Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 3575 times)
vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

se strinjate ?
06.02.2007 at 09:16:12

Največja ovira, ki jo je potrebno premagati, je nasedanje slepilom, utvaram in prevaram  Huh
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: se strinjate ?
Reply #1 - 06.02.2007 at 10:09:51

Popolnoma  Cheesy .  Seveda pa je še prej potrebno sprevideti, kaj sploh je slepilo, utvara, prevara , laž, potvorba, sprenevedanje , tid, itd , kot tudi nasprotno, ...  resnica ..... Lp, Boštjan
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #2 - 06.02.2007 at 10:40:33

Boštyxz wrote on 06.02.2007 at 10:09:51:
Popolnoma  Cheesy .  Seveda pa je še prej potrebno sprevideti, kaj sploh je slepilo, utvara, prevara , laž, potvorba, sprenevedanje , tid, itd , kot tudi nasprotno, ...  resnica ..... Lp, Boštjan

ne vem, zdi se mi da sem vse to že enkrat vedla   Cool
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3 - 06.02.2007 at 11:12:10

vida wrote on 06.02.2007 at 09:16:12:
Največja ovira, ki jo je potrebno premagati, je nasedanje slepilom, utvaram in prevaram  Huh

Po moje tud slepila, utvare in prevare nečemu služjo oz. imajo nek namen, če ne teh 'sposobnosti' ne bi niti razvili. Vse kar lahko storimo je, da jih pametno uporabljamo in jih zavržemo, ko je njihov namen dosežen oz. ko nam odslužijo...  Undecided Angry Smiley
Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #4 - 06.02.2007 at 11:30:06

titud wrote on 06.02.2007 at 11:12:10:
Po moje tud slepila, utvare in prevare nečemu služjo oz. imajo nek namen, če ne teh 'sposobnosti' ne bi niti razvili. Vse kar lahko storimo je, da jih pametno uporabljamo in jih zavržemo, ko je njihov namen dosežen oz. ko nam odslužijo...  Undecided Angry Smiley

ja....nč ni dobro ali slabo....vse je samo proces......
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #5 - 06.02.2007 at 12:42:01

Povej kakšno 'konkretno', 'svojo', katero maš na sumu, da to je.. Smiley
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #6 - 06.02.2007 at 13:34:34

Quote:

Povej kakšno 'konkretno', 'svojo', katero maš na sumu, da to je.. Smiley

ne sam na sumu  Cool bi bil predolg seznam.
Back to top

IP Logged

mony_
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #7 - 09.02.2007 at 15:29:33

ja, vcasih znamo res sami sebe se prevec slepiti oziroma si ne priznamo stvari Roll Eyes...
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #8 - 12.02.2007 at 09:28:25

tuki notr je zakodirana matrica - iluzija - maya
v tem ... ogromn del ... vizualna iluzija je taizi ...

tko da ... se strinjam s tabo - največja ovira

edino in večno vprašanje za vsakogar je - kako?

ko se enkrat že odločiš - jasno ... zato je namera fajn - k ne rabiš vedet kako - samo nameravaš ... pol pa ne smeš bit zoprn k pride na pot kar pride na pot
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #9 - 12.02.2007 at 09:55:09

Zakaj je potrebno premagati iluzije? Kaj pa je s tisto npr. k sem če večkrat slišala: If loving you is wrong, I don't wanna be right. A obstajajo torej dobre in slabe, če pa vemo, da je ta delitev tud iluzija?

Al pa kaj je pol s tistim skrajnim čudenjem v svetu iluzij: "Kaj pa če je vse res?".

Kaj ko bi poskusili najti, kar ni iluzija? Kdaj ni? Zakaj ni? Samo zame ni? Ali je sploh pomembno, če je ali ni iluzija, če je zame resnično?

Back to top

IP Logged

Madan_Gopal_Das
Ex Member

Reply #10 - 12.02.2007 at 10:28:04

gape wrote on 12.02.2007 at 09:28:25:

tuki notr je zakodirana matrica - iluzija - maya
v tem ... ogromn del ... vizualna iluzija je taizi ...

tko da ... se strinjam s tabo - največja ovira

edino in večno vprašanje za vsakogar je - kako?

ko se enkrat že odločiš - jasno ... zato je namera fajn - k ne rabiš vedet kako - samo nameravaš ... pol pa ne smeš bit zoprn k pride na pot kar pride na pot

z brezpogojno predajo Bogu, tj. Absolutni resnici, Šri Krišni, lahko prideš izpod vpliva Njegove iluzorne energije Maye. s tem so ti odstranjeni vsi problemi in dobiš Absolutno zadovoljstvo. drgač kokr tko, se ne da.

v tej trenutni dobi se predajo Bogu prakticira z izgovarjanjem Njegovih Svetih Imen. ne z željo po materialnem uživanju ali po neosebni osvoboditvi od materije, ampak z željo po zadovoljevanju Boga.

Od vseh Svetih Imen Boga, sta "Nitai Gauranga" najbolj milostni.

Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #11 - 12.02.2007 at 10:32:55

Quote:
Zakaj je potrebno premagati iluzije? Kaj pa je s tisto npr. k sem če večkrat slišala: If loving you is wrong, I don't wanna be right. A obstajajo torej dobre in slabe, če pa vemo, da je ta delitev tud iluzija?

Al pa kaj je pol s tistim skrajnim čudenjem v svetu iluzij: "Kaj pa če je vse res?".

Kaj ko bi poskusili najti, kar ni iluzija? Kdaj ni? Zakaj ni? Samo zame ni? Ali je sploh pomembno, če je ali ni iluzija, če je zame resnično?

Why oh why didn't we take the blue pill? Tongue
Back to top

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.&&Acknowledging all truths, I express mine with healing intention.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #12 - 12.02.2007 at 10:59:08

Quote:

Spraševanje o resničnosti nekega obučtja nujno predpostavlja dvom v resničnost tega občutja, zato tud kakršenkoli odgovor nanj ne more abosolutno potrdit resničnosti tega občutja. Ta paradoks lahko odpravi le soplipsizem (http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1108335229/18#17) ali vera/zaupanje v obstoj neke višje/transcedentne resničnosti, vzpostvljene od neke zunanje/višje avtoritete (boga). Obe varianti sta vsaj po moje samo krovni iluziji, v katerima nismo z ničemer pripeval k razršeitvi osnovnovnega problema - dvoma o resničnosti občutja. Ko si vprašanje o resničnosti občutja enkrat zastvavimo, smo po moje  prisiljeni živeti v dvomu in z njim, kakorkoli težko ali celo neznosno je to. Bi reku da, je tovrstno spoznanje vseeno vredno več od aboslutne gotovosti, ker če ne bi blo, bi ostali na razvojnio stopnji  prvotnih lovsko nabiralniških skupnosti, ki so se zanašala izključno na avtentičnost občutij in živela v kulturi hedonizma, osredotočeno   na izogibanje telesnemu  neugodju (lakoti, mrazu, žeji...) na eni strani ter iskanju telesnega ugodja (v spolnosti, glasbi, plesu...) na drugi.
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #13 - 12.02.2007 at 11:31:17

ixtlan wrote on 12.02.2007 at 10:32:55:
Why oh why didn't we take the blue pill? Tongue

Mogoče ker rdeč je itak tvoj jezik ki mi ga vedno prpopaš  Roll Eyes

(posvojiti vsebino enega filma, in se obnašati, kot da so jo vsi - now that's an illusion!)

Back to top

IP Logged

ixtlan
5

Jesenice
Reply #14 - 12.02.2007 at 11:33:38

titud wrote on 12.02.2007 at 10:59:08:
Spraševanje o resničnosti nekega obučtja nujno predpostavlja dvom v resničnost tega občutja, zato tud kakršenkoli odgovor nanj ne more abosolutno potrdit resničnosti tega občutja. Ta paradoks lahko odpravi le soplipsizem (http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1108335229/18#17) ali vera/zaupanje v obstoj neke višje/transcedentne resničnosti, vzpostvljene od neke zunanje/višje avtoritete (boga). Obe varianti sta vsaj po moje samo krovni iluziji, v katerima nismo z ničemer pripeval k razršeitvi osnovnovnega problema - dvoma o resničnosti občutja. Ko si vprašanje o resničnosti občutja enkrat zastvavimo, smo po moje  prisiljeni živeti v dvomu in z njim, kakorkoli težko ali celo neznosno je to.

se tako zgodi, da ne dvomim v "občutje" (bolj stanje ker ni primerljivo s poznanimi občutji), ampak nisem prepričan odkod občutje izvira.....vem da ne izvira iz astrala, prepričan sem, da ne izvira iz lastnih mentalnih procesov (pride iznad mentala)....nisem pa prepričan ali izvira iz mojega lastnega spiritualnega sebe (6. telo) ali mi ga je nekdo "podaril".......bedna dilema....nagibam se k slednjemu, čeprav bi pa rad vedel za 100%
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2