Stvar je taksna... v sebi posameznik nekako pozna resnico.
Ampak ce jo poznas samo nekako, se ta resnica veji v razne utvare v glavi oz. teorije, verovanja.
Tako je lahko posameznik eden velik filozof, a pokazat in dokazat ne more nicesar. Nakladas pa lahko leta in leta a resnicno spremenil ne bos nicesar. Samo znanje in akcija kreira to nase stvarstvo, ki je tu z velikim namenom.
Vam povem da je Alojzu vse jasno, kako in kaj je. A marsikdo podvomi: mogoce pa je Alojz resnicno nekaj spoznal, a se vedno je nekaj za tem, neka resnica ki jo ne pozna?
Vam povem da ko veste vse to kar ve Alojz enostavno veste kaj je stvarstvo in kaj je namen vsega, skratka vse ves.
Problem je ker je bistvo povedal naenkrat, direktno, (pre)logicno.
Ker pa je clovestvo na neki doloceni razvojni stopnji, je jasno da ne bo kar takoj vse vsakemu jasno.
Sem vam povedal ljudje, razmisljajte, tehtajte, gruntajte, meditirajte,... nevem karkoli... Tako boste napredovali in na koncu spoznali velikost in pomembnost vsega, kar ima Alojz za vas ter ostalo clovestvo.
Resnica je izmuzljiva, dandanes je clovestvo prevec resno vzelo neko popolnoma duhovno teorijo, ki pove bistvo: Vse materijalno je nevredno, samo visja zavest (koncno spoznanje vse je eno) v meni steje in drugo sploh ne obstaja in hkrati ni pomembno. NAPAKA!
Tocno tako sem razmisljal, a ravno tu obstaja hud hakeljc. Zato vam priporocam, odlepite se od neke fiksne ideje, ki je samo kreacija v vasi glavi. Nobenemu ni potrebe verjeti nic na slepo (to pocnete zdaj), samo izstopite iz okvirja danasnjega prepricanja in se enkrat predelajte vase prepricanje v ta svet.
Ze slisim nekatere: V meditativnem stanju mi moja bit ze ne laze...
To gotovo da ne, a veste kaj vam govori? Vam je povedala kaj je na temu svetu narobe? Pa da je potrebno nekaj spremeniti?
Dusa vam ne more napredovati, saj je ze popolna oziroma popolnoma popolna in ni jo "stvari" ki bi jo se lahko pridodal.
Zato je misel vecna, ker je tudi to del tega. Kot tudi preteklost in prihodnost. Zato toliko omenjamo vecno ZDAJ, to je edina realnost in bistvo meditacije.
Oglejte si kaj bi lahko bilo narobe, kako bi lahko clovestvo skupaj lahko resnicno nekaj naredilo pravilno.
Hvala bogu obstaja Alojz, tako da znanja vam ne manjka.
Kot vrsta pa lahko napredujemo, to pa je naravni zakon... ozrite se okrog sebe. Nic ne stagnira v razsvetljenem stanju.
Tudi rastline delujejo... naprej, gor, se razvijajo iscejo pot... Boj za obstanek in napredovanje. Stvarstvo (vesolje) ni nevedno, samo je zdaj in samo zdaj deluje vecno, torej ce delujes to ne more biti nevednost.
Samo se na vas posameznikih je, da spoznate da pri Alojzu ni nobenega: