Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 33 34 35 36 37 ... 764
(Read 1310948 times)
Etrex
5

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #510 - 08.02.2008 at 14:51:16

Poet wrote on 08.02.2008 at 14:19:24:
Vse  Vse to je le poskus obdržanja pri zavesti, da nas ne bi kar sedaj odpihnilo v ... večnost ... in neskončnost.

Svet POPOLNOMA POPOLN! Realise this!
"Be still and know that I am God."

Ne pa: "Spoznajte Prometejevo darilo in vedeli boste, da sem Bog!" To se ne bo nikoli zgodilo, garantiram!  Shocked   Ta "I am" pomeni = Bog v odsotnosti popolnoma vseh misli.

"Smrt mislim, svoboda Božanskemu!"  Grin Cool Wink Smiley Cheesy Grin Shocked Cool Grin Cheesy Wink
To je moj EDINI moto!!!!!  Wink

Kar sedaj pravis? Joj poet pa kaksne bedarije ti meces, pa kam te bo zdaj odpihnilo v vecnost in neskioncnost?

Saj ko umres te odpihne tja ma hitro prides nazaj ane?

Ti sploh ocuitno ne dojemas da zdaj si ze v vecnosti in neskoncnosti in vedno si bil in vedno bos samo zdaj v vecnosti. Ti ni vsec vecnost in prihodnost, ti ni vsec zdaj? Lahko bi bil boljsi a?
Lahko, ce bi ljudje drugace uporablajli svobodno voljo KI JIM JE DANA Z RAZLOGOM zapomni si to, nic ni brez razloga.

Tudi ti povej kaj te modti v P.D?
Ker vidim da tudi ti nimas pojma in samo kopiras eno in isto iz tvojega napihnjeno prepricanega ega iz sebe. V resnici neves sploh kaj zaobjkema P.D. no da te vidimo, povej KONKRETNO kaj ne drzi v P.D.?
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #511 - 08.02.2008 at 15:21:10

OMEN SAT wrote on 08.02.2008 at 14:51:04:
sem ti ze vse razlozil v postih ce ne pa preber vsaj desetkrat ,da ti bo vsaj malo jasno.

Joj koliko si ti nerazumna oseba, ves kaj si povedal? Popolnoma nic konkretnega, resnicnega, novega do zdaj. Samo ponavljas kot navita papiga: KAR UM SPRODUCIRA TO NI RES. Vidis to ti trdis ves cas a o P.D. izgleda nimas pojma, kot nimas pojma o umu.

Potem je vse brezveze kar smo se ucili v zivljenju? A OMEN SAT, vse trpljenje na svetu, vse gorje je brezveze, ker ni realno?
Vse izkusnje, ki si si jih s trudom nabral lahko odvrzes, ker te je nekaj  zafrknilo in te ruknilo v ta ubogi svet in to je absurd ker ni resnicno?

To kar si povedal vem jaz ze iz vrtca (To so blodnje), venda  sem rekel KONKRETNO kaj ne drzi v P.D.?

Kaj je tako hudo tezko vprasanje? Vidis to pa je izmikanje prijatu in Alojz se do zdaj ni primaknil niti za milimeter, ti ba ravnoklar branis svoje zmote. Vidis nisi prebral verjetno niti stavka iz straniP.D. samo tu nekaj pametujes. Samo tokrat si se ujel!

Enostavno ne ves, mogoce bos hotel zdaj kaj poiskati, ampak ne bos nasel, ker ti bo A. objasnil tebi in clovestvu zakaj je tako in ne tako kot hoces ti koga prepricat, brez prave podlage.

Govori o stvareh ki jih poznas, ne da prides recimo k profesorju matematike in mu razlagas vse kako to ne drzi, te on vprasa zakaj? Pa ne znas ogovorit, ker nimas pojma o temu znanju, torej matematiki.

Pojdi k menihom v kaksen samostan, tam bos mogoce dosegel svoje namene, tu pa prepusti da se razcveti P.D. ki je realnost, ki bo pomagala clovestvu.
Vsi smo izvorno enaki in Alojz bi rad to dosegel, zato ima znanje in vse kar potrebuje, kaj vi nebi na njegovem mestu ce bi lahko? Taksnega trpljenja na svetu vec nebi bilo in to je zlata doba... Kaj se vam ne zdi to smiselno ljudje? Ali se vam zdi smiselno igrackanje omen sata? Kaj bos ti OMEN SAT spremenil a? Bos komu pomagal? Te briga za se kaksno drugo tocko na svetu razen za tvoje sveto sredisce za drugo pa te gladko boli K....???

Tukaj se delas nekaj finega, vendar Alojz hoce urediti zgoraj napisano hoce pomagati ljudem v obsegu, ki si ga ti niti zamislil nisi v glavi do zdaj.

Zdaj pa odgovor , ce se zelis resnicno igrat in mislis da si kos temu kar si vzel kot salo. Konkretno ubesedljivo, kaj je napacno v P.D.? Pa da vidimo ce si res GENIJ ali le navaden usran MENIH, kii ga briga samo zase!
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #512 - 08.02.2008 at 15:41:25

Poet

Razlozi pojem med bogom in poklicanostjo. Mojzes je poklican od boga, Abraham je poklican od boga , Noe isto, ali so oni bogovi?

Razcisti pojme pri sebi, pol pa pisi... Tvojih klobas so se ze vsi najedli.

Pa da ne bo pomote , tukaj se ne gre kdo zmaga, ampak kdo dokaze kaj je pravilno, kaj drzi, kaj je res.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #513 - 08.02.2008 at 18:00:16

[quote author=Etrex link=1199276871/510#511 date=1202480470]

Quote:
Potem je vse brezveze kar smo se ucili v zivljenju? A OMEN SAT, vse trpljenje na svetu, vse gorje je brezveze, ker ni realno?
Vse izkusnje, ki si si jih s trudom nabral lahko odvrzes, ker te je nekaj  zafrknilo in te ruknilo v ta ubogi svet in to je absurd ker ni resnicno?

narobe ti mene razumes.
svet kot tak je cist resnicen ni pa resnicno kar ti misles tvoje misli.
med nemanifestiranem in manifestiranim rastejo tvoje misli in te misli te delajo locenega od Resnice,ker misli so vzrok,  da se ne zavedas kaj je Resnica.
vse trpljenje,vse gorje pa tudi lepe stvari se dogajajo ce ne ves etrex
so le z enim namenom da spoznas Resnico.
vsaka izkusnja te pripelje le se blizje k bogu tudi tole postanje te bo pripeljalo do tja kamor ti je namenjeno.

Quote:
Vsi smo izvorno enaki in Alojz bi rad to dosegel, zato ima znanje in vse kar potrebuje, kaj vi nebi na njegovem mestu ce bi lahko? Taksnega trpljenja na svetu vec nebi bilo in to je zlata doba... Kaj se vam ne zdi to smiselno ljudje? Ali se vam zdi smiselno igrackanje omen sata? Kaj bos ti OMEN SAT spremenil a? Bos komu pomagal? Te briga za se kaksno drugo tocko na svetu razen za tvoje sveto sredisce za drugo pa te gladko boli K....???

Tukaj se delas nekaj finega, vendar Alojz hoce urediti zgoraj napisano hoce pomagati ljudem v obsegu, ki si ga ti niti zamislil nisi v glavi do zdaj.

po tvojih postih sodec imas zamegljen um.
trdis da smo vsi izvorno enaki to se cist strinjam saj kot Resnica smo eno Bitje in kaj bo tu alojz dosegel ce smo ze vsi izvorno enaki zdaj in tu.
ce bi se tega alojz zavedal bi vedel da svoje znanje lahko prodaja le sebi ker obstaja samo eno Bitje-Bog.
le clovek z egom lahko misli da lahko pomaga drugemu.
ko bos spoznal sebe se bos zavedal da si najvec pomagal kar si lahko.
mimogrede saj zagovarjate rek
clovek pomagaj si in Bog ti bo pomagal.

etrex pa to tvoje trpljenje sprejmi ze enkrat ne pa ponavljat vsak post.
ponuja ti darilo vec kot prometej.
ti povem ko ga odpres,spoznas da zlata doba je ze zdavnaj tu.
nobenega agregata ti ne rabis da to spoznas.
Absolutna zavest ne rabi nicesar.Si to in tega ne mores zanikat.
le tvoja misel te lahko zavede ce bos verjel da je resnicna.

Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #514 - 08.02.2008 at 19:34:11

matijaZ wrote on 06.02.2008 at 21:46:34:
Bardo preberi knjigo Prepovedana arheologija od Michael Crema.Dobi se jo v slovenskem jeziku.Verjetno pa bi se našla še kakšna na to temo.
.

...bral knjigo.  Good, prevec nizanja morda, a v poanti good. Morali bi jo sirsi krogi jemat bolj resno.

nekaj takega....

lp
Back to top

IP Logged

tai
3

I am grateful to be ME

Reply #515 - 08.02.2008 at 19:37:05

očitno sem jaz edina, ki se ni zataknila samo v vsebino, ampak že na sam stil pisanja. kar sem (takrat) prebrala (zdaj mi noče odpret linka s prvega posta na to temo), je prepričevanje. vsiljevanje svojih idej. na meni zelo grob način. pomojem, to že v osnovi ne more bit nekaj dobrega, pozitivnega. ne more bit. in ni presenetljivo,da povzroči, da na isti vsiljiv način to lapajo naprej.

drugače pa, vsak ima svojo realnost. kar je zame bolečina, za drugega mogoče ni. če pa je gorje, trpljenje in vse brezveze?
ej, ja, večina na žalost je. ker se vsak odloča za stvari. in, če se odločiš za trpljenje, je odločitev tvoja. in s tem tvoja misel, da trpiš, kar postane tvoja realnost.

drugače sem pa prebrala samo prvo in zadnjo stran.. zato je možen kiks  Cheesy
Back to top

Be the change you wish to see in the world.

IP Logged

David
Ex Member

Reply #516 - 08.02.2008 at 19:40:50

.... vse je tak kot mora bit.  

Vse ob svojem casu, nic prej in nic kasneje....

Wink
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #517 - 08.02.2008 at 19:41:57

...sve ti je to neki plan  Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #518 - 08.02.2008 at 20:09:26

jaz sem ze v vrtcu, ker sem spoznal, da sem bozji otrok

to je tvoja ošabnost in trditev, da poznaš resnico, za katero praviš, da je absolutna. Zmota.
Ne sprevračaj mojih besed glede misli. Pravim le, da je misel ko razmišljaš resnica.
Ne vem kaj pridobiš, ko nabiraš izkušnje. Ali ni to samo spomin, ki je v polju misli.
Živiš v popolni zmoti in vsak dan si dlje od boga, saj ga poistovečaš s kozmično zavestjo, bog pa ni zavest.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #519 - 08.02.2008 at 20:33:09

Omen sat in vsem ostalim v razmislek!

Ti si naredil iz svojega razumevanja absolutnega in absolutne zavesti pravo 'čorbo'

Abslutno - pomeni celotno vse obsežno  vesoljno bit- stvarstvo-Stvarnika. Stvarstvo je večno-sedaj vse obsežno, kar sočasno pomeni tudi vse znotraj njega, vsako njegovo  X pojavnost mase energije, prostora-t.časa *življenja. Od kvarka - človeka do   X galaksije

Absolutna zavest pomeni vse obsežno  celovito vesoljno zavest-Svetega duha- Stvarnika.

Ta  pa deluje in se razširja na vsako njegovo X mept* pojavnost.To absolutno zavest pa lahko občuti razume  ,ubesedi edino človek kot samo spoznani –samo zavedni nosilec te absolutne zavesti, ki je večno-sedaj  individualni del te absolutne zavesti-Svetega duha..

Edini razkorak med absolutno zavestjo kljub temu,da ta zavest deluje na človeško je« človekova svobodna volja«, ki mu jo ta absolutna vesoljna  zavest-Sveti duh- 'milostno' kot edini samo zavedni vesoljni pojavni obliki življenja-dopušča. Jasno umišljeni  duhovni otrok  Omen Sat!!!

Iz tega vzroka »Človek Bog« sedi na desnici »Stvarnika«, ker  prevzema in sočasno pooseblja njegovo (stvarnikovo) zrcalno podobo. Obličje zre obličje. Človek se zrcali v Stvarstvu-stvarstvo se zrcali v človeku.

V vrtec s temi tvojimi otroškimi blodnjami Omen-Sat. Upam, da ne boš več zrcalil svojih blodenj na P.darilu!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #520 - 08.02.2008 at 20:35:46

Quote:
Živiš v popolni zmoti in vsak dan si dlje od boga, saj ga poistovečaš s kozmično zavestjo, bog pa ni zavest.

pomoje ti bl obracas svoje misljenje ker hoces nekaj dokazat kar ne mores,ker ni resnicno.
sam si rekel da kozmicne zavesti ne mores opisat in Boga tudi ne mores.
kozmicna zavest in bog je eno in isto.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #521 - 08.02.2008 at 20:36:23

Boštyxz wrote on 08.02.2008 at 14:10:21:
+ ponovno še eno staro vprašanje gospodu Alojziju ;

Alojz, kaj veste o Vesoljnem Človeku ?

Se mi zdi, kot da je Alojzij spregledal to moje staro vprašanje, ali pa ne zna odgovoriti nanj  Roll Eyes.

šah-mat ?

Lp, Boštjanko + #

Kopron

Dete moje ljubo.  Kaj bi bila človeška neumnost brez tebe?!
Kje je Zemlja? Je Zemlja izven ali znotraj vesolja? Kaj si potem ti! Zemljan in sočasno vesoljni človek si! Neumnost je res brez mej! Dokazi evidentirani!

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #522 - 08.02.2008 at 20:38:58

David!

Ti si iz pravega rodu-iz Davidovega rodu-pravi pomen.
Vse več nas je!

Pozdrav, Ne vrag le človek naj bo!
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #523 - 08.02.2008 at 21:05:13

Alojz in Sandib wrote on 08.02.2008 at 20:33:09:
Omen sat in vsem ostalim v razmislek!

Ti si naredil iz svojega razumevanja absolutnega in absolutne zavesti pravo 'čorbo'

Abslutno - pomeni celotno vse obsežno  vesoljno bit- stvarstvo-Stvarnika. Stvarstvo je večno-sedaj vse obsežno, kar sočasno pomeni tudi vse znotraj njega, vsako njegovo  X pojavnost mase energije, prostora-t.časa *življenja. Od kvarka - človeka do   X galaksije

Absolutna zavest pomeni vse obsežno  celovito vesoljno zavest-Svetega duha- Stvarnika.

Ta  pa deluje in se razširja na vsako njegovo X mept* pojavnost.To absolutno zavest pa lahko občuti razume  ,ubesedi edino človek kot samo spoznani –samo zavedni nosilec te absolutne zavesti, ki je večno-sedaj  individualni del te absolutne zavesti-Svetega duha..

Edini razkorak med absolutno zavestjo kljub temu,da ta zavest deluje na človeško je« človekova svobodna volja«, ki mu jo ta absolutna vesoljna  zavest-Sveti duh- 'milostno' kot edini samo zavedni vesoljni pojavni obliki življenja-dopušča. Jasno umišljeni  duhovni otrok  Omen Sat!!!

Iz tega vzroka »Človek Bog« sedi na desnici »Stvarnika«, ker  prevzema in sočasno pooseblja njegovo (stvarnikovo) zrcalno podobo. Obličje zre obličje. Človek se zrcali v Stvarstvu-stvarstvo se zrcali v človeku.

V vrtec s temi tvojimi otroškimi blodnjami Omen-Sat. Upam, da ne boš več zrcalil svojih blodenj na P.darilu!

ja vidim da spet nekaj mesas to tvojo čorbo alojz kaj spet locujes absolut in absolutno zavest.
ni vazn kaj je a je bog,srce,absolut ali absolutna zavest vse je eno in isto; nobeno stanje od teh besed se ne da opisat, ker je misel presezena.
to stanje ne mores nikoli opisat alojz to samo Si in tu ni misli.
tu vedenje pomeni Biti.
ce pa misles da se lahko opise te pa ego vlece za nos.
Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #524 - 08.02.2008 at 21:10:06

Tako kot zgoraj,tako spodaj.
Tako kot znotraj,tako zunaj.

-Smaragdna tablica,okoli 3000 pr.št.
Back to top

IP Logged