Alojz in Sandib wrote on 11.02.2008 at 16:18:00:Kopron!
Masa in energija sta neločljivi. Poznamo pa akumulirano in realizirano vrednost mase in energije. Nič ni bilo prej in nič ni nikoli nastalo in nič ne bo končano, ker je vsaka in vsa pojavnost mept večno sedaj.
Poznam Lorberjevo pisanje in tudi Jamesa Redfilda. Tovrstno literaturo hitro preletim in hitro tudi zavržem. V tej literaturi ne vidim nič novega, kot zgolj domišljiski opis sveta avtorja. V tej literaturi ni nič, kar bi usodno vplivalo na naš vsakdan.
Hja, že, že , to vem, da sta v današnjih pogojih v nekaterih pogledih neločljivi .
Vendar, če veš, da se da energijo spremeniti v materijo , in obratno, potem ti mora biti jasno, da če vso materijo spremeniš v energijo, ločiš materijo od same sebe , ker ti jo več nič ne ostane za ločiti v to transformacijo.
In, takrat bi lahko rekli, da se materijo da ločiti od energije, čeprav sta to v bistvu eno in isto .
Sedaj pa, nevem, po kateri strani ( po katerem pogledu) si ti to gledal/mislil
.?
?
Torej, še vedno ti sedaj ostaja moje prejšnje vprašanje ; Kaj je bilo prej ?
?
Ali boš morda trdil , da sta materija + energija že "od vekomaj" ?
? ( se mi zdi, da to namiguješ, ker nimaš slike celostnega vpogleda )
Aja, pa še to ; oni zapisi so zelo usodno vplivali na moj vsakdan + še na vsakdan od marsikoga
. Na srečo pa pač na bolje
Zato sem zelo hvaležen Bogu, da mi je dal oba2
.
Kdo pa je tebi dal te Prometejske podatke ? ( prosim ne reci spet tvoja duša, ker nad njo je vedno duh )
Hvala za pojasnitve
by Boštjan Zupančič + #