Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 581 582 583 584 585 ... 764
(Read 1310348 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8730 - 08.03.2010 at 18:56:58

Quote:
Mi ne odločamo samo,ker smo mi njegova živa samomanifestacija na katero vesoljno samodejno vpliva s svojim cikličnim EM valovanjem in kakršni smo mi takšno je vesolje-dobro ali slabo in mi v ničemer sami ne odločamo v tej vesoljni samoigri,kljub temu,da smo samozavedni in imamo svobodno voljo

Potem je ta svobodna volja le navidezna ?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8731 - 08.03.2010 at 19:08:37

Robi wrote on 08.03.2010 at 18:56:58:
Quote:
Mi ne odločamo samo,ker smo mi njegova živa samomanifestacija na katero vesoljno samodejno vpliva s svojim cikličnim EM valovanjem in kakršni smo mi takšno je vesolje-dobro ali slabo in mi v ničemer sami ne odločamo v tej vesoljni samoigri,kljub temu,da smo samozavedni in imamo svobodno voljo

Potem je ta svobodna volja le navidezna ?

Zemeljsko omejena,ker ni vesoljno samospoznana. Ograjen vrt!!!

Kjer se po lastni svobodni volji  koljemo,krademo,lažemo,bobivamo .blefiramo,igramo vesoljne razsvetljence,ki so dokazano ograjeni vse dokler se vesoljno ne samospoznajo v lastnem vesoljne paradoksu,ko je BOG DAL -Adamu samozavedanje in svobodno voljo in ga izgnal iz raja (sončne dinastije) na Zemljo .

V raj  ga bo vrnil ob koncu časov(njegovem ponovnem vesoljnem samospoznanju)ko bo vesoljni duh EM sila (božji) človeka samega naredilo v tisočletjih ponovno vesoljno samospoznanega.Enigma -ki se izkaže za resnico ko  dojameš to teološko sporočilo naše civilizacijske zapuščine!!! Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8732 - 08.03.2010 at 19:13:00

Quote:
Zemeljsko omejena,ker ni vesoljno samospoznana. Ograjen vrt!!! Kjer se koljemo,krademo,lažemo,bobivamo .blefiramo,igramo vesoljne razsvetljence,ki so dokazano ograjeni vse dokler se vesoljno ne samospoznajo v lastnem vesoljne paradoksu,

Alojz,
a misliš, da s svojo sovobdno voljo ne bi mogli ustvariti kaj lepšega, kot pa to, kar omenjaš ?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8733 - 08.03.2010 at 19:39:22

Imaš svobodno izbiro (miselni produkt) in svobodno voljo. Svobodno voljo ti ne diktira misel, preko spomina. Torej je razlika in večina tukaj uporablja svobodno izbiro in o njej tudi govori.
Svobodne volje ne pogojuje misel z razumom, ker je volja. Če bom voljan, bom naredil to in to.

Lp,Igor

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8734 - 08.03.2010 at 19:52:52

Robi wrote on 08.03.2010 at 19:13:00:
Quote:
Zemeljsko omejena,ker ni vesoljno samospoznana. Ograjen vrt!!! Kjer se koljemo,krademo,lažemo,bobivamo .blefiramo,igramo vesoljne razsvetljence,ki so dokazano ograjeni vse dokler se vesoljno ne samospoznajo v lastnem vesoljne paradoksu,

Alojz,
a misliš, da s svojo sovobdno voljo ne bi mogli ustvariti kaj lepšega, kot pa to, kar omenjaš ?

Kdor hoče lahko, vse je odvisno od človekove svobodne odločitve. Kdor pa hoče biti omejen, pa je lahko in nihče nima pravice vplivati na njegovo svobodno voljo.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8735 - 08.03.2010 at 20:05:27

Ko nekaj hočeš M.L., je to tvoja izbira. Hočeš nekaj s tem, ker imaš izbiro med določenimi zadevami. Če se ti npr., po svoji prosti izbiri odločiš raje za omejenost kot neomejenost je to tvoja odločitev. Jaz npr. sem povsem zadovoljen s tvojo izbiro in nato odločitev da izbral takšno osebno življensko pot.

Voljo pa še vseeno moraš imeti, čeprav si izbral to pot (omejenosti), kaj pa če te kdo pozdravi in tvoja volja sprevidi, da si bil zaveden ne to pot.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8736 - 08.03.2010 at 20:05:49

Quote:
Imaš svobodno izbiro (miselni produkt) in svobodno voljo. Svobodno voljo ti ne diktira misel, preko spomina. Torej je razlika in večina tukaj uporablja svobodno izbiro in o njej tudi govori.
Svobodne volje ne pogojuje misel z razumom, ker je volja. Če bom voljan, bom naredil to in to.

Lp,Igor

Izraz česa pa je volja ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8737 - 08.03.2010 at 20:09:01

Quote:
Če se ti npr., po svoji prosti izbiri odločiš raje za omejenost kot neomejenost je to tvoja odločitev

Zakaj pa bi izbiral sebi v škodo ?
A nismo naravnani tako, da izbiramo tisto, za kar mislimo, da bo dobro za nas ?
Seveda se to vedno ne izkaže kot dobro, saj nismo vsevedni.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8738 - 08.03.2010 at 20:12:10

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:05:49:
Quote:

Lp,Igor

Izraz česa pa je volja ?

Ne veš kakšen je izraz voljnega (voljanega) človeka?
Ja, saj ta TV, na njej res ni voljanih ljudi, slika tega ne pokaže. Pojdi med ljudi, mogoče srečaš kakšnega in boš videl ta izraz. V njem je milina.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8739 - 08.03.2010 at 20:13:23

Quote:
Ko nekaj hočeš M.L., je to tvoja izbira. Hočeš nekaj s tem, ker imaš izbiro med določenimi zadevami. Če se ti npr., po svoji prosti izbiri odločiš raje za omejenost kot neomejenost je to tvoja odločitev. Jaz npr. sem povsem zadovoljen s tvojo izbiro in nato odločitev da izbral takšno osebno življensko pot.

Voljo pa še vseeno moraš imeti, čeprav si izbral to pot (omejenosti), kaj pa če te kdo pozdravi in tvoja volja sprevidi, da si bil zaveden ne to pot.

Lp,Igor

Izbira in svobodna odločitev pa ni vseeno. Izbira ti da eno od možnih odločitev, ni pa nujno, da je ta izbira po svobodni volji.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8740 - 08.03.2010 at 20:15:47

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:05:49:
Quote:

Lp,Igor

Izraz česa pa je volja ?

Volja je pogojena z ljubeznijo.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8741 - 08.03.2010 at 20:18:05

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:09:01:
Quote:
Če se ti npr., po svoji prosti izbiri odločiš raje za omejenost kot neomejenost je to tvoja odločitev

Zakaj pa bi izbiral sebi v škodo ?
A nismo naravnani tako, da izbiramo tisto, za kar mislimo, da bo dobro za nas ?
Seveda se to vedno ne izkaže kot dobro, saj nismo vsevedni.

Zato, ker imaš različne poti. In dokler si na poti, nikdar ne veš ali si v zmoti. Ko stopiš iz poti in se ozreš, šele vidiš, da je več poti. In neumnost je tisti izrek, da vse poti vodijo k istemu cilju. Različne poti, pač vodijo do različnih zadev.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8742 - 08.03.2010 at 20:19:38

Quote:
Ne veš kakšen je izraz voljnega (voljanega) človeka?
Ja, saj ta TV, na njej res ni voljanih ljudi, slika tega ne pokaže. Pojdi med ljudi, mogoče srečaš kakšnega in boš videl ta izraz. V njem je milina.

Lp,Igor

Nisem mislil izraz voljnega človeka... ampak od kod volja ? Izraz česa je volja ?
Ker si omenjal, da izbira izhaja iz misli.....od kod pa izhaja volja ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8743 - 08.03.2010 at 20:20:21

Quote:
Volja je pogojena z ljubeznijo.

Misliš, da s sovraštvom ne more biti ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8744 - 08.03.2010 at 20:22:30

Quote:
Pojdi med ljudi, mogoče srečaš kakšnega in boš videl ta izraz.

V službi srečam na stotine ljudi..novih in starih....TV-ja pa sploh skoraj več ne gledam...razen vremenske napovedi. Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 581 582 583 584 585 ... 764