Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 582 583 584 585 586 ... 764
(Read 1310362 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8745 - 08.03.2010 at 20:26:43

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:20:21:
Quote:
Volja je pogojena z ljubeznijo.

Misliš, da s sovraštvom ne more biti ?

Ja, tudi je, samo sovraštvo je odraz neprave ljubezni.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8746 - 08.03.2010 at 20:27:07

Quote:
Zato, ker imaš različne poti. In dokler si na poti, nikdar ne veš ali si v zmoti. Ko stopiš iz poti in se ozreš, šele vidiš, da je več poti. In neumnost je tisti izrek, da vse poti vodijo k istemu cilju. Različne poti, pač vodijo do različnih zadev.

Lp,Igor

Torej je vsaka pot za nekaj dobra....vsaka pot prinese neke izkušnje in spoznanje...in to spoznanje potem odpre novo dimenzijo in drugačno pot.
Če ne bi prehodil neke poti, se ne bi imel kam ozirati in ne bi vedel na kakšni poti si bil...
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8747 - 08.03.2010 at 20:28:22

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:19:38:
Quote:
Ne veš kakšen je izraz voljnega (voljanega) človeka?
Ja, saj ta TV, na njej res ni voljanih ljudi, slika tega ne pokaže. Pojdi med ljudi, mogoče srečaš kakšnega in boš videl ta izraz. V njem je milina.

Lp,Igor

Nisem mislil izraz voljnega človeka... ampak od kod volja ? Izraz česa je volja ?
Ker si omenjal, da izbira izhaja iz misli.....od kod pa izhaja volja ?

Kot sem rekel iz miline. Miline se ne da igrati in ko jo spoznaš v sebi, jo lahko vidiš tudi v drugemu. Milina ni usmiljenje (to je miselnega izvora, za to se lahko odločiš), niti določen izraz ali leporečje. Pride pa z veseljem, zopet ne kot smehom, itd.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8748 - 08.03.2010 at 20:28:44

M.L. wrote on 08.03.2010 at 20:26:43:
Quote:

Pa lep pozdrav.

Torej je tudi (svobodna)volja izraz naših misli, ne le svobodna izbira.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8749 - 08.03.2010 at 20:32:09

Quote:
Kot sem rekel iz miline. Miline se ne da igrati in ko jo spoznaš v sebi, jo lahko vidiš tudi v drugemu.

To pomeni, da  je volja in milina izraz mojega resničnega bistva ?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8750 - 08.03.2010 at 20:37:07

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:27:07:
Quote:
Zato, ker imaš različne poti. In dokler si na poti, nikdar ne veš ali si v zmoti. Ko stopiš iz poti in se ozreš, šele vidiš, da je več poti. In neumnost je tisti izrek, da vse poti vodijo k istemu cilju. Različne poti, pač vodijo do različnih zadev.

Lp,Igor

Torej je vsaka pot za nekaj dobra....vsaka pot prinese neke izkušnje in spoznanje...in to spoznanje potem odpre novo dimenzijo in drugačno pot.
Če ne bi prehodil neke poti, se ne bi imel kam ozirati in ne bi vedel na kakšni poti si bil...

Različne poti so vedno, ne vem zakaj bi jo rabil zaradi neke izkušnje. Ko se ozreš, tako vidiš vse te izkušnje. Potrebno se je samo ozreti, nič drugega.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8751 - 08.03.2010 at 20:40:11

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:32:09:
Quote:
Kot sem rekel iz miline. Miline se ne da igrati in ko jo spoznaš v sebi, jo lahko vidiš tudi v drugemu.

To pomeni, da  je volja in milina izraz mojega resničnega bistva ?

Ne, ni izraz.
Izraz je ko z voljo nekaj narediš in to niso grimase, niti žarčenje, niti hiša.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8752 - 08.03.2010 at 20:46:28

Quote:
Različne poti so vedno, ne vem zakaj bi jo rabil zaradi neke izkušnje. Ko se ozreš, tako vidiš vse te izkušnje. Potrebno se je samo ozreti, nič drugega.

Lp,Igor

Izkušnja je potrebna, da bi se nečesa zavedel.

In zavedanje mi omogoča, da vem med katerimi potmi naj izberem da bo ta prava.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8753 - 08.03.2010 at 20:48:24

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:28:44:
M.L. wrote on 08.03.2010 at 20:26:43:
Quote:

Pa lep pozdrav.

Torej je tudi (svobodna)volja izraz naših misli, ne le svobodna izbira.

Seveda, normalno.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8754 - 08.03.2010 at 20:54:04

Smiley

Jaz bi tolo debato prekinil z eno resnico,ki jo mi sami sploh ne razumemo v njenem bistvu.

Naša volja je vedno sočasno tudi vesoljna živa volja-mi imamo-ego voljo-na katero in skozi katero deluje živi sočasno tudi vesoljna volja.EM ciklično galaktično valovanje ki nas 14000 dviguje in 14000 zatemnjuje-neodvisno od naše ego volje-sočasno smo pa mi sami živa samozavedna vesoljna samomanifestacija.

Paradoks je,da mi živimo v vesolju (bogu in bog v nas) kdor to samospozna razume zakaj je takšen kot je in ne drugačen- kot bi on sam želel.Vse je Bog sam tudi mi in on je živ mi neodvisno kaj mi sami mislimo o tem.

Zavračamo,ali sprejemamo. Bog je v nas sam sebi dal samozavedanje i svobodno voljo,kako mi upravljamo z njo tako tudi bog neodvisno od nas upravlja svojo (živo-nas)samopodobo s svojim elementarnim (galaktičnim EM valovanjem)neodvisno od nas--- torej od njega živega samozavednega- kar mi smo. Smiley

To je vesoljni samobitni  pradoks med vesoljnim življenjem in vesoljno elementarno samopojavnostjo.

Med živim Bogom in med elementarnim  Bogom-mi smo živi bogz vsem življenjem- ostalo vesolje -je elementarni bog vse pa je večno- seda vesoljoljna samopojavnost (BOg sam)!!! To dojemite pa boste dojeli,da niste(smo)nič krivi za vse kar se dogaja in mi nevede danes počnemo.

Bog sam sebe ne pozna v nas bo pa se se že začenja(cikilična zakonitost) Lahko to dojamete? Preberite stokrat,če je potrebno,da bi ta paradoks razumeli!! Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8755 - 08.03.2010 at 21:04:43

Alojz in Sandib wrote on 08.03.2010 at 20:54:04:
Smiley

Jaz bi tolo debato prekinil z eno resnico,ki jo mi sami sploh ne razumemo v njenem bistvu.

Naša volja je vedno sočasno tudi vesoljna živa volja-mi imamo-ego voljo-na katero in skozi katero deluje živi sočasno tudi vesoljna volja.EM ciklično galaktično valovanje ki nas 14000 dviguje in 14000 zatemnjuje-neodvisno od naše ego volje-sočasno smo pa mi sami živa samozavedna vesoljna samomanifestacija.

Paradoks je,da mi živimo v vesolju (bogu in bog v nas) kdor to samospozna razume zakaj je takšen kot je in ne drugačen- kot bi on sam želel.Vse je Bog sam tudi mi in on je živ mi neodvisno kaj mi sami mislimo o tem.

Zavračamo,ali sprejemamo. Bog je v nas sam sebi dal samozavedanje i svobodno voljo,kako mi upravljamo z njo tako tudi bog neodvisno od nas upravlja svojo (živo-nas)samopodobo s svojim elementarnim (galaktičnim EM valovanjem)neodvisno od nas--- torej od njega živega samozavednega- kar mi smo. Smiley

To je vesoljni samobitni  pradoks med vesoljnim življenjem in vesoljno elementarno samopojavnostjo.

Med živim Bogom in med elementarnim  Bogom-mi smo živi bogz vsem življenjem- ostalo vesolje -je elementarni bog vse pa je večno- seda vesoljoljna samopojavnost (BOg sam)!!! To dojemite pa boste dojeli,da niste(smo)nič krivi za vse kar se dogaja in mi nevede danes počnemo.

Bog sam sebe ne pozna v nas bo pa se se že začenja(cikilična zakonitost) Lahko to dojamete? Preberite stokrat,če je potrebno,da bi ta paradoks razumeli!! Wink Wink

Kaj ti spet ne paše, Lojzek!
Ti bom prilimal še enkrat iron lionov zadnji post, da ga boš lahko še enkrat prebral, mogoče ti kaj zaleže.
Quote:
8.3.2010
haha wtf je s tabo lojze da si tako preprican da je tvoja teorija pravilna ? ves kako me spominjas na povprecnega cloveka ki ima tako zabetonirane poglede in ideje da je popolnoma preprican da nic drugega nima smisla na tem svetu, samo njegov smisel je jasen , sploh vidis kaj delas ? ce ti nekdo ne da prav si pac mislis adijo bumbar ne razume je neumen ni razvit hahah sej takih kot si ti je svet poln vsak od vas ima svojo teorijo ki je zanj edina pravilna , tisti ki je nima je neved zate tisti ki jo ima pa je tudi nevednez ker ni ista tvoji .
sej nevem zakaj sploh pisem mislil sem samo da je tukaj forum kjer te ne napade prvi ki se ne strinja s tabo pa ni nic drugace kot drugje ,
pa predlagam da forum poimenujejo po tebi - lojzetova teorija obstoja ker ocitno ti je dovoljeno da napadas vsakega ki pride z nameni se kaj naucit ,
svetu pogovorov si vzel njegov car tukaj je sedaj tvoj svet kjer vsiljujes svoje teorije naj so pravilne ali ne
to je brez pomeni zaradi tega kar delas . Saj se niti obnasat ne znas primerno cloveku ki naj bi vedel nekaj , ampak samo da se ti pocutis dobro kajne lol stari , tvoja tolazba je mocnejsa od tujih kritik , bi se srecal z mano ti pokazem kako majhen je tvoj svet ? si srecal trenutek ko se tvoj obstoj konca  ? moj svet se je ustavil ,v delcku trenutka se je koncalo vse kar zivi v mojem telesu in zagotavljam ti vse kar poznas zdaj ti bo nekoc nepomembno , mogoce dobis priloznost da se vrnes in mogoce takrat ne pozabis .

lp
j

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #8756 - 08.03.2010 at 21:18:23

Robi wrote on 08.03.2010 at 20:46:28:
Quote:

Lp,Igor

Izkušnja je potrebna, da bi se nečesa zavedel.

In zavedanje mi omogoča, da vem med katerimi potmi naj izberem da bo ta prava.

Kam jo pa mahaš, oz. kam si namenjen?
Pot je odvisna od cilja in tvoj je..... Ne veš, ne. Zavedaš se, da si na poti in to je vse.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #8757 - 08.03.2010 at 22:01:27

Etrex wrote on 08.03.2010 at 16:58:12:
Iron lion zion, zdaj se bivsi clan Grin Kaksna je to duhovna potrpezljivost, kje ti je sampijonska vzdrzljivost  Grin Vem tocno kaj si mislil, ce je res kot pravis da si prvic na forum registriran, si mislil duhoven forum "prijazen" forum.

Duhovnost sveta je zlagana v temeljih in zdaj ze trohneca, prav navidezno prijazno zlagana je, kot je zlagana in igrana pretirana prijaznost. Super je to da se tej duhovnosti sname to masko prijaznosti, za taksno igrano prijaznostjo je vedno interes ce ne prijaznosti ni, to je ta gniloba prepolna tega sveta. Ljudje mislijo da jih bo bog spremenil v duhovno meglo in da se bojo potem smejali drugim, ker bojo oni brez tezkega telesa... Zlagana duhovnost ki ji treba snet masko.

L.p.

Se strinjam, duhovna potrpežljivost in šampionska vzdržljivost  Grin ni je, same neke finese, prefinjeno soljenje pameti na potuhnjen način.
Potem pa odhod novega člana železnega v stilu največjega mučenika.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #8758 - 08.03.2010 at 22:14:12

M.L. wrote on 08.03.2010 at 17:13:28:
Iron zakaj nas zapuščaš, pa sem le mislil, da bomo kakšno pametno rekli. V tem svetu ja pač tako, da nismo sami. Povsod naletiš na nekoga, ki se ne soglaša s teboj ali pa obratno. Na tem forumu je pač dopuščena svobodna volja, kakor jo je Bog dodelil človeku. In kaj bi bil človek brez svobodna volje; nič druga kakor navadni meseni stroj, ki hodi po zemlji in izvršuje voljo nekoga drugega. A bi lahko tako brez svobodne volje človek postal kdaj samostojen, ne nikoli. Le po poti svobodnega odločanja in s tem spoznavanje kaj je prav in kaj ni prav, lahko človek doseže življenjsko samostojnost.

Če človek ne bi imel možnosti, da postane popoln hudič, tudi ne more postati popolna Božja podoba. Zato je na zemlji že pravi pekel, kdor si ga naredi in hkrati so tudi že nebesa. Hudičev je povsod dosti, ampak nebesom se ne morejo približati, ker je nepremostljiva prepreka prav hudičev značaj. Brez svobodne volje pa se hudičev značaj ne more spremeniti na bolje, zato je svobodna volja človeka nedotakljiva celo za samega Boga.

Nebesa in pekel sta zelo daleč narazen, pa čeprav sta tuzemsko lahko čisto skupaj. Nebesa so pa čisto skupaj, pa čeprav so tuzemsko lahko zelo oddaljena ena od druge. Zato naj te hudiči ne motijo, saj so zelo daleč od tebe. Posveti se nebesom, ki pomagajo peklu in imajo vpogled vsepovsod.

No pa lep pozdrav.

M.L. ne serji ti si šele potuhnjenec da mu ni para z lepimi besedami zavitimi v celofan, druge označuješ za hudiča in povzdiguješ sebe v nebesa.  
Pokvarjenec govoriš z lepimi besedami in se skrivaš stalno za drugimi , direktnosti sposoben nisi  Exclaim
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #8759 - 08.03.2010 at 22:36:43

M.L. wrote on 08.03.2010 at 17:24:38:
Etrex, dokler ne boš rzvil duhovnega čuta, s katerim lahko čutiš in spoznaš duhovnost, tako dolgo boš mlatil v prazno in povem ti, da sploh ne veš kaj govoriš; povej mi kako lahko človek, ki nima čuta za vid, vidi lepoto mavričnih barv in potem govori kako ne obstajajo???, ravno tako pa ti presojaš in pametuješ o duhovnosti.

Pa lep pozdrav.

Spet tvoje bolane fraze M.L. kdo misliš, da še naseda takim pridigam srednjeveškim.  Grin Grin Grin

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 582 583 584 585 586 ... 764