Pišem v upanju, da dobim vsaj kakšen namig kako se naj lotim reševanja problema oz. da me kak odgovor usmeri v smer kako se reševanja lotiti. Moj problem je, da pri spolnem odnosu ne doživim orgazma, pravzaprav sem ga nekajkrat, ampak to je bilo le nekaj izjem, ki mi pravijo, da problem ni fizičen, ampak verjetno psihičen. Pri samem spolnem odnosu se ne morem sprostiti. Sprva sem mislila, da zaradi zaščite, ker sva s fantom uporabljala kondome in nisva zaupala v varnost. Potem, ko sem ugotovila, da ne morem uporabljat KT, zaradi operacije žolčnih kamnov, sedaj zraven kondomov upoštevava varne dni in nezaupanje v zaščito je izginilo. Tu več ni skrbi, vendar problem je ostal naprej, saj se očitno ne morem sprostiti in tudi orgazma ni. Zdaj me problem že preveč frustrira in obremenjuje, saj se že pred spolnim odnosom sprašujem kako bo in upam, da bo tokrat drugače. Ker mi tak odnos ne bo prinesel rešitve, bi rada prišla zadevi do dna.
Miru mi ne da tudi dejstvo, da sem pri 20 letih šla na operacijo žolča, kar je zelo redek pojav, ker verjamem, da se neka bolezen ne pojavi iz neznanega razloga, ampak je za tem naš, v tem primeru moj odnos do sebe, drugih, dogodkov, načina razmišljanja. Razmišljam v smeri, da je ta problem na spolnem področju samo še eno izmed opozoril, kjer se kaže, da nekaj ni prav v celoti. Ne vem, kako naj ugotovim, kaj vse zadržujem v sebi, kaj me blokira, kaj se je zgodilo, da se sedaj spopadam s tem. Spomina za preteklost skoraj nimam, saj se spomnim zelo malo. Vem, da se je v družini, zgodilo marsikaj, s čimer si pri mojih otroških letih nisem vedla spoprijeti in se soočiti, kot tudi ne nikogar s komer bi lahko pogovarjala. Fant pri tem pomaga kolikor lahko in mi je v oporo, me posluša, in se pogovarjava o problemu.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala bistva, ampak to je moj prvi prispevek na forum in nimam izkušenj s pisanjem in pisanjem, kaj me muči in kaj želim. Vendar bi rada začela reševat problem. Če je karkoli nejasno, bom poskusila boljše opisat.
Vse kar sem napisala je moje razmišljanje in moj pogled na zadevo. Zanima me kaj o tem mislite vi in mi morda s tem pomagate ali mi nakažete smer, v kateri se lotim reševanja vzroka, zakaj ne doživljam orgazmov. Mogoče sem edina s takim problemom, če pa nisem, pa upam, da nisem preveč radovedna, če me zanima kako se je s tem spopadla tudi katera druga. Pišete mi lahko tudi preko zasebnih sporočil. Ne pričakujem, da mi rešite problem, ker je to moja naloga. Žalim si samo kakšnega mnenja in morda smer v kateri začnem reševat.
Že v naprej se zahvaljujem za vaš odziv.