Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 41 42 43 44 45 ... 764
(Read 1311597 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #630 - 10.02.2008 at 16:24:04

Al., malo sem študiral tvoje razlage na P.D. strani, vendar nikakor ne razumem kako si določil konstanto Xmept* v vrednost in jo nato podal v praktično uporabo. Psihološko jo razumem, ampak materijalno...
Sicer ko sem študiral relativnost je tudi Einstein v začetku dodal v svojo znamenito formulo kozmično konstanto, jo nato črtal, ampak po nekaj letih zopet trdil, da obstaja, vendar je bila formula že splošno sprejeta.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #631 - 10.02.2008 at 17:06:55

Quote:
Tole me je pa spomnilo na anekdoto o študentu na izpitu:

profesor: kakšne transformatorje poznamo?
študent: poznamo velike in male transformatorje.
profesor: še eno tako, pa vam dam 6, samo, da vas nikoli več ne vidim.
študent: eee, pa poznamo tudi srednje transformatorje ..

Meni je dr. Matjaž Krivic, dal devetko iz civilnega prava, ker je opazil, da ne sprejemam butastih sklepov.

Problem so magnetilne naprave, ne velikost in predvidevam, da večjih  ne bomo zmogli tako kmalu izdelati.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #632 - 10.02.2008 at 17:22:45

Quote:
Al., malo sem študiral tvoje razlage na P.D. strani, vendar nikakor ne razumem kako si določil konstanto Xmept* v vrednost in jo nato podal v praktično uporabo. Psihološko jo razumem, ampak materijalno...
Sicer ko sem študiral relativnost je tudi Einstein v začetku dodal v svojo znamenito formulo kozmično konstanto, jo nato črtal, ampak po nekaj letih zopet trdil, da obstaja, vendar je bila formula že splošno sprejeta.

Ajgor, oprosti ampak bi mi vzelo preveč časa, da bi ti ponovno pisal.

Saj je že tako napisano-preberi na str. 12 in na www.prometejevodarilo.com
Pustiva naj se zagovorniki nasprotnega, malo ohladijo in bova verjetno  našla čas, da se srečava.

Enostavno si zamisli: v vseobsežno vesoljno stvarstvo ne more nič priti in tudi nič oditi, je večno-sedaj konstanta.

L.P.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #633 - 10.02.2008 at 17:22:52

Boštyxz wrote on 09.02.2008 at 17:51:56:
Alojz in Sandib wrote on 09.02.2008 at 12:57:05:
Plesnamesecu!
Ne poznaš svete zapuščine večno živih na Zemlji. Odgovori, zakaj Jezus pride v tempelj "malikov" lažnih farizejev in ga poruši agresivno. Šele nato pove zakaj. Reče:"Iz svetega templja mojega očeta ste naredili tržnico!" Mišljeno kot izguba izvornega vesoljnega znanja na Zemlji.

Zato, ker so to dejansko-v resnici takrat tudi naredili malikovalci ( kot to delajo tudi sedaj ) .
ponovni šah-mat Cool

Vir P.D. :

Pustili smo vam celotno vesoljno znanje, vere, megalite, mite, simbole, ki vam govorijo o vasem poreklu in smislu *zivljenja.
Vi dovolite da se s to sveto zapuscino spekulira. Vasi lazni sobratje- kvazi ezoteriki in duhovniki kujejo iz te svetinje nase skupne zapuscine materijalno korist zase.

Kopron da nebos prevec vesel s temi tvojimi teorijami, pobranimi z razlicnih koncev in razlicnih (visjih) virov, ker vidim da si zacel to bljuvati kot po tekocem traku

V P.D. je vse to resnicno odkodirano in postavlja jasno celoto in namero za kaj gre. Vse se da jasno dokazati, ce se le ne delas pametnega z nekimi izmisljenimi (na momente prav smesnimi) tujimi viri in malce pogledas zadevo.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #634 - 10.02.2008 at 17:33:43

U. wrote on 10.02.2008 at 15:08:37:
G.Alojz ali kdorkoli....

Kdo in zakaj je uporabljal kovinske krogle, ki so stare cca. 2.8 bilijona let?

shrani.si/t/1p/Vv/44O4jffQ/sphere.jpg

O tem je tudi ze pisano na P.D.

...

Malo razmislite o clankih iz casopisov, knjig o tehle kroglah ki so dokaz, a noben ni vedel njihove skrivnosti.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #635 - 10.02.2008 at 18:40:37

Te kroglice so naravnega izvora:

http://en.wikipedia.org/wiki/Klerksdorp_Spheres

Back to top

IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Reply #636 - 10.02.2008 at 20:40:37

Poet ,omen sat in kopron ,ko prebiram te vaše prispevke si ne morem kaj ,da ne bi pomislil da se s svojimi dolgovezenji borite za naklonjenost vaših privržencev,verjetno bi si jih radi pridobili še več.Kot je izrazil poet,bi rad bil guru.Kar dobr se vid kam pes taco moli.

Gape dobre povezave si dal,nekatere stvari sem že prebral,nekaj novih.
Vidim ,da že kar dolgo razglabljate na svetu pogovorov.Če vam ne odgovarjajo informacije podane  v P.D.jih pač pustite ,če jih ne morete sprejeti ,jih pač ne sprejmite.Čas bo pokazal in to zelo kmalu ali so teorije ali je vedenje pravilno.

No pa lep pozdrav vsem ! Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #637 - 11.02.2008 at 08:47:58

No, moram še popraviti SandiB+Al., da žal ne poznata resničnega "vnebovzetja" Cry .
Še najbližje to opisuje "Celestinska Prerokba", vendar gre za veliko več kot samo to "energijsko" "prestavitev"  Roll Eyes.

In, še eno vprašanje za katerega od "Prometejcev" , če še zmore ;

"kaj je bilo prej : Energija ali Materija ? "

Hvala za odgovor , + lep, sončen + dober dan, še naprej, ...

Boštij  Cool
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #638 - 11.02.2008 at 08:51:02

matijaZ wrote on 10.02.2008 at 20:40:37:
Poet ,omen sat in kopron ,ko prebiram te vaše prispevke si ne morem kaj ,da ne bi pomislil da se s svojimi dolgovezenji borite za naklonjenost vaših privržencev,verjetno bi si jih radi pridobili še več.Kot je izrazil poet,bi rad bil guru.Kar dobr se vid kam pes taco moli.

there is no teachers,there is no students
only your ego believe that idea

the Self alone exist.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #639 - 11.02.2008 at 09:06:49

Etrex wrote on 10.02.2008 at 17:22:52:
Alojz in Sandib wrote on 09.02.2008 at 12:57:05:
Plesnamesecu!
Ne poznaš svete zapuščine večno živih na Zemlji. Odgovori, zakaj Jezus pride v tempelj "malikov" lažnih farizejev in ga poruši agresivno. Šele nato pove zakaj. Reče:"Iz svetega templja mojega očeta ste naredili tržnico!" Mišljeno kot izguba izvornega vesoljnega znanja na Zemlji.

Vir P.D. :

Pustili smo vam celotno vesoljno znanje, vere, megalite, mite, simbole, ki vam govorijo o vasem poreklu in smislu *zivljenja.
Vi dovolite da se s to sveto zapuscino spekulira. Vasi lazni sobratje- kvazi ezoteriki in duhovniki kujejo iz te svetinje nase skupne zapuscine materijalno korist zase.

Saj tega odgovora ne morem jemati resno. Ne bom se spuščala v debate o zgodovini krščanstva in o načinih opravičevanja agresivnosti, je pa to res neverjetno samovoljna intepretacija verskega teksta.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #640 - 11.02.2008 at 09:14:33

OMEN SAT wrote on 11.02.2008 at 08:51:02:

there is no teachers,there is no students
only your ego believe that idea

the Self alone exist.

In obratno: vsak je vsakemu učitelj in vsak je vsakogar učenec. Nisem pa do sedaj (pred pojavom "Prometejcev") na tem forumu opazila nobenih privržencev in nobenih gurujev. Zame je cilj svobodna izmenjava mnenj, ne vsiljevanje ali prepričevanje drugače mislečih.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #641 - 11.02.2008 at 09:29:20

Bardo_Thodol wrote on 10.02.2008 at 18:40:37:
Te kroglice so naravnega izvora:

http://en.wikipedia.org/wiki/Klerksdorp_Spheres

Tvoja je svobodna volja v kaj verjameš. Vsekakor je moja trditev o magnetnih slnicah ujetih v kamninah, potrjena.
Bardo, jaz ne potrebujem tvojega znanja, imam svojega dovolj. Še nisi tega ugotovil.

Poglej moj post, kjer razglabljate o neskončnosti.

L.P.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #642 - 11.02.2008 at 09:39:42

Bardoju in ostalim!

Karkoli odkrijemo na Zemlji, v bistvu ponovno  odkrijemo večno-sedaj odkrito, ki je nam tu zastrto. Zastrto pa nam je upravičeno! Tu smo izolirani! Od tu ne moremo več ogrožati ostalega vesoljnega *življenja!  

Mimogrede  Bardo, danes sem pregledal tvoja razglabljanja o neskončnosti. Priznam ti inteligenco vse!  Sočasno pa me bega tvoje 'po mojem mnenju' neplodno togo razmišljanje in zagovarjanje očitnih civilizacijskih absurdov. Dojemi vsak med nami, ki ni »samo spoznan« želi podzavestno zavajati iz lastnih egoističnih materialnih vzgibov, ker je večina med nami ujeta v dogme in norme civilizacijskega absurda.
Zgolj - samo spoznani ljudje so  po mojem lahko gibljejo prosto po tem morju absurdov.

Takšnim ljudem ni mar za absurde. Ker jih poznajo, jih po mojem  intimno motivirani preskočijo in delujejo enovito skladno in solidarno z ostalim  življenjem..    

Vsak iskalec neskončnosti lahko izgubi samega sebe. Ko želiš postaviti  svoj jaz  iz dimenzije  večno- sedaj v dimenzijo neskončnosti, se moraš nujno vrniti  v dimenzijo večno-sedaj.
Samo ta dimenzija ti lahko da realnost občutka  dimenzije neskončnosti. Neskončnost je dimenzija ujeta » v točki večno–sedaj sočasnega prehoda - zlitja akumuliranega in realiziranega sveta  v enovit svet neskončnosti, ki nima začetka in konca izven sebe,« ampak ga nosi večno-sedaj ujetega znotraj sebe«.

Ste si sposobni priznati dejstvo, da večno-sedaj v sebi nosite akumulirano in realizirano misel, ki jo večno-sedaj  navzven izražate enovito !

Toliko o neskončnosti  ujeti v točki zlitja večno-sedaj. Preteklost > večno-sedaj < prihodnost!
.    
Samo veselo naprej! Kam?

V besednem sijaju ujetega govorca, je več samovšečnosti, kot čisega izraza velike misli.

Večno sedaj
                                                   .

Svetloba kaže svojo moč v temi in tema v svetlobi enega samega dne.

Citata nista prepisana!!

L.P.
Alojz
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #643 - 11.02.2008 at 09:50:30

Alojz,
ugotavljanje magnetnih silnic v kameninah je ena od standardnih metod diagnosticiranja in redno uporabljana v geologiji. Ne vem sicer, kaj hočeš s temi silnicami povedati, vendar nisi povedal ničesar novega, kar ne bi bilo že dolgo znanega.

Zanimivo se mi pa zdi, da si v primeru tistih južnoafriških kroglic nasedel rumenemu tisku, ki je iz njih naredil celo štorijo, ki se je dobro prodajala.

Kot je zdaj videti, gre za čisto običajne kroglice nepravilnih oblik, ki tudi po sestavi niso nič posebnega in ki so nastale v povsem naravnih procesih, brez posredovanja nekakšnih izmišljenih inteligentnih bitij.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #644 - 11.02.2008 at 09:53:23

Bardo_Thodol wrote on 11.02.2008 at 09:50:30:
Kot je zdaj videti, gre za čisto običajne kroglice nepravilnih oblik, ki tudi po sestavi niso nič posebnega in ki so nastale v povsem naravnih procesih, brez posredovanja nekakšnih izmišljenih inteligentnih bitij.

Bardo to je tvoja misel in tvoje ugotovitve, ne vsiljuj kupljenega znanja. Si se kaj naučil o neskončnosti?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 41 42 43 44 45 ... 764