Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 32 33 34 35 36 ... 764
(Read 1310806 times)
OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #495 - 08.02.2008 at 12:40:52

Quote:
Vendar pa dokler govoriš, da si ti tisti, ki mora odgnati misel,
si v odnosu do nje in to je čas. Prav tako je prostorski interval v reku -tukaj in zdaj.

vprasaj sebe kdo je rekel, da moras misel odgnati?
jaz samo povem, da misel ni resnicna, mogoce zate je ,ker mislis da jo je treba odgnati.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #496 - 08.02.2008 at 13:09:48

OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 12:40:52:
Quote:
si v odnosu do nje in to je čas. Prav tako je prostorski interval v reku -tukaj in zdaj.

jaz samo povem, da misel ni resnicna, mogoce zate je ,ker mislis da jo je treba odgnati.

Kako ne dojameš, misel je resnica. Iz misli nastane ideja iz ideje akcija, ki povzroči trplenje. Tudi beseda lahko ubije in to je še kako resnično. Ko vse to zaznaš in sprejmeš kot resnico si zavesten tega, kar se v tebi dogaja, lahko v sebi odpustiš in postaneš svoboden. Videnje neke poti in se je držati je idealiziranje, to pa pomeni posnemanje, si človek iz druge roke. Tu ni svobode.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #497 - 08.02.2008 at 13:21:48

Quote:
OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 12:40:52:
Quote:

Kako ne dojameš, misel je resnica. Iz misli nastane ideja iz ideje akcija, ki povzroči trplenje. Tudi beseda lahko ubije in to je še kako resnično. Ko vse to zaznaš in sprejmeš kot resnico si zavesten tega, kar se v tebi dogaja, lahko v sebi odpustiš in postaneš svoboden. Videnje neke poti in se je držati je idealiziranje, to pa pomeni posnemanje, si človek iz druge roke. Tu ni svobode.

vprasaj se iz kje pride misel
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #498 - 08.02.2008 at 13:36:57

ajgor ce mislis, da misel je resnica.
potem si ti kot resnicno bitje le misel.
Bog je Resnica , ni le misel.
je to kar misel nikoli ne more biti ker ni resnicna.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #499 - 08.02.2008 at 13:39:52

Vidim, da si prišel do samozadovoljstva in hočeš postaviti neko avtoriteto.
Najlažje, je živeti v lastnih prepričanjihi in misliti, da si vseveden, da si bog. Naslanjati se na neko izkušnjo in o njej sanjariti. Izkušnja pa je vedno stara in je v času. To je nesprejemanje resnice, oholost in tradicionalizem. Hodi po poti izogibanja resnice, verjemi, da je vse iluzija in sledi zavesti (imenuj jo kakor hočeš, vsaka je omejena), ampak strah bo ostal.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #500 - 08.02.2008 at 13:42:57

OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 13:36:57:

Zdaj razmišljam in to je zdaj resnica.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #501 - 08.02.2008 at 13:47:34

Quote:
Vidim, da si prišel do samozadovoljstva in hočeš postaviti neko avtoriteto.
Najlažje, je živeti v lastnih prepričanjihi in misliti, da si vseveden, da si bog. Naslanjati se na neko izkušnjo in o njej sanjariti. Izkušnja pa je vedno stara in je v času. To je nesprejemanje resnice, oholost in tradicionalizem. Hodi po poti izogibanja resnice, verjemi, da je vse iluzija in sledi zavesti (imenuj jo kakor hočeš, vsaka je omejena), ampak strah bo ostal.

ni to lastno prepricanje taka je Resnica.
nikoli nisem izjavil da jaz mislim da sem bog in da sem vseveden.
mogoce ti dojemas moje poste tako, ampak ravno ti sporocajo da z mislijo ne mores doseci boga in biti vseveden ker je omejena.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #502 - 08.02.2008 at 13:55:12

Quote:
V redu je Eterx, sprejmem opravičilo, nimam biti kaj užaljena in tudi ti ne.   Smiley  užaljenost dela naš lažni ego, ker ima o sebi neko predstavo in ko jo nekdo omaja, nastopi užaljenost  in jeza.   Angry

Nesporazum ni nič slabega, po njem gredo lahko stvari bolje kot prej. Če si moder neporazume uporabiš  zato da greš naprej in se nekaj naučiš iz njih

Lep pozdrav   Smiley

No vidis lepo ti razumes v temu primeru vzrok in sprejmes posledico, medtem ke nekateri tezki duhovnezi zavijejo nos in se uzaljeni zakopljejo, ceprav si velikokrat sami narediojo podlago da so uzaljeni.
Ceprav je to nic vseskupaj.

E vidis to kar pravis pa se 100% strinjam, zivljenje se odvija tu zdaj in to je realnost in tu se ucimo in samo vecno zdaj spoznavamo.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #503 - 08.02.2008 at 14:01:26

Quote:
xexexe
np
... sam razmislt ...
bi bral blj redno (sproti) ... pa ste tolk tega napisal ... se prpravm brat in tako ... pa ko kej postnem, sta že kr 2 dodatni strani ... al pa kej ... ni kej dost, lojz govori o zadevah ki so nedokazljive ... lahko mamo samo mnenje o tem
ali pak izkušnjo, ki pa je lahko nepopolna, zaradi naših nepopolnih čutil ...
jest tkoitaq razumem da use kar nas spodbudi o razmišljanju ipd o višjih svetovih, je gut ...

im ... morm poudart ... od usega kar obstaja - od kje smo pršli in tako, zakaj smo tuki ipd ... se mi še vedno zdi da je najbližje resnici pršu icke ... u navezi s credotom ...

General-Gape

Po mojem mnenju si se kar malo pozno zavzel za večjo kulturo komunikacije na tvojem forumu. Mislim, da ni nič narobe če se ne strinjamo. Problematično pa je žaljivo etiketiranje.
In to samo zato, ker mogoče znanje in razumevanje nekaterih udeležencev ni na nivoju zadeve.

Takšen primer si mogoče tudi sam. Sprejemaš sklepe,ki jih ne moreš ti sam dokazati. Sam lahko vse kar sporočam (v strpnem dialogu, če bo omogočen) tudi praktično dokažem (Agregat utirjenih magnetnih polj glej skice) s svojim znanjem in prakso, ne s tujimi navedbami in prepisanimi citati.
Pisal si, oni striček fizik je dejal to in to! Oni fizik nima žal pojma o pojmu!  DOKAZ!!!

Ono striček še vedno misli, da sta Merkur in Venera planeta našega osončja. Sta zgolj satelita Sonca. Jaz na osnovi trojnih vezi vsakega nebesnega telesa in vsake druge pojavnosti to takoj praktično dokažem.Ta tvoj striček fizik še ne ve, da Sonce ni središče našega osončja ampak je to asteroidni pas (enako tvoji trebušni votlini). Ta gospod ne ve, da so planeti vezani nazaj na satelit ali satelite in naprej v središčno točko osončja (v asteroidnem pasu). Ta tvoj striček fizik ne ve, kaj pomeni Sonce in kaj Jupiter v smislu samo ohranitve samozadostnosti, samo delovanja mept, kar  omogoča vsakih 15 milijard let ciklična kvantna samo zlitja našega osončja. Tu vsak konec pomeni nov začetek in večno tako. On striček ne ve temeljnega  pomena črne galaktične luknje znotraj galaksije!
Oprosti tisti tvoj striček fizik ve komaj kaj. Ve tisto, kar so ga naučili drugi, je prebral, ali slišal...
Jaz lahko dobim od vsakega Zemljana vprašanje v zvezi z našim bivanjem znotraj celotne vse obsežne vesoljne pojavnosti mept*. In verjemi mi, ni vprašanja na katerega ne odgovorim. Zate smela trditev, zame normalna, ker vem vse od A do Ž od Ž do A!!!!
Daj tistega icka, ki je po tvojem prišel najdlje, da si postaviva drug drugemu pet ali 1ooo vprašanj. Jaz bom na vsakega njegovega dokazljivo analitično odgovoril, on ne bo na nobenega mojega!

Inicijacija v vesoljno znanje večno živih je nekaj drugega kot filozofsko razglabljanje individualnih iskalcev odgovorov našega bivanja.

Takšno početje jih običajno pogubi ali zavede, tako, da njihove trditve nimajo več niti, ki bi jih vodila  iz tega vesoljnega labirinta v katerem se izgubijo in običajno tudi omagajo!  

Brez inicijacije večno živih ni pogleda, ki omogoča brez nevarnosti hoditi po tem večno-sedanjem vesoljnem labirintu mase, energije, prostora-t.časa, *življenja.
Labirint pozna vsa sveta zapuščina večno živih na Zemlji. Sedaj tudi veste, kaj je njegovo sporočilo in kaj je pogoj, da bi lahko prišli varno v njegovo središče in se tudi po njemu varno sprehajali in ga spoznali!!

Poglej moje poste! Do sedaj se je še vsak korenjak malo polomil zobe, ko se je soočil z menoj. Ošabnosti je preveč v ljudeh premalo etičnih norm!  Jaz vem, znam, zmorem in sem za to tudi dokazljivo poklican!         P.D. ima namen omogočiti človeštvu preživetje in nadaljevanje življenja. Torej je v njemu najbolj humano početje v dobro življenja in za njegovo nadaljevanje !  
11 ploščica spoznanja !! EP o Gilgamešu »Podri svojo hišo (miselnost) zgradi si ladjo, pusti bogastvo, pobrigaj se za življenje, sovraži premoženje, reši življenje!  Sporočilo popolnoma enako Prometeju, svetopisemskemu  Noetu itd. !

Luka 12:7: »Ne bojte se. Vredni ste več od mnogo vrabcev!«

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #504 - 08.02.2008 at 14:03:45

OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 13:36:57:

Zelo Resnično + dobro razloženo . Podpis ( z vsem srcem  Cool) Roll Eyes

+ lep , predvsem pa resnično dober dan, vam želimo

Boštyx + # team
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #505 - 08.02.2008 at 14:10:21

+ ponovno še eno staro vprašanje gospodu Alojziju ;

Alojz, kaj veste o Vesoljnem Človeku ?

Se mi zdi, kot da je Alojzij spregledal to moje staro vprašanje, ali pa ne zna odgovoriti nanj  Roll Eyes.

šah-mat ?

Lp, Boštjanko + #
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #506 - 08.02.2008 at 14:14:03

OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 09:29:26:
Quote:
Omen sat eno vprasanje, dej povej ti meni kaj resnicno te tako moti pri P.D.?

ce ti enemu ponujas pot ,ki ne obstaja,ga peljes stran od Resnice v iluzijo bivanja.
vsa teorija ,ki je nastala v prometejevem darilu je hrana za um.
in tako zaposlen um ne more dojeti kaj je Resnica,ker se ubada s to iluzijsko teorijo.

Quote:
Ampak vem da se ti za to sploh ne sekiras, ker se igras v prelepi harmoniji, briga tebe kaj se dogaja levo, desno,tu,tam,. vojne, beda, unicevanje celih zivalskih vrst, ravnokar ko sem to spisal je nevem koliko ljudi umrlo od lakote, eh jebes to.. samo da sem jaz srecen zadovoljen v harmoniji,  za drugo pa nisem odgovoren ane? zato pustmo to in mi povej kaj te muci pri P.D. dete bozje?

to vidi samo tvoj ego, ko bos pogledal globje in presegel ta ego ti bo jasno zakaj je tako.
cudno se mi zdi zakaj ti alojz ne razlozi ce vse tako ve,ker ce bi ti povedal, njegova teorija ne bi imela smisla. dvomim pa ce ima tako globok uvid v stvarstvo,ker ce ga bi imel bi se zavedal da bozjega nacrta ni mogoce spremeniti, ker se vse dogaja tako kot se more.

Najboljši post do sedaj!!!   Smiley Smiley Smiley   Kaj je osnovna napaka P.D.? Razmišljanje, da je svet potrebno spremeniti na bolje. P.D. je hrana za um, hrana za ego in samopomembnost, in hrana za senco/hudiča.

Čudno res, da g. Alojz svojemu podaniku Etrexu ne obrazloži, da je vesolje en sam pojav in da je trkanje raznih molekul le privid našega umskega ovoja, in da se te molekule brez težav lahko trkajo po mili volji - vse to je popolna harmonija.

No, v tej godlji je pa tudi naš um, ki to trkanje molekul/atomov vidi kot grožnjo samemu sebi, ker če bi odmrl, bi videl da stvarstvo ne bi moglo biti bolj popolno. On sam pa je utelešenje nepopolnosti!!! In to nepopolnost P.D. še izdatno hrani in povečuje!  Kozmične sirote!  Shocked
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #507 - 08.02.2008 at 14:19:24

Vse to "znanje" P.D. je iluzorno znanje! Vse to samo hrani umski ovoj/ego in hrani hudiča! Vse to je le poskus obdržanja pri zavesti, da nas ne bi kar sedaj odpihnilo v ... večnost ... in neskončnost.

Ta um mora kar naprej misliti in misliti in misliti in si izmišljati nove teorije in dognanja, ker brez misli je svet POPOLNOMA POPOLN! Realise this!
"Be still and know that I am God."

Ne pa: "Spoznajte Prometejevo darilo in vedeli boste, da sem Bog!" To se ne bo nikoli zgodilo, garantiram!  Shocked   Ta "I am" pomeni = Bog v odsotnosti popolnoma vseh misli.

"Smrt mislim, svoboda Božanskemu!"  Grin Cool Wink Smiley Cheesy Grin Shocked Cool Grin Cheesy Wink
To je moj EDINI moto!!!!!  Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #508 - 08.02.2008 at 14:41:56

Omen sat, ves zakaj te cisto razumem? Tako sem sam razmisljal, res skrajno, popolno skrajno duhovno nematerijalno tocno tako.

Zame je bila vse maya, samo v stanju enosti (saj to sem ti pravil ane?) je spoznaje resnica sama.

Ampak stvari so in niso taksne.

Ko mi je Alojz razlozil in sem malo pogledal P.D. sem opazil da je to zmota. Dogajanje zdaj je realnost, zate je pomembno kar dojemas, ne neka stanja enosti, ki ga ne razumes.
Bezne uvide je imel skorajda vsakdo v to stanje, samo kaj je to? Ko clovek umre, se po lastni volji njegova dusa veze na telo. Torej?

Ampak vedite da Alojz, ceprav se nekateri smejite prinasa resnice o obstoju, razumevanju,(ne sebi, ampak vseh nas) ki jih ni se nobeden dojel v celoti, ceprav jih nosi v sebi vsak izmed nas.

To imejte na umu in da to prinasa tisto znanje. Naj zgleda se tako neverjetno, resnica je taksna, ker odkrito pogovorjeno drugacna ne more bit. Tukaj gre samo dojemanje vsega kar je.

Vidis problem je da duse ni nobeden znal pravilno opisat, je spominska koda zivljenja, ki ima svojo strukturo, ceprav zelo fino ima strukturo, torej je nekako opredeljiva. In sedaj mi je padlo na pamet, ko sem bral v neki knjigi, ko je avtor knjige, ki je dozivel razsvetkjenje: Zjutraj ko je vstal in videl skozi okno, ko je pronicala jutranja svetloba, je rekel:
Sele zdaj sem opazil da je svetloba nic drugega kot ljubezen sama.

Poglej si zdaj strujkturo jasnine, ki si jo lahko naredis, z prva nesmiselno resnico: Dusa je iz nemasnih delcev fotonska struktura, svetloba ki jo vidis pa ni vse kar je iz fotonov. Kje so se znanstveniki da pridejo v te vode (ceprav pocasi kvantna fizika razkriva resnico, ima tudi se vedno polno zmot).

In svetloba je ljubezen, dusa, osvetljevanje poti,... svetloba ima velik simboklicen pomen in vedno ko premislis resnice P.D. vidis
kako je lahko vse tako tocno povezano.

Dusa je kondenzirana (krog), telo realizirana (kvadrat) pojavnost, kombinacija obeh dveh socasno, tvori  tvoje misli in to je duh.

V bistvu kvadrat in krog, ki ju je mimogrede Alojz patentiral, predstavlja osnovo vsega kar si lahko zamislis.
Zemlja= kopno+voda ja kaj zaboga je drugega kot to?

Glej omen sat ti vse prevec zavracas pomembnost edinega trenutka, edine realnosti, vzroka in posledice ki se dogaja zdaj, dojemas?

Razsvetljenje ni jutri, cez eno leto je samo zdaj , ker drugega enostavno ni...

OMEN SAT, mi prosim odgovoris na vprasanje, kaj te tako moti v P.D.? Pa to odgovori v tej realnosti ne v neki nepoznani tvoji domislijski (skrivanje za neznanjem) no pa da vidimo kaj je tvoj problem in kaj bi rad dokazal da je krivo, nepravilno v P.D. Cool Pa da vidimo koliko rsnicno poznas zadeve, katere totalno tlacis v blato. Da vidimo ce bos prisel miomo mreze resnice, ali se bos vjel v njo torej... odgovori?
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #509 - 08.02.2008 at 14:51:04

Etrex wrote on 08.02.2008 at 14:41:56:
Omen sat, ves zakaj te cisto razumem? Tako sem sam razmisljal, res skrajno, popolno skrajno duhovno nematerijalno tocno tako.

Zame je bila vse maya, samo v stanju enosti (saj to sem ti pravil ane?) je spoznaje resnica sama.

Ampak stvari so in niso taksne.

Ko mi je Alojz razlozil in sem malo pogledal P.D. sem opazil da je to zmota. Dogajanje zdaj je realnost, zate je pomembno kar dojemas, ne neka stanja enosti, ki ga ne razumes.
Bezne uvide je imel skorajda vsakdo v to stanje, samo kaj je to? Ko clovek umre, se po lastni volji njegova dusa veze na telo. Torej?

Ampak vedite da Alojz, ceprav se nekateri smejite prinasa resnice o obstoju, razumevanju,(ne sebi, ampak vseh nas) ki jih ni se nobeden dojel v celoti, ceprav jih nosi v sebi vsak izmed nas.

To imejte na umu in da to prinasa tisto znanje. Naj zgleda se tako neverjetno, resnica je taksna, ker odkrito pogovorjeno drugacna ne more bit. Tukaj gre samo dojemanje vsega kar je.

Vidis problem je da duse ni nobeden znal pravilno opisat, je spominska koda zivljenja, ki ima svojo strukturo, ceprav zelo fino ima strukturo, torej je nekako opredeljiva. In sedaj mi je padlo na pamet, ko sem bral v neki knjigi, ko je avtor knjige, ki je dozivel razsvetkjenje: Zjutraj ko je vstal in videl skozi okno, ko je pronicala jutranja svetloba, je rekel:
Sele zdaj sem opazil da je svetloba nic drugega kot ljubezen sama.

Poglej si zdaj strujkturo jasnine, ki si jo lahko naredis, z prva nesmiselno resnico: Dusa je iz nemasnih delcev fotonska struktura, svetloba ki jo vidis pa ni vse kar je iz fotonov. Kje so se znanstveniki da pridejo v te vode (ceprav pocasi kvantna fizika razkriva resnico, ima tudi se vedno polno zmot).

In svetloba je ljubezen, dusa, osvetljevanje poti,... svetloba ima velik simboklicen pomen in vedno ko premislis resnice P.D. vidis
kako je lahko vse tako tocno povezano.

Dusa je kondenzirana (krog), telo realizirana (kvadrat) pojavnost, kombinacija obeh dveh socasno, tvori  tvoje misli in to je duh.

V bistvu kvadrat in krog, ki ju je mimogrede Alojz patentiral, predstavlja osnovo vsega kar si lahko zamislis.
Zemlja= kopno+voda ja kaj zaboga je drugega kot to?

Glej omen sat ti vse prevec zavracas pomembnost edinega trenutka, edine realnosti, vzroka in posledice ki se dogaja zdaj, dojemas?

Razsvetljenje ni jutri, cez eno leto je samo zdaj , ker drugega enostavno ni...

OMEN SAT, mi prosim odgovoris na vprasanje, kaj te tako moti v P.D.? Pa to odgovori v tej realnosti ne v neki nepoznani tvoji domislijski (skrivanje za neznanjem) no pa da vidimo kaj je tvoj problem in kaj bi rad dokazal da je krivo, nepravilno v P.D. Cool Pa da vidimo koliko rsnicno poznas zadeve, katere totalno tlacis v blato. Da vidimo ce bos prisel miomo mreze resnice, ali se bos vjel v njo torej... odgovori?

sem ti ze vse razlozil v postih ce ne pa preber vsaj desetkrat ,da ti bo vsaj malo jasno.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 32 33 34 35 36 ... 764