Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28 ... 764
(Read 1310357 times)
plesnamesecu
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #375 - 03.02.2008 at 22:17:47

Show must go on! Vi samo uživajte  Cheesy Wink.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #376 - 03.02.2008 at 22:52:38

Poet wrote on 01.02.2008 at 14:16:22:
Quote:
Poet, ne- le. da si definiral vesolje-kozmična zavest, pričel si se celo onikati.

Mogoče lahko tole malo bolj razložiš in še kakšno bolj konkretno rečeš.  Saj veš, komedija se nadaljuje! V bistvu bi se nekoč lahko dobili in spisali nek huronsko dober scenarij za tole našo komedijo zmešnjav - predlagam delovni naslov 1 (sprejemamo vse vaše predloge!): "Karantanski Telebajski rovarijo po Vesolju". To bi bil prvi del, za drugega se moramo še zmeniti.

Kako ne razumeš? Ko si se pričel onikati, si postal hlapec lastnega uma. Hlapec lastnih idej, načel, izkušenj, misli in naučenega. Skratka razdvojen, zmeden. Si ti in si "oni" (hlapec in vzvišen-priučen um).
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #377 - 03.02.2008 at 23:57:00

Ideja o GPS sistemu (najprej za vojaške namene) je starejšega datuma in so jo začeli razvijati že takoj po izstrelitvi Sputnika v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

Pri izračunu izstrelitev in orbite satelitov (tudi GPS satelitov) se uspešno uporablja kar klasična Newtonova mehanika. Relativnost se v tej zgodbi pojavi takrat, ko je potrebno uskladiti ure na tleh s tistimi na satelitu.

Po relativnosti se zaradi manjše gravitacije na satelitu ure vrtijo hitreje kot na Zemlji (to velja za vse ure, tudi za atomske). Za zadovoljivo natančnost GPS sistema, je torej potrebno vkalkulirati tudi relativistični časovni zamik, ki se pa ravna natančno po Einsteinovih enačbah. Brez tega relativističnega popravka časa, bi napake naraščale tako hitro (10 km na dan), da bi GPS sistem kmalu postal neuporaben.

Če znaš res dokazati, da enačba E = mc**2 ne drži, se lahko nadejaš najmanj Nobelove nagrade za fiziko.
Pravzaprav v tej obliki res ni čisto točno zapisana, saj ima zadaj še neskončno členov Taylorjeve vrste, ki pa se jih v vsakdanjih izračunih v tehniki lahko zanemari
E = mc**2 * (1+ 1/2*(v/c)**2 + 3/8*(v/c)**4 + ... )

Vprašanja kot je tale: "ali so virusi posledica ali vzrok življenja" so za samo bistvo ideje evolucije irelevantna.

Najlažje si nanj odgovoriš, če si postaviš podobno vprašanje:
ali so računalniški virusi posledica ali vzrok razvoja računalnikov?
Odgovor: računalniški virusi so se pojavili kasneje kot računalniki, šele takrat, ko so bili računalniki evolucijsko že toliko napredovali, da je bil pripravljen "teren" tudi za nastanek računalniških virusov in s tem tudi za evolucijo računalniških virusov.

Virusi (in tudi bakterije) so se pojavili kasneje kot življenje samo, saj so že pred pojavom DNK, v funkciji enostavnejših biokemičnih reprodukcij nastopale preprostejše molekule RNA. Molekule RNA so poleg DNK še danes dejavne in nujne pri vzdrževanju življenja, predvsem za tvorbo proteinov.

Teorija evolucije v ZDA prav nič ne izgublja bitke, čeprav obstajajo posamični poskusi konzervativnih cerkvenih krogov, ki bi radi družbo spet vrnili nazaj v srednji vek. Samo še izglasujejo, da je Zemlja ploščata in zmaga je njihova ...

Seveda se pa strinjam da nismo le prebivalci Zemlje, ampak tudi širšega Vesolja. Življenje in nedavno tega mi ljudje, kot njegov drobčkan delček, je vstalo iz pepela ugasle zvezde, ki je  kot supernova eksplodirala pred več  kot petimi milijardami leti in iz svojih ostankov ter vesoljskega prahu spočela razvoj našega sončnega sistema z vsem kar danes v njem obstaja (Sonce, planeti, lune, asteroidi, kometi, ..).

Back to top

IP Logged

Svobodnjak
2
**

*Duhovno  osvobojen*

Reply #378 - 04.02.2008 at 12:37:45

G.Sandib.

Saj poznava raziskave v času MU(potopljeni kontinetn v objemu Tihega oceana),in kakšna nam je dodeljena vloga na zemlji!

A ni bilo na zemlji že dovolj zapravljenega časa v obsojanju"to je edini način.To je moj način.Moraš delat po mojem,če ne boš delal po mojem boš kaznovan. A kot vidimo z tem nismo prispeli ravno daleč.

Kako se prepoznavate med seboj?

Vam je znan dogodeg na zemlji,pred 13000 leti.(v zvezi menjave polov) Ter kaj se je takrat zgodiolo z človeštvom?
.

LP                                                                

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #379 - 04.02.2008 at 16:15:58

Poet

Zopet je napočil čas, da te znova matiram! In te znova spomnim, kakšno inkvizicijsko egoistično brezmejno pokvarjeno dušo nosiš. Najdi v mojih sporočilih, kje sem se izjasnil za mesojedca, ali vegetarijanca? Pa tudi če bi se! To je moja osebna elementarna pravica bivanja, ki je  nedotakljiva  po komer koli!

Sam sem namreč toliko toleranten, da nikogar s svojim namišljenim več vrednostnim kompleksom vegetarijanca,  ne obtožujem za njegove prehranjevalne navade. Še več nikomur ne jemljem pravico do njegovega lastnega početja. Ne prenesem pa lažnivce in 'smrkce' tvojega kova, ki  živijo samo zato, da izkrivljajo resnico in s tem blatijo, kratijo pravico tujega mišljenja, bivanja in delovanja…Takšne pokvarjene  smrkce tvojega kova, bi moralo stvarstvo samo kaznovati. Sam sploh ne dvomim, da se to že ni zgodilo!

Tvoja netolerantnost mi daje slutiti, da te  življenje kar dobro mlati. Kaj pomaga, ko si tak slepec življenja.!!! Nikomur ne priporočam, da se s tvojo izkrivljeno pojavnostjo sploh  ukvarja  na tej Zemlji. Ti nisi brezupen primer! Ti si dejansko primer samovšečne, žalostne, poetsko neizpete  življenjske  pojave! S teboj se ukvarjam zgolj v kontekstu lastne želje, da bi čim več ljudi zmoglo (brez pretresov) sprejeti  lepoto in skrivnosti našega večno-sedanjega bivanja! Vsak ima svobodno voljo, da se do mojih trditev  opredeli.

Nihče, nikjer in nikoli, pa me nima pravice žaliti zaradi mojih lastnih prepričanj in dejanj, ki dokazano ne morejo nikomur in ničemur škoditi !!!!!!

Zato večno-sedaj velja že moja izrečena misel! Ko se tako pokvarjena duša, kot jo nosiš ti Poet, 'prerodi', se Stvarnik veseli!!!!! Mojo misel razumi v kontekstu izvorne enakosti nas vseh!

Umiri se Poet! V življenju je čas  svetlobe in čas teme. Zato v času teme preživimo v sanjah o ponovnem  prihodu vseh mavric naše življenjske svetlobe!  Tvoj problem po meni, je zgolj tvoj osebni problem. Nikakor se ne moreš sprijazniti s tem časom teme in pljuvaš in žališ, kot kakšen 'nevzgojen prizadet smrkec' vse naokoli!      
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #380 - 04.02.2008 at 16:32:56

Stvar je taksna... v sebi posameznik nekako pozna resnico.

Ampak ce jo poznas samo nekako, se ta resnica veji v razne utvare v glavi oz. teorije, verovanja.

Tako je lahko posameznik eden velik filozof, a pokazat in dokazat ne more nicesar. Nakladas pa lahko leta in leta a resnicno spremenil ne bos nicesar. Samo znanje in akcija kreira to nase stvarstvo, ki je tu z velikim namenom.

Vam povem da je Alojzu vse jasno, kako in kaj je. A marsikdo podvomi: mogoce pa je Alojz resnicno nekaj spoznal, a se vedno je nekaj za tem, neka resnica ki jo ne pozna?
Vam povem da ko veste vse to kar ve Alojz enostavno veste kaj je stvarstvo in kaj je namen vsega, skratka vse ves.

Problem je ker je bistvo povedal naenkrat, direktno, (pre)logicno.

Ker pa je clovestvo na neki doloceni razvojni stopnji, je jasno da ne bo kar takoj vse vsakemu jasno.

Sem vam povedal ljudje, razmisljajte, tehtajte, gruntajte, meditirajte,... nevem karkoli... Tako boste napredovali in na koncu spoznali velikost in pomembnost vsega, kar ima Alojz za vas ter ostalo clovestvo.

Resnica je izmuzljiva, dandanes je clovestvo prevec resno vzelo neko popolnoma duhovno teorijo, ki pove bistvo: Vse materijalno je nevredno, samo visja zavest (koncno spoznanje vse je eno) v meni steje in drugo sploh ne obstaja in hkrati ni pomembno. NAPAKA!

Tocno tako sem razmisljal, a ravno tu obstaja hud hakeljc. Zato vam priporocam, odlepite se od neke fiksne ideje, ki je samo kreacija v vasi glavi. Nobenemu ni potrebe verjeti nic na slepo (to pocnete zdaj), samo izstopite iz okvirja danasnjega prepricanja in se enkrat predelajte vase prepricanje v ta svet.
Ze slisim nekatere: V meditativnem stanju mi moja bit ze ne laze...
To gotovo da ne, a veste kaj vam govori? Vam je povedala kaj je na temu svetu narobe? Pa da je potrebno nekaj spremeniti?

Dusa vam ne more napredovati, saj je ze popolna oziroma popolnoma popolna in ni jo "stvari" ki bi jo se lahko pridodal.
Zato je misel vecna, ker je tudi to del tega. Kot tudi preteklost in prihodnost. Zato toliko omenjamo vecno ZDAJ, to je edina realnost in bistvo meditacije.

Oglejte si kaj bi lahko bilo narobe, kako bi lahko clovestvo skupaj lahko resnicno nekaj naredilo pravilno.
Hvala bogu obstaja Alojz, tako da znanja vam ne manjka.

Kot vrsta pa lahko napredujemo, to pa je naravni zakon... ozrite se okrog sebe. Nic ne stagnira v razsvetljenem stanju.

Tudi rastline delujejo... naprej, gor, se razvijajo iscejo pot... Boj za obstanek in napredovanje. Stvarstvo (vesolje) ni nevedno, samo je zdaj in samo zdaj deluje vecno, torej ce delujes to ne more biti nevednost.

Samo se na vas posameznikih je, da spoznate da pri Alojzu ni nobenega:  Questioning
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #381 - 04.02.2008 at 16:41:54

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #382 - 04.02.2008 at 19:49:58

Bardo,

Odgovoril  si mi korektno. Navedel si zgolj dejstva in svoje videnje zadeve brez nepotrebnih priponk. Ta stil mi odgovarja, ker vem, da lahko na tem nivoju čisto normalno komuniciram.

Strinjava se, da je Einsteinova enačba takšna kot je, napačna. Einstein je po meni v svojo relativnost vključil preveč neznank in po mojem mnenju  tudi nekaj zmotnih zaključkov.

Čas ni opredelil kot vesoljno konstanto večno-sedaj. Pri svoji teoriji ravno tako ni upošteval Planckove ugotovitve, da je energija kvantov sorazmerna elektromagnetni frekvenci.

Planck je zame storil samo eno logično napako - EM frekvenco ni poenotil z gibalno količino kvantov samih.
Nobeden od vseh zgoraj naštetih znanstvenikov, pa ni poznal načela, da se masa, energija, prostor, čas, znotraj vsake X pojavnosti, sočasno izražata v akumulirani INmept vrednosti in v realizirani RImept vrednosti, ki navzven večno-sedaj izražata nevtralno enovito vrednost vse in vsakega X pojava mase, energije, prostora, časa(t),  življenja.
Bistvo stvari je pa, da sta akumulirana in realizirana vrednost mept*, večno sedaj v nenehnem prehajanju druga v drugo preko točke sočasnega prehoda.To dejstvo pa v ničemer navzven ne spremeni vrednosti konstante večno-sedaj, vse in vsake X pojavnosti mept*. Vsak kvantni prehod obeh notranjih vrednosti med seboj sočasno pomeni konec in začetek zlivanja. Torej s kvantnim prehodom obeh vrednosti med seboj, se njuna navzven enotno izražena konstantna vrednost Xmept*, v ničemer ne spremeni=zakon samozadostnosti, samoohranitve, samo delovanja vse in vsake X mept*pojavnosti.

Posledica medsebojnih prehajanj obeh vrednosti med seboj je EM sila izmeničnega valovanja S/J-J/S rotacije V-Z, Z-V. Iz tega vzroka lahko sprejmemo zakjuček, da je EM sila vzrok trem ostalim silam-gravitaciji, šibki-močni jedrski sili.

Xmept* = INmept*    A- T zlitja · EM -O RImept* =  Xmept*

MEPT* so večno-sedaj konstante, ki izražajo v dimenziji konstante večno-sedaj!
Torej je opazovalec A v enakem izhodišču opazovalcu B, kakor objektu opazovanja C.
Ključna ni medsebojna daljava ključna je gibalna hitrost vseh treh objektov (kvantov). Tu pa se  prostorska enota gibanja objekta meri s časovno mersko enoto, znotraj dimenzije večno-sedaj.

Moja pripomba, da evolucija izgublja bitko v ZDA ni bila pravilno razumljena. Znanstveniki so že poskušali RNA molekulo umetno vzgojiti in nikakor jim ne uspe.
Moja trditev je, da jim to nikoli ne bo uspelo. Življenje je iz življenja!

To pomeni, da človek nima možnosti ustvariti *življenja, ampak je njegovo poslanstvo vzdrževanje reprodukcijskih verig življenja. Tu gre za vprašanje s katerim srednji vek nima nič skupnega. Upam da sem odgovoril dovolj nazorno.

Planck je ključ!!
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #383 - 04.02.2008 at 20:36:04

Einsteinova enačba je le odraz nekega modela, ki dovolj dobro opisuje svet, v katerem živimo in delujemo.
Tudi kvantna mehanika je le model neke (mikro) stvarnosti in kot taka še vedno pomankljiva.
To sta dva različna pristopa, ki nam razkrivata realni svet iz različnih zornih kotov.

Zadeva je podobna kot v zgodbici o slepcih, ki so spoznavali slona, eden ga je prijel za rilec in ga opisal kot kačo, drugi ga je objel za nogo in slona opisal kot drevo. Oba opisa sta dobra, vendar noben ne opisuje slona kot celoto.

Glede človekove zmožnosti ustvariti življenje je moj pogled nekoliko drugačen.

Človeka namreč ne vidim kot nekaj ločenega ali odtujenega od narave.
Človek je sestavni del narave (vesolja), ravno tako kot so sestavni deli atomi, skale ali zvezde v vesolju.

Skozi človeka narava deluje tako, kot deluje skozi nešteto drugih mehanizmov in karkoli uspe človeku, mu uspe zato, ker to uspeva naravi.

Narava je že ustvarila življenje in prepričan sem, da to "poskuša" na nešteto različnih načinov, tudi skozi človeka. Torej je vsak poskus človeka po stvarjenju življenja hkrati tudi poskus narave, ki bo uspela, kot že po drugh poteh, tudi po tej poti ustvariti nove oblike življenje.

Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #384 - 04.02.2008 at 21:04:16

Nič, g. Alojz, pojdi h kakšnemu Zen mojstru in mu izpovej vse te svoje ideje in boš šele potem videl, kako te bo šele ta žalil. Mnogo učencev jih dobi tudi s palico po glavi, ampak to samo v strogo vzgojne namene. Pa tega sploh ne mislim slabšalno, hočem samo reči, da bi te pravi Zen mojster še 10x bolj žalil kot sem te jaz, če bi k njemu pristopil s takimi idejami.

Nič, poet se dokončno umika s tega topica, nima smisla. Naj ti raje še drugi malo osvetlijo tvoje nesmisle in svete "oksimorone", meni se ne da več. In da, matiran sem, priznam, sem popolnoma poražen in ti si zmagoslaven. Drugače tudi ne more biti.

lep pozdrav  Embarrassed Lips Sealed
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #385 - 04.02.2008 at 21:24:36

he, he, Poet, dobro si razložil tole  Cool. Sicer se tudi jaz počasi umikam od tu, čeprav jih vseskozi matiram + šahiram z svojimi vprašanji, na katere mi ne zmorejo odgovoriti  Cool .
( izgleda, da sem že malce utrujen od samih mojih matov/šahov  Tongue Wink)

Bomo še malo počakali, da jih drugi pripeljejo na boljšo pot  Wink.
Se mi zdi, da me je kar malo preveč škoda za takele tukaj Tongue Embarrassed.

Pa dober večer, še naprej, vsemskupaj, juhej  Cheesy

Boštjan + #
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #386 - 04.02.2008 at 22:02:02

Poet wrote on 04.02.2008 at 21:04:16:
Nič, g. Alojz, pojdi h kakšnemu Zen mojstru in mu izpovej vse te svoje ideje in boš šele potem videl, kako te bo šele ta žalil. Mnogo učencev jih dobi tudi s palico po glavi, ampak to samo v strogo vzgojne namene. Pa tega sploh ne mislim slabšalno, hočem samo reči, da bi te pravi Zen mojster še 10x bolj žalil kot sem te jaz, če bi k njemu pristopil s takimi idejami.

Nič, poet se dokončno umika s tega topica, nima smisla. Naj ti raje še drugi malo osvetlijo tvoje nesmisle in svete "oksimorone", meni se ne da več. In da, matiran sem, priznam, sem popolnoma poražen in ti si zmagoslaven. Drugače tudi ne more biti.

lep pozdrav  Embarrassed Lips Sealed  

Ohohohoho kaj smo ugotovili, samo to sem cakal, ker sem vedel da drugace kot tako ne more bit, kajti resnica je vedno samo ena.

1. Da povem da se to ne tice prav nic osebno tebe Poet.
Vsak poraz je lahko tudi zmaga. Ti se samo nic ne sekiraj, se vedno je vse najboljse kot sam verjames v svoji dusi.
Podobno razmisljas kot jaz: verjames vase in to je pravilno. Vse pa je osdvisno s kaksnega zornega kota pogledas na to zadevo in posledicno koliko si prilagodljiv.

Zdaj pa k bistvu...
Pravi ucitelj, v tvojem primeru zen mojster, citiram: Mnogo učencev jih dobi tudi s palico po glavi, ampak to samo v strogo vzgojne namene. Pa tega sploh ne mislim slabšalno, hočem samo reči, da bi te pravi Zen mojster še 10x bolj žalil kot sem te jaz, če bi k njemu pristopil s takimi idejami.

Sklep: Vsi so govorili na zacetku, kako Alojz vse "zanicuje" ponizuje in graja kar je popolne graje vredno (znanost, vera, newage duhovnost,..., ter ste posledicno mislili da ne izkazuje niti kancka ljubezni...sklepali da to ni podobno nobenemu mojstru.
Ste dojeli zdaj?

Tako zdaj je stvar jasna, Alojz je mojster in ne samo zen, se kaj vec. Torej zdaj upam razumete to njegovo delovanje, ki ga je Poet lepo opisal.
Ma ni mi vec potrebno razlagat naprej saj sami vidite resnico (ce jo ne pa jo se boste, vsakemu se bo enkrat posvetilo). Wink

Na zacetku sem si kar mislil da bo tezka, vendar vednost vedno razsvetli nevednost. Smiley

Zato Alojz vstraja, ker ni mogoce da ga nekdo izpodbije, sploh pa ne z blefiranjem.
Torej da mu zavestno obrazlozi da je v zmoti. Verjemite, ne bi izgubljal casa, ce bi bil v dvomu v najmanjsem detajlu.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #387 - 04.02.2008 at 22:03:10

Etrex wrote on 04.02.2008 at 16:32:56:
S
Dusa vam ne more napredovati, saj je ze popolna oziroma popolnoma popolna in ni jo "stvari" ki bi jo se lahko pridodal.

Etrex tole se ne ujema z Alojzevim razmišljanjem, on namreč piše ;

Poet

Zopet je napočil čas, da te znova matiram! In te znova spomnim, kakšno inkvizicijsko egoistično brezmejno pokvarjeno dušo nosiš.

Ko se tako pokvarjena duša, kot jo nosiš ti Poet, 'prerodi', se Stvarnik veseli!!!!!

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Jakopinka
1
*

I Love YaBB 2!
Turizem
Reply #388 - 04.02.2008 at 22:10:01

In koga mislita (poet in kopron), da bosta s tem užalila, prizadela? Edino pravilno, da se umakneta, ker s temi bednimi refreni dolgočasita vse, pa ne samo na tem topicu, ampak na vseh. Povejta kaj, kar je zraslo na vajinih glavah, ne pa da kot slab refren ponavljata nekoga drugega. Več kot juhej tako ali tako ne zmoreta.
Zatorej:BYE BYE, CIAO CIAO.....ADIJO!
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #389 - 04.02.2008 at 22:25:35

Jakopinka wrote on 04.02.2008 at 22:10:01:
In koga mislita (poet in kopron), da bosta s tem užalila, prizadela? Edino pravilno, da se umakneta, ker s temi bednimi refreni dolgočasita vse, pa ne samo na tem topicu, ampak na vseh. Povejta kaj, kar je zraslo na vajinih glavah, ne pa da kot slab refren ponavljata nekoga drugega. Več kot juhej tako ali tako ne zmoreta.
Zatorej:BYE BYE, CIAO CIAO.....ADIJO!

Kaj pa ti zmoreš, razen tega da pljuvaš po drugih, kaj več še nisem uspela prebrati.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28 ... 764