Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 39 40 41 42 43 ... 764
(Read 1311478 times)
poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #600 - 09.02.2008 at 22:23:33

Quote:
Poet wrote on 09.02.2008 at 22:15:34:
Quote:
Ne bori se z umom in ne ocenjuj ga, lahko ga čakaš, ampak tudi um lahko ve da ga čakaš, težko ga je prelisičiti. Poglej ga, spreglej, ozavesti ne za nazaj to ni nič.
Glede čustev, sem samo človek in jih ne ocenjujem ali prisilno ustavljam. So dokler so.

Saj jih ne ustavljaš prisilno, samo vprašaš se od kje so se vzela, čemu, in komu so se ta čustva sploh pripetila. Kdo je pa kaj rekel o nasilju nad umom? Ne, ne, ti samo opazuješ in se vedno manj identificiraš z umom, ne pa da ga na silo ustavljaš.

S tem sistemom ti ne bo uspelo. Tu je psihološki čas. V spraševanju je čas. V identifikaciji in neindifikaciji je psihološkim čas. Boljše je zavestno hotenje.

Evo vidiš, bi znalo biti nekaj na tem. Ko sem jaz ravno govoril o psihološkem času, si tudi ti to omenil - evo, nekaj se lahko razvije. Torej kaj ti konkretno predlagaš namesto spraševanja, ker bi tudi jaz imel pomisleke glede tega, ja. Torej kaj ti predlagaš?
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #601 - 09.02.2008 at 22:29:26

REALIZACIJA
JE  VEDNO  TU

REALIZACIJA
JE TVOJA PRAVA NARAVA.
TO NE POMENI, DA ODKRIJEŠ NEKAJ NOVEGA.
KAR JE NA NOVO ODKRITO, NE MORE BITI VEČNO.
TU NI TREBA DVOMITI
ALI SI SEBSTVO ALI NISI.
SEBSTVO-
REALIZACIJA
JE VEDNO TUKAJ.

STANJE REALIZACIJE NE VSEBUJE NEKAJ NOVEGA ALI DOSEČI CILJ,
KI JE DALEČ STRAN,
AMPAK PREPROSTO SI TO,
KAR SI VEDNO IN VEDNO BOŠ.

REALIZACIJA JE BITI SEBSTVO.
NI TI TREBA VEDETI NIČ ALI TI POSTATI NEKAJ.
SEBSTVO
JE RESNIČNA NARAVA ČLOVEKA
IN JE VEČNO REALIZIRANA.
NE MOREŠ RAZLAGATI, KAKO ZGLEDA TA REALIZACIJA ,
AMPAK SAMO LAHKO SI TA REALIZACIJA.

STANJE BREZ MISLI
JE RESNIČNO STANJE
UMA.
NERAZSVETLJENI UM JE TISTI,
KI MISLI, DA MORA NEKAJ ODKRITI ALI DOSEČI CILJ,
DA SE BO NEKAJ
REALIZIRALO.
EGO JE TISTI,
KI IGNORIRA BLAŽENO STANJE SEBSTVA.
SEBSTVO POMENI BITI
TA REALIZACIJA.
TRANSCENDIRAJ SVOJ UM IN SEBSTVO BO REALIZIRANO.

REALIZACIJA JE
BITI SEBSTVO
IN NE MORE BITI NIKOLI LOČENA
OD BOGA.
REALIZIRATI BOGA
NE ZAHTEVA NEKAJ,
AMPAK SAMO SI.
TO JE VSA MODROST SEBSTVA, KI JE ABSOLUTNA RESNICA.

REALIZIRANO SEBSTVO
NI VEDETI NEKAJ,
AMPAK JE POPOLN
BLAGOSLOV VSEGA.
RAZSVETLJENI UM
JE REALIZACIJA,
KI SIJE LUČ
ABSOLUTNE ZAVESTI.
EGO TU NE OBSTAJA
SAJ JE IZNIČEN.

BITI REALIZIRAN
JE  BITI RESNICA
BITI SRCE.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #602 - 09.02.2008 at 22:29:45

Poet wrote on 09.02.2008 at 22:21:42:
Quote:
Čas vsi uporabljamo. Kronološki čas. Samo teslo ga ne in zamudi vlak, ko se kam napoti. In potem doma namesto na izletu, razmišlja in se tolaži, da je izlet le iluzija prav tako on sam ter se prepusti otopelosti.

Evo vidiš, to je tudi zelo zanimivo vprašanje. Kronološki čas je nepomemben, vsi ga uporabljamo, ampak psihološki čas je problem!

Psihološki čas je "časovni" interval v katerem si misel zada nek cilj in potem to skuša izpolniti - iluzija. Reče si, da bo boljša v prihodnosti, a ta prihodnost nikoli ne pride. Reče, da bom razsvetljen v prihodnosti, a prihodnost nikoli ne pride. Zato pa pravijo in govorijo, da si že razsvetljen, samo misel s tem svojim psihološkim časom ustvari koncept "biti razsvetljen v prihodnosti", ki pa je le lastna prevara, in nikoli ne pride.

Dobro, sedaj skupaj razmišljava. Za kronološki čas vsi vemo, kaj je. Sloni na gibanju, pri nas pot zemlje okrog sonca. Psihološki čas, pa ni oprijemljiv, nekako ga lahko razložim z dejstvovanjem uma in našim življenjem. Imamo izkušnjo, ta izkušnja gre v spomin, iz spomina v misli, iz misli nastane ideja in nato akcija. Ta akcija pa je odraz neke stare izkušnje in tako se vrtimo v krogu. To nekako bi bil psihološki čas.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #603 - 09.02.2008 at 22:30:39

BITI - SAMO  SI
BODI,  KAR  SI

TVOJA RESNIČNA NARAVA JE BITI,
NE PA BITI TO ALI ONO.
BITI POMENI,
DA SAMO SI.

SEBSTVO JE BITI.
JAZ SEM JE BITI.
SEBSTVO JE BOG.
JAZ SEM JE BOG.
KAJ JE LAHKO ŠE BOLJ PREPROSTEGA KOT DA SAMO SI?
TO NE POMENI, DA MISLIŠ, DA SI AMPAK BITI BREZ MISLI.

KAJ PRAVZAPRAV POMENI »BITI«?
POMENI IZNIČITI EGO,
KER IMENA IN OBLIKE SO VZROK, DA NISI TO KAR SI-
ABSOLUTNA RESNICA.
»JAZ SEM TO« JE EGO.
»JAZ SEM TISTO ALI ONO« JE EGO.
SEBSTVO-
BOG JE BITI
JAZ SEM
IN SE NE IDENTIFICIRA Z NOBENIM IMENOM IN OBLIKO.

BITI JE
ZDAJ IN TU.
TUKAJ VEDENJE
POMENI
BITI.

SEBSTVO-
BOG
JE VEDNO REALIZIRAN.
POGLEJ
V SVOJO NOTRANJOST
IN BODI.
BODI TO, KAR SI, IN NIČ DRUGEGA.

BODI IN VEDI, DA JAZ SEM.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #604 - 09.02.2008 at 22:34:58

Ja, ta psihološki čas je resen problem, to je razgrajeval že J. Krišnamurti.  Ta interval, ta psihološki interval med tem kar je in med tem, kar misel želi, da bi bilo, je ta osnovni problem = torej če bi sedaj v tem trenutku bili popolnoma zadovoljni in sprejemali to realnost, bi se ta psihološki čas skrčil na 0 in bi se razblinil. Potem bi pa bilo tisto ... pravo.

Evo, dajmo tole zdele brutalno razgradit, morda pa nam neki rata zdele tlele.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #605 - 09.02.2008 at 22:37:31

Evo vidiš, bi znalo biti nekaj na tem. Ko sem jaz ravno govoril o psihološkem času, si tudi ti to omenil - evo, nekaj se lahko razvije. Torej kaj ti konkretno predlagaš namesto spraševanja, ker bi tudi jaz imel pomisleke glede tega, ja. Torej kaj ti predlagaš?

V trenutku bodi zavesten. Sprejmi vse kar je kot resnico, to kar je zdaj je v tem trenutku najboljše zate. Zdaj si ti in vse je resnica. Misli se umaknejo.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #606 - 09.02.2008 at 22:41:06

Poet wrote on 09.02.2008 at 22:34:58:
Ja, ta psihološki čas je resen problem, to je razgrajeval že J. Krišnamurti.  Ta interval, ta psihološki interval med tem kar je in med tem, kar misel želi, da bi bilo, je ta osnovni problem = torej če bi sedaj v tem trenutku bili popolnoma zadovoljni in sprejemali to realnost, bi se ta psihološki čas skrčil na 0 in bi se razblinil. Potem bi pa bilo tisto ... pravo.

Evo, dajmo tole zdele brutalno razgradit, morda pa nam neki rata zdele tlele.

Vem, da si bral Krishnamurtija, samo malo si pomešal njegovo učenje.  Je precej težko razumeti ga, pa ko ga razumeš in spoznaš, uvidiš, da govori čisto resnico.
Ja, še prostorski interval je.
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #607 - 09.02.2008 at 22:43:08

Quote:

V trenutku bodi zavesten. Sprejmi vse kar je kot resnico, to kar je zdaj je v tem trenutku najboljše zate. Zdaj si ti in vse je resnica. Misli se umaknejo.

Točno to, super, hvala. Ja!!! Saj ravno to je ves problem!!! Da mi v tem trenutku hočemo drugačno realnost in potem s tem ustvarjamo psihološki čas!!! Joj, sam je to tako ... težko spoznati, mislim v celoti. Pismo, ker zakaj naj bi "jaz" bil zadovoljen s to realnostjo, če pa očitno ni razsvetljenstvo??!!??!?!?!!?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #608 - 10.02.2008 at 01:06:47

Sem umaknil prejšni post. Nisem dobro prebral. To še zdaleč ni razsvetljenstvo. Je le stanje brez misli in vrata si šele začel odpirati. Vrata v lastno človeško zavest. Bravo , da si uspel priti v to novo stanje.
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #609 - 10.02.2008 at 01:35:12

Poet wrote on 09.02.2008 at 13:07:19:
Dolgo časa nazaj sem tudi jaz mislil, da je nekaj narobe s človeštvom, in sem sanjal o tem, kako bi človeštvu lahko kar najbolje pomagal, in bil posledično čaščen in se dobro počutil v svoji koži. A ne vem, če ste že kdaj slišali kakšnega popolnega mojstra reči: "S svetom je vse v najlepšem redu, le mi sami smo problem."

Pa malo razmislite o tem zadnjem, ker le um/ego vidi človeštvo v razsulu - kako pa veš, da ljudje v Afriki ne bi smeli umirati ravno sedaj? Kako pa veš, da zdajle nekdo ne bi smel biti posiljen, umorjen, ali kako drugače maltretiran? Vse to je edina realnost in dokler se dogaja je to realnost. Če je vesolje ustvarilo človeka in vse, potem je ustvarilo in predvidelo vse možne dogodke, ki bi se sploh lahko zgodili.
Res, kdo ti je povedal, da človek ne sme biti umorjen? Kdo ti je povedal, da človek ne sme trpeti?Sam si si to povedal, ker si s tem želel zaščititi svoj pogled na svet in ga sedaj hraniš. Bogu in vesolju je popolnoma mar za te neznatne detajle, le človek si domišlja, da mora detajle spraviti v red - ne bo šlo. In trpljenje je le zaradi ega - ego ima idejo kaj naj bi bilo (tudi idejo, da moram preživeti) in potem, ko kakšna ideja naleti na Zid Realnosti potem pa pride do psihološkega trenja kar pa je trpljenje samo. Trpljenje ni nič drugega kot ideja, da bi realnost morala biti drugačna. To je to.

lp, poet
p.s. pričakujem burne odzive, če pa burnih odzivov ni, pa povejte si sami!

Spomnila sem se na ta stavek, ko sem brala ta post  Smiley

TVOJE NEZNANJE JE TOLIKO VEČJE,
KOLIKOR GLOBLJE VERJAMEŠ
V KRIVICO IN TRAGIČNOST.

Richard Bach

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #610 - 10.02.2008 at 12:25:36

Bardo_Thodol wrote on 09.02.2008 at 19:44:26:
Še to, osončje v premeru meri več kot 5,8 milijarde km.
Toliko je do Plutona, vendar s Plutonom še ni konec osončja. Za njim je še Kuiperjev pas iz katerega izhajajo kometi. Ta pas je oddaljen do 5 milijard km od Sonca, s premerom najmanj 10 milijard km, morda pa še več, če zraven štejemo še Ortov oblak, ki meri v radiju od Sonca 50.000 AU ali 7500 milijard kilometrov (1000 x razdalja do Sonca do Plutona) ali skoraj eno svetlobno leto.

Ravno tako ne moreš trditi, da vse sile izhajajo iz EM. Poskusi tega ne potrjujejo. Možno pa je, tako pravi sicer še nepotrjena teorija strun, da obstaja neka enotna prasila, ki se je ob velikem poku razdelila v štiri ločene sile (EM, gravitacijska, šibka, močna)

Bardo_Thodol

No sva že bliže drug drugemu! Teorija strun naj bi odpravila probleme v vezi z neskončnostjo. Toliko na kratko. Moja enačba vse te probleme reši, ker obravnava akumulirano in realizirano vrednost strun, ki znotraj X pojava, preko točke alfa omega,
prehajata druga v drugo, kar pa v ničemer večno-sedaj ne spremeni konstante X pojava mept*.
Posledica teh prehodov so ciklična zlitja obeh vrednosti med seboj, kjer je sočasno EM sila vzrok in posledica večno-sedanjega prehoda vrednosti med seboj. Zato je EM sila – sila, ki se izraža v izmeničnem sočasnem EM valovanju – rotaciji znotraj X pojav amept*. Ta sila pa se izraža tudi, kot gravitacijska močna in šibka jedrska sila v medsebojni interakciji strun znotraj X mept*.
Svet razumem tako na makro, kot na individualnem nivoju, kot večno sedaj zaprt krožni sistem, kjer se vse dogaja znotraj sistema. Sistem pa večno sedaj ohranja konstantno X mept* vrednost. Zato je  sistem večno-sedaj samoohranitven, samozadosten in samo delujoč tako na makro, kot na individualnem nivoju.

Bardo imama pa še nekaj nerazčiščenega. Ti trdiš, da so naši predniki in stare civilizacije pisali pravljice.
Ti zanikaš, da so že stari Grki poznali atome. Mi smo to zgolj povzeli po njih. Zanikaš Pitagoro in njegov izrek, kakor tudi njegovo trditev, da se naše duše selijo in mi menjamo zgolj obličje s sočasnostjo smrti rojstva-reprodukcija življenja. Zanikaš Platona in platonska telesa. Zanikaš Platonov opis Atlantide-Ciklična kvantna zlitja Zemlje. Vsi vedo, da je Zemlja že velikokrat spremenila obličje enako, kot mi.  Mi na 7o let Zemlja na 28000 let. To so fakti. Zanikaš Sokrata –Aristotela, ki je bil učitelj Aleksandra Velikega. Zanikaš požig aleksandrijske knjižnice, ki sovpada nekako z nastankom krščanstva. Ni zanimivo Aleksander Veliki  umre pri 33- Jezus tudi.  Bardo predlagam ti, da to 'golo opico'-človeka, začneš bolj ceniti in spoštovati! Ti ne upoštevaš kolektivne zavesti in še in še dejavnikov, ki vplivajo na nas. Misel, ki se mi je utrnila ta trenutek: Človek bi verjetno imel več dlak, če bi imel manjšo EM aktivnost v možganih-potem ne bi bil več kot praviš ti 'gola opica', ampak bi bil verjetno butasta opica !
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #611 - 10.02.2008 at 12:25:53

Alojz in Sandib wrote on 09.02.2008 at 18:38:24:
KOPRON!
NE, ni poseljen z ljudmi ali kakršnimi koli oblikami življenja. Nimam pa podatka, če ni morda s tvojimi namišljenimi duhci.
Zemlja je edini planet, primeren za gostitelja življenja.

Heeeeeeeee, vidiš, da ne veš  Cheesy Cool
In, pri vsej svoji domnevni vsevednosti, bi pač to že "moral" ( lahko ) vedel, da imamo precej bratov že v našem Osončju  ? Cheesy Roll Eyes Questioning
Ponoven šah-matek Cool Wink .

( Prometejci vseh dežel, združite se, - ker vas bodo pojedli  Wink)

Pa dober + lep , jasen, sončen dan, še napreeej , vsemskupajtukajtamkaj ...

Boštjan + #
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #612 - 10.02.2008 at 12:26:23

Quote:
TVOJE NEZNANJE JE TOLIKO VEČJE,
KOLIKOR GLOBLJE VERJAMEŠ
V KRIVICO IN TRAGIČNOST.

kar pa po moje še ne pomeni, da ti ni treba nič naredit, ko si v poziciji, da lahko.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #613 - 10.02.2008 at 13:04:00

Poet wrote on 09.02.2008 at 20:50:45:
Quote:
Poet wrote on 09.02.2008 at 20:29:17:
Quote:
Omen sat, jaz ti pa govorim, da človek, ki deluje po svojih mislih je to v tistem trenutku resnica. To delovanje, ki je dejstvo je resnica. Vse ostalo je filozofija.

Ma kaki! To ko človek deluje po mislih ni resnica ampak v tistem trenutku zaslepljenost - ta zaslepljenost pa je realnost ja. Ti mešaš realnost in resnico. Naša realnost sedaj je suženjstvo mislim, resnica pa je onkraj misli, zato nikar ne hvali misli in nikar ne misli, da je misel vse, ker to preprosto ni res in te drži na mestu, v šahu, v temi.

Nič ne hvalim misli, sploh pa ne tvojih. Ampak so dejstvo. Ti pa praviš, da je resnica nerealna?

Kdo ti je rekel, da je resnica nerealna? To kar sedaj izkušaš ne more biti resnica! Daj si to že enkrat dopovedati, ker to je sedaj le "resnica" uma, ne pa prava resnica. Za božjo voljo človek, ti sedaj prav častiš svoje misli in svoj ego namesto, da bi se spraševal o realnosti svojih izjav in interpretacij resničnosti, ki ti jih ponuja tvoj um.

Kako češ ti karkoli razumeti, če pa sedaj poveličuješ svoj um kot da je nekaj najboljšega v vesolju? Zapel si se na svojo lastno osebnost in se sedaj skušaš prepričati kako imenitna da je - pa ni in je le tvoja lastna tema.  

Goood word Cool

have a nice + good day  Cool

Boštjan
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #614 - 10.02.2008 at 13:22:06

Š eno majčkeno vprašanje imam za Alojzija  Cool. Ampak bom počakal do ju3, ko bo "ugodnejši čas"  Roll Eyes.

Have a good day, as good as our God is  Cool

by Boštjan Zupančič + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 39 40 41 42 43 ... 764