Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 3580 times)
ixtlan
5

Jesenice
Re: se strinjate ?
Reply #15 - 12.02.2007 at 11:37:27

Quote:
ixtlan wrote on 12.02.2007 at 10:32:55:
Why oh why didn't we take the blue pill? Tongue

Mogoče ker rdeč je itak tvoj jezik ki mi ga vedno prpopaš  Roll Eyes

(posvojiti vsebino enega filma, in se obnašati, kot da jo vsi - now that's an illusion!)

Cheesy Tongue Kiss

sem hotu samo povedat, da smo se že odločili za pot razumevanja......na kateri iluzije predstavljajo ovire
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #16 - 12.02.2007 at 11:45:03

ixtlan wrote on 12.02.2007 at 11:37:27:
Quote:

(posvojiti vsebino enega filma, in se obnašati, kot da jo vsi - now that's an illusion!)

Cheesy Tongue Kiss

sem hotu samo povedat, da smo se že odločili za pot razumevanja......na kateri iluzije predstavljajo ovire

Razumevanje je šele lahko zabloda  Tongue. Vsebuje kontekste, kar spet oddaljuje od resničnosti.  

Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #17 - 12.02.2007 at 11:54:22

Quote:
ixtlan wrote on 12.02.2007 at 11:37:27:
Quote:

Cheesy Tongue Kiss

Razumevanje je šele lahko zabloda  Tongue. Vsebuje kontekste, kar spet oddaljuje od resničnosti.  

koncepte mislš? Tongue ja, nobena analogija abstraktnega uma ni točna, so pa ene bližje resničnosti kot druge, ene pa sploh netočne. slednje je treba popucat
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #18 - 12.02.2007 at 12:03:55

ixtlan wrote on 12.02.2007 at 11:54:22:
koncepte mislš? Tongue

Ne. Tongue  Zaupam svoji disleksiji or at least I'm tryin'
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #19 - 12.02.2007 at 12:14:58

Quote:
ixtlan wrote on 12.02.2007 at 11:54:22:
koncepte mislš? Tongue

Ne. Tongue  Zaupam svoji disleksiji or at least I'm tryin'

Tongue hihi....jst včasih napišem tut kaj takega: pol pa z desno sliko klikn na tipko Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #20 - 12.02.2007 at 13:10:28

ixtlan wrote on 12.02.2007 at 11:33:38:
se tako zgodi, da ne dvomim v "občutje" (bolj stanje ker ni primerljivo s poznanimi občutji), ampak nisem prepričan odkod občutje izvira.....vem da ne izvira iz astrala, prepričan sem, da ne izvira iz lastnih mentalnih procesov (pride iznad mentala)....nisem pa prepričan ali izvira iz mojega lastnega spiritualnega sebe (6. telo) ali mi ga je nekdo "podaril".......bedna dilema....nagibam se k slednjemu, čeprav bi pa rad vedel za 100%

Po moje smo s samozvedanjem, ki smo ga razvili tam okrog leta 1500 predvsem po zaslugi razvoja menatlnih sposobonosti, dokončno opravili z občutenjskim hedonizmom in moralno-etičnim čustvovanjem, kot  izključnim  kreatorjem  naše resničnost tja do poznega srednjega veka. S pojavom samozavedanja občutenjska in čustvena raven  preprosto ne zadoščata več za učinkovito energetsko izmenjavo z okoljem, hegemonsko obliko dojemanja/doživljenja sveta pa  sta prevzeli mišljenje in (kulturno pogojeno) znanje. Ta mentalno/kulturna pogojenost nam daje tudi priložnost, da materialnosti in energije ne zoperstvaljamo več drugo proti drugi ampak da duševnost opredelimo kot normalno energijsko materialno stanje. Možgani/duševnost obstajajo zaradi delovanja, so po definiciji nestabilni in interkativni, se ves čas šrijo v prostoru in času, sklepajo koalicije tako na znotrajduševni kot na medduševni ravni zaradi kar se da učinkovitega delovanja, to je izmenjave energije z okoljem ne eni ter uspešnješe reprodukcije na drugi strani.

Ezoterične tradicije so se razvile pred obdobjem samozavedanja, se pravi  v obdobjih hegemonije  čustvenoobčutenjskega dojemanja sveta, zato so mentalne prosese, ki so vodile k samozavedanju,  jemale kot motnjo oz. kot skrivnostno silo, ki pači/kavri podobo sveta in jo zato skušale obvladat s podjarmljenjem/podreditvijo estetskemu  in moralnoetičnemu  čustvenoobčutenjskem dojemanju sveta. Zato se vsaj men ne zdijo več  primerno 'orodje' za odgovarjanje na vrašanja, kaj je v svetu, kje se nahaja, koliko je tega, kakšno je, kako je povezano oz. kaj dejansko je in kaj samo izgleda da je (vprašanja o (ne)resničnosti sveta). Sodobna znanost in njene teorije (od drugegaga zakona termodinamike in evolucijske teorije do zaenkrat še ne dovolj razumljenih razmerij med kognicijo/dojemanjem in kulturnim ozadjem bitij)  po moje zaenkrat še povsem zadostujejo...    
Back to top
« Last Edit: 13.02.2007 at 08:36:44 by titud »  

IP Logged

Pages: 1 2