El Pesnik wrote on 08.03.2010 at 14:15:17:Quote:Tukaj mi je rekel Namaste in mi potem v gneči ukradel denarnico. Zato, takšnih lizunov je cel svet poln.
Hmm, valjda si mel not sam kakšen sitniš, ne prave evropejske težke pare. In dokumenti? Ti jih je drpnil?
Indija, Indija - najhujš pri vsej stvari je pa to, da sem jaz včasih celo mislil, da se v Indijo rodijo tud "najvišji" posamezniki človečanstva, t.i. razsvetljenci. Potem se pa v zadnjem času vedno bolj sprašujem, če niso ravno v duhovnosti Indijci tudi enih največjih lopovov na svetu, so do vrhunca prignali svojo umetnost prekupčevanja z duhovnostjo.
Tak, da je res kot si rekel - rečejo ti Namaste, Rama Rama, Enlightenment, Advaita, Non-duality, vmes ti pa denarnico drpnejo in se grejo praskat po riti!
Pišuka, Igor, a ne bi ti tam doli odprl kakšne "Šole za razsvetljenje z evropsko preciznostjo in evropsko kulturno 'mislijo0'"? Bi ratal bogati raja v momentu. Nom lahko pa začneš ravno s to svojo zadnjo prigodo: rečeš: poglejte, indijski bratje in sestre, človek izmed vašega rodu mi je izmaknil denarnico, a jaz sem tako blagoroden in tako razsvetljen, da sem mu oprostil že v istem trenutku, kar je nepridiprav me jel oropati. In sedaj bom tudi vas podučil o umetnosti odpuščanja. Vstopnina je 2 €.
Ma ni bilo hudo, sem preživel in sem se spomnil, ko je železni omenil ta ind. pozdrav. Navadno ga navadna raja ne uporablja, če pa, pa bodi previden. Ta raja ga izkorišča v lastne koristi. Jaz ga tudi ne, nisem Hindujec, sicer pa tako ne moreš postati.
Sicer je pa tako, da če govoriš s kakšnim Brahmanom-ta pravim (I.kasta), je čisto drugače, kot ti guruji. Lepo ti pove, da je ta ašramska duhovnost njihov glavni izvozni artikel. Oni sicer ne delujejo v njih, jih pa tudi ne prepovejo. Denarja se ne dotikajo.
No, imaš kaj za videti in doživeti tu. Le odvisno je v kakšnih krogih se nahajaš in kaj iščeš. Ker nič ne iščem, ampak sem tu nastanjen spoznaš različne ljudi. Vse kaste, vse vrste profilov. Sicer so pa tu v Kovalamu tako turisti iz celega sveta. Imam znance iz vseh kontinentov. Evro je pa tu padel za dobrih 10%, odkar sem tu, tako, da bi vstopnina morala biti višja.
Lp,Igor