Joj samo nakladanje samo nakladanje.
Kaj se samo vrtite kot macka okrog vroce kase; vem(o) o cemu razmisljate in vi mislite da P.D. tega ne pozna, pa to ni res spet ponavljanje.
Tudi jaz sem tako mislil na zacetku, govorite namrec o temu (to sem pisal v neki drugi temi ze nekaj casa nazaj, ko se nisem vedel za P.D.):
Aha te razumem titud, sm mislu da mas kej konkretnega.
Evo načini prebujanja kundalini:
MANTRA: Stalna in redna praksa mantre. To je zelo močna, gladka in netvegana metoda, kljub temu pa je to seveda sadhana, ki zahteva čas in precej potrpežljivosti.
TAPASYA: Pomeni izvajanje strogosti.Tapasya je način prečiščevanja, sežiganja ali kurjenja ognja, da ustvarimo proces izločanja, vendar ne v fizičnem, temveč v mentalnem in emocionalnem telesu. Kadar so čuti zadovoljeni z udobjem in razkošjem, živčni sistem in možgani oslabijo, zavest in energija pa se podvržeta procesu nazadovanja. V tej situaciji je ta metoda ena najmočnejših in včasih eksplozivnih metod prebujanja.Tukaj so manifestacije strahovite in iskalec se mora v začetku soočiti z najnižjimi instinkti. Je zelo zelo močna metoda prebujanja, ki je ne more obvladati vsakdo.
RAJA JOGA: Je razvijanje uravnovešenega uma, popolno stapljanje invidualne zavesti z nadzavestjo.Do tega pride z pomočjo zaporednih procesov koncentracije, meditacije in združenja; izkušnje združitve z absolutnim ali vzvišenim.Vse prakse raja yoge, ki sledijo hatha yogi,prenašajo zelo blage trajne izkušnje, vendar vodijo v stanje popolne depresivnosti. Za večino ljudi je ta metoda zelo težka, ker zahteva čas, potrpljenje, disciplino in vztrajnost. Za sodobnega človeka je koncentracija uma ena najtežjih stvari.
PRANAYAMA: Kadar dovolj pripravljen iskalec v tihem, svežem in mirnem okolju, po možnosti na visoki nadmorski višini, z dieto, komaj zadostno izvaja intenzivno pranayamo, se kundalini prebudi kot eksplozija. Za nekoga, ki ni dovolj mentalno, filozofsko, fizično in emocionalno pripravljen so izkušnje lahko zastrašujoče. Bliskovita metoda, vendar pretežka da bi jo lahko obvladal vsakdo.
PREBUJANJE Z ZELIŠČI: Tega ne smemo prevajati v smislu uživanja mamil. Potekat mora pod vodstvom. Primer: Indijski starodavni vedski spisi namigujejo na snov, ki se imenuje soma.Soma je sok,stisnjen iz ovijalke, ki so jo nabirali ob posebnih dnevih temnega lunarnega štirindvajseternika.Ovijalke so polagali v lončen vrč in jo do polne lune hranili pod zemljo. Nto so jo odkopali, izcedili sok in ga zaužili.Soma povzroča vizije, izkušnje in prebujenje višje zavesti. Načini z zelišči niso primerni za vsakogar in jih pozna samo nekaj ljudi.
TANTRIČNA POSVETITEV: Prebujanje skozi tantrično posvetitev je zelo skrivnostna tema. Do te posvetitve imajo pravico samo tisti ljudje, ki so presegli strasti in razumejo dva principa narave shivo in shakti. Ni namenjena tisti, ki skrivajo v sebi gorečnost ali tistim, ki potrebujejo fizični stik. Z gurujevim vodstvom je to najhitrejši možni način prebujanja kundalini.
KRIYA YOGA: Za sodobnega človeka je to najpreprostejši in najbolj praktičen način, ker ne zahteva soočenja z umom.Krya yoga ne ustvarja eksplozivne prebuditve. Lahko prinese vizije in druge zelo blage in obvladljive izkušnje.
SAMOPREDAJA: Obstaja pa pot ne hrepenite po prebuditvi. Naj se zgodi če se zgodi, vse opravi narava.Sprejemam kar dobim. To je poznano kot pot samopredaje. Če dovolj močno zaupate da se bo kundalini zares prebudila, lahko na tej poti kot blisk mine dvajset tisoč let in se kundalini prebudi v trenutku.
Vidiste tudi jaz sem bil ovca, jaz sem tudi tako razmisljal in poznam zelo dobro vaso plat vi pa o P.D. kot kaze nimate pojma, ker niste nic premislili niti prebrali. Ljudje P.D. je dalec pred vsem kar ste danes prebrali in slisali. Ima odgovore tudi na to.
In ker poznam to, sem tocno vedel ko sem odprl to temo da bo ravno ta tocka problem in to ste eni tako ponosni, ker poznate dejansko samo nic. Glejte P.D. vse vase prejsnje zmote postavi v logicen red, enostavno je to velik korak naprej, zato je stvar bolj tehnicne narave, prebuditev iz sanjarij in iluzij in zato hkrati tako nesprejemljivo danasnje razmisljajocim ljudem.
Imam eno vprasanje, vi ki poznate vse to: Tehnicno mi povejte kaj je aura, njena struktura skratka vse (brez odvecnega misticizma in neopredeljivosti)?
Ja vcasih je bila aura, luna,...Zvezde so se dandanes ocitno se
neka misticna skrivnost, katere civilizacija ne more dojeti na razumskem nivoju.
Tako je to, danes tisti ki je stopil na luno, ve da je se kako realna, razumsko dojemljiva in ima svoj pomen.
Bog ne daj da bi omenil da je aura tudi nekaj razumnega case nazaj, dokler se ni bilo kirlianove kamere, no zdaj pa ze dojemajo ljudje da ce je iz finejse strukture se ne pomeni nedoumljivo in iz misticizma je meso postala bioenergija.
V glavnem za to nisem se vprasal Alojza, tako da se ne vem kaj on meni na to... dam pa glavo da bo obrazlozil vse glede tega, samo prvo vi povejte: kaj, zakaj in kako je z auro?
Lep dan