Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 584 585 586 587 588 ... 764
(Read 1310571 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #8775 - 09.03.2010 at 11:56:27

M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:39:27:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 11:17:40:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:14:19:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 11:06:08:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:01:06:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:59:05:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:55:35:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:39:40:
ML

In kje je tu tvoje sebstvo.Sposojeno pisanje človeka o meni,ker me ne razume in noče razumeti.Ko je uvidel,da ne bo mogoče stopiti čez vesoljno resnico,ki mu jo postavljam pred oči in njega razgaljam v njegovi utopiji jo je podurhal.Ker je opazil,da meni do sedaj odkrito in razkrito--- ne more prodajati kot resnico o vesolju in nas samih. Nič strašnega človek nima protiargumentov,pa je boljše,da spizdi,ker bo kot papagaj razkrinkan. Normalna reakcija.

Še nekaj moraš ML dojeti-ne skrivaj se za drugimi in za svojim lažnim Bogom o katerem se tebi res ne sanja v tvojih blodnjah
iz 13 stoletja ko je RKC palila in lovila čarovnice. Tudi ti bi tako očistil tale planet,samo če bi imel to moč.Vidim te!!! Shocked Wink

Ne pripisuj svojih lastnosti drugim, Lojzek.
Vse kar meni očitaš je tvoja vrlina.

Pa lep pozdrav.

Daj ML si ja dosti star-saj tale forum ni otroški vrtec-za tvoj ego ujčkat.

POVEJ TI RAJE MENI ZAKAJ IMA VSAKA GALAKSIJA SVOJO ČRNO LUKNJO??? TO MI RAZLOŽI ---PA BOM JAZ MOGOČE SPOZNAL TVOJEGA  RAZSVETLJENEGA DUHCA!!! Grin Grin Grin Smiley

Stabo se ne da debatirati, drugače kot pod samo enim pogojem; da govoriš samo ti!!!! Zatorej nima smisla na tvoja vprašanja odgovarjati, ampak samo povem ti, da vesolje ima tudi odvodne kanale, kjer se čisti samooklicana vsevesoljna nesnaga. Lojzek, imam občutek, da se boš moral paziti, baje se približujemo črni luknji.

No pa lep pozdrav.

No vidiš pa pridemo do tistega ko ni več muh,da bi ti nakladal v nedogled. Si spet zmrznu? Odvodne kanale ima samo življenje-elementarna (snovna) vesoljna samopojavnost jih nima. Hecno a ne? Daj razloži mi to razliko? ML ne se duvat s svojim ego umiri se pa raje sprašuj-- boš več razumel!!!

Še te malenkosti nisi dojel, kaj bi šele kaj večjega.

Pa lep pozdrav.

Spet isto zmrznjeno ego nakladanje-Zmoreš kaj svojega obrazložiti-meni bednemu kmetavzarju?
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8776 - 09.03.2010 at 12:06:10

Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 11:56:27:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:39:27:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 11:17:40:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:14:19:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 11:06:08:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 11:01:06:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:59:05:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:55:35:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 10:39:40:
ML

In kje je tu tvoje sebstvo.Sposojeno pisanje človeka o meni,ker me ne razume in noče razumeti.Ko je uvidel,da ne bo mogoče stopiti čez vesoljno resnico,ki mu jo postavljam pred oči in njega razgaljam v njegovi utopiji jo je podurhal.Ker je opazil,da meni do sedaj odkrito in razkrito--- ne more prodajati kot resnico o vesolju in nas samih. Nič strašnega človek nima protiargumentov,pa je boljše,da spizdi,ker bo kot papagaj razkrinkan. Normalna reakcija.

Še nekaj moraš ML dojeti-ne skrivaj se za drugimi in za svojim lažnim Bogom o katerem se tebi res ne sanja v tvojih blodnjah
iz 13 stoletja ko je RKC palila in lovila čarovnice. Tudi ti bi tako očistil tale planet,samo če bi imel to moč.Vidim te!!! Shocked Wink

Ne pripisuj svojih lastnosti drugim, Lojzek.
Vse kar meni očitaš je tvoja vrlina.

Pa lep pozdrav.

Daj ML si ja dosti star-saj tale forum ni otroški vrtec-za tvoj ego ujčkat.

POVEJ TI RAJE MENI ZAKAJ IMA VSAKA GALAKSIJA SVOJO ČRNO LUKNJO??? TO MI RAZLOŽI ---PA BOM JAZ MOGOČE SPOZNAL TVOJEGA  RAZSVETLJENEGA DUHCA!!! Grin Grin Grin Smiley

Stabo se ne da debatirati, drugače kot pod samo enim pogojem; da govoriš samo ti!!!! Zatorej nima smisla na tvoja vprašanja odgovarjati, ampak samo povem ti, da vesolje ima tudi odvodne kanale, kjer se čisti samooklicana vsevesoljna nesnaga. Lojzek, imam občutek, da se boš moral paziti, baje se približujemo črni luknji.

No pa lep pozdrav.

No vidiš pa pridemo do tistega ko ni več muh,da bi ti nakladal v nedogled. Si spet zmrznu? Odvodne kanale ima samo življenje-elementarna (snovna) vesoljna samopojavnost jih nima. Hecno a ne? Daj razloži mi to razliko? ML ne se duvat s svojim ego umiri se pa raje sprašuj-- boš več razumel!!!

Še te malenkosti nisi dojel, kaj bi šele kaj večjega.

Pa lep pozdrav.

Spet isto zmrznjeno ego nakladanje-Zmoreš kaj svojega obrazložiti-meni bednemu kmetavzarju?

No, zaradi mene si lahko tudi kmetavzar, če tako hočeš, imaš povsem svobodno voljo.

Pa lep ozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8777 - 09.03.2010 at 12:07:10

Fore za v vrtec pr teh letih ML? Vprašaj se? Grin Shocked Shocked Shocked
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8778 - 09.03.2010 at 12:13:59

Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 12:07:10:

Ne vem, rajši se vprašaj kdo je bolj otročji.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8779 - 09.03.2010 at 12:19:13

M.L. wrote on 09.03.2010 at 12:13:59:

Pa lep pozdrav.

Eno indijansko perjenico si daj na glavo pa se igraj kavbojce in indijance.Potem pojdi pa k frančiškanom brate nategovat s svojimi forami. Štern pravi,da en frančiškan do 30 leta zamenja tudi do 1000 partnerjev.Tam je raj za takšne pingvine kot si ti.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #8780 - 09.03.2010 at 12:21:00

Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 12:19:13:
M.L. wrote on 09.03.2010 at 12:13:59:

Pa lep pozdrav.

Eno indijansko perjenico si daj na glavo pa se igraj kavbojce in indijance.Potem pojdi pa k frančiškanom brate nategovat s svojimi forami. Štern pravi,da en frančiškan do 30 leta zamenja tudi do 1000 partnerjev.Tam je raj za takšne pingvine kot si ti.

No zdaj si pa odgovoril, kdo je bolj otročji.

Pa lep pozdrav.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8781 - 09.03.2010 at 12:24:47

Vedno jaz- hvala Bogu-čista dušca!!! Wink Wink Shocked
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8782 - 09.03.2010 at 12:33:16

Drugače pa ML ti bom jaz povedal zakaj ima vsaka galaksija svojo črno luknjo. Zato da se iz starega cikla samodejno rodi v novega.Smešno tole ane-samodejno elementarno rojstvo v nov cikel. Mi lahko razložiš zakaj je to tako??Saj ti vse veš.ko tako vehamentno sodiš Alojza kmetavzerja zakrnelega-butlja!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8783 - 09.03.2010 at 14:31:51

Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 12:33:16:
Drugače pa ML ti bom jaz povedal zakaj ima vsaka galaksija svojo črno luknjo. Zato da se iz starega cikla samodejno rodi v novega.Smešno tole ane-samodejno elementarno rojstvo v nov cikel. Mi lahko razložiš zakaj je to tako??Saj ti vse veš.ko tako vehamentno sodiš Alojza kmetavzerja zakrnelega-butlja!

Ja samo kako? A se gre za to, da se potem zlije v črno luknjo in kaj, potem na drugi strani se na novo vzpostavi sistem?

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8784 - 09.03.2010 at 15:17:32

El Pesnik wrote on 09.03.2010 at 14:31:51:
Alojz in Sandib wrote on 09.03.2010 at 12:33:16:

Ja samo kako? A se gre za to, da se potem zlije v črno luknjo in kaj, potem na drugi strani se na novo vzpostavi sistem?

Lp

Približno tako. El Poeta

Črna luknja si v 150 milijardnem galaktičnem samociklu zaradi realizirane energije,ki jo oddajo vse zvedne kopice tolko poveča svoj'''gravitacijski vlek polje'''',da na koncu 150 milijardnega cikla---vase posrka celotno galaksijo in sistem sočasno umre in se izpostavi na novo-stara galaksija umre in se ponovno samorodi Zaradi vesoljne zakonitosti samoohranjanja mase-energije nova ista-- nič se ne izgubi!!!!Sistem se v tem lastnem EM samozlivanju akumulirane-realizirane mase-energije večno-sedaj samoohranja,samodeluje (in perpetuo) v ciklih lastnega samozlivanja. Razumeš,če ne me še vprašaj-bova rešila tako kot vse do sedaj!!! Wink Smiley Smiley SmileySamo vem,da boš ti to takoj skapiral me ni strah!! Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8785 - 09.03.2010 at 16:56:05

Alojz in Sandib wrote on 08.03.2010 at 20:54:04:
Smiley

Jaz bi tolo debato prekinil z eno resnico,ki jo mi sami sploh ne razumemo v njenem bistvu.

Naša volja je vedno sočasno tudi vesoljna živa volja-mi imamo-ego voljo-na katero in skozi katero deluje živi sočasno tudi vesoljna volja.EM ciklično galaktično valovanje ki nas 14000 dviguje in 14000 zatemnjuje-neodvisno od naše ego volje-sočasno smo pa mi sami živa samozavedna vesoljna samomanifestacija.

Paradoks je,da mi živimo v vesolju (bogu in bog v nas) kdor to samospozna razume zakaj je takšen kot je in ne drugačen- kot bi on sam želel.Vse je Bog sam tudi mi in on je živ mi neodvisno kaj mi sami mislimo o tem.

Zavračamo,ali sprejemamo. Bog je v nas sam sebi dal samozavedanje i svobodno voljo,kako mi upravljamo z njo tako tudi bog neodvisno od nas upravlja svojo (živo-nas)samopodobo s svojim elementarnim (galaktičnim EM valovanjem)neodvisno od nas--- torej od njega živega samozavednega- kar mi smo. Smiley

To je vesoljni samobitni  pradoks med vesoljnim življenjem in vesoljno elementarno samopojavnostjo.

Med živim Bogom in med elementarnim  Bogom-mi smo živi bogz vsem življenjem- ostalo vesolje -je elementarni bog vse pa je večno- seda vesoljoljna samopojavnost (BOg sam)!!! To dojemite pa boste dojeli,da niste(smo)nič krivi za vse kar se dogaja in mi nevede danes počnemo.

Bog sam sebe ne pozna v nas bo pa se se že začenja(cikilična zakonitost) Lahko to dojamete? Preberite stokrat,če je potrebno,da bi ta paradoks razumeli!! Wink Wink

Alojz to pove na kratko in brez nepotrebne navleke, to se mi dopade, ker res ni potrebe nekaj razvlect cez 10 strani in na koncu prides spet na zacetek.

Jaz bi se dodal v vezi s svobodno voljo, vse kar je 5 vesoljnih samoizrazov, upam da nas vecina to zdaj razume, no se kaksen M.L. poskusa mahat kot kaksen pajac in nas zavest z kaksnimi duhci in duhovnimi nivoji bivanja in ostalo duhovno navleko ki jo niste nikdar izkusili z razlogom, ker je izkrivljena realnost- neresnicna. No prisel je cas ko hvalabogu taksni blefi hudo izgubljajo na moci.

Tako imamo 1. elementarno najnizje elementarno- snov, nezavedno 2. rastline pogojno zavedno 3. zivali delno zavedno 4. clovek samozavedno 5. clovek samozavedno- samospoznano.

Tako to je vse kar vesolje potrebuje in je od vedno tako, zato vse to poznamo ker je enostavno resnicno drugo so blodnje. Vsak lahko vidi ocitne nivoje zavesti med samoizrazi, saj se ne prelivajo ampak so zelo ocitno loceni, loceni pa so zaradi razlicnih valovnih EM dolzin na katerih delujejo.

Tu so korenine nasega problema, zato ker smo mi trenutno na 4. nivoju in smo tudi edini ki lahko pridemo nivo visje torej 5. nivo. Zato ze tisocletja nekaj hocemo pa ne vemo kaj, samo sanjamo o raju itd. Vemo da nekaj ampak ne vemo kaj, vemo pa zato ker v kolektivnem spominu to imamo. ker je v nas.

To je dovolj da premislis na hitro pa ze vidis, da tu ne more bit drugac kot je, torej da za nas nekaj ne stima. Vsak nivo ima svoj okvir delovanja, rastlina ne more preiti na nivo zivali ali kamen ne more preiti na katerikoli zivljenski nivo. Ampak zakaj pravijo da ima kamen svojo "zavest"? Kvazi duhovnezi niso znali tega razloziti, zato smo se lahko samo praskali po glavi? No vse lahko razumemo pa lahko se to ce vemo da ima kamen svoje lastno polje zaradi interakcije mase in energije EM polje tako kot mi- nasa zavest, razlikujemo se v tem da smo mi na dosti visji ferkvenci, rastline so recimo spet na dosti nizji ampak se vedno visji kot kamen, vse laufa po istem principu, zakaj se tega nismo ucili v soli? Ker tega se ne poznamo Wink

Zdaj pa pridemo k svobodni volji, na nivoju 4. tako nimamo vesoljne svobodne volje, ampak je nekako pogojena. 5. Nivo samospoznanja, pa je za nas kot da bi se prebudili, ker na tem nivoju je nasa svobodna volja nepogojena in tako v pravem pomenu besede svobodna volja, to pa zato ker smo na tocki kjer vemo da je vesolje v nas, vesolje se zrcali v nas in mi v njemu in tako tudi lahko razumemo zakaj se rece da smo v enosti in ni vec dvojnosti, zato ker razumemo da vse deluje na ferkvencah, vse je vpeto v en in isti sistem, atom deluje v sistemu kot galaksija ali zavest ali karkoli, vse je izraz istega.

Tako lahko razumemo vse, zato Alojz po istem kopitu obrazlozi vse (recimo topic: mavricni oblaki), nato pa potem skacejo drugi zakaj se ponavlja in jih sesuva... V resnici je super da nekdo poznava zadeve v popolnosti, ampak vedno je tako da vecini nic prevec ne disi spoznanje, ker ni po pricakovanju, prevec hmm... realno, premalo ovito v mehke povoje sladke misterijoznosti. Um ponavadi ze v kali zavrne kar se mu ne dopade, ceprav bi lahko utegnilo biti resnicno, to je popolnoma isti vzorec kot noj ko vtakne glavo v pesek ko pride navarnost, ampak taksni smo tudi mi  Grin Ceprav nam je to neumno, ce smo dovolj samokriticni je tako, zemlja prepolna nojev ki mislijo da so nekaj vec, no nismo Cool

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8786 - 09.03.2010 at 19:37:26

Tomaž tole si pa ti sedaj kar u nulo ven zbrcu. Ne smem te preveč hvalit,ker potem bodo ta p'ametni rekli,da se podpiravaa.Govorimo jim pa že kar kot ''kakšna sveta petica''' že nekaj časa,da naj malo mignejo in naj se odlepjo od new age zblujenih filozofov. Wink Grin Grin SmileySaj jih bo elementarno vesoljno EM valovanje samo zbudilo- kmalu in sigurno nezmotljivo. Wink Wink

A v Postojni pada sneg in piha burja? Pri nas je cel hudič -piha in mete kot za stavo. Lp Alojz Wink Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #8787 - 09.03.2010 at 20:08:15

Ja piha kot zmesano, pa snezi tudi. Jutri pa bo se vecji hudic.

Bosty pa nas bo spet obtozil da oviramo globalno segrevanje Grin V resnici ga ovirajo samo manjsi cikli znotraj velikega cikla.

L.p. Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8788 - 09.03.2010 at 20:16:44

Etrex wrote on 09.03.2010 at 20:08:15:
Ja piha kot zmesano, pa snezi tudi. Jutri pa bo se vecji hudic.

Bosty pa nas bo spet obtozil da oviramo globalno segrevanje Grin V resnici ga ovirajo samo manjsi cikli znotraj velikega cikla.

L.p. Smiley

Sam mislim,da je to uvod v galaktično jesen-deževno dobo poplav, orkanovin  tektonskih premikov kopnega in ledu- na Zemlji. Počakmo še malo,samo sem skoraj sigurn,da je to to.Začetek velikega sranja!! Wink WinkBolj ko bomo mi šli tehnično duhovno in znanstveno gor -bolj nas bo slaba klima šibala.

Možno je ,da je v našem osončju nastopila 3o letna zima. Samo vse bolj se mi zdi,da je tole začetek  galaktične jeseni na našem polu galaksije. Wink Wink Wink. Najbolj me je v to prepričala 400 kvadratnih kilomertov velika ledena plošča,ki se je odtrgala od Antarktike-nedavno in trije zaporedni veliki potresi. Roll Eyes WinkBojim se,da imam prav!! Roll Eyes Wink Največ štos bo ko bodo klimatologi in znanost ugotovili prav kmalu,da se običajni morski tokovi spreminjajo-potem bo pa prava panika nastopila u njihovih trdih samovšečnih beticah. Wink Shocked Shocked Shocked Shocked
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #8789 - 09.03.2010 at 20:56:26

Quote:
Zdaj pa pridemo k svobodni volji, na nivoju 4. tako nimamo vesoljne svobodne volje, ampak je nekako pogojena. 5. Nivo samospoznanja, pa je za nas kot da bi se prebudili, ker na tem nivoju je nasa svobodna volja nepogojena in tako v pravem pomenu besede svobodna volja, to pa zato ker smo na tocki kjer vemo da je vesolje v nas, vesolje se zrcali v nas in mi v njemu in tako tudi lahko razumemo zakaj se rece da smo v enosti in ni vec dvojnosti, zato ker razumemo da vse deluje na ferkvencah, vse je vpeto v en in isti sistem, atom deluje v sistemu kot galaksija ali zavest ali karkoli, vse je izraz istega.

Kje v enosti je potem svobodna volja ?
Če je vse eno in delujem v skladu z vesoljnim zakonom, potem nimam svobodne volje...pravzaprav je sedaj tudi nimam, ampak le mislim, da jo imam, ker se ne zavedam, da sem vesoljna samopojavnost. Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 584 585 586 587 588 ... 764