Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 38 39 40 41 42 ... 764
(Read 1311239 times)
poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #585 - 09.02.2008 at 21:06:46

Quote:
Kalšna ogorčenost. Sicerm ne poveličujem lastnega uma, tudi uma ostalih ne, ampak moram priznati, da je včasih kar veličasten. Sploh, če katero osrečim.

No comment. I rest my case. You've just shot yourself in the foot.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #586 - 09.02.2008 at 21:19:31

Kaj ni to spet nov trik uma? Da veš kako bo ko boš "razsvetljen"? To je sedaj nov umski balast, ki pa edini preprečuje pravo razsvetljenje - tu se lahko strinjava, sedaj pa mir.

Jaz samo rečem, da kozmična zavest bo, ko bodo izginile misli, kar pa ni neka teorija ampak je dejanska izkušnja - saj tudi ti ko potoniš v globok spanec obstajaš "brez misli" a še vedno SI. Torej to je naša vsakdanja izkušnja, in ne teorija. Jaz pravim samo to, odsotnost misli tudi v "zavestnem" stanju. Ne pravim pa, kako bo ko bom razsvetljen - ne, ne, ne, to vidiš pa je teorija in umski balast, zato ne prehitevaj.

Lahko ti povem iz lastnega vedenja, da lahko odstranim misli skoraj vedno, razen ko nastopijo globoka čustva (zato sem napisal zgoraj).  Takrat si zelo zavesten. Zato ti govorim o zavesti .
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #587 - 09.02.2008 at 21:45:31

Ja, samo če ti lahko svetujem tole, si takrat ko te preplavijo močna čustva popolnoma stran od sebe - takrat ti čutiš um/ego, ne pa občutka bivanja. Z drugimi besedami, takrat te preplavi senca vesolja, zato pa so močna čustva tema in ne vednost in so v popolnem mojstru popolnoma umrla. Močna čustva oz. močne čustvene reakcije so le posledica nepravilnih zahtev od realnosti - če si zelo vesel je to napak, ker misliš, da bo sedaj eksistenca ugodila neki tvoji zahtevi. Če si žalosten, tedaj misliš, da te je eksistenca prikrajšala za nekaj = vidiš, oboje pa je narobe oz. je posledica uma in umskih interpretacij resničnosti, ki pa so že po defaltu neresnica.

Zato jaz ne morem reči, da je dobro, ko te preplavijo močna čustva. Kvečjemu da je to zelo slabo, oz. znak nihajočega uma, ki niha med dvema ekstremoma. Zato tudi ne rečem, da si takrat zelo zavesten - še več, takrat pozabiš na vse in deluješ zelo mehanično.  Cry
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #588 - 09.02.2008 at 21:53:15

Poet wrote on 09.02.2008 at 21:45:31:
Ja, samo če ti lahko svetujem tole, si takrat ko te preplavijo močna čustva popolnoma stran od sebe - takrat ti čutiš um/ego, ne pa občutka bivanja. Z drugimi besedami, takrat te preplavi senca vesolja, zato pa so močna čustva tema in ne vednost in so v popolnem mojstru popolnoma umrla. Močna čustva oz. močne čustvene reakcije so le posledica nepravilnih zahtev od realnosti - če si zelo vesel je to napak, ker misliš, da bo sedaj eksistenca ugodila neki tvoji zahtevi. Če si žalosten, tedaj misliš, da te je eksistenca prikrajšala za nekaj = vidiš, oboje pa je narobe oz. je posledica uma in umskih interpretacij resničnosti, ki pa so že po defaltu neresnica.

Zato jaz ne morem reči, da je dobro, ko te preplavijo močna čustva. Kvečjemu da je to zelo slabo, oz. znak nihajočega uma, ki niha med dvema ekstremoma. Zato tudi ne rečem, da si takrat zelo zavesten - še več, takrat pozabiš na vse in deluješ zelo mehanično.  Cry

Zgleda, da sem napačno zapisal, ko sem brez misli sem zavesten, občutljiv. Normalno, da so čustva odraz uma, ampak nisem brez čustev in dogodek vzbudi tvoje čustvo, ki te vrne v miselni proces.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #589 - 09.02.2008 at 21:58:58

Quote:

Zgleda, da sem napačno zapisal, ko sem brez misli sem zavesten, občutljiv. Normalno, da so čustva odraz uma, ampak nisem brez čustev in dogodek vzbudi tvoje čustvo, ki te vrne v miselni proces.

no in vsak dogodek je iluzija zato ker pride in gre.
tako kot misel se prikaze in izgine.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #590 - 09.02.2008 at 22:00:30

Quote:

Ja, to že, ampak ti ne smeš tistega čustva, ki te vrne v miselni proces, jemati tako za sveto. Pri priči se moraš vprašati, zakaj je ta dogodek v meni vzbudil to čustvo in to razgraditi. Potem pa odmetavaš stvari in te vedno manj stvari spravi iz tira.

Zavesten pa si brez misli, seveda, tu se strinjava, čustvo ki pride te pa samo odpihne iz tega primarnega stanja in spet si v umskem procesu. Ja, to je ta borba oz. pravo lovljenje uma na delu, da bi se spet vrnil v svoje naravno stanje.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #591 - 09.02.2008 at 22:05:27

Ni iluzija, takrat je dejstvo in resnica. Ko gledaš časovno nazaj je iluzija. Če ne znaš pravilno odstraniti vsaj površinskih misli si v času in ko deluješ v času nisi prisoten-zavesten.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #592 - 09.02.2008 at 22:07:55

Omen Sat, kje si prijatelj?!? Ti si imel najboljše poste tu, pa so jih že dvakrat povsem spregledali - tista dva daljša posta, ki sta bila v obliki kitic in velikih črk. Pa tudi oni tretji zdaj pred kratkim - to so ti posti, um kar potolčejo, če sploh hoče prebrati, potem na pogorišču pa za trenutek posije sonce.

Zato pa piši še kar naprej!!!  Cool Cool Cool Tongue Smiley
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #593 - 09.02.2008 at 22:08:43

Quote:

Ni iluzija, takrat je dejstvo in resnica. Ko gledaš časovno nazaj je iluzija. Če ne znaš pravilno odstraniti vsaj površinskih misli si v času in ko deluješ v času nisi prisoten-zavesten.

pa kdo ti je rekel da cas obstaja je samo vecno-zdaj-Resnica.
dogodek pride in gre ne mores ga vecno drzati v trenutku,tako kot misli ne.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #594 - 09.02.2008 at 22:11:06

Ne bori se z umom in ne ocenjuj ga, lahko ga čakaš, ampak tudi um lahko ve da ga čakaš, težko ga je prelisičiti. Poglej ga, spreglej, ozavesti ne za nazaj to ni nič.
Glede čustev, sem samo človek in jih ne ocenjujem ali prisilno ustavljam. So dokler so.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #595 - 09.02.2008 at 22:15:34

Quote:
Ne bori se z umom in ne ocenjuj ga, lahko ga čakaš, ampak tudi um lahko ve da ga čakaš, težko ga je prelisičiti. Poglej ga, spreglej, ozavesti ne za nazaj to ni nič.
Glede čustev, sem samo človek in jih ne ocenjujem ali prisilno ustavljam. So dokler so.

Saj jih ne ustavljaš prisilno, samo vprašaš se od kje so se vzela, čemu, in komu so se ta čustva sploh pripetila. Kdo je pa kaj rekel o nasilju nad umom? Ne, ne, ti samo opazuješ in se vedno manj identificiraš z umom, ne pa da ga na silo ustavljaš.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #596 - 09.02.2008 at 22:17:04

OMEN SAT wrote on 09.02.2008 at 22:08:43:
Quote:

pa kdo ti je rekel da cas obstaja je samo vecno-zdaj-Resnica.
dogodek pride in gre ne mores ga vecno drzati v trenutku,tako kot misli ne.

Čas vsi uporabljamo. Kronološki čas. Samo teslo ga ne in zamudi vlak, ko se kam napoti. In potem doma namesto na izletu, razmišlja in se tolaži, da je izlet le iluzija prav tako on sam ter se prepusti otopelosti.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #597 - 09.02.2008 at 22:17:19

Quote:

Be still and know that I'm Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #598 - 09.02.2008 at 22:20:27

Poet wrote on 09.02.2008 at 22:15:34:
Quote:

Saj jih ne ustavljaš prisilno, samo vprašaš se od kje so se vzela, čemu, in komu so se ta čustva sploh pripetila. Kdo je pa kaj rekel o nasilju nad umom? Ne, ne, ti samo opazuješ in se vedno manj identificiraš z umom, ne pa da ga na silo ustavljaš.

S tem sistemom ti ne bo uspelo. Tu je psihološki čas. V spraševanju je čas. V identifikaciji in neindifikaciji je psihološkim čas. Boljše je zavestno hotenje.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #599 - 09.02.2008 at 22:21:42

Quote:
Čas vsi uporabljamo. Kronološki čas. Samo teslo ga ne in zamudi vlak, ko se kam napoti. In potem doma namesto na izletu, razmišlja in se tolaži, da je izlet le iluzija prav tako on sam ter se prepusti otopelosti.

Evo vidiš, to je tudi zelo zanimivo vprašanje. Kronološki čas je nepomemben, vsi ga uporabljamo, ampak psihološki čas je problem!

Psihološki čas je "časovni" interval v katerem si misel zada nek cilj in potem to skuša izpolniti - iluzija. Reče si, da bo boljša v prihodnosti, a ta prihodnost nikoli ne pride. Reče, da bom razsvetljen v prihodnosti, a prihodnost nikoli ne pride. Zato pa pravijo in govorijo, da si že razsvetljen, samo misel s tem svojim psihološkim časom ustvari koncept "biti razsvetljen v prihodnosti", ki pa je le lastna prevara, in nikoli ne pride.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 38 39 40 41 42 ... 764