. Hence, to taste, [biting]; to touch, [sharp]; of sounds, [shrill]; of smells, [penetrating]; of sight, [keen]; of emotions, [painful]; of understanding, [quick, vigorous, energetic]. Adv. acriter, [sharply, keenly].
aestuo -are [to be agitated or hot]; of liquids , [to boil, seethe]; fig. of emotional excitement, [to burn]; of perplexity, [to waver].

aestus -us m. [agitation , heat]; of liquids, esp. of the sea, [seething, raging]; also of the sea's [tide] and [spray]; fig., of persons, [dizziness]; also [emotional excitement, heat, fury; perplexity, anxiety].

cor cordis n. [the heart]; often as seat of emotions or thought , [heart, mind, judgment]; meton., [a person].

iactatio -onis f. [a tossing , shaking]. Transf., [violent emotion; boasting, ostentation].

motus (2) -us m. [motion , movement]; 'terrae', [an earthquake; mental activity, emotion; political movement, rebellion, rising, riot].

perturbatio -onis f. [confusion , disorder, disturbance]; philosoph. [a passion, emotion].
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #66 - 23.11.2006 at 07:32:49

Škof Martin /:  "  Martin se ves blažen ozre in zagleda ob sebi Marelisaelo, prvo in najlepšo od treh sončnih hčera . Pripelje jo predme in vpraša : " Gospod, ali je ta prava ? " Jaz pravim : " Ja ! " in ga za večno blagoslovim . Tako je Martin postal popoln . Poln  najvišje blaženosti poljubi svojo nebeško ženo in spozna, da se je s tem njegova ljubezen za večno zedinila z modrostjo . Oba Me hvalita in slavita iz ENEGA srca in ENIH ust . Kajti tako nastane iz ločenega Adama šele v nebesih spet popoln človek, toda v ločenem , osebno preblaženem bitju. Po Martinu dobi Borem Surahilo, drugo od treh Sončnih  hčera, in Korel  Hanialo, tretjo od njih, in oba sta nadvse srečna in blažena ! " ....... no, potem se še nadaljuje, je bla cela reč ...  Roll Eyes Huh Shocked Cool Wink  Lips Sealed Smiley .....
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #67 - 23.11.2006 at 23:19:15

iiii...tole pa se cist nebesko slis Smiley
kako se nadaljuje :clap:
ajs
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #68 - 23.11.2006 at 23:41:05

Verjamem, tudi meni se sliši že precej nebeško, Roll Eyes ... vendar pa naš Martin tu še ni dospel do pravega nivoja,; to ga je potem šele čakalo , z bejbo , ko se vrača  Lips Sealed  Cool...  Lp, B by K ...
Back to top
« Last Edit: 24.11.2006 at 10:57:30 by Boštyxz »  

IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #69 - 24.11.2006 at 12:34:45

Boštyxz wrote on 23.11.2006 at 07:32:49:
Tako je Martin postal popoln . Poln  najvišje blaženosti poljubi svojo nebeško ženo in spozna, da se je s tem njegova ljubezen za večno zedinila z modrostjo ... Kajti tako nastane iz ločenega Adama šele v nebesih spet popoln človek, toda v ločenem , osebno preblaženem bitju.

ampak - kot pise - se vseno v locenem, osebno preblazen
erm, pa se neki - a n tko, da skof ne bi smel imet zenske?
glede na to, da je bla to "nebeska zena" in da omenja, da je clovek popoln sele v nebesih, sama razumem to ljubezen kot metaforo... mogoce kot ljubezen do vere, do sebe ali kej podobnega
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #70 - 24.11.2006 at 17:03:24

emotion je francoska (tudi angleška) izpeljanka latinske besede emovere, ki je dobila tudi druge pomene.
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #71 - 24.11.2006 at 17:46:58

Quote:
emotion je francoska (tudi angleška) izpeljanka latinske besede emovere, ki je dobila tudi druge pomene.

sem pogledala v ang -lat slovar, zato sem odtipkala emotion in mi je vn vrglo kar mi je
http://archives.nd.edu/latgramm.htm
emovere je glagolska oblika,
(e)moveo -movere -movi -motum [to move out or away , remove].-premikati po domace

no jaz preverm ce se ze delam pametno
lp
ajs
Back to top

IP Logged

IceIsNice
3

Credo quia absurdum!

Reply #72 - 24.11.2006 at 18:05:06

Se etimoloski slovar sm nasla Smiley

http://www.etymonline.com/

emotion  
1579, "a (physical) moving, stirring, agitation," from M.Fr. emotion, from O.Fr. emouvoir "stir up," from L. emovere "move out, remove, agitate," from ex- "out" + movere "to move" (see move). Sense of "strong feeling" is first recorded 1660; extended to "any feeling" 1808. Emote is a 1917 back-formation. Emotional "liable to emotion" is from 1857.

juhu
ajs
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #73 - 24.11.2006 at 18:40:01

Prevod za movere je gibati; emovere pa razdraženost, razburjenost, itd., kar je v duhovnem smislu motenost.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #74 - 24.11.2006 at 21:54:37

Jaoooo, kam spet brodete, v neke detajle ...  Angry pejmo raje na bistvo ! No, glede našega Martina, je pozneje sprevidel, kam je v Življenju zabredel, z njegovimi škofovskimi forami  Cry. Zato je potem toliko bolj obžaloval svoja nesmiselna zaganjanja za maximalno zgrešenimi RKC-cilji  Embarrassed. No, te napake je spregledal šele v onstranstvu, ko mu Bog odpre oči , da vidi nesmisle, ki si jih je naprtil na Zemlji Shocked . Šele potem je lahko napredoval tako , kot je treba  Roll Eyes. No, če mu je sam Bog očital napake škofovstva, da je bil potem še sam nase jezen, da se je šel nekaj, kar sploh ni v skladu z Božjim načrtom , potem sploh ni priporočljivo , da se bluzi z takimi škofovskimi forami  Exclaim. No, Martin je moral potem še marsikaj prestati, da si je odpravil napake škofovstva in postopoma prispel na pravo pot  Huh... Torej, pred Bogom sploh ni pomembno, kaj si bil na zemlji, ampak edino Ljubezen šteje  Exclaim!!! Zatorej, Tai, če ti sam Bog podari partnerja, potem bo to že moralo držati, ker je to Maxx Exclaim ...  Zato bejbi , se ne spotikaj, če je Martin nadoknadil, kar je na Zemlji zamudil  Wink . Upam, da mu nisi celo nevoščljiva  Grin ... Za vse bo še čas ...  Lp, B by K .
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10