Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 35 36 37 38 39 ... 764
(Read 1311073 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #540 - 09.02.2008 at 12:57:05

Plesnamesecu!
Ne poznaš svete zapuščine večno živih na Zemlji. Odgovori, zakaj Jezus pride v tempelj "malikov" lažnih farizejev in ga poruši agresivno. Šele nato pove zakaj. Reče:"Iz svetega templja mojega očeta ste naredili tržnico!" Mišljeno kot izguba izvornega vesoljnega znanja na Zemlji.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #541 - 09.02.2008 at 13:01:04

Alojz in Sandib wrote on 07.02.2008 at 20:43:52:
Smisel in namen naše civilizacije pa je zopet narediti življenje večno, v smislu, da se umetno v navezi s sobrati rojevaš z zavestno neprekinjenim spominom.

matr no ... pomoje pa ne
življenje je pregosta oblika bivanja, da bi v njej hotu za večno ostat ...
in ... kolkr sm razumel ... telo ne bo nikol potovalo med zvezdami .. je pregosto ... duh bo ... brez življenja ... brez telesa ...

ps
Etrex wrote on 07.02.2008 at 20:24:24:
Ko pa stopis na luno in jo razisces v toliksni popolnosti, da lahko poves vse o njej, je to prakticno spoznanje. In ti bos rekel spet je to iluzija, jaz pa ti povem tisti ki to pozna, se bistveno razlikuje od tistega ki o tem samo fantazira.

Quote:
ker pot  je čas.

...

Etrex wrote on 07.02.2008 at 23:33:24:
Ce te kdo nekaj navadi pomeni da te zacopra

provzaprov ja
sploh če tega nisi zelo natančno preveru ...
provzaprov pa je fora v tem da mamo poti podobne
in da je 'zananja' neomejeno ... nepopadljivo nemomejeno
in da tud če ti je nekdo neki govoru in je blo tisto zate v tistem trenutku res, si neizogibno mogu napredovat in zatorej to isto zate več ni res ... ti veš danes mnogo več, maš znanja mnogo več, kot takrat, zato je tisto kar si se takrat nauču, danes - provzaprov - neznanje
se pravi iz tega kar te je on učil treba spoznat nova spoznanja - to je pol tvoje znanje ... ki ga lahko deliš drugim ...

jest recimo mam glih tko konsistentno teorijo o usem kar je
pa se je nikol nism prpravu razlagat u kompletu, ker se ne da ...
je preprosto preveč ... ljudi na različnih nivojih ...

znanje je zame danes nepomembno ... rang ... od kje smo kam gremo ipd ... ne šteje
jasno je
rodil smo se in umrl bomo
edin kar je ... je pač to, da se umes lahko razsvetliš
kako se razsvetlit
e to je zame uporabno znanje ...
ko pa je ono preizkušeno u praxi in je že modrost
e to je pa že to kar se rabi
pa ne da me bo nekdo 'navadu'
a ne ne ...
ono pokaže, jest pogledam, probam in če mi sede se menva dalje ...
noben ni perfect
ko boš najdu razsvetljenga učitelja povej ... in ga grem gledat ... sam da mi finance pot zdržijo

Alojz in Sandib wrote on 08.02.2008 at 14:01:26:
General-Gape

Po mojem mnenju si se kar malo pozno zavzel za večjo kulturo komunikacije na tvojem forumu.

hehe
hvala

drgač pa ... on ni moj forum, moja je domena, moje je vzdržavanje ipd
forum je pa naš ...
kolkr se le da ... se reče ... kakršnega ga naredimo ...

Quote:
Problematično pa je žaljivo etiketiranje.

se strinjam ... vedno upamo da se bojo etiketarji ovedeli da etiketirajo(mo) sebe
žaljenje pa tkoitaq največ pove o tistem ki žali ...
žal

Quote:
Zate smela trditev, zame normalna, ker vem vse od A do Ž od Ž do A!!!!

kot sm zapisu zgori ... niti mal smela trditev ...

si se potrudu, precej napisu ... ampak ... sry ... men nč novga
in kot sm pisu že zgori
Quote:
Inicijacija v vesoljno znanje večno živih

ne more ... nečem ... mam drugačno namero
in mi bomo zmagal
Smiley

štekič?

Quote:
Poglej moje poste!

sm se trudu ... kt sizif ... je čas neusmiljen ...
sm se drznu celo pokomentirat ...

david icke ... btw
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1147799225

Etrex wrote on 09.02.2008 at 12:03:04:
Razsvetli me?

sam boš mogu spoznat sebe
in se razsvetlit ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #542 - 09.02.2008 at 13:06:40

Vir Wikipedija:

Neanderaec je oblika človečnjaka, ki se je pojavila vzporedno s pokončnim človekom pred približno 150.000 leti, glede na najmlajše ostanke pa ocenjujejo, da je (iz neznanih vzrokov) izumrl pred 27.000 leti.

Neandertalci so skrbeli za ostarele in pokopavali umrle. Morda so celo poznali nekakšno obliko govora. Niso pa mogli preživeti konkurence naših prednikov.
Neandertalci so verjetno najbolj znani predzgodovinski človečnjaki, a hkrati najmanj ustrezni za primerjavo s poreklom današnjega človeštva. Čeprav so bili razširjeni po Evropi, Bližnjem vzhodu in Z Aziji, so pred približno 25.000 leti nenadoma izumrli. Natančen razlog za to ni znan? ? ?

Se vam ne zdi to malce cudno? In vzrok ni znan, seveda ni, ampak nekdo ima odgovor na to.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #543 - 09.02.2008 at 13:07:19

Etrex wrote on 09.02.2008 at 12:49:37:
Dej prosim poet useci enkrat pa ZELO mocno z glavo v zid, pa povej ce se ti se vedno samo zdi?

Jaz samo pravim, da ta "naš svet" deluje popolnoma enako kot sanjski svet, ki ga sanjamo ponoči. V sanjah se lahko zaletim v zid in me bo sanjsko bolelo, ko se pa zbudim pa ne več. Če se torej zdaj zaletim v zid me bo bolelo, ker te "informacije" pač pleplavijo to umsko/sanjsko podobo, in jaz zatulim, če pa se prebudim iz sanj pa navidezne bolečine ni več.

Glede agregata poet, ves perpetuum mobile pa je nekaj malo bolj resnicnega kot vsi te tvoje neskoncno meuporabne neumnosti.

Lahko ga bos prijel, PRAKTICNO UPORABLJAL, ne samo v mislih v glavi ampak tu, ZDAJ, razumes?

Samo jaz ga ne bi uporabljal. Sedaj lahko uporabljam tudi atomsko bombo, pa me ne mika preveč. Sploh pa kako lahko karkoli uporabiš kar ni prišlo iz narave? Kaj še nisi ugotovim, da je bila človeška osnovna zmota, ko smo zapustili naravo in šli v "civilizacijo?" Vse kar smo "ustvarili" od tedaj nam je samo škodilo - vsa tehnologija ni nič pomagala, še več je bolezni, depresije, stresa, umorov, torej kako lahko rečeš, da je civilizacija dobra in vse kar iz nje izhaja dobro? Ta agregat ne bi mogel nastati brez tehnologije in vsa tehnologija je smrt narave - kaj lahko se vsaj tu strinjamo?

Ljudje vedo nekaj o temu Wink ampak da naredis to moras poznati zakone narave okrog sebe ves ti ki zivis samo v glavi poet? Iz tvoje snjarije bojo pa samo nove sanjarije nastale in nic koristnega ne zate ne za clovestvo ter s tem ne za vesolje.

Dolgo časa nazaj sem tudi jaz mislil, da je nekaj narobe s človeštvom, in sem sanjal o tem, kako bi človeštvu lahko kar najbolje pomagal, in bil posledično čaščen in se dobro počutil v svoji koži. A ne vem, če ste že kdaj slišali kakšnega popolnega mojstra reči: "S svetom je vse v najlepšem redu, le mi sami smo problem."

Pa malo razmislite o tem zadnjem, ker le um/ego vidi človeštvo v razsulu - kako pa veš, da ljudje v Afriki ne bi smeli umirati ravno sedaj? Kako pa veš, da zdajle nekdo ne bi smel biti posiljen, umorjen, ali kako drugače maltretiran? Vse to je edina realnost in dokler se dogaja je to realnost. Če je vesolje ustvarilo človeka in vse, potem je ustvarilo in predvidelo vse možne dogodke, ki bi se sploh lahko zgodili.
Res, kdo ti je povedal, da človek ne sme biti umorjen? Kdo ti je povedal, da človek ne sme trpeti?Sam si si to povedal, ker si s tem želel zaščititi svoj pogled na svet in ga sedaj hraniš. Bogu in vesolju je popolnoma mar za te neznatne detajle, le človek si domišlja, da mora detajle spraviti v red - ne bo šlo. In trpljenje je le zaradi ega - ego ima idejo kaj naj bi bilo (tudi idejo, da moram preživeti) in potem, ko kakšna ideja naleti na Zid Realnosti potem pa pride do psihološkega trenja kar pa je trpljenje samo. Trpljenje ni nič drugega kot ideja, da bi realnost morala biti drugačna. To je to.

lp, poet
p.s. pričakujem burne odzive, če pa burnih odzivov ni, pa povejte si sami!
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #544 - 09.02.2008 at 13:24:00

Poet wrote on 09.02.2008 at 13:07:19:
Ta agregat ne bi mogel nastati brez tehnologije in vsa tehnologija je smrt narave - kaj lahko se vsaj tu strinjamo?

Seveda je tehnologija smrt, ves zakaj? In smrt se vedno bo, svet se bo pokopal z lastno tehnologijo.

Sem povedal, tako kot deluje ta agregat, tako deluje vesolje (vesolje pa nam daje zivljenje, ne skodi ane?), kdo je to ustvaril? Kaj ni to nekaksen zakon? Tega ne mores niti priblizno primerjati z danasnjo skodljivo tehmologijo.

Sicer pa nima smisla vidim, jaz se pogovarjam tu, ostali hodijo v neko skrajnost, ki jo...

1. ne poznajo in 2. sploh ne vedo ce obstaja, tako da ne more nekdo meni govoriti o necemu, cesar ni. Lahko mi poves poet kaj drugega, izkusnje, znanje,... Kaj si pa delal vecino casa v temu svetu blodil po domisliji ali se ucil v tej stvarnosti?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #545 - 09.02.2008 at 13:29:15

Ker se omenja tudi Sirius, nekaj astronomsko fizikalnih faktov:

Sirius ni le ena zvezda, ampak je v resnici sistem dveh zvezd Sirius A in Sirius B od Zemlje oddaljen cca 8,6 svetlobnih let.
Obe zvezdi sistema Sirius sta med seboj oddaljeni toliko, kot je planet Uran oddaljen od Sonca in se vrtita druga okoli druge s periodo 50 let.

Sirius A je zvezda po velikosti dvakrat večja od Sonca in 25 x svetlejša od Sonca s površinsko temperaturo 10.000°C.
Sirius A je torej zelo svetla zvezda, bogata s kovinami in v primerjavi s Soncem, ki je 20 x starejše od Siriusa A, dokaj mlada zvezda, stara komaj 250 milijonov let, kar pomeni, da je Rimsko cesto obkrožila le enkrat.
(1 galaktično leto = 250 milijonov let)

Sirius B je danes bela pritlikavka z maso podobno našemu Soncu vendar po velikosti manjša od Zemlje.
Gostota materiala je na tej zvezdi zato zelo velika (čajna žlička materiala s Siriusa B tehta več ton)
Nekoč je bil Sirius B rdeča velikanka s 5 kratno maso našega Sonca, vendar je večino mase izgubil v eksploziji (supernova).  
Sirius B ima površinsko temperaturo 25.000°C.
Sirius B je tudi mlajša zvezda, stara le 125 milijonov let.

Meglica Orion ni v nobeni vezi s Siriusom (razen da jo na našem nebu vidimo v isti smeri).
Meglica Orion je od Zemlje oddaljena 1200 svetlobnih let (Sirius le 8,6 sv.let)

Sirius se tudi zelo hitro premika relativno na Sonce in v naslednjih milijonih letih bo na svoji poti mimo našega osončja že toliko oddaljen, da ne bo več najsvetlejša zvezda nočnega neba.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #546 - 09.02.2008 at 13:31:58

Gape!
Ti navajaš, da je življenje pregosta oblika bivanja. Kako si predstavljaš življenje- zmago v nebivanju? Dokažem ti, da nebivanja ni, ker to pomujemo kot nič. Pojem nič v stvarstvu ne obstaja. Znanje je stvar vzroka in posledica elektromagnetnega valovanja naših možganov. Lahko, da ti nihče nič novega ne pove, pa imaš lahko znanje. To je skrivnost življenja. Zate ni moj opis osončja novost. Ali konkretno vedno namerno spregledaš? Praviš:"Mi bomo zmagali." Jaz pa trdim, da večno sedaj zmaguje vesoljno življenje in mi z njim.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #547 - 09.02.2008 at 13:37:58

Etrex wrote on 09.02.2008 at 13:24:00:
Lahko mi poves poet kaj drugega, izkusnje, znanje,... Kaj si pa delal vecino casa v temu svetu blodil po domisliji ali se ucil v tej stvarnosti?

Predvsem spoznaval, veš kaj pa je bil moj največji "dosežek" do sedaj, oz. moja "izkušnja" kot ti praviš in ne le znanje iz knjig in doumevanje sveta?

Umrl sem.

Bil sem že na smrtni postelji in se cel dan "boril" s slutnjo smrti in jo odganjal. Ko pa več nisem mogel zdržati, sem rekel: "torej bo moja družina morala naprej brez mene", in sem zaprl oči in sem umrl - padel "iz oči dol proti grlu ali morda do pleksusa, ne vem". A umrl sem, pri 15-ih letih.

Potem sem prišel "nazaj" in kar sem videl ni bil noben tunel, nobenih prismuknjenih angelov, ki bi naokoli frčali, ampak vse kaj drugega in ogromnega, še najbolj pomemben pa je bil občutek popolnega ravnovesja in ozdravitve in harmonije, in ta občutek je bil v meni še cel mesec potem pa je počasi zbledel.

In bila je to ustavitev miselnega kolesja, ki je samo umrlo, in samo se balo smrti. Potem je to kolesje padlo - kar sem čutil kot pad "iz oči navzdol proti grlu ali pleksusu" in odsotnost misli in vznik nečesa monumentalnega.

To so moje "izkušnje", najvišje do sedaj, ki so se zgodile več let preden sem sploh odprl kakšno knjigo o duhovnosti in sploh spregovoril besedo "duhovnost". Zato Etrex, lahko še naprej trdiš - samo znanje nič izkušenj, a ravno zaradi tistih izkušenj sem potem začel brati knjige.

lp, poet

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #548 - 09.02.2008 at 13:45:54

Poet wrote on 09.02.2008 at 13:37:58:
Etrex wrote on 09.02.2008 at 13:24:00:
Lahko mi poves poet kaj drugega, izkusnje, znanje,... Kaj si pa delal vecino casa v temu svetu blodil po domisliji ali se ucil v tej stvarnosti?

Predvsem spoznaval, veš kaj pa je bil moj največji "dosežek" do sedaj, oz. moja "izkušnja" kot ti praviš in ne le znanje iz knjig in doumevanje sveta?

Umrl sem.

Bil sem že na smrtni postelji in se cel dan "boril" s slutnjo smrti in jo odganjal. Ko pa več nisem mogel zdržati, sem rekel: "torej bo moja družina morala naprej brez mene", in sem zaprl oči in sem umrl - padel "iz oči dol proti grlu ali morda do pleksusa, ne vem". A umrl sem, pri 15-ih letih.

Potem sem prišel "nazaj" in kar sem videl ni bil noben tunel, nobenih prismuknjenih angelov, ki bi naokoli frčali, ampak vse kaj drugega in ogromnega, še najbolj pomemben pa je bil občutek popolnega ravnovesja in ozdravitve in harmonije, in ta občutek je bil v meni še cel mesec potem pa je počasi zbledel.

In bila je to ustavitev miselnega kolesja, ki je samo umrlo, in samo se balo smrti. Potem je to kolesje padlo - kar sem čutil kot pad "iz oči navzdol proti grlu ali pleksusu" in odsotnost misli in vznik nečesa monumentalnega.

To so moje "izkušnje", najvišje do sedaj, ki so se zgodile več let preden sem sploh odprl kakšno knjigo o duhovnosti in sploh spregovoril besedo "duhovnost". Zato Etrex, lahko še naprej trdiš - samo znanje nič izkušenj, a ravno zaradi tistih izkušenj sem potem začel brati knjige.

lp, poet

Bravo Poet to sem hotu. Samo bi se popravil, znanje in izkusne sem rekel, brez izkusenj je vse samo teorija.

Vidis znanstveniki nekaj gruntajo o vesolju, a vedno pogruntajo da so kaj falili in popravijo podatke.

Samo kako bodo poznali kaj ce ne poznajo niti sestavo nasega osoncja? Smiley
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #549 - 09.02.2008 at 13:56:00

Etrex wrote on 09.02.2008 at 13:45:54:
Vidis znanstveniki nekaj gruntajo o vesolju, a vedno pogruntajo da so kaj falili in popravijo podatke.

Samo kako bodo poznali kaj ce ne poznajo niti sestavo nasega osoncja?

Kako to misliš?
Materialna sestava Sonca in planetov je dokaj dobro poznana (do delčkov odstotka natančno)

Razporeditev in gibanje objektov v osončju je tudi dobro poznano, saj so bili skoraj vsi planeti celo že od blizu posneti iz vesoljskih sond.
Tem posnetkom in meritvam vsekakor verjamem bolj, kot nekim tisočletja starim zapiskom pastirskih plemen.

Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #550 - 09.02.2008 at 13:57:07

Ja sej, ampak tisto kar sem jaz spoznal je bilo le to, da so moje misli ovirale tisto pravo izkušnjo. In potem zdaj ne verjamem, da mi bo poznavanje vesolja tako umsko oz. preko misli kaj pomagalo, oz. da se karkoli da spoznati s pomočjo misli.

Ker tisto kar sem jaz spoznal, se seveda ni zgodilo zaradi misli ampak navkljub mislim, in potem spoznaš, da lahko zares monumentalno začneš obstajati šele, ko misli obmolknejo in vznikne nekaj drugega.

Tako da, Etrex, morda sedaj bolje razumeš zakaj jaz vem, da mišljenje o vesolju, kakršno koli že je, ne bo pomagalo in bo le dajalo hrano tem našim mislim. Ker če jaz želim znova v tisto stanje - in sedaj nisem več na smrtni postelji - lahko naredim le toliko da misli odmetavam, in da v bistvu misli stradam, ne pa napajam z novimi dognanji. S tem vsak dan po malem umiral in ko "jaz" dokočno odmre, potem vznikne monumentalna absolutnost sama - vidiš, zato se mi gre, in zaradi tega sem toliko kritičen. (Kar pa potem priznavam, da če vam dopovedujem nekaj, s tem spet hranim svoje misli !!!! joj, joj, joj, poet , kako si nespameten!!!!  Huh Sad Angry Sad Sad Angry Shocked Samo res upam, da me bo minilo.)

lp, poet

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #551 - 09.02.2008 at 14:23:22

Bardo_Thodol wrote on 09.02.2008 at 13:56:00:
Etrex wrote on 09.02.2008 at 13:45:54:

Samo kako bodo poznali kaj ce ne poznajo niti sestavo nasega osoncja?

Kako to misliš?
Materialna sestava Sonca in planetov je dokaj dobro poznana (do delčkov odstotka natančno)

Razporeditev in gibanje objektov v osončju je tudi dobro poznano, saj so bili skoraj vsi planeti celo že od blizu posneti iz vesoljskih sond.
Tem posnetkom in meritvam vsekakor verjamem bolj, kot nekim tisočletja starim zapiskom pastirskih plemen.

Kako to mislim? Roll Eyes

Ce ne vedo da sta venera in merkur le satelita sonca in ne  planeta...Kako bodo kaj vec vedeli?

Ok kar se pa tice starih zapiskov, malo bolje beri, si kje to ze zasledil, v kaksnih zapiskih ali je: Kdo izrisal mept* zivljenjsko obliko galaksije, osoncja, atoma, kvarka? Kdo je povedal kaj predstavlja crna luknja znotraj galaksije? Kaj predstavlja planet Jupiter znotraj nasega satelitskega osoncja?

Stari izvirni zapiski kazejo na to znanje samo kaj ko ga ni se nobeden uspel v celoti dojet in spraviti v zavest.

Vse utvare in misticizem tega foruma, je del tega in razlog zakaj je tako.

Vse zavestno te pripelje na neko tocko, tako da se enkrat tisti ki mecejo bedarije: Zmagali bomo mi Grin... Kaj ni se jasno? Tu se ne gre za nobeno zmago, samo kdo bo in kdo ne bo vedel tega, drugo ne obstaja, zmaga ni del tega, pa zaboga kaj se tekmujeste vi kdo bo naredil lepso umetnisko utvaro?. Ce ves da je 3x3=9 po nekemu zakonu to ves, se upa kdo trditi da to ni resnica in da je tudi to domislija v zablodi? Zdaj ko nekaj ves ves da je tako, ce pa je kdo toliko proc od zdrave pameti, potem pa mislim da res ni vec smisla da  mu kaj napisem.

Taksen clovek je izgubljen v razcepljenosti svoje domislije, lahko bo videl neko resnico, samo vedno si lahko trdi da je utvara in pod njo se ena utvara in ta matrica se ne konca. Temu se rece NEZAVEDNO in tam ni tvoje obmoceje delovanja, ker nisi tega zaveden, ko si necesa zaveden lahko tisto potrdis ali zavrzes in le tam uspesno delujes.
In le in samo zaradi tega razloga smo tujkaj na zemlji da spoznamo koncno resnico, ampak to itak ze vsi vemo. Zakaj pa smo potem se tukaj vas vprasam?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #552 - 09.02.2008 at 14:35:17

Kako poimenujemo objekte, ki krožijo okoli Sonca je za samo naravo teh objektov nepomembno.

Običajno se kot satelit poimenuje objekt, ki kroži okoli planeta.
Ker Sonce ni planet, se objekti, ki krožijo okoli njega po dogovoru ne poimenujejo sateliti, ampak planeti.

Merkur in venera krožita okoli Sonca tako, kot krožijo drugi planeti Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn .. in bi potemtakem morali tudi te planete z Zemljo vred  imenovati za satelite Sonca.

Starim zapiskom ne verjamem prav veliko, ker takrat merilne tehnike (poleg ostale tehnike) še niso bile razvite tako, kot so razvite in izpopolnjene danes. Res pa je, da so imeli naši predniki precej bujno domišljijo, tega pa ne zanikam, zato so bili zelo dobri v pisanju pravljic   Cool

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #553 - 09.02.2008 at 14:55:25

Bardo_Thodol wrote on 09.02.2008 at 14:35:17:
Kako poimenujemo objekte, ki krožijo okoli Sonca je za samo naravo teh objektov nepomembno.

Običajno se kot satelit poimenuje objekt, ki kroži okoli planeta.
Ker Sonce ni planet, se objekti, ki krožijo okoli njega po dogovoru ne poimenujejo sateliti, ampak planeti.

Merkur in venera krožita okoli Sonca tako, kot krožijo drugi planeti Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn .. in bi potemtakem morali tudi te planete z Zemljo vred  imenovati za satelite Sonca.

Starim zapiskom ne verjamem prav veliko, ker takrat merilne tehnike (poleg ostale tehnike) še niso bile razvite tako, kot so razvite in izpopolnjene danes. Res pa je, da so imeli naši predniki precej bujno domišljijo, tega pa ne zanikam, zato so bili zelo dobri v pisanju pravljic   Cool

V pisanju pravljic... ja pa kaj se to ne dogaja se vedno? Top kar danes imenujemo t.i. duhovnost ni nic drugega kot nova veja religijoznih pravljic. Vsaka stvar ki se jo ne da potrditi je samo pravljica.

Zato se P.D. razlikuje od teh pravljic ki so bile izdelane skozi zgodovino, vse se lahko prakticno dokaze. V P.D. je jasno cesar ne mores dokazati tistega ni. Iz tega izvira religija in je veci del tega foruma. Svet religije=svet duhovnosti Smiley Se nobenemu ni to jasno? Smiley

Alojza naprosam da razlozi zakaj osnovnosolsko znanje, da kar krozi okrog sonca ni receno da je planet.

Drugace pa, kaj poznaste se koga drugega, ki ima popolno znanje da spravi clovestvo na naslednji nivo, ki je ze zelo potreben in to ze vsak ve? Mislite da bo clovestvo prislo na naslednji nivo z lezanjem, umom na off? Mislite da bo bogec sam s svojimi carobnimi energijami popeljal svet v nekaj novega?

Ne ljudje ne bo se tako zgodilo in spet vsi se izmikajo temu: ZAKAJ UPORTABLJA CLOVESTVO SAMO 10-15% MOZGANOV?
Kaj to je za vas tudi utvara? To se tudi ne dogaja in se nam samo zdi a?

To cisto vse pove kako to v stvarstvu poteka, vsak pa naj pri sebi dojame.

Veliko je taksnih ki znajo le nakladati, je kdo ki zna to nakladanje dejansko potrditi in dokazati in s tem prakticno uporabiti v prihodnosti?

Ce je odgovor NE pomeni da ni in nebo nic povedal. Ce pa je odgovor DA pa naj zavrze kaj kar v P.D. ne drzi. Enostavno!
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #554 - 09.02.2008 at 15:12:02

S tem se strinjam, da religije temeljijo na spisih, ki so dejansko pravljice.

Ni mi pa jasno, kaj hočeš povedati s tem, da sta samo Merkur in Venera satelita Sonca, mar nista to isto tudi naprimer Zemlja in Mars?.

Seveda v neki razumni klasifikaciji ne moremo kar vsakega objekta, ki kroži okoli Sonca, imenovati planet.
Kometi naprimer tudi krožijo okoli Sonca, pa jih ne imenujemo planeti, ker so premajhni.

Trenutno kroži okoli Sonca tudi vesoljska postaja Messenger, ki tudi ni planet  Wink , ki bo še dvakrat obkrožila Sonce in se leta 2011 vtirila v orbito Merkurja.

Pred mesecem dni se je približala Merkurju na razdaljo 200 km in naredila nekaj odličnih posnetkov in natančnih meritev.

Merkur je danes 70% sestavljen iz kovin. Merkur je dejansko ostanek od nekdaj večjega planeta, ki mu je Sonce v zgodnjih burnih časih svojega nastanka pred 4,5 milijarde let stalilo in odpihnilo plašč, tako da je od njega ostala večinoma le še kovinska sredica in nekaj skorje.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 35 36 37 38 39 ... 764