Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 25 26 27 28 29 ... 764
(Read 1310492 times)
plesnamesecu
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #390 - 04.02.2008 at 22:40:40

Poet in Kopron ne zmoreta v svoji duši tiste človeške pokvarjenosti in blata, ki diha iz vseh postov tega "Prometejca". Pravzaprav je ne zmore nihče drug na tem forumu, zato je ta neskončna debata popolnoma brezplodna.

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #391 - 04.02.2008 at 23:11:31

Quote:
Etrex wrote on 04.02.2008 at 16:32:56:
S
Dusa vam ne more napredovati, saj je ze popolna oziroma popolnoma popolna in ni jo "stvari" ki bi jo se lahko pridodal.

Etrex tole se ne ujema z Alojzevim razmišljanjem, on namreč piše ;

Poet

Zopet je napočil čas, da te znova matiram! In te znova spomnim, kakšno inkvizicijsko egoistično brezmejno pokvarjeno dušo nosiš.

Ko se tako pokvarjena duša, kot jo nosiš ti Poet, 'prerodi', se Stvarnik veseli!!!!!

Lep pozdrav   Smiley

Pa res dajte malo sklepat, razcljenjevat, razmisljat... Dusa sama je popolna ja, ce pa ti kdo rece da imas pokvarjeno duso ali da si duso prodal satanu,... Ves da ima vsaka medalja dve plati.

Jaz nevem, kaj nekateri samo ne razumejo, nocejo razumet ali zanalasc iscejo dlako v jajcu ki pa jo ne bodo nasli, ker je pac ni.

Dej Alojz dej malo razsvetlit to nahate.d jaz kar nevem vec kako se naj kaj razlozim nekaterim osebam.

Lep pozdrav tudi tvoji popolni dusi nahate.d, ego pa si malo porihtaj pa bo tudi dusa prisla do bolj popolnega izraza.

Le ne bodi tako pokvarjena. Jakopinka pa samo pozitivno in pravilno razmislja, tako kot bo zacelo razmisljati vedno vec ostalih ljudi. In kaj potem? Bos postala se bolj pokvarjena dusca?
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #392 - 05.02.2008 at 00:34:13

Quote:
Poet in Kopron ne zmoreta v svoji duši tiste človeške pokvarjenosti in blata, ki diha iz vseh postov tega "Prometejca". Pravzaprav je ne zmore nihče drug na tem forumu, zato je ta neskončna debata popolnoma brezplodna.

Ves taksne bedarije se kar vrstijo v tej temi. In vse te bedarije taksnega tipa so res brezplodne.
In opazam, je to lepo pocasi ljudem vedno bolj jasno (da te samo opozorim).

Zato ker se moram za taksne programirance (ovce nove dobe) ponavljat in ponavljat in ponavljat,... se bom pa se ponavljal.

Torej genij da ti ponovim: Ce vrzes taksno ven, zate zelo ponosno, ker mislis da si nekaj povedal.

povej zakaj je tako?

Zakaj je to pokvarjenost in blato?

Ce tako direktno brezdusno trdis da je tako, verjetno poznas vse to v nulo.

Torej razlozi vesoljnemu clovestvu, zakaj je tako? Bo slo?

Alojz se ze 30let aktivno ukvarja samo z tem, lahko bi pocel kaj drugega bolj veselega... lahko bi bil do vratu v denarju to ne dvomi, saj je bil direktor podjetja ze pri 23 letih.
Pri sedmih letih je povedal starsem da brezveze da gre v solo, ker se ne bo popolnoma nic novega naucil, to pri sedmih letih!

To drugace seveda sploh ni pomembno, samo hocem povedat da ga je sama notranja bit prisilila da dela za kar je bil poslan. Alojz nima tako aktivne blokade izgube spomina, med reinkarnacijo.

Ce imas pomembno poslanstvo, moras pocet ravno to, ker ce ne ti ne gre zivljenje tako kot je treba oziroma enostavno ne mores in ne mores biti notranje radosten, kljub materjalnemu neskoncnemu bogastvu.

Clovek se trudi tu ni dvoma, trudi se za vse ljudi.

Tudi za tiste najbolj nevedne, zato bi bilo lepo da pokazete malo spostovanja, ker nekateri ste res... Ma raje ne povem kaj.

Vsak ki mu deluje vsaj se povprecnih 10- 15% mozganov in bo prebral kar je Alojz zapisal, kot prva oseba v trenutni zemeljski civilizaciji in to primerjal z enolicnimi smetmi ki jih pisejo najbolj egovsko naviti osebki, bo takoj vedel, kdo, kaj zakaj se gre tukaj.

To so ljudje ki se ne pocutijo cisto vredu v temu stvarstvu, to pa tudi vse pove. A se najvecji absurd je pa ravno to da jim manjka tocno to kar tako pljuvajo.
Iscejo vsepovsod v trenutnem civilizacijskemu ciklu, ki je na vrhuncu (ampak ocitno samo casovno) a ne najdejo in ne najdejo. A ko se malo dotaknejo svoje duse, mislijo da zdaj pa je vse ok in da vse vedo.

gNight
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #393 - 05.02.2008 at 12:08:16

Etrex wrote on 04.02.2008 at 23:11:31:
Pa res dajte malo sklepat, razcljenjevat, razmisljat... Dusa sama je popolna ja, ce pa ti kdo rece da imas pokvarjeno duso ali da si duso prodal satanu,... Ves da ima vsaka medalja dve plati.

Jaz nevem, kaj nekateri samo ne razumejo, nocejo razumet ali zanalasc iscejo dlako v jajcu ki pa jo ne bodo nasli, ker je pac ni.

Kaj a se  razburjaš Etrex, saj sem samo opozorila na neskladnost.  Res ne vem zakaj bi govoril pokvarjena Duša in podobno, če  se zavedaš da je poplna.  
Kaj je potem to; Ve se eno, govori pa drugo.

Dej Alojz dej malo razsvetlit to nahate.d jaz kar nevem vec kako se naj kaj razlozim nekaterim osebam.

Ja seveda Alojz, ki vse veš, pomagaj svojemu  občudovalcu.  

Lep pozdrav tudi tvoji popolni dusi nahate.d, ego pa si malo porihtaj pa bo tudi dusa prisla do bolj popolnega izraza.

Najprej pospravi pred svojim pragom, Etrex.

Le ne bodi tako pokvarjena. Jakopinka pa samo pozitivno in pravilno razmislja, tako kot bo zacelo razmisljati vedno vec ostalih ljudi. In kaj potem? Bos postala se bolj pokvarjena dusca?

Če je to zate pozitivno razmišljanje,  potem nič ne veš o pozitivnoti.
To je zame primitivno razmišljanje in ti praviš  da bo čedalje več ljudi takih , še želiš si.

Ali nisi rekel da si želiš čimveč mnenj in vprašanj, sedaj pa je že kar pozitiven nekdo ki vleti na forum in  tala kritike.  

Glavno je, da občuduje gospoda Alojza.

Misli malo Etrex, tudi s svojo glavo.

Lep pozdrav   Smiley

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #394 - 05.02.2008 at 16:04:20

Se navezujem v polemiko med bardotom in alojzom s to polemiko med perušem in tomcem, ki sem jo qutal v topik o mahariši efektu:

titud wrote on 14.10.2002 at 13:03:45:
Mitja Peruš:  
TRASCEDENTALNI MEDITANTI PREK NELOKALNEGA SUBKVANTNEGA POLJA UMIRJAJOČE DELUJEJO NA ŽIVČNI SISTEM MNOŽICE LJUDI, torej brez neposrednega stika. Pojav razlagajo s pojavom  MNOGONIVOJSKE KVANTNE KOHERENCE, ki zmanjšuje fluktuacijo (nenadzorovan adstopanja od ravnovesja, šum, po domače `nervozo´) v možganih in širše. (...) Z javno kolektivno interakcijo zavesti na eni strani in verjetno tudi dedovanjem ter še kako drugace ("neposredno") na drugi strani se zavest posameznega cloveka sklaplja v kolektivne kognicijske strukture rodu, naroda, človeštva... Morebiti lahko govorimo tudi o nekakšni intersubjektivni zavesti rodov, narodov in človeštva, ki pa najverjetneje nima takšne z Jazom osredišcene narave, kot jo ima zavest posameznega cloveka. Možgani so morebiti le "majhni lokalni sprejemniki" (Berkovich, 1993) oziroma v prostor-čas štrlece "veje" širše skupne Zavesti oziroma Duha. Naj ponovim: zavesti se ne da lokalizirati le na možgane. Možgani vsebujejo zgolj jedro in težišce individualne zavesti. Kaže, da so biološke nevronske mreže fraktal kvantnega polja, ki je ultimativno ozadje individualne in kolektivne zavesti.(...) Kolektivno zavedno uravnava družbeno dogajanje in skupinske vrednote.(...) Na ljudi delujejo skrita informacijska `polja´, izoblikovana na osnovi vplivov večine ali centrov moči(...) Makrostruktura družbene zavesti torej bolj zapleteno približno ponavlja mikrostrukturo zavest in možganov posameznega človeka.(...) Kolektivno zavedno se ne izraža le družbenih smernicah in vrednotah, temveč se duhovno dograjuje tudi na sledeh kolektivnega podzavednega - na `abstraktnih fosilih´ nekdanjih kultur. (...) Biloška nevronska mreža in njeno delovanjeje nekakšna makroskopska reprodukcija (sub)kvantnih procesov (halogibanja) .

Gregor Tomc:
Povezava med subkvantno ravnijo in ponavljanjem manter se nam  kaže prbližno tako nejasna in nepojasnjena, kot je odnos med lego planetov v trenutku rojstva in usodo človeka v drugi arhaični `znanosti´, astronomiji. Ob branju Peruša bi človek lahko dobil vtis, da med kvantnimi fiziki prevladuje mistični odnos do sveta. Vendar temu ni tako. Za mnoge je to popolnoma nesprejemljivo početje: "Od razvoja kvantne teorije dalje vse preveč, od katerih bi morali nekteri vedeti tudi bolje, ta vrata uporabljajo tudi za za neko vrsto misticizma. Nezaslišan preskok od problema merjenja do nujnosti človeške duše je le en ekstremen primer tega; drugi (...) je trditev, da lako z delokalizacijo kvantnih stanj `razlagamo´ izven-čutno zaznavo  in kopico drugih `paranormalnih´ pojavov. Večino teh stvari lahko odženemo, če upoštevamo ireverzibilni meterski proces kot primarno realnost. Kajti čeprav so ti procesi nedeterminstični, so objektivno realni in podvrženi lokalnosti in ostali fiziki, vključno s teorijo relativnosti. Čeprav smo še daleč natančnega razumevanja delovanja človeških možganov, pa je jasno, da so osnovni procesi kompleksni in kaotični in imajo in imajo več skupnega z  ireverzibilnimi spremembami merskega tipa  kot pa s koherentnimi čistimi kvantnimi pojavi. Zato se mi zdi, da so poskusi razlage duševnih operacij s tradicionalnimi kvantnimi pojmi obsojeni na neuspeh, ter da so zamisli, ki jih zagovarjajo nekateri, o paralelizmu med kvantno fiziko in psihologijo, v najboljšem primeru površinske analogije. "(Rae,1995).
Avtor zagovarja drzno sociološko teorijo o domnevnih konspirativnih informacijskih poljih, ki na skrivaj oblikujejo mišljenje ljudi na ukaz domnevne kolektivne zavesti, ki gnezdi v domnevnem kolektivnem nezavednem. Tudi v tem primeru ne navede v prid svoje teorije nikakršnih racionalnih, preverljivih argumentov.

V bistvu ilustrira odnos med naravoslovno znanostjo in vedenji o  človeški psihi oz. me zanima, če alojz verjame v tako neposredno zvezo med možgani in skupno zavestjo kot jo opisuje peruš in kot ji oporeka tomc.    
Back to top
« Last Edit: 05.02.2008 at 17:33:18 by titud »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #395 - 05.02.2008 at 16:43:29

Bardo

Ti trdiš, da tako Einsteinova, kot Planckova teorija dovolj dobro opisujeta ta svet? Tvoja trditev lahko drži, lahko pa ne! Če tvoj opis razumem, potem ti kljub vsemu  puščaš odprto možnost, da človeštvo odkrije dokončno teorijo, ki  lahko enovito obrazloži celotno vesoljno  pojavnost mept* ! To je namreč nesporen cilj celotnega človeštva !
Moj namen nikoli ni bil ločevati človeka od narave, ali narave od človeka. To sporočajo ravno zadnje vrstice mojega prejšnjega pisma.
Kar se tiče slona, rilca, noge je res. Zorni kot našega pogleda nosi naše sklepanje in zaključke.  Kaj se zgodi če drevo obrnemo za 18o stopinj? Nič! Korenine in veje zamenjajo mesto! Drevo ostane isto! Spremeni se naš pogled na drevo!

V čem se najina pogleda razlikujeta! Ti trdiš, da je človeka ustvarila narava. Jaz pa trdim, da je človek skupaj z celotno naravo večno-sedaj eno! Torej ni začetka ne konca. Ker vsak konec sočasno pomeni začetek in večno sedaj tako. Nam ni potrebno izumljati *življenja. Življenje narava  je večno-sedaj z nami!!! Mi moramo skrbeti za vesoljno življenje in živo naravo, drugo opravi Stvarstvo samo!!!!!
Problem človeškega miselnega izhodišča in stališča vidim v tem, da vesoljno pojavnost veže na svoje ciklične začetke-konce, življenjskih  pojavnosti, ki izhajajo iz naše reprodukcijske verige. V tej verigi smo večno-sedaj drug drugemu življenje. Kar pomeni, da je življenje večno-sedaj soodvisno in obsojeno na svoje vesoljno so bivanje! To so moje trditve, ki pa ti jih ne vsiljujem. Jaz ti jih brez zle misli podajam. Tvoja svobodna volja ni nikakor okrnjena ali ogrožena s tem mojim početjem!!! Vse odločitve so tvoje, ne moje !!

Kukavičjega jajca se iz olike nisem dotikal, ga boš moral  kar sam prebavit, kakor tudi vse ostalo. Malo se ti bodo nekateri smejali, ko ga bodo opazili, pa nič ne de! Vsaka šola nekaj stane!

Pozdrav Alojz        
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #396 - 05.02.2008 at 16:43:44

Poet-Presezi se! Umiri se! Popravi se! Spreobrni se! Ne igraj Martina Krpana v podobi nevzgojenega  prizadetega smrkca! Podobi nikakor nista skladni!  

Mami jaz pa kar smrkam in smrkam. Noben penicilin mi ne pomaga!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #397 - 05.02.2008 at 16:43:58

Kopron -Ti pa kar veselo na pot v širni svet!  Pa 'smrkca' vzemi s seboj!« Ta naš kurnik je že v nevarnosti, da zagori od pregretih kurjih src !
Mi bomo Zemljo rešili tako, da se bomo pokrili s perutmi čez glavo in zaspali! Ko se zbudimo, bomo pa organizirali po navdihu 'prjatla soseda mejaka' PLESNALUNI.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #398 - 05.02.2008 at 17:11:51

Quote:
Jakopinka wrote on 04.02.2008 at 22:10:01:
In koga mislita (poet in kopron), da bosta s tem užalila, prizadela? Edino pravilno, da se umakneta, ker s temi bednimi refreni dolgočasita vse, pa ne samo na tem topicu, ampak na vseh. Povejta kaj, kar je zraslo na vajinih glavah, ne pa da kot slab refren ponavljata nekoga drugega. Več kot juhej tako ali tako ne zmoreta.
Zatorej:BYE BYE, CIAO CIAO.....ADIJO!

Kaj pa ti zmoreš, razen tega da pljuvaš po drugih, kaj več še nisem uspela prebrati.  

Dej nahate, prenehaj se skrivati za cvetom nedolznosti.

Quote:

Najprej pospravi pred svojim pragom, Etrex.

In punca ne ti meni o pucanju praga, jaz sem tu samo zato, da ljudem nekaj dobrega povem, razlozim,  pomagam... kaj pa delas ti? Pomagas komu ko pises te tvoje tako egoisticne(ceprav maskirane) poste?

A potem vletis s to izjavo o pucanju praga...
Dej poglej svetnica draga kam se ti vtikas in sodis?
DAJ POVEJ KOLIKO IMAS SPLOH POJMA O PRAGU NA KATEREGA SI STOPILA IN SERJES PO NJEM?

Stvari ne poznas niti priblizno in ce nekdo spozna delcek tega znanja in pove drugim naj se malo umirijo, ne zanicujejo in pljuvajo vsepovprek kot ti (ti pocnes to seveda za masko nedolznosti), se moras takoj oglasit in nekaj razciscevati brez da bi vedela zakaj se sploh gre, ker enostavno se takoj vidi v postu kdo ma kaj pojma o tem.
Ti poznas bozansko vrhovno enost, tvojega bogeca in nic drugega.

Tu so stvari ki so tako dalec od tvojega uma...

Ja ljuba dusa glavno je da clovek razume, ne obcuduje Alojza.
Ce pa nekdo ni sposoben ali pa noce razumeti, pa kaj se sploh vtika z nevmesnim sranjem, ki se mu Alojz ter ostali ki vedo samo smejijo.

In jaz popolnoma mislim s svojo glavo, ti pa ne samo mislis ampak mislis da vse ves in da je tvoja duhovna resnica koncna vsevednost cloveskih in vesoljnih vrst (saj zato je tako popolen ta nas svet).

Glej majhna si rozca ves in ce se bos potrudila spremeniti svet na bolje vsaka cast... Ti bom pomagal, prisluhnil tako kot Alojzu razumes?

Nahate.d vedi nic ne sovrazim, nobenega ne sovrazim in proti nobenemu nimam nic, samo tokrat sem te pa moral malo okurcat, ker se ves cas to ponavlja na tej temi. Eno in isto.

Lep dan se naprej Smiley
Back to top
« Last Edit: 05.02.2008 at 19:31:42 by Etrex »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #399 - 05.02.2008 at 18:53:46

Titud –Jaztud

Moja ocena razmišljanj  Peruše in Tomca.

Po mojem sta oba na osebnem nivoju svojega razmišljanja znotraj enovitega vesoljnega koncepta. To pomeni, da se eden in drugi bolj medsebojno dopolnjujeta, kot razvajata v svojih tezah. Sam namreč vidim celotno vesoljno pojavnost večno-sedaj,  kot enoten vse obsežen mozaik vseh  vesoljnih pojavnosti. Torej obstajajo dokazljive vezi med kvantno fiziko in psihologijo. V osnovi je zame nespametno in nemogoče ločevati individualno zavest od kolektivne. Individualna se izraža znotraj kolektivne. Kolektivna pa se izraža  sočasno obratno znotraj individualne. Tu ni potrebno z raznimi zapletenimi miselnimi akrobaciji nikomur odkrivati mistike tople vode. Sistem je enostavno dokazljivo nerazdružljiv in ga zato  ni mogoče ločeno pojasnjevati in razumeti.
Človeštvo mora najprej sprejeti mojo trditev, da naši možgani delujejo na EM frekvenco naše galaksije. Od galaktičnega letnega časa je odvisen naš civilizacijski  tehnično duhovni nivo, kar pa ponazori časovno-antropološko tudi nihanja naše lobanjske  prostornine. Ta nihanja so vezana  na galaktični letni čas. 4x7000 =  28000 zem.let  =1 galaktično leto. Skice in opis  je podano na strani WWW.prometejevodarilo.com ! Tam je opisana tudi naša misel, ki ni  nekaj, kar bi bilo mogoče kadarkoli, kjerkoli  obravnavati izven enotne vesoljne pojavnosti. Tu  večno sedaj vlada ista enotna  vesoljne naravna zakonitosti, ki velja brez izjem za  vso in vsako njeno X pojavnosti mept* - mase-energije, prostora, t.časa, *življenja!

Razlage  Tomca in Peruša razumem, kot razmišljanje dveh posameznikov, ki pa žal ne poznata bistva stvari.  Ko ne poznaš bistva stvari, želiš po mojem z neko namišljeno intelektualno akrobacijo kompenzirati svoj notranji dvom s tistim, kar sporočaš javnosti-kolektivni zavesti!

Zato imamo danes koncept razpršenega znanja, ki ga nihče ne more individualno v celoti spoznati. Izjema, ki to pravilo potrjuje je individualno življenjsko poslanstvo, ki se lahko realizira-izživi-potrjuje na kolektivni ravni.. To je naš problem! Ta civilizacijski  koncept razpršitve-degradacije vedenja je ravno posledica našemu nepoznavanju nerazumevanju celotne vesoljne pojavnosti  in lastne biti znotraj nje...
Upam, da je temelj za nadaljevanje razmišljanja vsakogar med nami ustrezno podan!!

Pozdrav 'prjatu' sosed mejak .
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #400 - 05.02.2008 at 18:55:18

Nahate!

Etrexu lahko oprostimo njegove trditve v zvezi z dušo. Dušo polnimo, kot spominsko kodo z vsakim svojim življenskim ciklom!

L.P.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #401 - 05.02.2008 at 19:25:16

Človeku ne pripisujem tako velikega pomena, sploh pa si ne domišljam, da imamo na skrbi kar vesoljno življenje.

Preveliko breme si naložil tej "goli opici", ki sebe imenuje "Homo sapiens sapiens" (2 x sapiens  Roll Eyes ) in ki je šele nedavno tega, pred borimi par milijoni let, splezala z drevesa.
Dinozavri so Zemlji vladali preko 200 milijonov let in danes je za njimi ostal le še bled spomin.
Tudi ljudje smo le majhen vzorec na obsežnem tkanju življenja.

Narava ni nekakšen subjekt, obrtnik, ki ustvarja izdelke, narava JE spreminjanje samo.
Heraklit je zelo dobro zadel bistvo stvarstva z izrekom - panta rei!

Še o teorijah. (Teorija je sinonim za opis pojavov v naravi)
Najpomembnejši kriterij pri vrednotenju teorije je njena uporabnost.
Če se napovedi, ki izhajajo iz teorije, potrdijo s poskusi v naravi, je teorija dobra in če lahko druga teorija pojave napove bolje in bolj natančno, je še boljša in bolj verodostojna.
Prav vsaka teorija pa se mora dokazati pred edino merodajno "razsodnico" - naravo, sicer ni vredna, da bi se z njo še ukvarjali.

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #402 - 05.02.2008 at 19:53:45

Alojz in Sandib wrote on 05.02.2008 at 18:55:18:
Nahate!

Etrexu lahko oprostimo njegove trditve v zvezi z dušo. Dušo polnimo, kot spominsko kodo z vsakim svojim življenskim ciklom!

L.P.

Taksno je bilo moje razmisljanje do zdaj.

Pa ne da sem to vedel, enostavno sem imel taksen pogled na to ker sem bral, slisal tako.

Kolikor pa si mi ti Alojz vse razlozil v zivo, sem spoznal da sem ogromno stvari dojemal napacno in se vedno veliko ne vem.

Vendar pocasi vidim realnost, ki jo imamo vedno na dlani.

Verjamem Alojzu, ker drugega taksnega cloveka, ki bi vse tako logicno razlozil ne poznam.

Nevem no...kaj naj verjamem tisoc in eni knjigi, vse povrsti podobno opisujejo isto zadevo z:nekako, priblizno, neraziskano, nekoc. Ali Alojzu ki mi razlozi vse brez kaksnih nejasnosti, sploh pa ce si v kaksnem dvomu, pove se 1000 istih primerov (stvarstvo deluje po nekemu zakonu, poglavitno je elektromagnetno delovanje(to mi prej ni nikoli padlo na pamet)) in vidis da je to enostavno lahko samo tako. To pa ko dobro premislim, pa opazim da ze nekako vem v sebi in da ne more biti drugace kot pravilno.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #403 - 05.02.2008 at 21:20:50

Vendar se g. Alojz vedno znova vrti v vseh svojih teorijah, a niti enkrat samkrat ga še nisem slišal spregovoriti o dejanskem smislu človeškega življenja.

Mene ne zanima to in ono, zanima me kaj človek sploh počne na Zemlji? Potemtakem je vaš odgovor najbrž tak, da človek pač živi in razmišlja kako bi čimbolj doumel vesolje, ampak se obenem sprašujem, če si vesolje sploh želi razumeti človeka.

lp
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #404 - 05.02.2008 at 22:08:30

Če bi bolj pazljivo prebrali ,bi videli ,da je človek skrbnik življenja.Kot trdijo različni viri na zemlji in ne samo sveto pismo, mora pred preoblikovanjem zemeljskega obličja ,nek posameznik ali skupina zbrati od vsake vrste rastlin in živali par oz.genski material.

Smisel človeškega življenja je :daruj življenje in ga ohranjaj,vse ostalo(ljubezen ...)gre zraven.

Danes pa si ljudje v svojem nespametnem hlastanju po materialnem,uničujemo primarne življenske vire in ne samo sebi tudi živalim in rastlinam.Namesto ,da bi skrbeli za naravo ,pa izumirajo cele živalske in rastlinske vrste. Cry

Kdaj nas bo srečala pamet ,verjetno ko jih dobimo po glavi. Undecided

Pa lep večer vsem.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 25 26 27 28 29 ... 764