Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 43 44 45 46 47 ... 764
(Read 1311667 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #660 - 12.02.2008 at 09:54:06

Bp, Bardo in ostali!

Vsi vemo, da je EM valovanje–spremenljivo električno in magnetno polje, ki se v obliki valovanja širi skozi prazen prostor ali snov. Torej, Bp nič novega nisi povedal. Vidiš, imaš možnost preveriti moje razlage.

To EM valovanje se širi tudi zunaj in znotraj Zemlje in ustvarja posledično magnetno polje in gravitacijsko polje. EM valovanje se izraža  posledično v vremenskih tokovih izmeničnega  EM valovanja, rotacije Zemlje (letni časi, vremenski tokovi, vodni, itd.). Izmenična rotacija satelit v eno – Zemlja v drugo, večno-sedaj . Zemlja je prefinjen mehanizem, ki ima dva pola (sever-jug),  ki uravnavata izmenično EM  S/J - J/S, valovanje, rotacijo same Zemlje in vseh tokov na Zemlji.
Hkrati pola pomenita Sever-Arktika, vez nazaj na satelit, Jug-Antarktika, vez naprej v središče osončja-asteroidni pas. Led na polih je usodno pomemben ravno zaradi uravnavanja EM silnic strun izmeničnega  EM valovanja rotacije Zemlje.

Hladneje kot je, močnejša je vez gravitacijskega polja Zemlje. Led na polih je usoden ravno za stabilnost izmeničnega EM valovanja-rotacije Zemlje, ko je ta s polarnimi vezmi S/J ujeta v lastno gravitacijsko polje.

Vez na satelit preko Severa ureja bibavico Zemlje (plimo-oseko). Preko južnega pola Antarktike pa je Zemlja vezana na gravitacijsko središče osončja. Preko te EM vezi si Zemlja zagotavlja tudi t.i. elementarno oskrbo, ker je preko središča osončja vezana na dodatni elementarni vir akumuliranih ionov, ki dopolnjujejo realizirane ione iz  Sonca.

Kondicija Zemlje je odvisna v veliki meri od obeh polarnih kap iz katerih se vijeta EM repa (posledica polarna sija). Topleje ko bo na Zemlji, manjša bo kondicija Zemlje.
Slabše bo njeno gravitacijsko polje, bibavica na Zemlji bo porušena, vodni in vremenski tokovi bodo porušeni - katastrofa z otoplitvijo pomeni tudi več potresov (topitev polarnih kap vse bolj izničuje EM valovanje S/J – J/S V\Z – Z\V rotacijo) in to dogajanje bomo občutili in ga že, kot vse večjo nevarnost.

Lahko kdo od vas, ki tu pametujete, pljuvate po nas, nas zmerjate obsojate po krivem poda bolj resnično razlago za celotno Zemeljsko dogajanje.
Vam vsem se še sanja ne, kaj je tik pred vami in to vam mi nenehno dopovedujemo in polagamo na srce.

Zemljin posamični cikel traja natanko 28000 let. Koliko je minilo od zadnje ledene dobe? * 7ooo let dodajte in dobite rezultat neizbežnega kvantnega zlitja Zemlje (gravitacijsko polje Zemlje se poruši-vesoljni potop), ko se bodo vode prelile preko morij. Vulkani bodo bruhali, vi boste pa cvilili. Čaka vas neizbežna nova ledena doba.

Rešitev vam ponujamo mi. Vi pa kot obsedenci pljuvate in mečete govno v nas!

Na Soncu se dogajajo nenehna kvantna zlitja INmept AO RImept, kjer vsak konec in sočasno začetek cikla zlitja, oznanjajo sončne pege. Amen. Sonce ionizira, Jupiter akumulira = večno-sedaj samoohranitev mept, samozadostnost, samodelovanje sončnega sistema, ki je vezan na planetarno osončje, to pa v planetarni pas galaksije itd.

Dojemite že enkrat. Ne samo blejat kot ovce eno in isto in nas po krivem obtoževat. Za nekaj kar nikoli nismo in ne bomo bili!

V besedni sijaj ujet govorec bolj kaže svojo samovšečnost, kot čisti izraz velike misli.

Preberi kar te zanima na www.prometejevodarilo.com. potem komentiraj!

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #661 - 12.02.2008 at 10:58:07

Nobenih dokazov ni, da bi se magnetna pola Zemlje menjavala na 28.000 let.
Merjenja tega ne potrjujejo, potrdila pa so, da se je v zadnjem milijonu let menjava magnetnih polov na Zemlji zgodila samo enkrat.

Elektomagnetizem Zemlje in Sonca sta prešibki sili, da bi lahko imela kakršenkoli vpliv na vrtenje Zemlje ali na bibavico.

V času, ko je Sonce najbolj EM aktivno, se to na Zemlji opazi le kot polarni sij sevajočih ionizirajočih delcev s Sonca in to v bližini polov, ker jih Zemljino magnetno polje preusmerja proti poloma.
To nima veze z mrazom, saj bi v primeru, ko bi bila magnetna pola na ekvatorju polarni sij videli ob ekvatorju.

Na samo vrtenje Zemlje pa ti ionizirani delci nimajo prav nobenega vpliva.
EM aktivnosti Sonca se sicer, kot je bilo že omenjeno, menjavajo na vsakih 11 let.
Trenutno je Sonce v EM neaktivni fazi, v takoimenovanem solarnem minimumu, ko ni na površini Sonca skoraj nobene sončne pege.

Tudi bibavica je posledica zgolj gravitacije Lune in Sonca in nima z EM nobene veze.

Ovc in gnojnice raje ne bom komentiral, ker so izven konteksta.
Bolje prepričljivo bi bilo, če bi svoje nenavadne trditve poskušal podpreti s kakšnimi bolj konstruktivnimi argumenti in številkami, ki bi se jih dalo preveriti.

Na spletni strani ni noben problem objaviti česarkoli.
Papir in ekran preneseta vse, tudi to, da nas bodo danes napadli Marsovci ni težko objaviti, zato tudi ne more služiti kot verodostojno dokazno gradivo, dokler tega ne moremo konkretno preveriti ali so nas marsovci res napadli.

Kot verodostojno dokazno gradivo lahko služijo le objavljene in od neodvisnih opazovalcev potrjene meritve in opazovanja z natančnimi številkami, torej v taki obliki, da jih lahko vsakdo kadarkoli ponovi in preveri.

Meritve in še enkrat samo meritve me lahko prepričajo!!.  
Pesniški izlivi me lahko le nasmejijo  Smiley

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #662 - 12.02.2008 at 11:21:41

Seveda nisem povedal popolnoma nič novega. Veliko novega je predvsem v tem, kar piše Alojz. Mene pa kot precejšnjega skeptika zanima, kje je to mogoče preverit.

Čisto konkretno govorite o zapisih 11-letnih sončevih in 28.000 letnih zemeljskih magnetnih ciklov v kameninah. Kje bi lahko našel naprimer kakšno študijo, ki to potrjujeje, saj je to področje, ki vsaj kar se tiče znanost ni posebej novo? (vkolikor seveda ne gre tu za še kakšno znanstveno zaroto, zaradi katere se takšnih reči ne objavlja)

Alojz in Sandib wrote on 10.02.2008 at 15:20:35:
Kar se tiče tvoje trditve o spreminjanju obličja Zemlje, naj ti povem, da magnetne silnice v kameninah zaznajo tudi 11 in pol letne Sončeve cikle (1 Sončevo leto). Teorija, da menja Zemlja obličje na več milijonov let je splošno sprejeta, ki pa jo lahko že same magnetne silnice v kameninah porušijo. Tega še ni nihče podrobneje raziskal.

Back to top
« Last Edit: 12.02.2008 at 15:06:04 by bp »  

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #663 - 12.02.2008 at 11:49:08

Sledi o 11-letnih sončnih ciklih ne bomo našli v kameninah, ampak z neposrednimi meritvami magnetnega polja Sonca.

V kameninah je mogoče zaznati le sledi preteklega menjavanja magnetnih polov Zemlje. Zadnja taka zabeležena menjava Zemeljskih magnetnih polov je starejšega datuma, več kot 700.000 let.

Te meritve niso nič skrivnostnega in na to temo je objavljenega veliko materiala.

Za primer sem takoj našel en link z neke ameriške fakultete za geologijo, kjer je tudi nekaj kratkih in lahko razumljivih razlag, tudi za različne možne hipoteze:

http://ijolite.geology.uiuc.edu/01FallClass/geo100/Lectures/SM_lecture6.html

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #664 - 12.02.2008 at 12:18:44

Ša še en link, ki na poljuden način razloži, zakaj pravzaprav gre pri zamenjavi polov in da je strašenje s katastrofami leta 2012 podobno strašenjem, ki jih poznamo že iz preteklosti in iz katerih ni bilo potem nič (naprimer, da bo leta 2000 konec sveta in podobne neumnosti)

http://www.dailycommonsense.com/what-is-that-polar-shift-thing/

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #665 - 12.02.2008 at 12:59:42

gape wrote on 09.02.2008 at 13:01:04:
jest recimo mam glih tko konsistentno teorijo o usem kar je
pa se je nikol nism prpravu razlagat u kompletu, ker se ne da ...
je preprosto preveč ... ljudi na različnih nivojih ...

Sem najdu gapetov citat, ki po moje najboljš označuje naš odnos do andrejevega oz. 'prometejevega' darila človeštvu. Od tod po moje upravičen dvom v možnost  obstaja teorije, ki bi bi bla lahko dojemljiva vsem, to pa preprosto zato,  ker smo si med sabo glede na nivoje dojemanja preveč različni. Oziroma drugače povedano: vskakomur bi jo moral razlagat na nivoju njegovega dojemanja, s tem pa bi pred sabo nujno ogrozu celostnost teorije, ker nivoji so si med sabo kvalitatvno različni, da ne rečem celo v medsebojnem  nasprotju. Nasprotja med posameznimi nivoji psihološko seveda najboljše premošča/razrešuje mit, zato je andrej za izraženje enosti nasprotij tudi izbral povsem ustrezno mitološko obliko posredovanja svoje teorije. Teorije o  'prometejevem  darilu človeštvu' zato ne moremo zrušiti po 'mitbastersko' s preverjanjem  resničnost posamameznih izjav z metodami ugoatvljanja resničnosti, ki veljajo  znotraj istega nivoja (npr. zanastvenih izjav z znansvenimi metodami), saj posamezne izjave črpajo svojo legitimnost le iz celote (iz vseh nivojev) in ne iz razmerja do drugih/konkurenčnih izjav na istem nivoju. Andrej je se je hkrati  pred 'mitbasterstvom', ki bi izhajalo iz spodbijanja njegove mitologije s konkurečnimi  mitologijami, zavaroval z univerzalno mitologijo, ki integrira vase vsako posamično mitologijo na način, da si niso v medsebojnem nasprotju oz. tako,  da vsaka posamična mitologija lahko črpa svojo legitimnost le iz celotne/univerzalne (podobno  kot velja za resničnost posmezne znanstvene izjave). Krog je tako hermetično sklenjen na podoben način kot je hermetično sklenjenjena njegova kozmologija: metoda  postane odraz njegove kozmologije in kozmologija odraz njegove metode.    
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #666 - 12.02.2008 at 13:12:10

Saj tu ni kaj za "cuprat".
Leta 2012 bomo videli (tako, kot smo videli leta 2000) ali bo kaj iz teh napovedi ali nič.

Konec sveta prav gotovo ne bo, tudi zemeljska magnetna pola se ne bosta do takrat zamenjala.
Če torej ni mogoče nič od tega ne tako, ne drugače preveriti, kaj naj potem s temi teorijami počnem?

Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #667 - 12.02.2008 at 14:22:46

Alojz in Sandib wrote on 10.02.2008 at 15:20:35:
Sam sem prišel do neomejenega, ekološko čistega vira energije, ki je popolnoma neškodljiva življenju. Pa še medsončna potovanja bo omogočala v antigravitacijskem polju znotraj plovila.

Cry  Cry  Cry  Undecided  Lips Sealed  Embarrassed   Cry  Cry  Cry

Ne vem, če sem že kdaj slišal kaj bolj žalostnega.  Cry

Pa kam bi ti sploh rad šel? Tukaj imaš najboljši planet v vsem vesolju, superiorno naravo, ti bi pa rad odplavam kam že? In sploh ne more biti res, da smo bili "izgnani" na ta planet, kjer je narava - tisti, ki so ostali zadaj so bili izgnani iz "tega" planeta, ker je ta najboljši planet v vesolju, a zaradi ... kot si ti je na njem tako težko živeti in živeti v skladu z naravo. Zaradi takih kot si ti - na področju "duhovnosti", potem biznisa, prava, ekonomije, znanosti - zaradi takih ljudi pa je potem na tem planetu težko živeti, to pa drži kot pribito.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #668 - 12.02.2008 at 14:41:10

Bardo_Thodol wrote on 12.02.2008 at 13:12:10:
Saj tu ni kaj za "cuprat".
Leta 2012 bomo videli (tako, kot smo videli leta 2000) ali bo kaj iz teh napovedi ali nič.

Konec sveta prav gotovo ne bo, tudi zemeljska magnetna pola se ne bosta do takrat zamenjala.
Če torej ni mogoče nič od tega ne tako, ne drugače preveriti, kaj naj potem s temi teorijami počnem?

Kolikor razumem andreja, nas opozarja na cikličnost kot kozmološko dejstvo, ki se ujema cikličnostjo posmeznikovega življenja. Večnost razume kot krožno ponavljanje teh kozmičnih/življenjskih ciklov, ki ne poteka v modernem (zahodnjaškem) lineranem pojmovanju časa od začetka proti koncu ampak arhaičnem (vzhodnjšakem) večnem tukaj-sedaj. Ker nam linerani tok časa s svojo končnostjo vzbuja strahove/tesnobe in nas zato spodbuja h kopičenju zalog ter kompetativnosti (darvinovsko razumljenem boju za prevlado), naj bi nas ciklično razumevanje časa v večnem sedaj spodujalo k solidarnosti in sodelavanju (etični vidik andrejeve kozmologije). Jest tako njegovega kozmološkega dejstva, da se se lahko kozmični cikel lahko zaključi vsak hip, ne jemljem kot nekega strašenja oz. zbujanja tesnobe pred bližnjim koncem (kot bi ga jemal, če bi ga dojemal  skladu z linernim pojmovanjem časa in ga zato odlagaal  v nedoločljivo prihodnost  podobno kot v skladu s tem pojmovanjem časa odlagagamo v nedoločljivo prihodnost tudi lastno smrt ), ampak ga lahko brez strahov/tesnob sprejemem tudi takoj  (ali magari leta 20012). V bistvu  gre za to, da  ne čutim potrebe po tem, da  moral z vso gotovostjo preverjati, kdaj se bo konec zgodil, ker me glede na dejstvo, da se bo konec z gotovostjo zgodil (tako kot se mi bo z vso gotovostjo zgodila lastna smrt), to niti ne vznemirja. In ko me to ne vznemirja, lahko znamenja, ki napovedujejejo konec, berem precej poljubno in neobremenjeno, kar je seveda v nasprotju z moderno znanostjo, katere glavno poslanstvo je, da vedno znova izumlja načine in išče dejstva, kako prestaviti sicer neizogiben konec konec v čim bolj nedoločljivo prihodnost...

Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #669 - 12.02.2008 at 14:56:04

Saj s "cikličnostjo" ni nič narobe in jo vsi poznamo ter sprejemamo. Nenazadnje se tudi dan in noč, ki ju imamo pred nosom, ciklično, zaradi vrtenja Zemlje  ponavljata na vsake 24 ur, precizno "kot ura".

Hec bi pa nastal, če bi začel razglašati, da dan traja pravzaprav 60 ur in da so tisti, ki tega odkritja nočejo sprejeti, slepi in nehvaležni. Jaz jim kao vse lepo razložim, pa še narišem zraven, zakaj in kako je dan dolg 60 ur, drugi se pa mojemu "odkritju" le posmehujejo in v zahvalo zlivajo gnojnico.

Takole nekako ..   Lips Sealed

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #670 - 12.02.2008 at 15:07:01

Quoted: "Lahko kdo od vas, ki tu pametujete, pljuvate po nas, nas zmerjate obsojate po krivem poda bolj resnično razlago za celotno Zemeljsko dogajanje."

Jaz lahko  Exclaim

Quoted: "Vam vsem se še sanja ne, kaj je tik pred vami in to vam mi nenehno dopovedujemo in polagamo na srce."

Jaz vem kaj bo . Ravno včeraj sem dobil še eno potrditev glede naše bližnje prihodnosti, kot jo napoveduje Bog za Človeštvo, že več kot 150 let . Sedaj se začenja .
Bom pa vseeno še preveril, preden razložim kaj več  Huh. Gre pa se za skrito nevarnost katastrofe z  Lips Sealed  Shocked Cry Lips Sealed
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #671 - 12.02.2008 at 15:28:34

Bardo_Thodol wrote on 12.02.2008 at 14:56:04:
Saj s "cikličnostjo" ni nič narobe in jo vsi poznamo ter sprejemamo. Nenazadnje se tudi dan in noč, ki ju imamo pred nosom, ciklično, zaradi vrtenja Zemlje  ponavljata na vsake 24 ur, precizno "kot ura".

Hec bi pa nastal, če bi začel razglašati, da dan traja pravzaprav 60 ur in da so tisti, ki tega odkritja nočejo sprejeti, slepi in nehvaležni. Jaz jim kao vse lepo razložim, pa še narišem zraven, zakaj in kako je dan dolg 60 ur, drugi se pa mojemu "odkritju" le posmehujejo in v zahvalo zlivajo gnojnico.

Takole nekako ..   Lips Sealed

Če andreja v filozofskem in etičnem smislu še nekak razumem, se mi ustavi pri tem, da v svojo teorijo ne vnaša vsaj tistih korekcij, ki njegov sicer vase zaprt kozmološki in etični sistem ne bi v ničemer narušle. V tem smislu tudi ne razumem njegove nestrpnosti do takih korekcij, posebej zato, ker se je sam odprl za dialog, ko je svojo teorijo predstavil na forumu...
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #672 - 12.02.2008 at 15:38:19

titud wrote on 12.02.2008 at 15:28:34:
Če andreja v filozofskem in etičnem smislu še nekak razumem, se mi ustavi pri tem, da v svojo teorijo ne vnaša vsaj tistih korekcij, ki njegov sicer vase zaprt kozmološki in etični sistem ne bi v ničemer narušle. V tem smislu tudi ne razumem njegove nestrpnosti do takih korekcij, posebej zato, ker se je sam odprl za dialog, ko je svojo teorijo predstavil na forumu...  

Zelo zanimivo se mi zdi, da ne razumeš, kajti celoten fenomen tega pisanja je s psihološkega vidika izjemno  razumljiv  Lips Sealed.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #673 - 12.02.2008 at 15:44:52

Če andreja v filozofskem in etičnem smislu še nekak razumem, ...  

Andreja mogoče razumeš, Alojza pa najverjetneje ne ...  Cool

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #674 - 12.02.2008 at 15:52:35

Quote:

Zelo zanimivo se mi zdi, da ne razumeš, kajti celoten fenomen tega pisanja je s psihološkega vidika izjemno  razumljiv  Lips Sealed.

Mogoče na psihološkem, a to je le eden od nivojev. Alojzevo pisnaje pa je večplastno/večnivojsko, zaradi česar  mi očitno  dela težave tudi na psihološkem.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 43 44 45 46 47 ... 764