Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 29 30 31 32 33 ... 764
(Read 1310695 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #450 - 06.02.2008 at 17:49:21

Poet wrote on 06.02.2008 at 16:59:18:
gape wrote on 06.02.2008 at 16:49:42:
zrcalo sploh nikol ne kolapsira v 'realnost'
če ni zraven zavesti (ki bi se v ogledalu hotla ogledat)
imho

To je to! Oziroma, čutim da je nekaj v tej izjavi "zrcalo sploh nikol ne kolapsira v realnost" samo ne znam točno opredelit. Ampak nekaj je tu , sam ne vem točno kaj. Nekaj velikega, nek preboj, nek uvid.

gape wrote on 06.02.2008 at 16:49:42:
namen je kle pomebn
da zavest se je (svobodno) odločla da se HOČE ogledovat
zato je um cool
da je bla v trenutku odločitve zavest čist mejhna in temu primerno  podzavest velikanska, nekak ni treba povdarjat, se mi zdi
ker je podzavest posledica - kreacija - okolice
je um cool za okolico ... provzaprov ... in ne zame
ki sem opazovalec ... ker sm se tko odloču!

"Je um cool za okolico in ne zame, ki sem opazovalec ... ker sm se tko odloču!" Evo tuki je spet nekaj, sam spet ne vem natančno kaj to je. Nekaj je v tem, sam ko bi vsaj to lahk v celoti razumel!  Embarrassed  Cry

Joj, o tem bomo morali pa še kakšno reči, zagotovo!

hehe
pa naj bo ... še kakšna ...

uma brez zavesti ni
in še
zavest se ogleduje v umu ... vidi pa samo ... podzavest ...
tisto kar je različno od praznine ... ego po domače ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #451 - 06.02.2008 at 19:15:01

Joj,joj fantje ..,pa pri katerem predmetu ste se take učil.Da ni bila to Filozofija nakladanja ???
A vi verjamete ,da človek obstaja  šele zadnjih tisoče ali mogoče miljon let?

In da smo se razvili iz primatov po tako imenovani Darwinovi TEORIJI???

Zbudite se ura je 19.14 .     Čau Grin
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #452 - 06.02.2008 at 19:20:19

UM
NI  NIČ  DRUGEGA  KOT  MISLI

NIKOLI NE MOREŠ NAJTI UMA
S POMOČJO UMA.

MED RAZSVETLJENIM UMOM
IN SEBSTVOM
NI RAZLIKE.
UM, OBRNJEN (TRANSCENDIRAN) NAVZNOTER, JE
SEBSTVO-
BOG.
UM, OBRNJEN NAVZVEN,
POSTANE
EGO IN SVET,
KI GA VIDIŠ.

VENDAR UM NE OBSTAJA
BREZ SEBSTVA-
BOGA.

UM
NIMA SAMOSTOJNEGA OBSTOJA.
SEBSTVO-
BOG
OBSTAJA BREZ UMA.
NIKOLI PA UM BREZ
SEBSTVA-
BOGA.

UM
OBSTAJA SAMO TOLIKO ČASA, KOLIKOR ČASA
MISLIŠ
O ZUNANJIH STVAREH.

KO PA PRENEHAŠ
RAZMIŠLJATI O ZUNANJIH STVAREH
IN SVOJ UM
DOKONČNO TRANSCENDIRAŠ, PRENEHA
OBSTAJATI.

TRANSCENDENTNI
(RAZSVETLJENI)
UM
JE ZMERAJ V LUČI,
ZATO SEBSTVO-
LUČ SAMO OD SEBE SVETI
KOT SRCE.
RAZSVETLJENI
(TRANSCENDENTNI)
UM
JE KOT ZVEZDA PODNEVI,
KO SE NE VIDI.

UM
NE MORE UNIČITI
SAMEGA SEBE.
TVOJA NALOGA JE,
DA NAJDEŠ
PRAVO NARAVO UMA.
ŠELE POTEM PRIDE SPOZNANJE,
DA UM NE OBSTAJA.
KO JE SEBSTVO NAJDENO,
UMA NI VEČ NIKJER.
BITI SEBSTVO-
BOG
NIKOLI NE OBSTAJA DVOM,
ALI UM JE ALI GA NI.
KAJ POTEM UM JE?

JE PROJEKCIJA
SEBSTVA-
BOGA
IZ KATEREGA RASTE IN IZGINE.
MISEL JAZ
BO NAJDENA PRI TEM IZVORU.
POJDI GLOBLJE.
MISEL JAZ
IZGINE
IN OSTANE SAMO
SEBSTVO-
ABSOLUNA ZAVEST.

TI SI UM ALI MISLIŠ DA SI UM.
UM
NI NIČ DRUGEGA
KOT MISLI.
EGO IN UM
STA ENO IN ISTO.
EGO JE IZVORNA
MISEL JAZ,
IZ KATERE IZVIRAJO
VSE OSTALE MISLI.
UM JE SAMO ZBIRALNIK MISLI.
MISLI
OBSTAJAJO SAMO ZA EGO.
DOKLER UM NI
DOKONČNO TRANSCENDIRAN,
JE TVOJ JAZ EGO.
POIŠČI, OD KOD IZVIRA
JAZ,
IN MISLI BODO IZGINILE.

UM JE ROJEN ZA EGO.
EGO PA RASTE IZ SEBSTVA - ABSOLUTNE ZAVESTI.
RAZIŠČI IZVOR EGA IN
SEBSTVO-
BOG
SE BO RAZODEL.

UM NE MORE OBSTAJATI BREZ SEBSTVA-
BOGA.
UM NIMA SAMOOBSTOJA.

TOREJ, ČE SI VZTRAJNO PRIZADEVAŠ EGO-
MISEL JAZ
DRŽATI
V ČISTEM SRCU,
BO PREFINJENOST UMA IZGINILA.

POJAVI SE BOŽANSKA LUČ,
KI RAZSVETLJUJE
UM
V SVOJI NOTRANJOSTI.

KO UM IZGINE
V BOŽANSKI LJUBEZNI,
JE ČISTO SRCE
DOSEŽENO.
TAKO JE UM DOKONČNO POTOPLJEN
V ABSOLUTNO ZAVEST
IN RESNICA
JE SPOZNANA,
SAJ JE ISTOČASNO
REALIZIRANA.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #453 - 06.02.2008 at 19:27:41

Ne samo, da smo se razvili, mi smo primati, tako po fizioloških značilnostih, kot genetsko
(s šimpanzi delimo kar 98% genoma).

Če pa kdo misli, da smo kaj drugega, naj postreže z dokazi, ki se jih da preveriti.
Pa prosim brez dolgoveznega filozofiranja in umetelnega besedičenja, zadostujejo samo gola dejstva.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #454 - 06.02.2008 at 21:10:28

Ves tvoj um je del zavesti. Torej ti gledaš delčke in zato ne moreš videti celote. Ko gledaš celoto vidiš v njej tudi dele te celote.
Zunanja zavest je tvoja izraznost, reakcije, način mišljenja, govora, tvoje delovanje. Notranja zavest se prične v nezavednem in je  mnogo širša, v njej je vsa zgodovina človeštva. Ko spoznaš to se ti šele odpre uvid v božje, duha, bit ali kot ti praviš kozmična zavest.

Pa še nekaj koncentracija ni opazovanje in ponavadi opazovano ve, da je opazovano.
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #455 - 06.02.2008 at 21:46:34

Bardo preberi knjigo Prepovedana arheologija od Michael Crema.Dobi se jo v slovenskem jeziku.Verjetno pa bi se našla še kakšna na to temo.
Tudi Alojz je  imel na eni svojih strani,tam med dodatki,zraven skic ,eno sliko,nekje iz južne Amerike.Na kamnih so vgravirani ljudje ,ki jahajo dinozavre,ena od gravur pa prikazuje odprto kirurško operacijo srca.Kamni so zaščiteni z nekakšno prozorno glazuro.Neki profesor je zato ,da bi spravil podatke na dan,ker je razmišljal s svojo glavo,za vedno onemogočen da bi kjerkoli dobil službo v svoji stroki.

Ker se po Darwinovi TEORIJI ta dokaz nikakor ne ujema s časovnim razvojem vrst.

Nazdar.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #456 - 06.02.2008 at 22:14:33

Forbidden Archeology avtorja Michaela Cremo sem bral in tudi nekaj intervjujev z njim sem si pozorno ogledal, vendar me ni ravno prepričal.

Kar neki, en je to rekel, nekdo je nekaj videl, rekla kazala, vse skupaj pa nič konkretnega. Vse "dokazne izkopanine" pa iz obdobja z začetka 20. in konca 19. stoletja, ki so slovela po falsifikatih in študentskih šalah.

Kasneje so te šale ali poskusi prevare izgubili ves čar, saj že vsak laboratorij premore opremo, s katero je mogoče zelo hitro in natančno določiti ključne parametre (datiranje in sestavo izkopanine).

Hehe, vgravirani ljudje, ki jahajo dinozavre .. si gledal Jurski park
Cool

Aja, operacija odprtega srca. Te slike sem pa tudi jaz videl vgravirane.
Menda so bili prav Maji pravi mojstri v izrezovanju srca iz telesa žrtvovanega,  da je v rokah "kirurga" še utripalo, preden je nesrečnež izdihnil.

Še en opis tega: http://ambergriscaye.com/museum/digit14.html

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #457 - 06.02.2008 at 22:45:43

Quote:
Etrex wrote on 19.01.2008 at 02:47:04:
Pa se ena misel mimo katere ne morem...

Saj vem v cloveski naravi sta dva pola in ko pade eden v skrajnost, kot je v temu primeru tukaj.

Ce te nekdo pljuva se avtomaticno obranis...

Zamislite si svet v katerem bi ti vsakdo ponudil roko, gonilna sila vsega ali stvarnost sama le odloca na podlagi tvojih odzivov, torej v bistvu se vedno odlocas zase samo ti.

Pa tudi ta forum je odprt v dobrobit tega

Mislim da bi bilo lepo da bi bile na enemu topic-ku samo vprasanja in razlage brez  pljuvanja ki ne koristi nicemur.

Ce vidis nekje faljeno teorijo, pa enostavo to lepo razlozis cloveku zakaj je tako.

Mislim da bi morali otroke ze v vrtcu uciti tako.

Pozdravljen Etrex   Smiley

Vidiš ta tvoj  post na začetku se mi je dopadel, zato sem sploh začela sodelovati v temi.  
A zdaj vidim da so to bile le lepe besede  na začetku, ko si hotel spodbujati ljudi da sodelujejo..
Kaj je sedaj nastalo iz tega vidimo vsi.

Glede na to, da si ti odprl temo in ker normalna izmenjava mnenj ni mogoča, se ne bom več vmešavala v tvojo temo.

Lep pozdrav   Smiley

Pozdravljena Nahate.d Smiley

Se globoko opravicujem Nahate.d... Ampak verjemi ce bi bila na mojem mestu, bi te tudi uzalila ta tvoja kreacija.

Quote:
Najprej pospravi pred svojim pragom, Etrex.

Če je to zate pozitivno razmišljanje,  potem nič ne veš o pozitivnoti.
To je zame primitivno razmišljanje in ti praviš  da bo čedalje več ljudi takih , še želiš si.

Kaj pa ti zmoreš, razen tega da pljuvaš po drugih, kaj več še nisem uspela prebrati.

No tako kot te je zdaj uzalila moja in zdaj si pac uzaljena... posledica socasno vzrok ali obratno ce hoces.

In ce to razumes lahko odpustis, ce ne razumes pa pac zavihas nos in gres.

Ampak ker nocem nobenemu nic slabega te vabim nazaj v temo  Wink Temo v kateri ne bo ostalo neobjasnjenega vprasanja  Smiley No ja razen za tiste ki so doziveli nirvano in so na zemlji se samo zato, da  pljuvajo po resnici, ker jim resnica ni vsec.

Te osebke naprosam v njihovi vsevednosti ki izvira iz visje nadkozmicne zavesti in posledicno brezpogojne ljubezni ki jim seveda ni tuja... Prosim lepo ne unicujte necesa, za kar se je nekdo zelo trudil in kar vam ne skoduje...Niti ne veste mogoce vam celo pomaga.

Kaj pomagajo oči, če je srce slepo? Nahate.d ta tvoj moto je dober, ampak so mi ravno oci ZDAJ pomagale (sem se enkrat pregledal tvoje poste) da sem spoznal, da si ti se vredu... ce bolje pomislim se najboljsa glede NEzaljenja.
Ampak poglej se enkrat kaj in zaradi koga je tako nastalo?
Samo zaradi ego nasponanih osebkov, ki so ponosni ker mislijo da vedo neko dokoncno duhovno resnico (v bistvu jo vedo v sebi, le izkrivljeno jo dojemajo) in ce cel trop zraven misli isto, potem mislijo da ne rabijo niti preveriti necesa in ze lahko to zavrzejo, ponosno pobruhajo in se hijensko smejijo zraven.

Pa kaj ni moja reakcija normalna v temu primeru?

Zdaj pa v premislek vsem tu:

Zakaj smo tu ce je nasa bit popolna? Tu smo da se nekaj naucimo aneda? Ok to vemo vsi.

Vredu, trdite da posamezno bitje raste skozi vecnost in ker je vecnost neskoncnost, je logicno da smo nekaj pregresili, ce ne nebi bili ZDAJ tu?

Ker ce bi se samo navzgor razvijali bi bili ze popolni, saj nasa dusa ze vecno obstaja in v tej vecnosti bi ze prisli do konca tega nepoznanega bistva.

Iz tega potegnem, ce si popoln in si sploh popolnost sama, zakaj bi sel na izkusnjo kot je zemlja? Nekaj si moral pregresiti, nekaksen zakon, vesoljni kodeks. Vendar zakaj bi nekaj pregresil ce si pa popoln? Torej  ocitno tudi v raju res ni vse popolno.

Upam da sem dovolj razumno napisal, drugace ne znam to objasniti.

Ampak tisti ki bo to dobro premislil, bo dojel da civilizacijski cikli obstajajo, da obstaja vesoljni eticni kodeks in da nam nekaj manjka da pridemo tja, kjer smo ze bili vendar smo bili dobesedno izgnani po lastni krivdi, volji.

gNight
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #458 - 06.02.2008 at 23:42:58

Bardo_Thodol wrote on 06.02.2008 at 19:27:41:
Ne samo, da smo se razvili, mi smo primati, tako po fizioloških značilnostih, kot genetsko
(s šimpanzi delimo kar 98% genoma).

Če pa kdo misli, da smo kaj drugega, naj postreže z dokazi, ki se jih da preveriti.
Pa prosim brez dolgoveznega filozofiranja in umetelnega besedičenja, zadostujejo samo gola dejstva.

Bardo

Osnovnošolsko znanje, že vse to opiše!

Oprosti ! DNA, trojna dvojna zrcalna vez snovnih baz–gradnik - je pri celotnem življenju enak. Razlika je v sistemu zaporedja baz DNK vezi.
Ti si človek večno-sedaj, edino samo zavedno bitje v vse obsežnem vesoljnem stvarstvu.

DNK Gradnik- predstavljaj si štiri barve kart (snovne baze), dve rdeči dve črni. Vsaka črna veže nase dve rdeči in vsaka rdeča veže nase dve črni. Sistem samo gradiš do človeka. Človek je vrh piramidne zgradbe življenja. Po temu pravilu tudi unikatno funkcioniraš–živiš. Vedenje, povezovanje samo iniciative ti manjka- nakladaš pa cele tovornjake kvazi duhovnega d….!

Vsak konec se naprej in nazaj veže na začetek(3). Vsak začetek se naprej in nazaj veže na konec(3). Je dvojna trojna zrcalna vez mept*, večno-sedaj = 7 dni stvarstva!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #459 - 06.02.2008 at 23:48:30

Poet !

Zakaj pa potem pišeš Poet, če nimaš uma – ti sploh ne razumeš pojmov, sekaš, brcaš v meglo lastne samovšečnosti.
Opredeli na kratko um, zavest, misel, duša, telo, duh!!

Lastno spoznanje prosim, ne citate tujih misli !

Nedejavnost uma, kot jo opisuješ ti ni mogoča zato ker, nedejavnost v sami  vesoljni pojavnosti večno-sedaj, preprosto ni ! Ti si po vesoljni podobi! Logika fant, um, misel, duša duh, zavest te odrešujejo ali pogubijo, eno ali drugo je dejavnost.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #460 - 06.02.2008 at 23:49:25

Naše življenjsko dejstvo je, da smo obsojeni na zemeljsko bivanje in posledično na sobivanje!

--------------------------PO ČIGAVI VOLJI NEKI?-----------------------------------

Moj odgovor se glasi: »Po izrazu lastne svobodne volje, ko smo jo nekoč mi sami izdali in jo zato izgubili v zemeljski eksistenci.«
To je to!

Samo utopisti, sanjači pričakujejo, da bodo izdajalci lastne božanske biti, v miru sobivali na Zemlji.

Se vam ne zdi  to nekam znano?

Sam vem, kakšna velika osebna žrtev vsakogar med nami je potrebna, da si vsi, ki zmoremo to žrtev, povrnemo izgubljeno božanskost!

Verjemite mi, vse drugo je brezpredmetno nakladanje!
To je naše temeljno eksistenčno vprašanje!
Če kdo od vas misli, da pozna moje bistvo moje navedbe, naj prosim pove.

Prosim za kratke, jernate, ne žaljive odgovore.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #461 - 06.02.2008 at 23:50:15

Quote:
Ves tvoj um je del zavesti. Torej ti gledaš delčke in zato ne moreš videti celote. Ko gledaš celoto vidiš v njej tudi dele te celote.
Zunanja zavest je tvoja izraznost, reakcije, način mišljenja, govora, tvoje delovanje. Notranja zavest se prične v nezavednem in je  mnogo širša, v njej je vsa zgodovina človeštva. Ko spoznaš to se ti šele odpre uvid v božje, duha, bit ali kot ti praviš kozmična zavest.

Pa še nekaj koncentracija ni opazovanje in ponavadi opazovano ve, da je opazovano.

AYGOR

Veselim se s teboj! Prava pot! Bravo, vse več nas je! Vzemi malo poeta v uk, pa še koga!
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #462 - 07.02.2008 at 00:27:46

Pustimo zdaj, kaj se učijo v šolah, niti ni bistveno , ker itak ne sledijo, mogoče z desetletno ali še večjo zamudo.

Dejstvo je, da se je življenje na Zemlji pred štirimi milijardami let biokemično zakodiralo s štirimi bazami (4 črke abecede, s katerimi so zapisani programi življenja na Zemlji) in po tem vzorcu kode se ravna vse živo na Zemlji.

Gre za nekakšen osnovni operacijski softver življenja na Zemlji in po tej značilnosti bi se najverjetneje tudi najlažje razločili od kakšnega izvenzemeljskega primerka življenja, če bi ga imeli kdaj priliko srečati.

Programska koda vrst je toliko bolj podobna, kolikor bolj so si določene vrste sorodstveno bližje.

O tem, kdo je na "vrhu piramide" pa raje ne bi preveč filozofiral, ker vse kaže, da je v končni instanci najpomembnejši kriterij vendarle zmožnost prilagajanja in preživetja določene vrste in tu nas gladko posekajo mnoge vrste žužkov (naprimer ščurki), ki so od človeške vrste starejši vsaj za nekaj sto milijonov let in ga bodo najverjetneje tudi za vsaj toliko preživele. V šoli preživetja se lahko od žužkov naučimo več, kot oni od nas.

Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #463 - 07.02.2008 at 08:09:22

Alojz in Sandib wrote on 06.02.2008 at 23:50:15:
Quote:

AYGOR

Veselim se s teboj! Prava pot! Bravo, vse več nas je! Vzemi malo poeta v uk, pa še koga!

ja lih tukaj se prometejovci zgubijo to je le del poti, ko spoznas kaj je kozmicna zavest ves,da je um(misli ) iluziija.
ni vazno ali je po tvojem zunajna(zavedno) ali notranja zavest(nezavedno) to je vse um.
vse misli ki izhajajo iz Tebe so le proces, da spoznas kaj je um,nic drugega.
in dokler so misli v umu ne mores sploh spoznati kaj je kozmicna zavest,ko ti umre zadnja misel v umu sele potem imas vedenje o stanju kozmicne zavesti.
potem ni vec ega ampak samo um, ki je kozmicna zavest in popolno orodje Boga
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #464 - 07.02.2008 at 08:30:32

Alojz in Sandib wrote on 06.02.2008 at 23:42:58:
Ti si človek večno-sedaj, edino samo zavedno bitje v vse obsežnem vesoljnem stvarstvu.

Nekoliko prepopotentna izjava: večina živih bitij kaže precej dobro samozavedanje, če znaš pogledat (če znaš povedat, kaj samo zavedanje sploh je)...

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 ... 29 30 31 32 33 ... 764