Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 31 32 33 34 35 ... 764
(Read 1310855 times)
Etrex
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #480 - 07.02.2008 at 20:24:24

OMEN SAT wrote on 07.02.2008 at 17:47:45:
ja to se cist strinjam da tole kar si napisal le ovca lahk sledi temu teorija kot teorija, ki je iluzija.
tako kot prometejova teorija, ki je pa spet samo iluzijska teorija in zgleda, da si se zmeri ovca k sledis teorijam.
prebudi se,ce nisi hipnotiziran s tem prometejevim darilom

Pa dobro no pa kaj ti mene malo zajebavas?

To kar ti pravis je razsvetljenje, kar naj bi bilo enako = dvig kundalini.

In ja to je teorija, pa kolikokrat moram se razlozit? To isto ti trdis: resiti se zavesti, postati eno z stvarstvom, kjer se izgubi objekt in subjekt in bos tam kjer moras biti.

Ampak ti lahko to samo nakladas v prazno, Alojz bo pa prakticno pokazal.

Razumes ti, jaz in ostali lahko samo filozofiramo o tem, Alojz pa ima ZNANJE fant ne teorijo.

Pa dejte malo razmisljat no, ko sem prej omenil luno, ti lahko filozofiras kolikor hoces o luni, to je samo iluzija, ker jo ne poznas.

Ko pa stopis na luno in jo razisces v toliksni popolnosti, da lahko poves vse o njej, je to prakticno spoznanje. In ti bos rekel spet je to iluzija, jaz pa ti povem tisti ki to pozna, se bistveno razlikuje od tistega ki o tem samo fantazira.

Vidis ce bi vsi tako razmisljali, da o nobeni stvari ne rabimo razmisljat, ker je itak neuporabno, ker je le vse ena velika iluzija... Ja potem bi pa uporabljali namesto sedanjih 10-15% mozganov samo 3%.

Pa pomisli malo no kaksen absurd je to?

Clovek kot vsaka vrsta mora biti kompleten, prakticen v vseh pogledih, nevem kam je prislo danasnje razmisljanje, da zdaj clovek sploh uma ne sme uporabljati oziroma da ne mores s tem nicesar storiti v dobro civilizacije...

Sorry OMEN_SAT, ma jaz ti drugace ne znam objasniti.

Ma kaj bomo delali ko bo kvantno zlitje? To se bliza ves? Pa ce ti to izgleda zdaj zgodbica za lahko noc, kaj ce bos jutri to dojel? Razmisljanje se ti bo sesulo totalno, kot se je meni ko sem zacel stvari povezovati in sem zavestno opazil, vse je tocno tako kot pravi Alojz. To ni vera samo dojemanje realnosti 2+2=4 in to je pravilno ko dojames pa cetudi se ti vsi smejijo da je iluzija, ker ni je zakon.

Jaz ne vem, pa na kaksni stopnji ste ljudje, da se lahko tako brezdusno smejete REALNOSTI? Ti povem ko bi se v zivo pogovarjal z Alojzom in spoznal, vsa tvoja vprasanja, kako ni to nobenega odstopanaj, vse se ujema popolnoma vse, sveti spisi, vesolje, zapuscine nasih prednikov,celo pomagajo nam z zitnimi krogi, ki pa si ga gres lahko kaksnega identicnega ogledati in opazis da to z trenutno civilizacijsko tehnologijo clovek ne more ustvariti.

In to ti Alojz tocno pove kaj predstavlja. Samo ce ti on govori 2+2=4 lahko ti govoris ma to ni res, samo zato ker tega ne dojames ali noces dojeti.
Ce pa za vsako stvar premislis in dojames, vidis da ti Alojz govori resnico in vidis da drugace kot tako ne more bit!

Samo prej se moras vrniti v realnost, saj potem lahko gres naprej sanjarit... Samo ce napovejo naravno katastrofo, je dobro to upostevat, al bos tam stal in cakal?

Pa kaj dela clovek vecino dneva? Si v tej iluziji ali delujes v temu realnemu svetu in upostevas zakone fizike?

Ko si v avtu, moras biti prekleto pozoren, majhna napaka neupostevanja zakonov te stane hudih posledic ane? Mores biti pozoren in uporabljati um al se motim?

Vidis taksna je realnost pa lahko blodite kolikor hocete.

Takrat opazis da delujes ti, da imas ti svobodno voljo, da ti je dal ta vas bogec nekaj s cimer si bos pomagal PAMET.

Pomagaj si in bog ti bo pomagal, vse pove kaj je bog cisto vse, ti imas svobodno voljo, ne nekdo drugi namesto tebe.

Ampak ne ljudje ne zivijo v temu trenutku, upajo na visjo kozmicno zavest o kateri nimajo pojma.

Alojz pa ve o cemu govori.
Glej vse cisto popolnoma vse kaze z prstom direktno na izgubljeno znanje, katerega tehnologija je neverjetnih razseznosti. Pa kako se ti lahko zgodi taksna utvara ce imas vesolje pred sabo sestavljeno brez najmanjsega odstopanja na vseh nivojih?

Ne mores verjet v osnovi tako enostavna stvar ampak vse, vse lahko pocnes z njo (Kaj mislis da je izgubljeno znanje alkemije drugega kot del tega? Dobesedno atome sestavljas kot kocke). In tako je to vse vpeto po zakonih, ki jih pac se ne pozna clovestvo.

Potem ko imas taksno moc, je to nekaj bozanskega in to ne smes izrabljat, zato pravi Alojz da so ljudje sejalci zivljenja in zato obstaja vesoljni eticni kodeks in zato smo tu. In ceprav malenkost A loj Z simbolika je povsod, alfa-omega obstoja, na nivoju abecede je med A in Z vse.

Lep pozdrav
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #481 - 07.02.2008 at 20:38:15

Quote:
alojz raje pojdi sluzit svoje poslanstvo naprej ce ne bo prepozno za clovestvo,ker tvoje nakladanje prometejeve teorije je samo ovira, da  clovestvo spozna kaj  je Resnica.

Omen Sat

Imaš pomenljivo ime, pa veš kaj dejansko  pomeni pojem « OM« ? Starec z gore, Stvarnik.
Ali mogoče zgolj vso in vsako X vesoljno  enotno navzven izraženo vrednost  maso energije prostora t. časa *življenja (akumulacije) O krogle-( realizacije) M kocke? To je zopet  enakovredno pojmu  IN-RI itd.!
Oman Sat v vrtec pojdi, potem pridi solit pamet, ali pa si oglej skice na WWW.prometejevodarilo.com  !
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #482 - 07.02.2008 at 20:42:07

t wrote on 07.02.2008 at 08:30:32:
Alojz in Sandib wrote on 06.02.2008 at 23:42:58:
Ti si človek večno-sedaj, edino samo zavedno bitje v vse obsežnem vesoljnem stvarstvu.

Nekoliko prepopotentna izjava: večina živih bitij kaže precej dobro samozavedanje, če znaš pogledat (če znaš povedat, kaj samo zavedanje sploh je)...

uživajte!

Nekdo sprašuje, če vem kaj pomeni samozavedanje.

Ta tudi ne pozna najnovejših znanstvenih poskusov  (Anglija) pri otrocih. Znanstveniki želijo ugotoviti, kdaj se pokaže pri otrocih pojav samozavedanje. Delno jim je to uspelo! Opredelili so obdobje procesa od 2-7 let.
Tibetanski budisti (Dalaj- lamovo » reinkarnacijo«, ki udejanja Budino svetost), iščejo ravno v tej otroški dobi 7 let. Naključje ali ne?!  
Vprašanje je bilo, kaj je samozavedanje?
Samozavedanje pomeni to, da se zavedaš, da lahko zavestno vplivaš na okolico in spoznanje, da okolica ravno tako vpliva nate. Tako pozno samozavedanje pri človeku je soodvisno od večne duše in prejetega telesa rojstva– naravna reprodukcijska veriga naše vrste (oče, mati-otrok). Poznamo pa tudi umetno! Ampak to bo verjetno že preveč za vašo svetost, g.t-samovšečni!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #483 - 07.02.2008 at 20:43:52

[quote author=poet link=1199276871/465#471 date=1202378253]gape wrote on 07.02.2008 at 10:48:00:

Hja, gape, če bi vseskozi spremljal tole temo, bi videl kaj vse so načečkali tile Prometejci. Sploh pa je demokracija, in dokler ni nobenih kletvic kaj bi še več hoteli? Tile Prometejci naj se pa malo v roke vzamejo, da ne bodo več pisali takih salamenskih traparij in bo vse v redu.  Wink

Poet

Smisel življenja je služiti življenju. Smisel in namen naše civilizacije pa je zopet narediti življenje večno, v smislu, da se umetno v navezi s sobrati rojevaš z zavestno neprekinjenim spominom. Posledica tega, ob odkritju neomejenega vira energije, so medsončna potovanja in s tem sposobnost selitve življenja na druge, za življenje  primerne planete. S tem je dosežena večnost vesoljnega življenja (obstoja) in to je edini smisel, vreden našega truda. To bi moral biti smisel vsakega posameznika, ki mu ni skrb za življenje tuja!
Biblija pove »Zadnji sovražnik,« ki bo premagan« je smrt«!!

Ti je še do bureka, ko glava boli, da peče burek?
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #484 - 07.02.2008 at 20:46:48

dobr ste se razpričali in zafilozofirali. škoda k se mi ne da vsega brat.  Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Etrex
5

Reply #485 - 07.02.2008 at 20:57:53

Petra. wrote on 07.02.2008 at 20:46:48:
dobr ste se razpričali in zafilozofirali. škoda k se mi ne da vsega brat.  Wink

Ja Petra res je tu nekaj skoda... Skoda da nekateri nabivajo eno in isto, trdijo da so taksni kot so neuporabni.

Jaz sem hotel na zacetku da bo to tema o znanju in ne filozofiranju.

Pa kaj ces eni ne uporabljajo glave, so kot naviti papagaji.

Samo taksna vrsta (delovanja) bo slejkoprej izumrla. Samo ljudje se se ne zavedajo kaj je P.D., verndar bodo izpadli ubogi, ker bodo vse papige lahko samo ponavljale, z neznanjem ti ne mores proti znanju, samo bedaka iz sebe lahko delas, dokler tega koncno ne dojames.

Od Alojza poste pa si le preberi, ker ce je kaj vredno branja je to.
Ostalo pa res ni kaj prevec, ker ne pove nic novega o temu svetu torej nic bistvenega, novega zate.

L.P.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #486 - 07.02.2008 at 23:02:22

Etrex wrote on 07.02.2008 at 20:24:24:
OMEN SAT wrote on 07.02.2008 at 17:47:45:
ja to se cist strinjam da tole kar si napisal le ovca lahk sledi temu teorija kot teorija, ki je iluzija.
tako kot prometejova teorija, ki je pa spet samo iluzijska teorija in zgleda, da si se zmeri ovca k sledis teorijam.
prebudi se,ce nisi hipnotiziran s tem prometejevim darilom

Pa dobro no pa kaj ti mene malo zajebavas?

To kar ti pravis je razsvetljenje, kar naj bi bilo enako = dvig kundalini.

In ja to je teorija, pa kolikokrat moram se razlozit? To isto ti trdis: resiti se zavesti, postati eno z stvarstvom, kjer se izgubi objekt in subjekt in bos tam kjer moras biti.

Ampak ti lahko to samo nakladas v prazno, Alojz bo pa prakticno pokazal.

Razumes ti, jaz in ostali lahko samo filozofiramo o tem, Alojz pa ima ZNANJE fant ne teorijo.

Pa dejte malo razmisljat no, ko sem prej omenil luno, ti lahko filozofiras kolikor hoces o luni, to je samo iluzija, ker jo ne poznas.

Ko pa stopis na luno in jo razisces v toliksni popolnosti, da lahko poves vse o njej, je to prakticno spoznanje. In ti bos rekel spet je to iluzija, jaz pa ti povem tisti ki to pozna, se bistveno razlikuje od tistega ki o tem samo fantazira.

Vidis ce bi vsi tako razmisljali, da o nobeni stvari ne rabimo razmisljat, ker je itak neuporabno, ker je le vse ena velika iluzija... Ja potem bi pa uporabljali namesto sedanjih 10-15% mozganov samo 3%.

Pa pomisli malo no kaksen absurd je to?

Clovek kot vsaka vrsta mora biti kompleten, prakticen v vseh pogledih, nevem kam je prislo danasnje razmisljanje, da zdaj clovek sploh uma ne sme uporabljati oziroma da ne mores s tem nicesar storiti v dobro civilizacije...

Sorry OMEN_SAT, ma jaz ti drugace ne znam objasniti.

Ma kaj bomo delali ko bo kvantno zlitje? To se bliza ves? Pa ce ti to izgleda zdaj zgodbica za lahko noc, kaj ce bos jutri to dojel? Razmisljanje se ti bo sesulo totalno, kot se je meni ko sem zacel stvari povezovati in sem zavestno opazil, vse je tocno tako kot pravi Alojz. To ni vera samo dojemanje realnosti 2+2=4 in to je pravilno ko dojames pa cetudi se ti vsi smejijo da je iluzija, ker ni je zakon.

Jaz ne vem, pa na kaksni stopnji ste ljudje, da se lahko tako brezdusno smejete REALNOSTI? Ti povem ko bi se v zivo pogovarjal z Alojzom in spoznal, vsa tvoja vprasanja, kako ni to nobenega odstopanaj, vse se ujema popolnoma vse, sveti spisi, vesolje, zapuscine nasih prednikov,celo pomagajo nam z zitnimi krogi, ki pa si ga gres lahko kaksnega identicnega ogledati in opazis da to z trenutno civilizacijsko tehnologijo clovek ne more ustvariti.

In to ti Alojz tocno pove kaj predstavlja. Samo ce ti on govori 2+2=4 lahko ti govoris ma to ni res, samo zato ker tega ne dojames ali noces dojeti.
Ce pa za vsako stvar premislis in dojames, vidis da ti Alojz govori resnico in vidis da drugace kot tako ne more bit!

Samo prej se moras vrniti v realnost, saj potem lahko gres naprej sanjarit... Samo ce napovejo naravno katastrofo, je dobro to upostevat, al bos tam stal in cakal?

Pa kaj dela clovek vecino dneva? Si v tej iluziji ali delujes v temu realnemu svetu in upostevas zakone fizike?

Ko si v avtu, moras biti prekleto pozoren, majhna napaka neupostevanja zakonov te stane hudih posledic ane? Mores biti pozoren in uporabljati um al se motim?

Vidis taksna je realnost pa lahko blodite kolikor hocete.

Takrat opazis da delujes ti, da imas ti svobodno voljo, da ti je dal ta vas bogec nekaj s cimer si bos pomagal PAMET.

Pomagaj si in bog ti bo pomagal, vse pove kaj je bog cisto vse, ti imas svobodno voljo, ne nekdo drugi namesto tebe.

Ampak ne ljudje ne zivijo v temu trenutku, upajo na visjo kozmicno zavest o kateri nimajo pojma.

Alojz pa ve o cemu govori.
Glej vse cisto popolnoma vse kaze z prstom direktno na izgubljeno znanje, katerega tehnologija je neverjetnih razseznosti. Pa kako se ti lahko zgodi taksna utvara ce imas vesolje pred sabo sestavljeno brez najmanjsega odstopanja na vseh nivojih?

Ne mores verjet v osnovi tako enostavna stvar ampak vse, vse lahko pocnes z njo (Kaj mislis da je izgubljeno znanje alkemije drugega kot del tega? Dobesedno atome sestavljas kot kocke). In tako je to vse vpeto po zakonih, ki jih pac se ne pozna clovestvo.

Potem ko imas taksno moc, je to nekaj bozanskega in to ne smes izrabljat, zato pravi Alojz da so ljudje sejalci zivljenja in zato obstaja vesoljni eticni kodeks in zato smo tu. In ceprav malenkost A loj Z simbolika je povsod, alfa-omega obstoja, na nivoju abecede je med A in Z vse.

Lep pozdrav

uredu te je zacapral tale alojz
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #487 - 07.02.2008 at 23:06:06

Alojz in Sandib wrote on 07.02.2008 at 20:38:15:
Quote:
alojz raje pojdi sluzit svoje poslanstvo naprej ce ne bo prepozno za clovestvo,ker tvoje nakladanje prometejeve teorije je samo ovira, da  clovestvo spozna kaj  je Resnica.

Omen Sat

Imaš pomenljivo ime, pa veš kaj dejansko  pomeni pojem « OM« ? Starec z gore, Stvarnik.
Ali mogoče zgolj vso in vsako X vesoljno  enotno navzven izraženo vrednost  maso energije prostora t. časa *življenja (akumulacije) O krogle-( realizacije) M kocke? To je zopet  enakovredno pojmu  IN-RI itd.!
Oman Sat v vrtec pojdi, potem pridi solit pamet, ali pa si oglej skice na WWW.prometejevodarilo.com  !

alojz zakaj pa nisi celo ime desifriral ce si tako vseved.
jaz sem ze v vrtcu, ker sem spoznal, da sem bozji otrok in da se lahko igram v prelepi harmoniji.
ti pa se zdej misles, da si ucitelj, ki soli pamet nevednezem.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #488 - 07.02.2008 at 23:26:51

OMEN SAT wrote on 07.02.2008 at 18:06:23:
Quote:
ko spoznas kaj je kozmicna zavest ves,da je um(misli ) iluziija.
ni vazno ali je po tvojem zunajna(zavedno) ali notranja zavest(nezavedno) to je vse um.
vse misli ki izhajajo iz Tebe so le proces, da spoznas kaj je um,nic drugega.
in dokler so misli v umu ne mores sploh spoznati kaj je kozmicna zavest,ko ti umre zadnja misel v umu sele potem imas vedenje o stanju kozmicne zavesti.
potem ni vec ega ampak samo um, ki je kozmicna zavest in popolno orodje Boga

malo razmisli, kaj si napisal

jaz že dober vem kaj sem zapisal sam ne vem pa ce ti to dojames

Poglej zunanja zavest ni samo zavedno, ker se izrazaš tudi iz nezavednega. Um še zdaleč ni vse. Kaj ti poganja srce in ostale organe, da pravilno rastejo in delujejo? Zavest.
Zunanja in notranja sem uporabil samo zato, da bi zavest prikazal bolj plastično. To ti malo razlagam samo zato, da se ne bi tako bal uma in ga vztrajno zanikal. Dejstvo je da ga imaš, zato ga uporabljaj in ko ga boš spoznaval, boš uvidel, da ti lahko lepo služi kot orodje za vsakodnevne dejavnosti..
Ne trapaj o kozmični zavesti, če niti približno ne veš kaj to je. Se ne da opisati in kot sem napisal ni nobene poti do nje, ker pot  je čas.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #489 - 07.02.2008 at 23:33:24

Ce te kdo nekaj navadi pomeni da te zacopra Roll Eyes

Omen sat eno vprasanje, dej povej ti meni kaj resnicno te tako moti pri P.D.?

Prosim brez kaksnih bednih izjav tipa vse je nesmisel in podobnih ponavljanj a v resnici samo furas ego trip in sploh ne ves v cemu je stvar.

Lepo povej kaj (in to tocno opisi) te tako moti da izlivas vsa najnizja custva po P.D.?

Osebno se ideja sploh ne zdi slaba da nebi vec za nase energijske potrebe unicevali zemljo, sebe in vse okrog sebe. Kaj neki pogruntavajo kao eko pa nevem kaj, namesto da bi se od vesolja ucili, bi pogruntali kaj pomeni zelena energija.

Ampak vem da se ti za to sploh ne sekiras, ker se igras v prelepi harmoniji, briga tebe kaj se dogaja levo, desno,tu,tam,. vojne, beda, unicevanje celih zivalskih vrst, ravnokar ko sem to spisal je nevem koliko ljudi umrlo od lakote, eh jebes to.. samo da sem jaz srecen zadovoljen v harmoniji,  za drugo pa nisem odgovoren ane? zato pustmo to in mi povej kaj te muci pri P.D. dete bozje?
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #490 - 07.02.2008 at 23:45:46

Quote:
Quote:
ni vazno ali je po tvojem zunajna(zavedno) ali notranja zavest(nezavedno) to je vse um.
in dokler so misli v umu ne mores sploh spoznati kaj je kozmicna zavest,ko ti umre zadnja misel v umu sele potem imas vedenje o stanju kozmicne zavesti.

Poglej zunanja zavest ni samo zavedno, ker se izrazaš tudi iz nezavednega. Um še zdaleč ni vse. Kaj ti poganja srce in ostale organe, da pravilno rastejo in delujejo? Zavest.
Zunanja in notranja sem uporabil samo zato, da bi zavest prikazal bolj plastično. To ti malo razlagam samo zato, da se ne bi tako bal uma in ga vztrajno zanikal. Dejstvo je da ga imaš, zato ga uporabljaj in ko ga boš spoznaval, boš uvidel, da ti lahko lepo služi kot orodje za vsakodnevne dejavnosti..
Ne trapaj o kozmični zavesti, če niti približno ne veš kaj to je. Se ne da opisati in kot sem napisal ni nobene poti do nje, ker pot  je čas.

Ej to pa je res prav lepo, da vidim da je ja se kdo pri pameti.

Samo res samo neko nabivanje o nezavednem (eno in isto ponavljanje) in po nekih 100 postih se le najde nekdo ki se misli, deluje ZDAJ.

Ja ce bi bili vsi na neki razumni stopnji razumevanja in ne samo lepljenja za svojimi starimi vzorci, bi ta tema res sluzila svojemu namenu.
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #491 - 08.02.2008 at 01:28:40

Etrex wrote on 06.02.2008 at 22:45:43:
Quote:
Etrex wrote on 19.01.2008 at 02:47:04:
Pa se ena misel mimo katere ne morem...

Saj vem v cloveski naravi sta dva pola in ko pade eden v skrajnost, kot je v temu primeru tukaj.

Ce te nekdo pljuva se avtomaticno obranis...

Zamislite si svet v katerem bi ti vsakdo ponudil roko, gonilna sila vsega ali stvarnost sama le odloca na podlagi tvojih odzivov, torej v bistvu se vedno odlocas zase samo ti.

Pa tudi ta forum je odprt v dobrobit tega

Mislim da bi bilo lepo da bi bile na enemu topic-ku samo vprasanja in razlage brez  pljuvanja ki ne koristi nicemur.

Ce vidis nekje faljeno teorijo, pa enostavo to lepo razlozis cloveku zakaj je tako.

Mislim da bi morali otroke ze v vrtcu uciti tako.

Pozdravljen Etrex   Smiley

Vidiš ta tvoj  post na začetku se mi je dopadel, zato sem sploh začela sodelovati v temi.  
A zdaj vidim da so to bile le lepe besede  na začetku, ko si hotel spodbujati ljudi da sodelujejo..
Kaj je sedaj nastalo iz tega vidimo vsi.

Glede na to, da si ti odprl temo in ker normalna izmenjava mnenj ni mogoča, se ne bom več vmešavala v tvojo temo.

Lep pozdrav   Smiley

Pozdravljena Nahate.d Smiley

Se globoko opravicujem Nahate.d... Ampak verjemi ce bi bila na mojem mestu, bi te tudi uzalila ta tvoja kreacija.

Quote:
Najprej pospravi pred svojim pragom, Etrex.

Če je to zate pozitivno razmišljanje,  potem nič ne veš o pozitivnoti.
To je zame primitivno razmišljanje in ti praviš  da bo čedalje več ljudi takih , še želiš si.

Kaj pa ti zmoreš, razen tega da pljuvaš po drugih, kaj več še nisem uspela prebrati.

No tako kot te je zdaj uzalila moja in zdaj si pac uzaljena... posledica socasno vzrok ali obratno ce hoces.

In ce to razumes lahko odpustis, ce ne razumes pa pac zavihas nos in gres.

Ampak ker nocem nobenemu nic slabega te vabim nazaj v temo  Wink Temo v kateri ne bo ostalo neobjasnjenega vprasanja  Smiley No ja razen za tiste ki so doziveli nirvano in so na zemlji se samo zato, da  pljuvajo po resnici, ker jim resnica ni vsec.

Te osebke naprosam v njihovi vsevednosti ki izvira iz visje nadkozmicne zavesti in posledicno brezpogojne ljubezni ki jim seveda ni tuja... Prosim lepo ne unicujte necesa, za kar se je nekdo zelo trudil in kar vam ne skoduje...Niti ne veste mogoce vam celo pomaga.

Kaj pomagajo oči, če je srce slepo? Nahate.d ta tvoj moto je dober, ampak so mi ravno oci ZDAJ pomagale (sem se enkrat pregledal tvoje poste) da sem spoznal, da si ti se vredu... ce bolje pomislim se najboljsa glede NEzaljenja.
Ampak poglej se enkrat kaj in zaradi koga je tako nastalo?
Samo zaradi ego nasponanih osebkov, ki so ponosni ker mislijo da vedo neko dokoncno duhovno resnico (v bistvu jo vedo v sebi, le izkrivljeno jo dojemajo) in ce cel trop zraven misli isto, potem mislijo da ne rabijo niti preveriti necesa in ze lahko to zavrzejo, ponosno pobruhajo in se hijensko smejijo zraven.

Pa kaj ni moja reakcija normalna v temu primeru?

Zdaj pa v premislek vsem tu:

Zakaj smo tu ce je nasa bit popolna? Tu smo da se nekaj naucimo aneda? Ok to vemo vsi.

Vredu, trdite da posamezno bitje raste skozi vecnost in ker je vecnost neskoncnost, je logicno da smo nekaj pregresili, ce ne nebi bili ZDAJ tu?

Ker ce bi se samo navzgor razvijali bi bili ze popolni, saj nasa dusa ze vecno obstaja in v tej vecnosti bi ze prisli do konca tega nepoznanega bistva.

Iz tega potegnem, ce si popoln in si sploh popolnost sama, zakaj bi sel na izkusnjo kot je zemlja? Nekaj si moral pregresiti, nekaksen zakon, vesoljni kodeks. Vendar zakaj bi nekaj pregresil ce si pa popoln? Torej  ocitno tudi v raju res ni vse popolno.

Upam da sem dovolj razumno napisal, drugace ne znam to objasniti.

Ampak tisti ki bo to dobro premislil, bo dojel da civilizacijski cikli obstajajo, da obstaja vesoljni eticni kodeks in da nam nekaj manjka da pridemo tja, kjer smo ze bili vendar smo bili dobesedno izgnani po lastni krivdi, volji.

gNight

V redu je Eterx, sprejmem opravičilo, nimam biti kaj užaljena in tudi ti ne.   Smiley  Užaljenost dela naš lažni ego, ker ima o sebi neko predstavo in ko jo nekdo omaja, nastopi užaljenost  in jeza.   Angry

Nesporazum ni nič slabega, po njem gredo lahko stvari bolje kot prej. Če si moder neporazume uporabiš  zato da greš naprej in se nekaj naučiš iz njih

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #492 - 08.02.2008 at 08:17:50

Quote:
Quote:

doro preberi se enkrat kaj sem zapisal zgleda ,da res ne dojames.jaz se ne bojim uma ker sem spoznal kaj je.
ti zgleda da ne ves še, da um brez misli je kozmicna zavest ko bos to dojel se bos sebe zavedal, kot zavest ki je budno zivljenje stvarstva.
seveda se ne da opisat ker ni uma, ker stvar lahko opises samo z umom in se strinjam da ni nobene poti do nje,ker preprosto je tu in zdaj.
prometejvo darilo pa lih pot ponuja, da je treba nekaj storiti da bo spoznana.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #493 - 08.02.2008 at 09:29:26

Quote:
Omen sat eno vprasanje, dej povej ti meni kaj resnicno te tako moti pri P.D.?

ce ti enemu ponujas pot ,ki ne obstaja,ga peljes stran od Resnice v iluzijo bivanja.
vsa teorija ,ki je nastala v prometejevem darilu je hrana za um.
in tako zaposlen um ne more dojeti kaj je Resnica,ker se ubada s to iluzijsko teorijo.

Quote:
Ampak vem da se ti za to sploh ne sekiras, ker se igras v prelepi harmoniji, briga tebe kaj se dogaja levo, desno,tu,tam,. vojne, beda, unicevanje celih zivalskih vrst, ravnokar ko sem to spisal je nevem koliko ljudi umrlo od lakote, eh jebes to.. samo da sem jaz srecen zadovoljen v harmoniji,  za drugo pa nisem odgovoren ane? zato pustmo to in mi povej kaj te muci pri P.D. dete bozje?

to vidi samo tvoj ego, ko bos pogledal globje in presegel ta ego ti bo jasno zakaj je tako.
cudno se mi zdi zakaj ti alojz ne razlozi ce vse tako ve,ker ce bi ti povedal, njegova teorija ne bi imela smisla. dvomim pa ce ima tako globok uvid v stvarstvo,ker ce ga bi imel bi se zavedal da bozjega nacrta ni mogoce spremeniti, ker se vse dogaja tako kot se more.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #494 - 08.02.2008 at 11:20:17

Končno si dojel, da um niso samo misli. Misli je dokaj enostavno odgnati, to ti ponujajo razne tehnike, ki jih učijo guruji in jim pravijo meditacija.
Vendar pa dokler govoriš, da si ti tisti, ki mora odgnati misel,
si v odnosu do nje in to je čas. Prav tako je prostorski interval v reku -tukaj in zdaj.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 31 32 33 34 35 ... 764